Long time ago...

Ja, det blir inte mycket uppdatering av mk här på bloggen.  Jag har liksom inte tid för att sitta framför datorn eller jag prioriterar det inte just nu. Jag har fullt upp med allt annat, jobbet, träningen, dottern, städa, laga mat, sova och yoga. Förut satt jag mig framför datorn när dottern hade somnat men nu mer så ägnar jag den tiden åt att yoga. Jag är helt frälst av kundaliniyoga vilken är den yogan som gravidyogan är. Jag kommer att fortsätta med kundaliniyoga även efter graviditeten. Den ger mig kraft och avslappning på samma gång, helt underbart. Jag har köpt två cd-skivor med musik för yoga där det även finns låtar att utöva meditation till. Jag har aldrig tidigare trott att det skulle vara något för mig och mest tyckt att det verkar trams, men nu är jag av en annan uppfattning då jag känner att det är bra för mig. Så jag kan verkligen rekommendera er att börja med kundaliniyoga.

Under helgen som var hade vi besök av makens bror och hans sambo. Det var mycket trevligt och jag önskar att vi kunde ses oftare men det är ju 80 mil mellan oss, tyvärr. De väntar också barn och är beräknad nedkomst är två veckor efter oss. Det ska bli kul att få bebis samtidigt och kul för barnen som får en jämnårig kusin. Utifrån att vi båda är gravida blev det en lugn helg med mycket shopping och mat. Nästa gång vi ses har vi förmodligen fått våra bebisar och då kommer läget att vara annorlunda.

Vi har börjat förbereda lite för bebisen med att köpa en ny garderob åt Alva så att bebisens kläder skall kunna vara i den byrå som vi haft åt Alvas kläder. Maken har också plockat in mjukliften och åkpåsen från förrådet för att vi skall tvätta upp dem. Vi kommer att använda samma vagn som vi hade till Alva dock skall vi köpa nya däck. De som sitter på nu har rullat åtskilliga mil...när Alva var bebis promenerad jag ca två timmar per dag!!!

Bebisen rör sig ganska mycket nu och magen växer hela tiden, ska lägga in ny bild på den till helgen.

Idag och igår tränade jag spinning och det går hur bra som helst. Jag har fått höja styret lite bara för att det inte skall vara obehagligt med magen. Jag tränar också fortfarande styrketräning 2-3 ggr per vecka. Jag mår hur bra som helst och har inte en enda fysisk krämpa pga. graviditeten. Det som jag inte hanterar lika bra är när det blir för stressigt på jobbet och jag är mer känslig för jobbiga ärenden än vad jag är vanligtvis. Men än så länge är det inga problem. Jag har ansökt om havandeskapspenning på halvtid men igår ringde en handläggare från försäkringskassan och sa att min arbetsgivare måste komplettera med en utredning där det framkommer att jag blir avstängd från arbetsplatsen för att jag skall kunna beviljas havandeskapspenning??? Det är märkligt hur olika man bedöms, just nu är två kollegor till min gravid och båda har beviljats havandeskapspenning och vi göra samma arbete?? Jag blev sur på kvinnan som ringde mig och ifrågasatte hur de kunde bedöma så olika, hon svarade då att hon skall återkomma till mig på måndag!!

/mk


Vecka 26.

vecka 26

MVC-besök utan viktnoja!

I går var jag på MVC. Barnmorskan meddelade att magen har vuxit och att bebisen mår bra. Vidare att alla mina värden är jättebra, blodtryck, blodsocker, HB-värde, you name it. Dessutom hade jag gått upp ca 1 kilo sedan sist. Det är så många människor som påpekar ens utseende när man är gravid och jag får ofta höra att min mage är så liten med tanke på vilken vecka jag är i. Visst, min mage tillhör inte den största och kommer säkert inte att bli så stor, men måtten för den ligger inom det normala. Alva var inte stor när hon föddes och det kommer nog inte denna bebis heller att bli, men för mig är det bara positivt. Jag föder hellre en liten bebis är en 5-kilos klump. Till alla som tycker att jag tränar för mycket så kan jag bara meddela att bebisen i magen inte far illa av det. Och dessutom mår jag bra av att fortsätta träna och kommer tackvare min träning att orka mer innan, under och efter förlossningen. Jag tränade på precis samma sätt när jag väntade Alva och hon är fullt normal, oftast iaf!!!

Jag fortsätter på träningstemat och uppdaterar min träningsdos för de sista dagarna.
Måndag: Gravidyoga. Spinning 60 min.
Tisdag: Styrketräning; rygg, axlar och biceps. Ett skönt pass. Mk= love styrketräning. Yoga 30 min hemma.
Onsdag: Spinning 45 min. (Kl. 06.45).

I dag har jag fått min nya kokbok som jag beställt. Kostrådgivarens kokbok by: Nina Ahlm. Många bra och mycket nyttiga recept. Me= like kokböcker. Till helgen skall här lagas mat!

/mk


Body Pump

I dag har jag varit på ett Body Pumppass för första gången på många år. Min "fitnesskarriär" startade under våren 2002 då jag och maken hade flyttat till Västerås. Vågen visade då max vad den gjort någonsin för mig; inte ens vid min förra graviditet vägde jag lika mycket. Jag hade tränat ganska mycket innan dess men inte på samma sätt och inte med samma intensitet. Skillnaden var att jag började styrketräna och övergav gruppträningen och det gav stora resultat, sedan den dagen har jag förespråkat tung styrketräning kombinerat med konditionsträning för att maximera förbränningen. När jag pluggade i Umeå under åren 1998-2001 tränade jag i stortsett bara gruppträning. Jag fick ett infall och bestämde mig för att gå på ett pumppass igen för att återuppliva gamla minnen och ge kroppen annorlunda träning mot vad den är van vid. Det var ganska skoj och säkert bra att variera träningen men jag föredrar "vanlig" styrketräning men kommer att försöka köra ett pumppass lite då och då för att få omväxling i träningen.

I dag har det varit marknad här i NewMill, jag är ingen marknadsmänniska och tycker att det bara säljs en massa trams. Jag gick dit för att dottern skulle få åka lite karuseller och rida. Hon blev nöjd och jag behövde inte se något av marknaden förutom "tivolit" och då blev jag också nöjd.

/mk


Ledsen.

Jag är inte på något bra humör just idag. Jag vet inte varför, kan inte förklara varför jag jag känner mig ledsen och nere. Jag har också dåligt tålamod mot Alva och får dåligt samvete av det. Maken arbetar i helgen och saknar honom här hemma. Som tröst har jag såklart moffat i mig alldelens för mycket candy.

I går var jag äntligen in till Stockholm och klippte mig + gjorde slingor, ÄNTLIGEN, inte dag försent. Såg ut som en gårhårig tant innan. Nu ser jag ut som en tant med ljust slingat hår i stället.

I helgen är det ett år sedan jag var på tjejresa till Örebro. Tiden går sjukt fort, vi hade så kul. Hade gärna velat göra en liknande resa nu också men läget är inte riktigt sådant så att det passar för en likadan resa, detta ut många aspekter. För min egen del handlar det om graviditeten. Jag mår fortfarande mycket bra, är inte less att vara gravid men är sugen på att gå ut och festa och det går ju liksom inte. Jag skulle vilja bli lite småberusad av några glas rödvin, röka ett par cigaretter och dansa lite grann.

I torsdags var min gamla arbetskompis A och hennes lilla son W här på besök. W var hur söt som helst och otroligt snäll. När jag såg honom fick jag en enorm längtan efter vår lilla bebis som är på jäsning. Alva tyckte att det var jättekul att träffa A och W och hon var snäll mot honom nästan hela tiden. Hon ville gärna vara upp i hans ansikte och klappa honom. Det var kul att få träffa A igen och jag önskar att de inte hade flyttat till Gbg, hon är en vän som jag hade velat ha kvar inom närområdet. Jag är less på att ha de flesta vännerna på alldelens för långt avstånd. Varför ska vårt land vara så förbannat avlångt?

Jag längtar till måndag då maken går av sitt skift och vi får sova tillsammans!

Torkan ligger i.

Ja, jag menar bloggtorkan. Sedan jag upptäckte FB finns inte lika mycket tid över till bloggandet, men jag skall skärpa mig. I veckan arbetar maken och då har jag mer tid för min älskare, datorn, på kvällarna och nätterna. 


Dagens bläää 1: Gravidyogan inställd och mk hade inte kollat sina sms och därför missat den informationen.
Dagens bläää 2: Hammarbys förlust mot Helsingborg.
Dagens bläää 3:  De som kastar in saker på planen.

Dagens yippey 1: Pga. inställd yoga fick jag två "extra" timmar med min underbara dotter.
Dagens yippey 2: Ett underbart stryketräningspass, rygg och triceps.
Dagens yippey 3: Inget godis i dag.

Jag är inne i en "stortsockerbehovsperiod". Jag har ett enormt sötbegär efter lunch och middag, det räcker oftast med några smågodisar eller en liten kaka. Dock är det emot mkfitness principer och inget jag trivs med, så idag har jag avstått helt och hållet vilket gör mig nöjd.

Min mage börjar vara i vägen...när jag tränar, när jag vill ligga på mage, när vi har sex. Men det är bara att jag vänjer mig då den bara kommer att bli större och större. Jag känner bebisen ofta och betydligt mer än vad jag kände Alva när hon låg i min mage. Jag inbillar mig att det tyder på ett annat kön denna gång, det är nog snarare ett önsketänkande. Alva är fortfarande fast bestämd över att det är en lillasyster i magen.

Jag måste ta mig i väg till frisören, när fan ska jag hinna det? Jag ser ut som en råtta i håret. Jag måste göra slingor och klippa mig NUUUUUU. Hoppas att jag kan få till det med frisörbesök innan denna vecka är över iallafall.

Barnvakt sökes till 3-åring med stark vilja som vill leka rollekar, som har en mamma vilken är i stort behov av att komma till frisören. Förslag lördag den 13 oktober. Någon intresserad?

/god natt mk

Trött och sliten.

Har varit på planeringsdagar med jobbet onsdag och torsdag. Det var trevligt men just nu känner jag mig oerhört matt i kroppen, sliten och trött. Kanske håller jag på att bli sjuk eller så piggnar jag till av sömnen i natt. Jag känner mig även som en uppstoppad korv av all mat som jag ätit under dessa dagar. Det är hemskt att man fortsätter äta trots att man är mätt, bara för att det är såååååå gott och finns så mycket att äta av. Jag har nästan ätit mig till illamående vilket även skapar ångest i mitt huvud. Det blir en kalorisnål helg.

/mk