Livet leker...


Just nu känns det som livet inte kunde vara bättre. Vi är hemma i NewMill, jag är ledig, har kvalitets tid med min dotter, tränar, äter bra mat.

När man varit ur form en lång period lär man sig verkligen att uppskatta när man mår bättre. I början av graviditeten var jag så trött och sliten och undrade om jag verkligen skulle ta mig igenom den första tiden. Jag fick tankar som att jag skulle må så dåligt under hela graviditeten trots att jag av erfarenhet vet att det vänder. Jag var också sliten pga. mitt arbete och det gjorde ju inte måendet bättre. Jag trodde dessutom att vi gjorde rätt i att vara uppe i Norrland i 4 veckor. Att det skulle bli skönt att komma bort, vila, återhämta mig och få träffa alla nära och kära. Så här i efterhand ångrar jag verkligen att vi var uppe så länge med tanke på hur jag mådde. Jag var osocial, trött, grinig och inte ett dugg rolig att ha och göra med. Och som pricken över i:et blev jag också dunder förkyld och fick bihåleinflammation. Det var jobbigt att vara hemifrån så länge när jag mådde som jag gjorde. Dessutom är det jobbigt att leva i en kappsäck som vi gör när vi åker upp till Norrland, en vecka här och två dagar där, en vecka där borta, en natt ännu längre bort, typ. Vi försöker verkligen göra alla tillags när vi åker upp genom att besöka vår släkt men det spelar ingen roll hur mycket vi försöker för det är ändå alltid någon som blir missnöjd.

Både jag och maken är rörande överens om att vi inte kommer att tillbringa så lång tid i Norrland igen. Båda två känner att vi mår bättre när vi är hemma i vårt hem och visst är det kul att åka bort och träffa alla men inte under 4 låååånga veckor. Nu när vi är en "egen" familj med egna rutiner så saknar man dem när inte är hemma. Under denna sommar har jag verkligen förstått innebörden med "Borta bra men hemma bäst."  Och New Mill känns som hemma för vår familj nu!

I dag har jag varit på stavpromenad med grannen igen, vi gick i motionsspåret här i New Mill och det är verkligen mycket backar och tar rejält i rumpan och baksida lår, hur härligt som helst. Jag har också varit in till "mitt" nya gym, World Class och kört en timmes spinningpass. Oj vad skönt, kul, ja alldeles underbart.  Endorfinerna simmar runt i min kropp och jag mår hur bra som helst. Det känns jättelyxigt att vara ledig 4 veckor igen men nödvändigt för att jag skall hinna ladda batterierna inför hösten.

/ mk


Lite bilder från sommaren.

Alva doktor

Alva har doktorsglasögon på sig, med skitiga fingrar.


Alva och marcus badar

Maken och dottern i spegeldammen, Lilla Luleåälv.


alva, paulina och maggie

Alva med sina kusiner Maggie och Freddan på Högudden.


Alva och Linus

Alva med sin kusin Linus hos mormor och morfar i Vuollerim.

Äntligen...

har jag styrketränat igen. GUUUUD så underbart roligt, som jag saknat det. Jag tecknade avtal på World Class idag och det känns bra. Jag ska åka in till stan någon kväll och leta efter gratisparkeringar:) Idag hittade jag iaf en som är gratis efter 18.00. I dag körde jag axlar, biceps och triceps. Två övningar per muskegrupp och mellan varje muskelgrupp 5 min cykling på en hög puls. Jag mår så bra nu och har inte känt mig så här pigg sedan jag blev gravid. Det är inte hälsosamt att vara i från träningen under så lång tid som jag varit denna sommar. På förmiddagen gick jag en promenad med stavar 8,5 km med min granne. mkfitness is back! och det är då jag mår som bäst.

I kväll har en arbetskompis till mig, Anna och hennes familj, varit förbi på hälsat på. De fick en son i maj och han hade vuxit sedan jag såg honom sist. Han var så söt och jag började längta till vår egen bebis kommer. 

/mk 

Alvas kille...

alva och benjamin

I början var juni var det Telgedagen i Södertälje och dotterns största idol, Benjamin Ingrosso, uppträdde med två låtar. Gissa om det var någon som var nöjd och dessutom fick hon en kram av honom och vi fick ta ett kort på dem båda tillsammans. Numer är hon kär i Benjamin.



Jag och Alva

Mor och dotter under Telgedagen, då solen lyste, nu lyser den bara med sin frånvaro...


alva och marcus

Far och dotter under Telgedagen.

Dyr utflykt.

I går var vi till Stockholm och besökte Junibacken, vilken flopp! Ok, jag förstod att det skulle vara mycket folk eftersom att det var lördag, semestertider och halvdåligt väder men jag hade förväntat mig att det skulle finnas mer för barnen att se på, leka med. Jag tror ändå att dottern var ganska nöjd och det är ju huvudsaken eftersom att det var för hennes skull vi åkte dit, dock var hon ledsen för att hon inte fick träffa Pippi och Emil. Maten där var dyr och dessutom hade vi fått parkeringsböter på 450 kr och då hade vi även betalt 130 kr i parkeringsavgift. 580 kronor bara för att parkera, det är tur att det enda familjen "Bad electric forest" har gott om är pengar....

I dag har jag varit ute på en långpromenad med mina stavar, det är så skönt att vara igång med motionerandet igen. I morgon ska jag åka in till S-tälje och teckna ett medlemskap på World Class. Nu har jag varit ifrån styrketräningen i 6 veckor och jag riktigt känner hur mina muskler skriker efter att få ta ut sig. Sedan jag började arbeta i S-tälje kommun har jag tränat på Scanias hälsocenter, Gröndal men nu har kommunen sagt upp sitt avtal med dem och vi får inte träna där längre, fuck. Det är ytterligare en anledning att säga upp sig från jobbet! Dock känns det inte som rätt läge att säga upp sig och söka nytt jobb, vem skulle anställa en gravid kvinna som dessutom har 3 månaders uppsägningstid??? Jag har kollat runt på olika gym i S-tälje och inte fastnat för något men nu väljer jag World Class trots att de inte uppfyller mina krav. De har ingen parkering och ligger mitt inne i stan, det är bara att lägga 10 kr extra i parkeringsavgift varje gång jag ska träna och vips så kostar månadskortet 200 kr mer i månaden men som sagt det är tur att vi har gott om pengar????? Som jag brukar säga
Det kostar att ligga på topp....

/mk


dax för uppdatering...

ja, det var länge sedan mk bloggade och det är väl ingen som längre besöker min sida, men jag gör en omstart i och med dagens inlägg och hoppas att några av er kommer åter.

Det har hänt en hel del sedan sist och jag skall göra en resumé. Vi tillbringade fyra låååånga veckor uppe norrland. Firade midsommar "hemma" tillsammans med släkten på vårt sommarställe, Högudden. Det var trevligt men inte som det brukar vara på midsommar pga. att de viktigaste personerna saknades, maken, fam. Nilsson från Salem och fam. Nilsson/Enlund från Gbg. Och inte kunde jag göra helgen roligare med berusningsmedel...??? Dottern var i alla fall nöjd över att vara med mormor och morfar och hennes kusiner. Efter midsommar bar det av till Västerbotten och makens släkt. Efter drygt en veckan åkte vi till Vuollerim och Högudden igen och närvarade på min kusins bröllop. Det var en mycket trevlig tillställning trots att det bara var 10 grader varmt? under hela dagen. Och inte heller denna gång kunde jag inta berusningsmedel som alla andra gjorde för att hålla kroppsvärme...??? Sista veckan var vi i Västerbotten och bodde hos makens bror och sambo. Det var trevligt, men oj vad skönt det var att komma hem till New Mill efter fyra veckor hemifrån. Både jag och maken kände att det blir för länge att vara hemifrån och dottern också för hon började längta hem redan efter två veckor. En morgon frågade vi henne vad hon ville hitta på i dag och hon svarade Kanske vi skall åka till Nykvarn.

Jag har arbetat i två veckor men är nu ledig fyra veckor till, hur underbart som helst. Jag tar ut föräldraledighet som jag har kvar. Dessutom var jag sjuk, bihåleinflammation, under semestern och sparade en veckas semester som jag tar ut nästa vecka i stället. Det känns konstigt att få vara ledig så snart igen men sköööööönt. Jag skall bara vara hemma och njuta. Hoppas bara att det blir lite bättre väder.

mkfitness har blivit mkgravid... ja, allt gick enligt planerna, som var att vi ville vänta med att bli gravid så att barnet inte skulle födas i slutet av året. Nu är jag i vecka 14+1 och beräknad nedkomst är den 25 januari. Jag har varit mycket trött i början av graviditeten och inte blev det bättre av att jag blev sjuk. Nu känner jag mig mycket piggare och har börjat träna igen.

Kul att vara tillbaka i bloggandet.
/mk