Pronaxen.

Jag var till läkaren i onsdags. Andra läkarebesöket med mitt onda knä. Jag bad om en annan läkare denna gång och blev tagen på större allvar än förra gången. Jag fick pronaxen och remiss till ortopeden. Pronaxenet har hjälpt och smärtan har redan blivit mindre. Thanks for that. I går var jag på en stavpromenad i 45 minuter och kände inte någon smärta.

/mk

Kent i kväll.

I kväll ska jag och maken gå på Kent och Thåström på Zinkensdam. Mormor och morfar ska vara barnvakt. Första kvällen utan barn sedan Agnes föddes...
 

Semester.

Nu har maken semester, 7 veckors ledighet... underbart. Just nu ligger han på soffan och är trött. Han gäspar och kliar sig på pungen, inte en helt ovanlig pose när det gäller honom. Men jag älskar honom ändå.

I dag har vi varit på bussutflykt till Södertälje. Vi har lånat ut bilen till mina päron och fick då gladeligen åka kommunalt. Vi var in till mitt jobb och hälsade på. I måndags ringde en av cheferna och bjöd dit mig på fika? En av mina arbetskompisar som fick barn för tre veckor sedan skulle komma förbi. Tidigit i ottan gjorde vi oss klara för att hinna med bussen, ingen frukost hann vi med. Maken blev överraskade då jag skippade frukosten, men jag trodde ju att vi skulle bli bjudna på fika på jobbet. När vi kom dit fanns ingen fika :(. Ni som känner mig vet att jag MÅSTE ha frukost och att mitt humör sviktar enormt när jag inte får i mig näring. Vi gick raka vägen ned till Nancys efter fikastunden som bestod av automatkaffe och en knäckebröd skiva som jag tiggde till mig.

Annars händer inte så mycket, fortfarande ont i mitt knä...

/mk

Agnes 5 månader.

I dag är Agnes fem månader. Vi var på BVC i måndags och då vägde hon 6820 gram och var 62 cm. Hon fick två sprutor och blev lite febrig på kvällen. Agnes är fortfarande en supersnäll bebis. Nu har vi bytt ut två mål mot gröt och pure. Hon älskar gröt, palsternacka, morot och mosad banan. Hon gillar inte mangopure och är inte så förtjust i katrinplommon. I går fick hon slottspure och det var inte heller så gott. Vi har provat ge henne tillägg från flaska och det gick bra, dock rann det mycket utanför. Agnes äter vid ungefär samma tider varje dag. Hon vaknar mellan 05.00- 06.00 och äter morgonmålet som är ammning. Runt 9.30- 10.00 får hon gröt. Till mellanmål blir det ammning och sedan äter hon pure runt 16.00. Kvällsmålet, amning, äter hon vid åttatiden och sedan brukar hon somna mellan 21.00 -22.00 och sover oftast hela natten runt. Under dagen sover hon oftast tre gånger. Hon är mest nöjd när hon får vara med i allt som vi gör, hon gillar inte att ligga själv på golvet allt för länge. Då kommer klagovisan i gång och då låter hon som en marskatt. Hon skriker högt och liksom ylar. Hon vill bita i allt som kommer i henne närhet och dreglar otroligt mycket. Det roligaste Agnes vet är när storasyster underhåller henne. Vidare älskar hon att sova i sin vagn och när hon får bada.

Jag älskar dig Agnes/ Mamma

Midsommar i NewMill



Under förmiddagen var vi i Folkets Park och dansade kring midsommarstången. Alva åkte lite karusell och fick äta sockervadd... för första gången. Agnes njöt av att titta på alla människor.



Alva i sin midsommarkrans som mormor gjorde åt henne. Alva bar den stolt hela dagen.



Alva och morfar busar på som vanligt.




Underbaraste midsommar tjejen.

Maken arbetar och kunde inte vara tillsammans med oss under dagen, men han vaknade på eftermiddagen och då grillade vi och spelade kubb med grannfamiljen. Trevligt. Kvällen avslutades med fotboll, som vanligt.

Fortfarande fotboll...

trots Sveriges uttåg ur EM. Det var jävligt tråkigt att det gick som det gick för Sverige men EM-festen fortsätter ändå här på Nypon 75. Enligt min mening var inte Sverige tillräckligt bra att gå vidare till ett slutspel. Nu tittar vi vidare på kvartsfinalerna och må bästa lag vinna. Mitt tips inför dagens match var att Portugal skulle vinna men det ser inte ut som att det blir så.

Mina föräldrar är här på besök hos oss. Alva är jätteglad över att få umgås med mormor och morfar igen, tyvärr blir det ju för sällan pga. avståndet mellan oss. Jag är också glad över att få umgås med mina päron och vi har haft trevliga dagar tillsammans. Alva skall flyga upp med dem till Norrland och vara med dem ett par dagar innan vi åker upp. Vi har bestämt att inte vara upp i Norrland lika länge som vi varit tidigare år då vi alltid har längtat hem redan efter två veckor. Vi kommer att vara upp ca 2 veckor som kommer att innehålla firande av svägerskan som fyller 30. Fest med kusiner med familjer på Högudden, Ja då skall jag vara redo för en pava vin eller två. Innan vi styr kosan hemåt igen skall Agnes döpas i Byske.

I dag har Agnes vänt från rygg till mage för första gången till sin pappas stora lycka... kusinen Loke, som är två veckor yngre gjorde det redan förra veckan. Maken har en enorm förmåga att tävla i allt, även om barnens färdigheter... inte så allvarligt menat alltid men dock!!!

Jag har fortfarande ont i mitt knä, suck, suck, jävla skit. Har försökt med ett par promenader men inte ens det fungerar utan att det gör ont. Så jävla dum jag varit som fortsatte springa trots smärta, det får jag lida för nu. Vad skall det bli av min löparkarriär nu??? Denna vecka har jag lagt allt vad träning heter åt sidan och köpt ett cigpaket istället... inte så smart men vad fan.

Maken är inne på sin sista arbetsvecka innan semester. Sedan är han ledig i sju veckor... så underbart. Jag längtar och det känns som att ledigheten kommer att bli bra. Vi har pratat igenom hur vi vill ha det och är överens om vad vi vill göra, vara vi vill vara. Vi skall göra det som vi vill och inte försöka göra andra nöjda som vi tidgare alltid försökt göra. 

I övrigt mår jag bra. Har besökt kuratorn två gånger och det har varit bra. Jag har pratat och pratat av mig och fått andra sätt att se på saker och ting. Försöker släppa på prestigen och inte ställa så höga krav på mig själv. Jag är bra, jag är en bra mamma till mina två barn. Visst har jag mina fel och brister men trots det så är jag bra.

Allt för denna gång./mk

Fotbolls-EM.

Det mest hemma hos familjen "Bad Electric Forest" i New Mill kretsar kring fotbolls-EM just nu. Det är fotbollssnack hela förmiddagen. Middagen skall vara avklarad innan första matchen börjar. Det blir inget Bolibompa för Alva men hon verkar ta det bra, är ute och leker i stället. Hon får vara ute fram till att första matchen är slut. Barnen görs i ordning för natten mellan matcherna. Alva ska somna innan andra matchen drar i gång. Agnes äter innan andra matchen drar i gång och somnar under första halvlek.

Just nu pågår matchen mellan Italien och Rumänien,  och Rumänien gjorde precis 1-0. I morgon är det Sveriges tur igen, vi skall ha fotbollsfest här på 75:an, med fotbollsmusik, Sverigeflagga och pizza. Italien var snabb på att kvittera och nu står det 1-1.

/mk

Heja Sverige.






Varmt.

I dag har det varit enormt varmt här i NewMill, för varmt tycker jag. Jag som brukar älska att vara ute och njuta av solen och värmen har varken haft ork eller lust att vara ute idag. Jag gick med Alva till ett kalas vid 13-tiden och trodde jag skulle svimma, sedan har jag inte varit ute mer idag. Hoppas verkligen att det blir några grader mindre i morgon annars får jag värmeslag. Ja, ja, jag vet att jag inte ska klaga men någonstans går ju gränsen för hur varmt det ska vara. Det värsta är att det blir så jävla varmt här inne också. Nu är klockan snart 22.00 och det är 23.7 grader ute och 26.6 grader här inne.

Helgen har annars varit mycket trevlig. På torsdagen åkte vi till Göteborg och började med att hälsa på oss Anna och hennes familj. Vi blev varmt omhändertagna och det var så kul att träffa dem igen. Vår korta visit hos dem blev händelserik då vi vaknade på natten av att en av deras grannar hade ett tokspel vilket resulterade i att polis, ambulans och brandkår fanns på plats. Det blev en snabbvisit men hoppas att vi ses snart igen och hinner umgås mer då.

På fredagen var det giftasfesten. Min kära "cousin of Sweden" sa ja till sin Ante. Nu är de gifta och lever inte längre i synd. Hela dagen var helt perfekt. Underbart väder, underbart ställe, god mat, trevliga gäster. Tack för en kanonfest. Barnen skötte sig mycket bra. Agnes var hur snäll som helst och Alva var också duktig.

På lördag var vi på Liseberg tillsammans med fam. Nilsson från Salem. Det var varmt men Alva var jätteduktig och hon var glad över att få åka karuseller. Vi åt middag hos det nygifta paret i Landvetter innan vi åkte hem. Vi valde att åka på kvällen/natten för att maken skulle arbeta i natt. Efter den här natten har maken bara kvar att arbeta en arbetsvecka sedan är han ledig i 7 veckor, lovely. Och den arbetsveckan kommer mina päron att vara här så då slipper jag vara ensam.

Jag har inte sprungit på 2 veckor nu och hoppas verkligen att jag kan börja igen denna vecka.

/mk


Huvudet dumt, kroppen får lida.

Varför lär jag mig aldrig att vila när min kropp säger ifrån? För två veckor sedan fick jag ont i mitt vänstra knä efter ett träningspass. Jag vilade från löpningen ett pass men körde ett långpass två dagar senare. Efter 8 km började knäet att göra ont igen men jag fortsatte mina 12 km som jag hade bestämt att springa? Till nästa pass bestämde mig för att byta löpningen mot ett cykelpass i stället. Sagt och gjort jag gav mig ut på en runda som är över 3 mil och när jag hade kommit halvvägs började knäet att värka igen. Nu var det liksom kört, detta var förra tisdagen och jag har inte kunnat springa eller cykla, knappt promenera sedan dess. Jag har ju hela tiden förstått att värken beror på att jag överansträngt knäet och att det som botar värken är VILA. Varför är jag då så in i h-vete dum och inte vilar med en gång. Nej, nu har jag istället dragit på mig en rejäl inflammation i knäet och bara gudarna vet när jag är fit for fight igen. FAN!!! Jag som hade kommit igång så bra. Jag längtar efter att få springa och hoppas innerligt att det slutar att göra ont snart.

I morgon åker vi till Göteborg. På fredag skall min underbara kusin Lena gifta sig med sin Andreas och det blir giftasfest i Götet. I morgon kommer vi att övernatta hos min gamla arbetskompis och vän Anna och hennes familj. Ni vet, hon som övergav mig och flyttade tillbaka till Västkusten. Jag hoppades in i det längsta att de skulle ta sitt förnuft till fånga och stanna i krokarna, men icke. Det ska bli jätteskoj att träffa henne igen. Jag saknar Anna.

Annars så njuter jag av sommaren. Tillbringar mycket tid ute i solen. På eftermiddagarna har vi varit på badstranden och lapat sol. Alva badar för fullt, Agnes sover i vagnen, mamman kämpar med att förbättra solbrännan, maken sover, för han arbetar ju... Jag längtar inte tillbaka till jobbet.

/mk


Nystart.

Jag är inte känd som den mest ekonomiska personen utan snarare som en person som gör av med alldeles för mycket pengar på shopping. Det jag främst handlat är kläder, kokböcker, månadsmagasin och en och annan lunch på Nancys... Varje gång jag och maken har bestämt oss för att införa matlista och storhandla har det hållit i tre dagar, typ. Våra pengar har alltid räckt trots mitt oekonomiska leverne, fram till förra månaden. Ooops, det går inte att göra av med mer pengar än vad som finns på kontot. Med föräldrapenning har jag nästan 10.000 kr mindre i månaden. Detta innebar att det blev totalt köpstopp för mk för nio månader framöver. Vi tog ett mycket vuxet beslut att en gång för alla införa matlista som vi också skall följa och inte ändra oss hela tiden. Vi har storhandlat var 5:e dag och hållit oss till listan. Mk har inte besökt en butik förutom storhandlingen. Fy fan vad skön det känns. Tänk vad mycket pengar vi sparar genom att jag slutat impulshandla. Vid närmare genomgång i min garderob insåg jag att jag inte är i behov speciellt många nya plagg, jag klarar mig bra på allt jag har... Jag har kommit in i en ny fas i mitt liv efter andra barnet och känner inget speciellt behov av att ha nya kläder hela tiden, underbar känsla. Tänk när jag börjar om att arbeta igen då ska familjens sparkonto ökas stadigt varje månad.

/mk