Bajen-Kenta

Just idag är jag stark, just i dag mår jag bra...
Jag har väntat så länge på just denna dag, vad skönt att den äntligen kommer...

(Text från en låt med "Bajen-Kenta" )
Låten är skitdålig men min man har den ned laddad i sin mobil och jag brukar låna den när jag promenerar,. Kentas låt kommer direkt efter en favoritlåt så jag blir tvungen att lyssna på Kenta fastän jag tycker att både låten och sångaren är asdålig, trots att han var Bajare.

I morgon är den 1 mars och det är då jag kliver på min nya tjänst som vikarierande gruppledare på heltid. Det känns bra och spännande, ångrar mig inte. I dag blev det även klart med vem som kommer att vara den tredje gruppledaren i vår grupp och det gjorde mig mycket glad och lättad att det blev just den det blev. Tack E för att du tackade ja till tjänsten. I morgon börjar även vår nya enhetschef vilken jag aldrig har träffat så det skall bli spännande och se vem hon är. Vår grupp är dessutom mitt uppe i en flytt till nya lokaler och det är tre nya på väg in i gruppen och två nya har redan börjat så det händer mycket på arbetet just nu.

I dag har jag cyklat på motionscykeln 40 min innan frukost och på kvällen var jag ut på en promenad med dottern som åkte på sin bob. Det var väl än en gång mammas behov som styrde men hon tyckte att det var kul att få gå ut en stund på kvällen och hon fick faktiskt välja mellan att åka vagn, pulka eller bob.

I går körde jag bröst och axlar på fm och 45 min cykling på kvällen. I morgon blir det benträning.

Apropå Bajen-kenta och schlagertider så tror jag faktiskt att Kentas låt var med i melodifestivalen ett år och att han kommit sist. Om jag inte minns helt fel så hade han på sig en tröja där det stod; 69- try it, you will like it. 

Misslyckat försökt.

Efter vår 30+30 årsfest blev det över en hel del rödvin och öl. Jag hade planerat att tömma åtminstone en tetra denna helg, men försöket misslyckades totalt. På fredagskvällen var jag supertrött så det var inte tal om att dricka ens ett glas till middagen. Jag somnade innan röstningen av Let´s dance var klar, utan rödvin.

När jag vaknade på lördagen, för andra gången, kände jag mig ganska utvilad och tänkte att idag klarar jag nog av att påbörja tömningen av tetrapacken. Första gången jag vaknade var klockan 06.05 då solstrålen kom in till vårt sovrum och var på strålande humör. Jag försökte få henne att lägga sig med oss och somna om men hon ville bara sjunga. Hon sjöng högt och ljudligt Pippi, Emil och Karlsson-sångerna till dess att klockan var 07.00 då jag frågade henne om hon ville gå ned och titta på Pippi filmen en stund medan mamma och pappa vilade ett tag till. Hon sa JAAAA och vi slog på filmen och jag somnade om och vaknade två timmar senare...Vill bara meddela att detta var första gången vi gjorde något sådant, hade film som barnvakt medan vi själva sov, men det funkade och nu börjar jag fundera på om vi verkligen skall skaffa ett till barn...börja om med vakna nätter, amning, blöjbyte etc???

Åter till mitt försök med vinet, när lördagskvällen och middagen kom var jag taggad och i form för att påbörja det jag hade planerat. Jag drack ett vinglas till middagen men sedan tog det liksom stopp. När melodifestivalen började fyllde jag på glaset men det förblev fullt. Det funkade liksom inte att dricka rödvin denna helg. Kanske det beror på att sviterna sitter i sedan festen för två veckor sedan, kanske fördrack jag mig på rödvin under den helgen. Ja, vi får se nu till helgen får jag väl göra ett nytt försök eller så får jag bjuda in några som kommer och hjälper mig. Maken har ju fullt upp med att dricka upp den öl som blev kvar och han har bara varannan helg till sitt förfogande.

I dag har jag kört konditionsträning gånger 3. Först morgonpromenad 55 min, efter jobbet körde jag 45 min intervaller, löpning på bandet, efter middagen gick jag på ytterliggare en promenad a´ 55 min. I går körde jag favoriterna triceps och biceps + mage vilken inte är min favorit. I morgon blir det bröst och axlar. Jag hade vilo dag i lördags och på fredagen gick jag bara på morgonpromenaden. Har just ätit mitt kvällsmål som bestod av tonfisk med citronsaft på och jag säger som min käre far brukar säga int´ var de gott, men säkert jävligt nyttigt...

Åter en rolig kommentar kom från dottern i dag som jag måste återge till er. Vi satt vid köksbordet och jag åt min frukost. Jag berättade för henne att jag hade varit ute på en promenad medan hon sov (idag var hon svårväckt och hade inte vaknat innan jag kom tillbaka) som svar på det jag berättade säger hon "Nu igen mamma, du måste hejda dig..." Jag älskar henne så mycket, hon är underbar och så smart.

Träning.

I veckan har jag kört tre styrketräningspass och ett antal promenader. I måndags tränade jag bröst och axlar, i går onsdag ben och mage och idag rygg och baksida axlar. Har hunnit med morgonpromenad tisdag och i dag, skall försöka komma upp imorgon också för en promenad innan frukost. Jag känner mig dock rätt trött och sliten så vi får se hur det känns i kroppen i morgon. Jag har en ond träningsvärk i framsida lår, det gör ont att gå uppför vår trapp och att lyfta upp dottern i famnen. "Det kostar att ligga på topp"  som jag brukar säga. Det är så kul att träna önskar jag fick arbeta mindre så att jag hade mer tid för att satsa på träning och kost, skulle så gärna vilja ställa upp i en tävling. Det krävs dock 100 % satsning och stort stöd från familjen. Det skulle vara svårt att få tid till att satsa det som krävs samtidigit som jag arbetar heltid. Men vem vet kanske om ett par år...

I morgon är det äntligen helg, denna vecka har gått segt på jobbet. Jag har börjat att tänka för mycket på semester och ledighet tror jag. Jag ringde fk i går för att kolla hur mycket föräldrardagar jag har kvar och blev positivt överraskad, jag kan vara långledig i sommar också utan att dagarna tar slut. Jag och maken fick resecheckar i present till en summa som täcker en resa för oss båda. Vi har bestämt att åka till någon Grekisk ö en vecka i mitten av maj och vi tänker åka utan dottern. Jag längtar efter att få tillbringa en semestervecka med maken, men kommer att sakna solstrålen. Alla mina föräldrardagar innebär att jag kan vara ledig  en vecka till påsk också. Jag längtar att åka upp till Norrland och våra släktingar.

Okej mina vänner håll tummarna för att Skellefteå vinner i kväll och placerar sig ovanör slutspelssträcket så att maken förblir glad och håll även tummarna för att Luleå vinner så att min pappa slipper anstränga sitt hjärta alldelens för mycket.

Sagt av dottern sittande i mitten av trappen klockan 06.45 i dag när jag kommer in efter min morgonpromenad;
Hej mamma, jag är jätte jättevaken.
Jag: Hur är det med pappa då?
Dottern: Han är jättetrött.

Jag längtar till...

... norrland

...sommaren

....helgen

...tacomiddagen på fredag

...mitt träningspass i morgon

...semester

...löning

...att gå och lägga mig

Psykisk ohälsa.

Jag blir rädd och skrämd över att det finns så många människor som mår psykiskt dåligt. När jag var 17 år tog en vän livet av sig. Han var nyss fyllda 20 år. Jag minns tiden kring denna händelse om att det var i går, har satt djupa spår i mig och jag tänker fortfarande ofta på honom och det som hände. Så fort jag läser eller hör talas om någon som tagit sitt liv kommer minnen upp. För drygt ett år sedan var det Svullo och nu Johanna. Dessa två hade dessutom barn. Ibland blir jag arg och tänker att det är så själviskt att ta sitt liv och lämna sina barn, hur kan man göra det? Eftersom att jag själv har barn vet jag vilka känslor de väcker hos oss föräldrar, och undrar hur man kan göra så mot sitt barn. Min slutsats är att man måste må så jävla dåligt gånger 1000 för att frivilligt lämna sitt/ sina barn. Det är det som är så skrämmande, att en person mår så pass dåligt att man väljer att ta sitt liv. Vart är vi på väg i vårt samhälle. Den psykiska ohälsan bara ökar. Det finns så många omkring oss som mår dåligt, äter medicin för att överhuvudtaget orka leva. Det skall inte behöva vara så. Livet har ju så mycket att ge. Jag tror att vi måste dra ned på tempot, ägna oss mer åt oss själva och det som gör oss lycklig och betyder något för oss. Jag har börjat i dag; med att gå på ett yogapass. Tänker försöka hitta mig själv och förhindra dåligt mående så gott det går i vårt stressiga samhälle som ställer orimliga krav på oss. Samtidigt som man arbetar heltid skall man bilda familj, ha ett snyggt hem, laga god och näringsriktig mat, vara super smal med stora bröst, se ut som 20 fast man fyllt 30, ha ett fungerande sexliv, åka utomlands en gång om året, osv. Ekvationen går inte ihop.

/mk

Solstrålen min.

alva

Min älskade dotter. Här är hon på väg till sitt jobb, hon säger att hon jobbar i Södertälje.




alva tränar
Solstrålen, under ett av våra träningspass hemma på övervåningen. Varje söndag när maken arbetar brukar jag och dottern träna. Hon hejar på mig och ser till att jag får vatten. När jag lyfter vikter vill hon också göra det och när jag gör armhävningar eller situps gör hon också det. Tror ni att föräldrar påverkar sina barn???



alva+morfar

Dottern med morfar. En hel kväll lekte de med snutte på huvudet.

alva+ mormor
Dottern och mormor bakar mjukkakor. Hoppas att dottern lär sig eftersom hennes mamma inte kan. Mormors mjukkakor är delikatess.

Har varit dålig med bloggande sista tiden men det har varit fullt upp. Mina päron har varit här i två veckor och åkte hem igår och så har vi ju haft fest och flera av fest deltagarna bodde hos oss. Alltid när jag träffat/ umgåtts med våra syskon kommer jag in i en liten depp period. Jag saknar dem redan och känner att jag skulle kunna flytta upp till norrland med en gång. Men det är bara att hålla ut eftersom att jag vet att efter ett par dagar är allt som vanligt igen.

I dag har jag varit hemma med dottern. Hon har haft feber sedan i måndags men varit hemma med mormor och morfar tills idag. Hon har varit piggare idag och hoppas hon är feberfri i morgon. Jag skall vara hemma med henne i morgon också, vilket är skönt. Dels är det roligt att vara med henne men jag har inte heller någon lust att gå till jobbet. Orkar inte gå in på varför, men det handlar inte om att det är för mycket att göra eller att klienterna varit extra jobbiga.

Har varit och stryketränat i går och idag. Känns bra att vara i gång igen efter helgens festande. Jag mår så mycket bättre när jag tränar och äter bra. Körde mina favorit muskelgrupper idag, triceps och biceps. Hur roligt som helst att träna. Hoppas komma igång med morgonpromenaderna till veckan då maken är ledig.
/mk

60-årsfest.

Jag och maken har fyllt 30 år och det firade vi med en gemensam fest under helgen. Dottern åkte bort med mormor och morfar, det var liksom ingen barnvänlig fest. Vi lånade en lokal på området och vi blev 25 personer på festen. Vi bjöd på grekisk mat och alkoholhaltig dryck, vilket visade sig tydligt ju mer klockan blev. Vi drack, dansade och hade trevligt. De som var där var våra syskon, bästa kusinerna med respektive, bästa arbetskamraten, betydelsefulla barndomsvänner, goda grannar.

Vi fick många fina presenter. Tack alla som kom och uppvaktade oss och tusen gånger tack för alla fina presenter.

På torsdagen anlände makens syskon och på fredagen två av mina bröder. Vi började festande redan på fredagen vilket går att se av de två första bilder.


carola och fredrik
Min favoritsvägerska och makens bror som är norrlandspatriot.


marie, krister, ulf
Jag med två av mina bröder på fredagen. Vem var mest onykter??? I love u guys.


Bilder från festen.

marie och hella
Jag och Helenin på dansgolvet.


Hella
Helenin, the dancing queen.



ulf
Big brother.



Fredrik
"Vad tänker du på Feffe?"
"Jag, tänk på garaget"



niclas
Makens broder alias Jonathan Edwards.


Marcus dans
Maken svingar sina lurviga, bakom honom Bobo the man, the myth, the concept.


lena


" My Cousin of Sweden"

Mor och far.

I går kom min mamma och pappa till oss på besök. Dottern är överlycklig över att mormor och morfar är här, hon har längtat i flera veckor. När jag ser hur glad hon blir över att träffa dem så får jag dåligt samvete över att hon får träffa dem så sällan. Men jag skall inte ha dåligt samvete för det, jag har nog dåligt samvete över många andra saker när det gäller dottern. Det ständiga dåliga samvete som man har som förälder. Tex. dottern blev sjuk i onsdags, jag hämtade henne från förskolan strax innan lunch. Hon var hemma dagen efter också men med sin pappa, jag arbetade. Jag fick dåligt samvete över att jag återigen valde att åka och jobba när hon var hemma och sjuk. Plikten framför allt, typ. I dag har hon fått vara hemma med mormor och morfar och nu duger jag inte ens längre...nu är det bara mormor som gäller. Jag får inte läsa saga, byta blöja etc.

Träningen går utmärkt. Efter förra veckans träningsvärk i ryggen beställde jag en massage tid och känner mig nu ok. Har vilat ryggen fram till idag då jag körde ett rygg och baksida axlar pass. Har inte ont nu förutom en skön känsla av träningsvärk. Körde ett hårt benpass i går och har en härlig tröttshetskänsla i benen idag. I morgon skall jag vila och på söndag blir det nog ett cardio pass. Jag saknar en träningspartner. Jag drömmer om att kunna tävla någon gång men vill ha någon med mig.

Seriös tränings och kostpartner sökes.
Ålder:
20-45
Kön: Kvinna
Intressen: Seriös styrketräning, kost, morgonpromenader, familjeliv,
Yrke: Spelar ingen roll.
Nationalitet: Spelar ingen roll, men ett krav är att kunna svenska eftersom jag själv inte kan något annat språk och inte heller har förmågan att lära mig.
Ort: New Mill, Södertälyeeh eller huvudstaden.
Vid intresse: Kontakta mkfitness.