Tjejmilen.

I dag var det tjejmilen. Maken arbetar. Lämnade barnen i Salem. Åkte pendeltåg till stan. Kände mig pigg i benen. Laddad. Sprang hela milen. 54 minuter och 20 sekunder. Nådde mållinjen. Nöjd. Jättenöjd. Jag har ju för fan inte sprungit en mil sedan i maj. Knäet känns ok. Lite ont i höfterna. Åkte pendeltåg till Rönninge. Hämtade barnen. Åkte till New Mill. Träffade maken i 1 timme. Maken åkte till arbetet. Sista natten innan ledighet.

Det största tack som finns att ge till någon går till Hella och Lasse, tack för att ni finns. Jag bearbetar maken hela tiden om flytt nu, han verkar inte helt omöjlig. Så kanske kommer vi närmare.

/mk


Uppladdning!

I morgon är det tjejmilen. Jag anmälde mig tidigt i våras och körde igång med löpträningen till max. Mitt mål vara att komma under 50 minuter på tjejmilen. Jag toktränade i två månader och sedan hade jag överansträngt mitt knä och var därmed tvungen att vila från löpningen i 3 fucking månader. Mitt mål klarade jag redan i mitten av maj då jag sprang 11 km på 54 minuter. I morgon är inte mitt mål att komma under 50 minuter eftersom att jag inte sprungit en mil sedan maj. Senaste två veckor har jag bara "känt" på löpningen och konstaterat att knäet är ok, men dock inte uthålligheten. Jag är glad om jag tar mig runt under en timme.

Men jag har inte gett upp min "löparkarriär" och tänker fortstätta springa dock med lite mer försiktighet. Jag behöver inte tokträna 5 löparpass i veckan. Jag har bestämt mig för att springa Hässelbyloppet som går av stapeln i oktober. Då hoppas jag på att kunna vara i form för att komma under 50 minuter på milen.

Barnen skall vara hos underbara familjen Nilsson i Salem då jag åker in för att springa, maken arbetar ju. I kväll har jag och barnen varit i Salem och återigen blivit bjuden på middag och mycket trevligt sällskap. Denna helg kommer att passerat utan att jag en enda gång känt mig ensam, so nice. Alva var på cirkus i Södertälje i eftermiddag tillsammans med yngsta dottern i familjen Nilsson. Vi fick två biljetter av våra grannar och det blev en jättebra lösning att Alva fick gå med J. I annat fall så hade maken fått ta ledigt någon timme, men nu slapp han det.

Klockan är inte ens 22.00 och nu går jag och lägger mig.

/mk


Bilkörning i Stockolm.

I dag har jag gjort något som jag aldrig trodde att jag skulle göra i hela mitt liv. Jag har kört bil ensam (bara barnen var med) i Stockholms innerstad. För tre år sedan när maken låg på Karolinska i flera veckor tyckte jag att det var stort att jag körde dit på egen hand. När jag då stolt berättade för min äldsta bror (som bor i Järfälla eller var han nu bor... och som kör i Sthlm varje dag) att jag kört i Stockholm sa han till mig att det inte räknades eftersom att jag inte behövde in i stan för att ta mig till Karolinska. Men nu du broder så har jag kört i Stockholm på riktigt. Jag körde genom hela Hornsgatan, förbi Slottet, Nybokajen, passerade NK, körde i rondellen på Sergelstorg, passerade Odenplan, sedan vidare in på Valhallavägen för att ta mig till Östermalms IP där nummerlappsutdelningen för tjejmilen var. Fan, vad duktig jag är. Jag tog mitt körkort i Jokkmokk som saknar både rondeller ,iaf på den tiden, trafikljus och framförallt mycket trafik. Hade någon sagt åt mig att jag skulle köra i Stockholm en vacker dag hade jag skrattat och skakat på huvudet, då tyckte jag att det var nog att köra i lilla Luleå. Det är tack vare maken som min blikörnings skräck gått över. När vi bodde i Umeå och han hade skaffat sig sin första bil tvingade han mig att köra för att jag inte skulle sluta köra helt.

I dag har jag också hunnit med att besöka en kollega i Södertälje som också är föräldraledig. Vi var tre föräldralediga som träffades med våra små och "stora" barn. Det var trevligt och vi bjöds på god tacolunch.

Nu måste jag kasta mig i bingen, mitt mål är att sova innan 23.00 varje kväll men denna vecka har jag bara lyckats med det en gång.

/mk

Ungdomsgård.

Min granne har åkt till Thailand i två veckor och uppenbarligen lånat ut sitt hus till ett gäng ungdomar. Hennes hus har förvandlats till en ungdomsgård, undrar om hon är medveten om det och om det var det som var meningen. De spelar hög musik både dag och kvällstid. Ok, man kan ju tycka att det är okej att spela musik på dagtid men i vårt fall gör det att maken får svårt att sova eftersom att dagtid är hans sovtid. De sitter ute på altanen och röker vattenpipa och pratar med höga toner. Jag bävar inför den kommande helgen, det lär ju bara sluta på ett sätt, med en rejäl fest. Jag tycker inte om att vara en gnällkärring men om det ballar ur kommer jag att gå över och säga vad jag tycker. Jag sa faktiskt ifrån på skolavslutningsdagen då de satt och drack en massa alkohol och sedan tänkte ta sina moppar och åka i väg. Jag bryr mig inte att de dricker, inte mitt ansvar trots att de bara är runt 16 år men att de skall köra moppe inne på bostadsområdet när jag har en dotter som springer runt och leker accepterar jag inte och det fick de höra.

I dag var det åter babysim. Jag åkte dit ensam med flickorna eftersom att maken arbetar, han sa att han skulle stiga upp tidigare för att följa med men jag tyckte han behövde få sina timmar sömn. Det gick jättebra och Alva var superduktig, trots att all uppmärksamhet riktas mot lillasyster och de andra bebisarna och då hon inte får bada, som hon så gärna vill. Efter middagen gick hela familjen en promenad ned till centrum och Alva fick en glass för att hon var duktig och snäll som följade med och tog hand om Agnes, som hon kallar det, på babysimmet. Hon valde en Magnum Mandel och undrade varför jag inte ville ha någon, det är ju din favorit glass mamma sa hon.

I kväll har jag bokat en resa till Norrland. Jag hade inte tänkt åka dit förrän till jul men efter att han diskuterat med maken bestämde jag mig för att ta med mig barnen och en vecka då han har arbetsvecka. Alva ringde till mormor och frågade om hon skulle vara hemma i oktober då vi har tänkt komma till henne. Jag tror att mormor blev jätteglad när hon hörde att vi skall komma. Jag vill åka dit under hösten och dessutom måste jag passa på för pang säger det och jag är tillbaka på jobbet och den "vanliga" vardagen, vilken innebär att det inte bara är att åka i väg en vecka.

/mk

Antigen eller

MK:s antingen eller onsdag den 27 augusti 2008.

Hemlagat      
eller    restaurang

Onyttigt         eller    nyttigt

Soffpotatis   eller   träning

Sommar       eller   höst

Flaska          
eller   amning

Triceps         eller   biceps

Städa             eller   tvätta

Pocket          
eller   tidning

Tv                   eller   yoga

Mys                eller  sex

Taxöron      
eller Dolly Parton

Minnesförlust?

I våras bestämdes att vi, läs mk, var tvungen att bli mer ekonomiska annars skulle våra föräldradagar gå som smör i solsken. Sagt och gjort, vi började med matlista, storhandling, inga månadsmagazin för mk, ingen impulsshopping made by mk, osv. Vidare så började maken ta mer ansvar gällande ekonomin och sedan dess är det han som har skött betalning av räkningarna och överföringar mellan konton etc. I kväll tänkte jag iaf att jag skulle betala räkningarna när jag ändå hade tid över (jag har bakat frukostbröd och de var på gräddning i ugnen, kl. 21.30....). Jag loggade in på bankens hemsida och skulle slå på dosan och oopps fel kod, försökte igen, fel kod. Jag som har världens bästa minne och framförallt sifferminne, kommer inte ihåg koden. Jag tordes inte prova en tredje gång och räkningarna förblev obetalda.

/mk

Fotografering.

I dag var vi på fotografering hos en känd fotograf i Södertälje, han som fotar nyfödda. Jag hade höga förväntningar och igår handlade vi nya kläder till flickorna som de skulle ha på sig. Jag hade lovat Alva en present från ICA, där hon ofta står och tittar på leksaker när vi är och handlar, efter fotograferingen, om hon skötte sig. Fan, att jag aldrig lär mig, varför sa jag så till henne, jag utgick ifrån att hon inte skulle sköta sig. Mycket riktigt, hon ville inte lyssna på fotografen utan hittade på egna ställningar och ställen att vara på, hela tiden. Sedan blev hon ledsen när han valde att bara fota Agnes och då ville hon vara med igen men då sa han nej. Jag tyckte att han var lite osmidig och kunde ha försökt lite mer med henne. Det blev inte många bilder på barnen tillsammans eller ensam på Alva, han fotade mest Agnes. Ja, ja, han tog iaf många bilder och jag hoppas att några blev bra, det kostar ju 800 kr bara för bildkartan. Alva fick ingen present och grät hela vägen hem. Jag skall sluta utgå från att hon inte sköter sig, varför göra jag så, okloka mamma som jag är.

Annars har dagen varit bra. Alva har börjat på förskolan 9-14, tis, ons, tors. Kändes konstig idag att hon var borta så många timmar, jag visst knappt vad jag skulle göra under tiden. Så jag valde att städa lite, ovanligt va... Jag och Agnes var ute på en långpromenad i solen, lovely. Maken har arbetsvecka och tänka sig det känns ändå ganska bra.

Grattis Suleyman "Sulan" Sleyman som gjorde sitt första allsvenska mål igår, efter typ 150 stycken matcher. I övrigt så blev matchen mellan Bajen och AIK 2-2. Bajen var värda att vinna då AIK:s straff inte var någon straff. Återigen fick vi se några fans skämma ut hela Hammarbyklacken, åt helvete med er.

/mk

Agnes 7 månader.

Agnes blir 7 månader idag, shit vad tiden går fort. Jag måste ta vara på föräldraledigheten bättre, njuta mer av att vara hemma med barnen, stressa mindre, ta det lugnt, kramas, gosa, skratta och busa.

Agnes mat och sov -tider vid 7 månaders ålder.

Vaknar mellan 06.00- 07.00. Är glad och pratar högt och ljudligt. Vi måste smyga ut ur sovrummet för att inte väcka storasyster, som dock brukar vakna innan mamman, av att Agnes pratar.

Äter morgonvällingen.

När hon varit vaken ca 2 timmar vill hon ta en powernapp på ca 30 minuter.

Lunch blir det mellan 10.30 - 11.00. Nu äter hon en hel barnmatsburk och favoriten är lasange. Hon gillar inte alls västkustgrytan.

Efter lunch brukar solstrålen vara vaken en stund. Hon tycker om att ligga på golvet och leka men helst skall mamma, pappa eller storasyster var med. Roligast är när storasyster är i närheten av henne. Agnes har fått en gåstol (ja, Hella jag vet att du inte tycker att det är en bra sak), hon har precis kommit på hur hon skall ta sig framåt, men än så länge är det mest Alva som använder den... Vi har lånat en hoppgunga och den tycker Agnes om att vara i.

Nästa sovpass brukar vara kring 13.00-tiden och då sover hon ca en timme. Det beror ju på vad vi gör, åker vi i väg med bilen tidigare somnar hon då eller om vi går ut på en promenad i vagnen.

Någonstans kring 14.30 -15.00 brukar Agnes få ett litet mellanmål, typ mosad banan.

Middagsgröt brukar det bli mellan 16.00- 16.30. Efter gröten vill hon sova en stund, hur länge det blir beror på hur mycket hon sovit under dagen. 

På kvällen är hon glad och lekfull. 

Kvällsvällingen brukar vi ge mellan 19.30 - 20.00 och sedan brukar hon somna ca 20.30. Hon sover hela natten fram till morgonen förutom att vi får ge henne nappen allt från 1 gång till 5 gånger per natt, men hon vaknar inte så att vi måste ta upp henne. 

Agnes tycker om att äta rån och hon sitter i sin matstol när hon äter. Hon förflyttar sig på golvet med att rulla runt och åla sig bakåt, hon har inte kommit på hur hon skall göra för att komma framåt. Hon sitter korta stunder utan stöd. I spjälsängen drar hon upp knäna under magen och försöker komma i kypställning. Agnes har en tand som vi upptäckte för en vecka sedan.  

Jag älskar dig min lilla bebis.

Västervik.

I helgen har vi varit i Västervik hos våra vänner E och J samt deras barn S och T. Det var en mycket trevlig helg och otroligt roligt att få träffa dem igen. Vår besök hos varandra har varit allt annat än täta sedan vi fått våra små solstrålar till barn. Det sköna är att det egentligen inte spelar någon roll för när vi träffas är det precis som förr. Alva var i sitt esse hela lördagen och höll på att ta knäcken på mig. Hon gick på i hundranittio från morgon till kväll och lyssnade typ noll på vad vi sa åt henne. Hon blir så uppspelt och ur kängorna när vi åker i väg någonstans. Så fort vi kom hem igen var hon som vanlig och mycket lugnare.

Jag och E var på bio igår och såg Mamma Mia. Jag var och såg musikalen med min mamma och Hella för 1 ½ år sedan. Det var kul att se filmen och den får bra betyg av mig. Tack E för bjudningen.

Jag har vilat från träning hela helgen och unnat mig lite godsaker (och 3 cigaretter...). I morgon är det hårdkörning igen. Det bästa är att jag inte har dåligt samvete över att jag varit lite onyttig, jag är värd sådana helger också. Detta betyder nog att den svarta saken på min axel har blivit lite mindre och talar inte lika högt till mig längre.

/mk

Fotografen Alva.



Alva älskar att fotografera sin syster, här är ett kort som hon tog i kväll. Agnes har underbar ögonfärg, vår lilla solstråle.

I dag har jag varit ute och sprungit i motionsspåret. Me = love it. Det gick bra och knäet hänger med än så länge. Shit vad jag saknat löpningen, det är så underbart att få upp pulsen och känna svetten rinna efter kroppen. Inget går upp mot att springa. Nu gäller det bara för mk att ta det lungt och inte stressa igång med för mycket löpning så att smärtan i knäet inte kommer tillbaka.

I morgon drar vi till Västervik.
See you after the weekend.
/mk

Babysim







I dag var första dagen på babysim med Agnes. Hon gillade att bada och njöt hela tiden. Alva var däremot ledsen för att hon inte fick bada. Hon skall också få börja simma i miniplask, men det var fullt i första omgången så hon måste vänta till vecka 43. Lite svårt för henne att acceptera att syrran för börja i simskola och inte hon. Vi gick på babysim med Alva också när hon var liten. Då gick vi två kurser men med Agnes får det räcka med en, sedan får vi klara oss på egen hand. Egentligen hade vi nog inte behövt gå med i någon kurs med Agnes då vi kommer ihåg det mesta. Dock gör en kurs, som kostar pengar, att vi tar oss i väg till badhuset och kommer igång med badningen, som är så kul för barnen.

/mk

Me & I

I kväll har jag varit på Me & I klädparty hos min granne. Det var första gången jag var på ett sådant party men jag känner ju till kläderna genom min svägerska i Sävast som även gett Alva en tröja av det märket. Det fanns hur mycket kläder som helst som mk kunde ha shoppat, framförallt till Alva. Men oj, oj, oj vad dyrt det var, jag handlar knappt så dyra kläder åt mig själv. Det fanns en fleecejacka som var superfin, pris 450 kr och ett par jeans som hade passat Alva utmärkt, pris 350 kr. Alldelens för dyrt tycker jag, ok det är säkert superbra kvalité men ändå. Det går så snabbt så har de vuxit ur kläderna och jag är ingen sådan som orkar hålla på att sälja dem vidare. Jag köpte iaf ett par bruna plychbyxor och en tröja med igelkottar på åt Alva och en body med noshörningar på åt Agnes. Det kalaset kostade ca 600 kr...

I dag har jag varit och tränat på World Class. Körde axlar och biceps + 20 min rodd och 15 min crosstrainer. Kör ganska mycket kondition nu och kortare styrkepass då jag vill förbränna mer med mål att gå ned några kilo. Sedan vi kom hem från semestern har jag tappat ca 2 kilo och känner att jag börjar vara i bättre form igen. Jag har inte ätit något godis eller annat onyttigt sedan vi kom hem. Innan mitt knä pajade var jag i bra form och min gravidmage var borta. Efter semestern och allt onyttigt leverne har magen pluffat till sig igen och nu är målet att få den platt igen, ok så platt det går efter två graviditeter. 

Vid läggningen i går kväll: 
Alva hoppar i sängen och jag säger åt henne att sluta, typ 5 ggr och jag hinner bli riktigt arg. Alva säger mamma !!! och vill ha min uppmärksamhet. Jag svarar JA med en mindre glad ton. Alva säger då: Mamma, jag tycker inte om när du låter så där. Jag frågar om hon vet varför jag låter så och det har hon såklart stenkoll på och svarar att det är för att hon inte lyssnade på mig. Alva säger: Mamma, jag älskar dig. Jag säger till henne att jag älskar när hon lyssnar och att jag inte älskar när hon inte lyssnar. Då säger hon så här: Mamma, jag älskar dig också när du är arg, jag älskar alltid dig!!!  Opps, jag borde ha förstått att hon tolkade det som att jag inte älskar henne då hon inte lyssnar, men så menade jag ju inte. Jag fick förklara mig att jag alltid älskar henne såklart, för alltid. Bra mamma, sa hon och somnade ganska snabbt därefter. Kärlek!!

/mk


Utmaning.

Utmanad av http://susnyt.blogg.se

Du får Bara svara med ett ord.


1.Var är din mobiltelefon? Barnvagnen.

2. Var är din (o-)äkta hälft? Sängen.
3. Ditt hår? Skitigt
4. Din mamma? Snäll
5. Din pappa? Pedant
6. Det bästa du vet? Barnen
7. Din dröm inatt?  
8. Din dröm/ditt mål? Stark
9. Rummet du är i? Köket
10. Din hobby? Träning
11. Din skräck? Ormar
12. Var vill du vara om 6 år? Sverige
13. Var var du igår kväll? WorldClass
14. Vad du inte är? Rik
15. En sak du önskar dig? Tvättmaskin
16. Var du växte upp? Vuollerim
17. Det sista du gjorde? Kissade
18. Dina kläder? Linne
19. Din TV? OS
20. Ditt/dina husdjur? Getingar
21. Din dator? Svart
22. Ditt humör? Glad
23. Saknar någon? Ytterstforsarna
24. Din bil? Passat
25. Något du inte har på dig? Byxor
26. Favoritaffär? Gina
27. Din sommar? Bra.
28. Älskar någon? Barnen
29. Favoritfärg? Svart
30. När skrattade du senast? I dag
31. När grät du senast? 18juli

Jag utmanar er som läser bloggen och som inte tagit utmaningen ännu.


Sprungit igen.

I dag har jag sprungit för första gången på 3 månader, utan att känna någon smärta i mitt knä! Underbart. Jag sprang däremot inte så mycket, sammanlagt 12 minuter. Löpning 2 min, gång 1 min, 6 ggr. Tänkte köra liknande upplägg för att inte chockstarta och dra på mig ytterligare smärta i knäet. Jag körde ett styrkepass innan, bröst, triceps och mage. Det är så kul att vara tillbaka på World Class, jag får inspiration och en massa energi av att vara där. Träning är underbart. Det känns skönt att kunna åka hemifrån för att tex. träna utan att känna stress att inte vara borta för länge. Nu ammar jag ju inte längre och maken fixar allt med den lilla lika bra som mig. Jag tycker att det är skönt att hon inte är så beroende av mig längre utan att hon klara sig bra med sin pappa. Klart hon är beroende av oss bägge, men hoppas ni fattar vad jag menar.

I övrigt är jag glad att maken har ledigvecka igen och längtar till fredag då vi åker ned till Västervik och våra kära vänner E och J samt deras två barn S och T. Jag och E lärde känna varandra i Umeå då vi pluggade till socionomer och har sedan dess haft kontakt. E och J bodde med mig och maken under en termin i vår stora lägenhet som vi hade i Umeå. E var den som övertalade mig att åka med till Indien. E var min tärna på vårt bröllop. Jag och maken flyttade till Västervik för att E och J gjorde det. Dock blev vår tid där mycket kort och vi flyttade igen efter bara 6 månader E och J har däremot blivit kvar där. Vi har inte träffats på över ett år, jag tror att sista gången var när jag och maken hade 30+30 kalaset i februari 2007 då E och J var här. Jag och maken har inte varit i Västervik sedan sommaren 2006 så nu är det dax. Ska bli så kul att träffa dem igen.

Alva har börjat på dagis igen efter 9 veckor ledighet. I morgon börjar hennes inskolning på den nya avdelningen. Hon kommer då att få gå 9-14 tisdag, onsdag och torsdag, lovely. Mycket bättre tider än 3 h/ dag.

Jag tycker synd om Sanna Kallur och lider med henne i dag.

/mk


Hata, hata ojämna veckor.

Efter  7 lediga veckor tillsammans hade jag glömt, eller snarare förträngt, hur mycket jag ogillar dessa helger då maken arbetar. Fy fan vad tråkigt och ensamt det är att vara ensam hela helgen. Tur att jag har min vän Malin. I dag har vi date:at inne i S-tälje, shoppat lite och avlutade med ett besök på Nancys, det går ju inte att bryta den traditionen.

Min barn är världens snällaste, oftast iaf. Alva är ju som vilken 4-åring som helst, testar järnet varvat med att vara hur snäll och go som bara hon kan. Jag har upptäckt att hon egentligen är lugnare och lyssnar bättre när jag är ensam med henne. Hon underhåller sin lillasyster hela tiden och oftast så skrattar Agnes som en galning åt henne. På kvällarna går läggningen hur bra som helst trots att jag är ensam med dem. När jag ger Agnes vällingen är Alva redan klar för sängen och när Agnes ätit färdigt går vi upp tillsammans och läser en saga och båda barnen somnar nästan direkt. Jag och Alva sover i dubbelsängen och Agnes i sin spjälsäng. (Maken har återigen flyttat in till gästrummet...) Agnes har inga problem att somna in och det brukar gå på mindre än 5 minuter innan hon somnat. Under semestern i Norrland gick det inte lika bra att få henne att somna och jag började bli orolig att det skulle fortsätta så men så fort vi kom hem igen återställdes allt till det normala och henne läggning fungerar utmärkt. Jag har fått in bra matrutiner med Agnes och nu äter hon vällning på morgonen mellan 7-8 sedan lunch runt 10.45. Hon brukar få ett mellanmål vid 14-tiden och gröt ca 16.30. Sin kvällsvällning äter hon vid 20-tiden.

Kärleken till våra två barn överträffar allt annat på hela jorden.

/mk


Bilder.



Agnes med mormor och morfar i Byske. Mormor och morfar kom med sin husvagn och campade på Ytterstfors i nästan en vecka i samband med dopet. Första gången som deras husvagn lämnade Högudden, de köpte en sprillans ny Solifer förra sommaren och den används som stuga i stället för som husvagn...



Agnes och kusin Loke sitter i makens knä, som stolt bär Hammarbytröjan som jag köpte åt honom förra sommaren.




4-åringen, coolingen nummer 1. Här är vi på Farstanäs och solar.



Alva har börjat att ta kort och så fort kameran kommer fram tjatar hon gärnet för att få knäppa. Här är ett kort som hon tagit på oss andra i familjen:) Maken har andra tröjor, men föredrar denna...



Alva med sin present som hon fick av kusinerna från Sävast, Erik och Nils. Den bästa presenten tyckte hon, hon hade önskat sig en sådan... och mamman som älskar leksaker som ger ljud i från sig... Men Alva är duktig hon lärde sig redan samma dag och det bästa är att ta med gitarren ut när hon skall spela.




Så här trött kan man vara när man fyller år och får börja morgonen med att öppna presenter och höra till mamma och pappas usla sång röster när de river av Ja, må du leva...


Alva matar lillasyster och det går hur bra som helst. Alva är jätteduktig och världens bästa barnvakt när hon är på rätt humör:) Ingen kan få Agnes att skratta som storasyster.

Ny barnvagn.

I onsdags köpte jag en ny barnvagn till min lilla prinsessa. En Baby Jogger som jag hittade på Blocket, den var köpt för en månad sedan och knappt använd. Jag är supernöjd över mitt inköp och vagnen fungerar mycket bra för ändamålet. Agnes sitter jättebra i den och är hur nöjd som helst under promenaderna. Sista veckorna har hon inte alls velat åka i sin gamla vagn, samma vagn som vi hade åt Alva. Jag fick tom ringa efter maken vid ett tillfälle då jag och Agnes var ute på promenad  och be honom komma och hämta oss pga. att hon inte alls ville ligga ned och när jag försökte sätta henne upp gled hon bara ned. Agnes fixar inte att sitta upp i den gamla vagnen ännu pga. att hon är för liten och vagnen alldelens för stor, djup och för dålig sele. När Alva var i samma ålder hade vi inte alls samma problem men då var det mitt i vintern och hon hade betydligt mer kläder på sig och filtar i vagnen som stöttade upp henne. Jag har varit supernöjd med Brio:n under Alvas tid och under Agnes första 6 månader, men nu hade den gjort sitt i våra ägor. Den nya vagnen är smidig, lättkörd och blir väldigt liten när man fäller ihop den. Maken funderar redan nu på att byta bil till en sedanmodell. Dessutom fungerar den nya vagnen utmärkt att gå powerwalks med:).

Jag har kommit igång som bara den med träningen, skönt som fan. Inga onyttigheter heller. Jag törs dock inte springa ännu pga. mitt knä. Jag promenerar massor både med och utan vagn, kör styrketräning i gymmet blandat med styrkeövningar hemma. Tyvärr tar det mycket tid att åka in till gymmet i Södertälje varför det inte blir så mycket som jag önskar. Men det får jag ta igen sedan när Agnes blivit lite större.

/mk

Helikopterbygge.

Förra hösten var vi på bio med Alva och såg Alfons Åberg då han byggde sin helikopter. Sedan dess har Alva velat bygga en egen helikopter tillsammans med sin pappa. Pappan har sagt åt henne att hon säkert får bygga en med farbror Fredric i Byske. Alva har pratat med sin farbror om detta och sagt att hon vill bygga en hos honom när vi kommer till dem. När vi kom dit i sommar hade farbrodern tagit detta på största allvar och fixat material till en "riktig" helikopter och inget skojbygge. Under två dagar byggde Alva helikopter med farbror Fredric och sedan var det dax att måla den och Alva ville ha den rosa då hon lyssnat på låten I en rosa helikopter.
















Här är resultatet förutom att propellern på taket inte är fast skruvad. Som ni säkert förstår så är farbror Fredric en utav Alvas favoriter. När vi skulle åka från Byske så frågade Alva Fredric Kommer du att längta efter mig nu? Och när han svarade ja så sa hon Bra för jag kommer att sakna dig.

/mk


Bajskalas

Agnes har de senaste fem dagarna bajsat på golvet vid tre tillfällen. Jag brukar lägga henne utan blöja för att hon skall få lufta sig och så fort vi går ut ur rummet ,om än bara för en kort stund, passar hon på att bajsa. Hon verkar älska att få bajsa utan blöja och ser supernöjd ut när vi upptäcker vad hon gör.

Se själv.






I dag hade hon tygboken i munnen när jag kom in i rummet och även boken var full i bajs, likså ena benet av min träningscykel som skymtar i det högra hörnet av bilden.

Behöver jag berätta att det blev raka vägen till badbaljan med min bajsunge.

/mk

Slut ammat.

I morse bestämde jag mig att sluta amma. Under sista veckan har jag bara ammat solstrålen på morgonen och hade planerat att behålla det målet ett tag till. Men i dag kände jag att jag inte ville hålla på längre. Jag gav henne vällning istället  och hon verkade inte misströsta. Nu har jag däremot ont i bröstet och har stått i duschen i 30 minuter och försökt att få ut lite mjölk så att den värsta spänningen släpper. Jag hade med mig Alva i duschen och hon hjälpte mig med att duscha på bröstet samtidigt som jag tryckte och pumpade. Hon tyckte det var roligt.

Äntligen kommer mina bröst att återigen vara min egendom och jag slipper hala fram dem både här och där. Oj, vad skönt att slippa ha ont och få två bröst med samma storlek. Sedan början av juni har ena bröstet haft storlek D-kupa och det andra A-kupa. Jag sörjer inte ens över att mina bröst kommer att vara mindre än de någonsin varit. Hellre mina A-kupor än ammningsbröst alá D-kupor. När jag slutade amma Alva och insåg att mina bröst hade förvandlats till två taxöron hade jag starka funderingar på att operera dem efter andra barnet. Inga Dolly bröst men iaf normalstora. Den känslan försvann efter ett par månader och jag lärde mig acceptera mina taxöron. Nu vill jag ha dem tillbaka och tänker inte göra dem större. Så här är jag skapt och så får det vara. Det är bara skönt att de inte är i vägen.

Det här med att amma har inte direkt varit min grej men jag har kämpat mig igenom två amningsperioder på 6 månader vardera för att jag velat ge mina barn det bästa och för att få känna den närhet som man får genom att amma. Men nu är det färdigt ammat forever för mk! Äntligen!

/mk

Maken börjar att arbeta.

Tänk att 7 veckor kan gå så fort. I kväll har maken åkt på sitt första arbetspass efter semestern. Oj, vad jag vill att han skall fortsätta vara ledig tillsammans med mig och barnen. Vilken skillnad det är att vara två vuxna hemma hela dagarna. Jag har kunnat slappna av och inte stressa ens en tiondel av vad jag gör i vanliga fall. Det mest underbara har varit att maken levt ett liv med vanlig dygnsrytm i 7 veckor. Han har stigit upp på morgonen med mig och barnen, tom låtit mig fortsätta sova flera ggr, gått och lagt sig samma tid som mig på kvällarna och framför allt inte varit trött på dagarna. Hoppas att han själv ser skillnaden i hans mående efter denna ledighet. När våra barn har vuxit ur dagisåldern kommer jag att tvinga honom att sluta arbeta natt.

För att slippa bli negativ och få allt att kännas pest så måste jag tänka på saker att se framemot.
1. Resa till Västervik, nästa helg, och äntligen få träffa min underbara vän Emma och hennes familj. Länge sedan sist.
2. Tjejmiddag hos Erica i slutet av augusti, bara jag hittar någon barnvakt, maken arbetar såklart.
3. En helkväll bara tillsammans med maken, då mina päron kommer hit och kan vara barnvakt.
4. Tjejresa till Sundsvall med Hella, Lena, Jeanette, Sara, Ullis i oktober.
5. Besök av Fredric, Carola och Loke under hösten, hoppas jag iaf. 
6. Fira jul i Vuollerim.

Jag ser framemot att vakna varje dag tillsammans med mina två barn och känna doften av dem, höra deras röster och krama dem.

/mk

Min prinsessa 4 år idag.

I dag blev min älskade dotter 4 år. Tänk att det gått 4 år sedan hon såg dagens ljus för första gången.
4 år sedan jag blev vuxen på riktigt.
4 år sedan jag fick uppleva den lyckligaste dagen i mitt liv.
4 år av kärlek och kärlek, om och om igen.
Hon är mitt allt och jag älskar henne på ett sätt som inte går att beskriva.
Den kärlek som jag känner för henne är obeskrivlig, så är det bara.

GRATTIS ÄLSKADE ALVA.

Kramar mamma.

Bröllopsdag och 4-års kalas.

I dag firar jag och maken vår 6:e bröllopsdag. Året vi lovade varandra evig kärlek i både nöd och lust var sommaren 2002. Den dagen är den lyckligaste i mitt liv förutom dagarna då våra underbara döttrar såg dagens ljus för första gången. När vi sa ja till varandra inför släkt och vänner hade vi redan varit tillsammans i 4 år och hunnit lära känna varandra, både de bra och dåliga sidorna. Förhållandet förändrades inte direkt av att  vi ingick äktenskap men det kändes som att det blev lite mer på riktigt from den dagen. I det tal som prästen höll till oss betonade han vikten av att stötta varandra i både med som motgångar, jag tycker att de orden är så beskrivande för vad ett äktenskap handlar om. Att leva tillsammans med någon är enligt mig ett givande och tagande, ingen dans på rosor alla dagar men vilken lycka det är att ha en person vid min sida varje dag som älskar mig för den jag är. Att ha en person som känner mig utan och innan, som nästan kan läsa mina tankar, som låter mig vara den jag är, en person som jag kan skratta och gråta tillsammans med det är kärlek.

Jag älskar dig, maken.

I dag har vi haft 4-års kalas här hemma.  Åtta stycken 4-åringar hemma under två timmar det kallar jag barnkalas. Tog mer på krafterna än ett träningspass.
I morgon fyller Alva 4-år.

/mk

Migrän.

Jag har haft två migränanfall i hela mitt liv. Det första fick jag för snart tre år sedan, en höstdag i november 2005. Då låg maken på sjukhus och jag hade varit sjukskriven ett par veckor pga. hans olycka. Denna dag var den första på jobbet efter sjukskrivningen och jag orkade bara en halvdag och efter att jag hade berättat för alla om vad som hade hänt maken orkade jag inte längre. Jag åkte hem med en enorm huvudvärk och på vägen hem kräktes jag i bilen. Jag var däckad i 6 timmar den gången, tur att mina föräldrar var här då. Jag var rädd att det skulle vara något som skulle komma oftare, men tack och lov blev det inte så... fram till i går :(

Vi hade en trevlig familjedag på Skansen men precis innan vi skulle åka hem så började jag känna mig risig. Huvudvärk och illamående. I bilen på väg blev det bara värre och värre. När vi kom hem sprang jag in på toan och kräktes som en besatt. Jag kräktes hur mycket som helst och till slut var det bara galla kvar. Så fort jag drack bara lite vatten kräktes jag. Och huvudet höll på att sprängas, värre än vid värsta bakfyllan. Jag mådde piss och önskade mig ned i graven. Vid 22-tiden hade det lungat ned sig lite och jag hade slutat kräkas. Jag hade inte lyckats somna innan dess men då somnade jag och vaknade vid 5-tiden. Jag gick upp och åt lite youghurt, huvudvärken var inte helt borta. Jag ammade Agnes vid 6.30 tiden och somnade sedan om till typ 8.30 och då mådde jag bra igen. I dag har jag mått hyfsat, ingen huvudvärk. Jag har varit lite matt i kroppen.

Jag hoppas verkligen att det inte blir något återkommande, jag hatar att vara sjuk och helt utslagen, det händer inte ofta för mk. Det som var bra med denna gång var att maken fick vara full time parent under em och hela kvällen. Det behövde han...

/mk

Home in NewMill...

sedan en vecka tillbaka. Har bara inte haft tid att uppdatera bloggen, eller iaf inte prioriterat det. Vi kom hem natten mellan tisdag och onsdag. Borta bra men hemma bäst!!!! Oj, vad skönt att sova i min egna säng och vara tillbaka i våra rutiner. Vi hade en mycket bra semester uppe i Norrland denna sommar, förutom min infektion i bröstet. Av någon anledning blir jag alltid sjuk på sommaren. Jag har ätit pencillin tre ggr sedan jag blev vuxen och varje gång har det varit under sommaren.

Sista veckan tillbringade vi i Byske hos makens broder med familj. Underbara människor, jag älskar er. För varje gång vi träffas kommer vi varandra närmare och jag önskar att vi inte bodde så jävla långt ifrån varandra. Vi hade ju dubbeldop i Byske kyrka och det blev ett super fint dop. Vädret var kanon, barnen var snälla och det var gott fika. C sjöng en underbar sång i kyrkan, vilket hon gjorde mycket bra! Dessutom sjöng Alva en sång till Agnes och Loke. Hon var så duktig och skötte sig perfekt. Min älskade dotter, min sol i regnet, min glädje, min kärlek, mitt allt!

Om en vecka fyller hon 4 år! Fyra år, helt otroligt att det redan gått fyra år, känns som att det var igår hon föddes och gav mitt liv mer mening än det tidigare haft. Vi skall åka till Fjäderholmarna och se en teater som heter Hujeda mig vad många sånger, på lördag. Det är Alvas present från oss. En teater med bara Astrid Lindgren sånger, kan inte bli bättre för Alva. Hennes största intresse är att sjunga Astrid Lindgren sånger.

Ja och lilla Agnes har hunnit bli 6 månader. Hon har börjat att sitta utan stöd i korta stunder och hon är jätte stadig i benen. Hon sitter i egen matstol vid bordet när hon matas och idag har pappa hängt upp en gunga på altanen åt henne. Jag håller på att sluta amma och nu är vi nere på ett mål om dagen. Hon ammas på morgonen. Jag tänker fortsätta med det målet veckan ut sedan slutar jag nog helt. Hon äter både pure och gröt med god aptit och älskar välling. På torsdag skall vi på läkareundersökning med henne, 6 månaderskontrollen.

Jag har öppnat upp mitt gymkort... lovely. Jag var där i går och körde ett styrkepass. Som jag har längtat. Mitt knä har börjat kännas bättre och nu kan jag promenera utan att känna något. Semester veckorna innehöll en heldel onyttigheter i både mat och dryck väg men nu är det andra bullar.

Nu är det läggningsdax för barnen.

/mk