Agnes 7 månader.

Agnes blir 7 månader idag, shit vad tiden går fort. Jag måste ta vara på föräldraledigheten bättre, njuta mer av att vara hemma med barnen, stressa mindre, ta det lugnt, kramas, gosa, skratta och busa.

Agnes mat och sov -tider vid 7 månaders ålder.

Vaknar mellan 06.00- 07.00. Är glad och pratar högt och ljudligt. Vi måste smyga ut ur sovrummet för att inte väcka storasyster, som dock brukar vakna innan mamman, av att Agnes pratar.

Äter morgonvällingen.

När hon varit vaken ca 2 timmar vill hon ta en powernapp på ca 30 minuter.

Lunch blir det mellan 10.30 - 11.00. Nu äter hon en hel barnmatsburk och favoriten är lasange. Hon gillar inte alls västkustgrytan.

Efter lunch brukar solstrålen vara vaken en stund. Hon tycker om att ligga på golvet och leka men helst skall mamma, pappa eller storasyster var med. Roligast är när storasyster är i närheten av henne. Agnes har fått en gåstol (ja, Hella jag vet att du inte tycker att det är en bra sak), hon har precis kommit på hur hon skall ta sig framåt, men än så länge är det mest Alva som använder den... Vi har lånat en hoppgunga och den tycker Agnes om att vara i.

Nästa sovpass brukar vara kring 13.00-tiden och då sover hon ca en timme. Det beror ju på vad vi gör, åker vi i väg med bilen tidigare somnar hon då eller om vi går ut på en promenad i vagnen.

Någonstans kring 14.30 -15.00 brukar Agnes få ett litet mellanmål, typ mosad banan.

Middagsgröt brukar det bli mellan 16.00- 16.30. Efter gröten vill hon sova en stund, hur länge det blir beror på hur mycket hon sovit under dagen. 

På kvällen är hon glad och lekfull. 

Kvällsvällingen brukar vi ge mellan 19.30 - 20.00 och sedan brukar hon somna ca 20.30. Hon sover hela natten fram till morgonen förutom att vi får ge henne nappen allt från 1 gång till 5 gånger per natt, men hon vaknar inte så att vi måste ta upp henne. 

Agnes tycker om att äta rån och hon sitter i sin matstol när hon äter. Hon förflyttar sig på golvet med att rulla runt och åla sig bakåt, hon har inte kommit på hur hon skall göra för att komma framåt. Hon sitter korta stunder utan stöd. I spjälsängen drar hon upp knäna under magen och försöker komma i kypställning. Agnes har en tand som vi upptäckte för en vecka sedan.  

Jag älskar dig min lilla bebis.

Kommentarer
Postat av: Ninorta

Hej Marie!

Härligt att ni har haft de bra i helgen! Hittar tyvärr inte lappen med ditt telnr...Hör av dig så att vi kan träffas under veckan.

Kram Ninorta

2008-08-25 @ 21:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback