Poker Face.

Ni skall bara höra när Alva sjunger Poker Face med Lady Gaga. I går när vi just hade hört den på radion i bilen sa hon Mamma, den låten är lite konstig, men jag gillar den ändå. Ikväll har vi dansat till den och jag blir bara så glad och lycklig av att se gläjden i Alvas ögon när hela familjen släpper loss. Me love.

Vi har sett på Let´s Dance och Alva är så rolig när hon förklarar att de par som jag tycker är bra och hejar på, inte är hennes favoriter. När jag sa att jag tyckte att Laila var duktig och dessutom mycket vacker svarade Alva Det tycker inte jag, jag hejar på dom här... (Det var Carl-Jan och hans danspartner) jag tycker dom är bäst.

Älskade Alva, min sol i regnet, min glädje, mitt allt. Kärlek som inte går att beskriva i ord.

/mk

Lite mer träning och BVC-besök.

Pratade just i telefon med en mycket god vän till mig som precis hade läst min blogg. Hon tyckte att det var tråkigt när jag bara skriver om min träning, hon ville inte alls läsa om min träning. Så bara därför kommer ännu mer om den nu.

Sprang som sagt ett kortare, lugnare pass i dag på ca 6 km. Sprang ute för första gången sedan fredag förra veckan, lovely. Börjar bli less på att bara springa inne på löpbandet, så otroligt enformigt och låååång tråkigt. Men, men thats life. Underlaget var inte det bästa i dag heller men eftersom att det var ett lungt pass gick det bra ändå. Kände mig ganska pigg i kroppen med tanke på  mitt hårda pass i går. Dock är jag trött nu och har starka planer på att göra en supertidig kväll.

I dag har vi varit på 1-årskontroll med Agnes. BVC-sköterskan som vägde och mätte Agnes frågade om hon var en pojke? (Inte den sköterskan som vi träffat tidigare). Agnes hade på sig ett par snickarbyxor och en svart body med ugglor i olika färger på (från Kapphal). Sköterskan sa ngt. i stil med att det är vanligare att pojkar har snickarbyxor... Men sedan sa hon att Agnes verkligen så flickig ut i ansiktet... Jag trodde att man kunde ha snickarbyxor på flickor också:).

Agnes blev godkänd på läkarebesöket och fick av BVC-sköterskan två sprutor. Den ena gjorde ont och lillgrynet blev ledsen. I dag vägde Agnes 9060 gram och var 73 cm. När Alva var 1 år vägde hon 8350 gram och var 73 cm. Nästan precis 700 gram mindre och det är också den vikt som skillde dem åt vid födseln. Alva vägde 2690 gram och Agnes 3415 gram. Alva är mer lik sin pappa i kroppsformen och Agnes blir nog mer lik mig.

I dag kollade jag lite i Alvas första året bok och insåg att vi var mycket hurtigare med att lära Alva saker. Som tex. att äta själv och dricka ur mugg. Något sådant har vi inte börjat träna med Agnes ännu. Alva kunde också vid 1 års ålder säga både mamma och pappa, hej och hej då, obehindrat. Visst kan Agnes säga ngt. som liknar mamma och pappa men inte så där klockrent. Men det är inte rättvist att jämföra ngt. annat barn med Alvas språkutveckling eftersom att hon var jättetidig med att prata och ha ett stort ordförråd. Jag kommer ihåg, att redan vid första utvecklingssamtalet på förskolan var personalen häpna av hur bra hon pratade och att hon kunde använda så svåra ord och förstå vad de betyder. Det är roligt att se hur olika de redan är varandra och det skall bli roligare ju äldre de blir. Mina älskade flickor, kärleken är så stor.

/mk

Intervallpass.

Sprang gårdagens intervallpass på löpbandet. Det är alldelens för dåligt underlag ute för att springa intervaller, med rädsla för att ramla och slå mig, spänna mig för mycket, få en sträckning i ngn. muskel (detta kan innebära vila, vilket inte finns med i mkradcliffs planering.

Maken har gått kurs tisdag och onsdag och därmed arbetat dagtid 08-17, suck. Börjar inse att jag är lite bortskämd med att ha honom hemma och vaken från 15.00 de veckor han arbetar. Min löpning får ju lida när han är borta så länge som till 17.00..... I går ville de dessutom att han skulle stanna och arbeta fram till 19.00, han ringde snällt hem och frågade om det var ok och lovade att jag skulle hinna springa ändå, kärlek. Eftersom jag var tvungen in till gymmet så löste vi det på bästa tänkbara sätt. Jag lämnade Alva hos en granne, tog med mig Agnes på bussen in till Tälje, maken kom och mötte upp oss vid gymmet och tog med sig Agnes hem. Där vann jag en halvtimme extratid och vad gör jag inte för att få springa och inte missa några av mina planerade pass.

Jag var ganska tung i benen, som jag börjat förstå, att jag alltid är efter vilodagen. Jag värmde upp med 15 min. lättjogg och körde sedan intervaller i 6 km, blandat med 1, 2, 3 och 4 minuters fortare löpning och 1-2 minuter lugnare jogg mellan. Jag var rejält slut efter alla intervaller var avklarade och nådd en grymt hög puls. Avslutade med 10 min lättjogg och 5 min promenadtempo. Det är roligt att träna intervaller men sjuk jobbigt.

I dag skall jag springa 5 km i mycket lungt tempo, lite återhämtning från gårdagens pass. I morgon blir det ett snabbare pass på 6 km.

Annars då? Jo, allt flyter på som vanligt. Alva dagis tis, ons, tors. Jag promenerar med Agnes i vagnen minst en timme de dagar Alva är på dagis. I går var jag och Agnes på Öppna förskola. Det var trevligt att träffa lite vuxna människor att samtala med. Tänkte å dit i morgon också. I dag skall vi till BVC med Agnes på 1-årskontroll.

Jag skriver som min älskade brorsdotter Fredrika brukar göra:

Livet leker. /mk

Om ni trodde att jag bara firat Agnes trodde inte såklart fel.

Jag har också tränat på som vanligt och här kommer en uppdatering från mkradcliff mot Gbg-varvet 16 maj.

I lördags var det vila på schemat och det behövde verkligen min kropp och knopp.

I söndags var det dax för tempolöpning som coachen kallar det, 7 km på 37 minuter (starta lungt och öka tempot eftersom, de 2 sista km på 5 min/km). Eftersom det varit skitväder här ett par dagar har väglaget blivit livsfarligt halt, har flera pass fått avverkas på löpbandet, så även söndagens. Jag kände mig lite trött i benen och orkade inte riktigt i mål på 37 min, klockan stannade på 37.45, men med tanke på hur sega benen var så är jag nöjd med tiden.

I går (måndag) blev det ännu ett pass på löpbandet. Körde 8 km lätt distanslöpning. Benen var superpigga och jag hade verkligen ett bra flow i löpningen. Körde lite armstyrka innan löpningen. Jag har varit tvungen att ändra lite i schemat pga. att jag inte kunde träna idag (Alvas simning + maken inte hemma). Måndagen var egentligen vila. I dag, tisdag, intervallpass. Eftersom att jag körde ganska hårt på söndagen ville jag inte köra ett intervallpass i går, dagen efter så därför blev måndagens pass det som egentligen skall köras på onsdag. I morgon blir det intervall istället.

Veckans schema innehåller 5 träningstillfällen. Det  varierar med tunga och lätta veckor. Synd bara att de tyngre infaller på makens arbetsveckor. Måste kanske ändra lite.

Längtar till imorgon och intervallpasset, hoppas bara att det inte är allt för halt ute för nu är jag lite less på löpbandet.

/mkradcliff

Agnes augusti 2008- 1 årsdagen.



Babysim i augusti 2008.




Glad som få, i Västervik augusti 2008.



Mat dax, september 2008.




Min Hammarbyklan.



Hammarbys familjedag, hösten 2008.



Agnes och pappa, oktober 2008.



Ballerinakex på 9-månadersdagen.



Agnes äter lussebullsdeg, 1:a advent.



December 2008, Agnes ställer sig upp och går utmed möbler.



Mammas hjärta.



Agnes med sin gåvagn, december 2008.




Agnes och pappa på julafton 2008.



Agnes försöker öppna sin julklapp.



Me and sötnosen. Julafton i Vuollerim.



Januari 2009.



Agnes 1-årsdag.



Öppnar present med storasyster.

Agnes (och Alva) i bilder januari- augusti 2008.



Agnes på BB, endast 1 dag.



En stolt storasyster. Första gången hon fick hålla lillasyster, samma dag som vi kom hem från BB.


 
Alva och Agnes i början av februari 2008.



Jag och Agnes på min 31-årsdag.



Agnes och Alva påsken 2008, här är vi i Vuollerim hos mormor och morfar.



Agnes april 2008.



En trött storasyster med Agnes i famnen, maj 2008.



Första gången Agnes satt i barnstol vid köksbordet, början av juni 2008.



Fotbollstjejer, Fotbolls EM juni 2008.



Agnes början av juli 2008.



26 juli 2008. Agnes dop i Byske Kyrka tillsammans med kusin Loke.




Busfrön. Augusti 2008.



Alvas födelsedag 11 augusti 2008. Morgonmys i sängen.

(Andra halvåret kommer i morgon.)/ mk

Grattis världens bästa 1-åring.



I dag fyller världens bästa Agnes 1 år. Ett stort grattis till dig vår solstråle.
Vi älskar dig till månen och tillbaka.

Klänningen är 1-års present från Agnes gudföräldrar, världens bästa Nilssons.

/mk

(S)AIK, visa hjärta, kom igen och krossa Rögle.








Nyförälskad i The Killers.

I dag har maken och Alva varit på Tom Tits hela dagen (gratis inträde på kommunens julklapp). Alva var supernöjd. Jag och Agnes passade på att gå runt i lite affärer och shoppa födelsedagspresenter till kusinerna Loke och Nils (lite kläder till mamman också, för hon var värd det...). Agnes sov inget på hela fm så hon somnade gott i vagnen och sov i två timmar så hon nöjt också av shoppingen. Mötte upp Malin för att ta en lunch med henne på Nancys.

Körde mitt träningspass på morgonen innan frukost. 5 km lätt löpning, inget pass som behöver läggas till minnet. Ett sådant där pass som bara skall avverkas, hade jag varit lite mer normal hade jag hoppat över träningen idag. Fy, det gick jättetungt, benen vägde bly och pulsen skenade iväg. Förklaringen till detta är gårdagens hårda träningspass. Jag körde 30 minuter tung styrketräning för benen och sedan 45 minuter spinning. Avslutade med lite styrka för ryggen. Jag hade en grym träningsvärk i benen idag, redan innan löpningen, och den är ännu värre nu. En sådan där träningsvärk i framsida lår som gör det jobbigt att gå i trappan, ställa sig upp från en stol eller soffan, grym med andra ord. I morgon blir de en välförtjänt vila.

/mk

Kanelbullsbak.

Jag har bakat kanelbullar för första gången i hela mitt liv. I min konstiga värld bakar alla mammor kanelbullar till sina barns födelsedagar. Jag har ända sedan Alvas 1-årsdag haft dåligt samvete över att jag inte bakat annat än chokladbollar (dock har farmor varit här och bakat åt oss det tre första födelsedagarna, men sist blev det inga hembakade bullar och oj, vad jobbigt det kändes för högpresterande mk). Men nu har jag alltså tagit mig kragen och bakat till Agnes födelsedag. Nu kom jag ett steg närmare den perfekta mamman..... oopps saknas bara att börja baka bröd, börja laga hemlagad mat åt Agnes osv....




Här är dagens bullbak i bild. Inte så illa för att vara första gången eller hur?



En stolt mkkanelbulle.

Lycka.

Denna vecka började superbra, med besked om förskoleplats och en trevlig kväll med maken. Och i dag fortsatte det i samma positiva anda då det blev helt klart att jag blir hemma hela februari månad också. Lycka.

Älskar min familj så otroligt mycket, den bästa av alla. Jag älskar dig, maken och våra underbara flickor.

I dag var det intervallpass på schemat. Jag åkte in till WorldClass och avverkade passet på löpbandet. Vädret har varit allt annat än bra här i NewMill idag och jag kände inte för att springa ute idag. Passet såg ut som följer: Uppvärmning lättjogg 15 minuter. Intervaller 5 * 400 meter i hastighet 12.5 - 13.0, med vila 45 sekunder mellan intervallerna. Nedvarvning, lättjogg 10 minuter. Ett bra pass och jag var piggare än vad jag trodde innan. I går kväll körde jag ett styrkepass i gymmet, bröst, triceps och axlar. Avslutade med att gå på ett corepass, 30 minuter. Har träningsvärk i mina magmuskler idag. Det nya corepasset var superjobbigt för magen, Me Like. 

Oops dax att väcka Agnes som tagit sig en powernap. 

/mk 

Plats på förskolan.

Vi hade ansökt om plats åt Agnes på samma förskola som Alva from 1 mars. Här i NewMill finns det inte förskolor så att det räcker åt alla barn så i år har det varit tvugna att göra ett provisoriskt barackdagis (ursäkta paviljong heter det visst...). Det är liksom fullproppat på varenda förskola och jag trodde inte att vi skulle få plats på Sandtorps fsk där Alva går. Vi har väntat på ett besked i flera veckor nu och idag ringde äntligen Margareta Karlsson, alla som bor i NewMill och har småbarn känner väl igen det namnet:). Beskedet är att vi får plats på Sandtorp om vi väntar med inskolningen till 1 april, om inte så få vi skola in henne på en annan förskola. Jag tackade ja till platsen och nu återstår bara problemet hur vi skall lösa marsmånad. Jag skulle inte ha någonting emot att vara hemma... men det har nog min arbetsgivare. Men nu har jag en bra anledning att förlänga föräldraledigheten. För Agnes är detta också bara bra för hon hinner bli 1 månad äldre innan det är dax för det hårda dagislivet.

/mk

Veckans långpass.

I dag var det långpass på schemat. Vet inte hur långt jag sprang men var ute i 1 h 22 min och coachen*  tycker inte att jag skall stirra mig blind på hur långt jag springer utan fokusera på tiden jag är ute istället. Han ville att jag skulle vara ute i 70- 75 minuter idag så jag höll på lite längre än vad han ville. Medelpulsen hamnade på 156 slag/ minut, lite för högt men slingan jag sprang var ganska kuperad därav ökningen. Optimalt hade varit att hamna på 153 slag. Benen kändes så där, inte trötta men inte pigga heller. Femte passet denna vecka, inte illa. Första veckan avklarad and I Love It. Längtar redan till nästa pass.

* Coachen (stavar jag verkligen det ordet rätt?) är som jag skrivit tidigare Anders Szalkai (marathon.se), men det låter snyggt och proffsigt om jag skriver så att det låter som att han är min egen lilla coach, eller hur...

/mk

Ensamheten.

Vissa veckor går det hur bra som helst. En del kvällar njuter jag och saknar honom inte alls.

Men för det mesta är det så förbannat ensamt. Jag saknar honom otroligt mycket när han inte är hemma. Och detta trots att vi oftast ägnar oss åt olika aktiviteter när båda är hemma (en ser tv och den andra sitter framför datorn).

Jag borde vara van. Men det är lika tråkigt, jobbigt, så jävulskt ensamt varenda varannan helg.

I  kväll känns det är det så där ensamt som det bara kan bli.

Saknar att ha någon att dela lördagkvällarna med. Snart skiter jag i detta och flyttar till Norrland. Kan man leva på kärlek och luft där? För arbete finns ju inte. Luften är väl iaf ren, men räcker kärleken?

I kväll är det mest synd om mig av alla, nästan iaf.

/mkledsen


Trevlig dag.

En bra dag idag. Umgicks med Malin och barnen i Södertälje i flera timmar. Först var vi på öppna förskolan Kyrkis, första gången vi var där. Alva var framåt som vanligt, klev rakt in, presenterade sig och lekte sedan obehindrat. Agnes var på strålande humör trots att hon inte sov något under förmiddagen. Vid sångsamlingen trivdes Agnes som bäst, hon skrattade och gungade med i sången. Efter öppna förskolan gick vi till Nancys och åt lunch. Sedan lekte Alva och Hampus ute en stund innan det var dax för oss att åka hem för att gå på 1-årskalas hos grannen.

Innan middagen hann jag ut på veckans tredje pass (fjärde för min del om jag räknar med måndagens långpass). I dag var det 5 km lätt distanslöpning. Rundan som jag sprang är nog närmare 6 km så det blev lite längre än vad coachen ville. Medelpulsen hamnade på 163 slag/minut. I kväll, sedan barnen somnat, har jag tränat styrka. Rygg, biceps, axlar och mage. Allt detta medan jag tittade på Let´s dance. I morgon är det supervila som gäller för mkradcliff.

Förra veckan köpte vi en ny bilstol till Alva och Agnes har fått ta hennes gamla. Maxi Cosin har vi burit upp på vinden. I dag när vi satt i bilen på väg in till Tälje började Alva prata om bilstolarna...
Alva: Mamma, när vi får en till bebis så kan den ju ha Maxi Cosin eftersom att Agnes fått min stol. 
Me: Vi skall nog sälja Maxi Cosin eftersom vi inte skall ha någon mer bebis.
Alva: Vad betyder att sälja den?
Me: Att någon som behöver en Maxi Cosi köper den av oss.
Alva: Men mamma, sen när den bebisen blivit för stor för Maxi Cosin kan den få Agnes stol, min gamla, och Agnes får då min nya, för då är jag så stor så att jag kan sitta på sätet utan stol.
Me: Ja, så skulle det ju kunna vara men som jag sa så kommer vi inte få någon mer bebis. Mamma? och pappa vill inte ha några flera barn.
Alva: Men mamma, jag vill ju så gärna att vi skall få en bebis till, snälla.

Kärlek till mina barn.

/mk

 


Veckans andra pass.

Lätt distanslöpning 7 km, 40 minuter, stod på schemat i dag. Jag gav mig ut strax efter 15.00 och vädret var perfekt -3,5 grader. Sprang Hälsansstig som är precis 7 km. Jag kan den rundan i sömnen snart, det blir så när man bor i ett litet samhälle. Jag varierar mig genom att byta varv varannan gång. Jag sprang rundan på  40 minuter precis som coachen ville. Snittpulsen hamnade på 159 slag/ minut. Enligt pulsklockan försvann 443 kalorier. Kände mig pigg i benen trots att jag körde ett tungt pass igår.

Efter att barnen somnat och maken åkt till jobbet bestämde jag mig för att yoga. Det var så länge sedan och jag verkligen längtade efter det. Yogade 1 timme och avslutade med 10 minuter avslappning, precis vad min kropp behövde.

Humöret är på väg uppåt igen. Trots att det nu snart bara är 2 veckor kvar innan jag börjar arbeta och trots att Skellefteå förlorade tredje matchen i rad i kväll. Tur att maken inte är hemma så att jag behöver höra han muttra och se hans sura min.

/mk

Mk mot Göteborgsvarvet.

I dag har jag avverkat första passet i Anders Szalkais (marathon.se) träningsprogram för halvmarathon. Träningsprogrammet, som är på 20 veckor, är egentligen avsett för Stockholm halvmarathon som går av stapeln på hösten. Jag har lagt mig på nivån Klara halvmarathon på 1 h 45 min. Mitt mål är att klara av det på 2 h. Eftersom att jag inte haft något egentligt uppehåll i löpningen hoppar jag in på vecka 4 i programmet. Göteborgsvarvet är vecka 20 och egentligen skulle jag ha hoppat in på 3:dje veckan, men jag tyckte det var för lätt träning. Nu har jag en vecka tillgodo i stället.

Egentligen låg dagens pass på tisdagen men eftersom att jag sprang ett långpass i måndags och hade simskola med Alva igår fick tisdagens pass bli i dag stället.

På programmet stod: Uppvärmning 15 min. Fartlek 6 km. Nedvarvning 10 min. Jag satte av mot Oxvreten och körde mitt fartlekspass i motionsspåret 6 km. Fartökningarna varierade i sträcka och tid, allt från 20 sekunder till 3 minuter. Eftersom att spåret är riktigt kuperat så blev det en hel del backträning. Joggade lätt hem, ca 2 km. Passet gick bra och benen kändes hyfsat pigga. Snittpulsen hamnade på 167 och den högst noterade pulsen blev 191, vilket är ganska högt eftersom att min maxpuls ligger runt 195 slag/minut. 747 kalorier bränndes upp.

Löpning är livet.

/mkradcliff


Året 2008.

En liten summering av året som gick.

Januari:
Höggravid. Promenerade flera mil om dagen.
Vår andra dotter föddes, familjen fullbordades. Lycka, kärlek.

Februari:
Jag och maken fyllde 31 år. Fick en soda stream, välanvänd.
Alva och Agnes fick en kusin.
Mormor och morfar hälsade på.
Svärmor hälsade på.

Mars:
Började löpträna.
Mådde inte så bra. Stressade och hade svårt att njuta av livet som 2 barnsmamma.
Åkte till Norrland för att fira påsk.

April:
Påsk i Norrland. Trevligt.
Mådde fortfarande inte så bra.
Gick till kuratorn.

Maj:
Besök av Byskeborna, supertrevligt. Sol och första värmeböljan.
Tränade super mycket och åkte på inflammation i vänster knä.
Började må bättre.

Juni:
Giftas fest i Göterborg, Lena Loves Andreas. Andreas Loves Lena. Jättetrevlig fest.
Besökte min förra kollega Anna och hennes familj.
Fotbolls EM. Fotbollsfest.
Mormor och morfar på besök. Firade midsommar här.
Började röka flera cig. per dag.

Juli:
Maken SEMESTER. 7 underbara veckor tillsammans.
Mådde bra igen. Slutade stressa så förbannat.
Alva åkte med mormor och morfar till Norrland. Vi fick en vecka "semester" innan vi bilade upp till Norrland.
Svägerskan fyllde 30 år.
Sommar på Högudden.
Agnes och kusin Loke döptes i Byske kyrka.

Augusti:
Hemma i NewMill igen. No more cig.
Alva fyllde 4 år. Kalas.
Slutade Amma, livet började återvända till vad det en gång var.
Hormonerna som invaderat min kropp försvann sakta med säkert och jag mådde BRA.
Besökte familjen Nelson/Isaksson i Västervik.
Började i babysim med Agnes.
Sprang tjejmilen.

September:
Åter upptog löpträningen på riktigt igen.
Alva kom in i värsta 4 års trotsen.
Sprang Nykvarnsloppet.
Besökte Gröna Lund med kusin Lars och Johanna.

Oktober:
Jag och barnen var hos mormor och morfar i Vuollerim en vecka. Lugnt och skönt.
Tjejresa till Sundsvall. Super kul, dans, vin och skratt.
Hockeyn börjar ta allt större del av familjelivet.
Börjar simskola med Alva.
Tränar på som f-n.

November:
Familjen Lomm från Västerås var på besök, supertrevligt.
Planering inför jul.
Alva förväntanssfull.
Alvas värsta trots började försvinna.
Lussebullsbak:).

December:
Luciafirande.
Skellefteå AIK ledde elitserien.
Åkte till Norrland. Firade jul i Vuollerim.
Var på Juldans på folkan i Vuollerim.
Hockey i Skellefteå Kraft Arena på annnandagen.
Maken hem till NewMill, vi tjejer stannade kvar i Norrland.


Lite nedstämd.

Jag känner mig nedstämd, så där novembernedstämd som jag brukar göra i novembermånad. Jag vet inte varför det känns så nu. Jag försöker hitta något att längta efter för då brukar det kännas bättre, men just nu vet jag inte vad jag skall längta till. Jag bävar inför arbetsstarten och jag tror att det är därför det känns lite småtungt just nu. Jag längtar till sommaren men då är planerna att jag skall arbeta nästan hela sommaren och att maken skall vara föräldraledig. När vi pratade om det i dag sa dock maken att han tyckte gott att vi båda kunde vara föräldralediga samtidigt eftersom att han skall ta ut dagar på Alva och då kan jag ta på Agnes. Det skulle vara underbart men jag vill inte att vi ska slösa på dagarna, jag vill att barnen skall få långa sommarlov så länge som möjligt.

Ljuset i mörkret är våra underbara barn. Agnes mår mycket bättre och verkar vara på gång att bli sig själv igen. I dag har hon ätit ganska bra och bajsat inom rimliga gränser. Alva längtar till att få gå på dagis i morgon. Jag brukar också längta efter att hon skall få gå till dagis, helst när hon varit ledig så länge men denna gång känns det som att det inte spelar så stor roll. Hennes 4-års trots är no big deal längre. Hon är helt underbar och full av upptåg varje dag. Vardagen blir liksom inte tråkigt när hon är med. Älskade Alva så full av liv. Agnes fyller 1 år om två veckor. Vår lilla solstråle. Kärlek.

I dag har jag startat igång med mitt träningsschema igen. Dock har jag ändrat lite på vilka dagar jag kör, tränade i dag istället för i morgon eftersom att Alva har simskola i morgon. I går vilade jag då jag körde löpning både fredag och lördag. Avverkade ett långpass idag på 13,21 km. Km-tiden hamnade på 5.50 min. Jag känner mig supernöjd med det, jag trodde inte att jag hade sprungit så långt. Jag känner mig fortfarande ganska seg i benen och lite sliten i allmänhet. Jag tränade ganska mycket under jul och nyår och kände redan då att något inte stämmde i kroppen. Trodde jag skulle bli förkyld men blev magsjuk istället. Men jag känner mig iaf piggare för varje pass nu så jag hoppas att kroppen vill lika mycket som knoppen snart.

/mk

Stackars Agnes.

Vår lilla tjej mår inte så bra. Hennes mage är inte snäll mot henne. Hon har gaser och saknar matlust. Men mellan magknipen och gasexplosionerna är hon glad och förhållandevis pigg. Om det varit en vanlig magsjuka borde det väl ha gått över nu? Är hon inte bättre på måndag blir det läkaren som får ta en titt på våran ögonsten. Det gör ont i hjärtat att se när hon har ont och inte kunna göra något för henne.

I kväll har vi varit i Salem och umgåtts med mina bästa kusiner och deras familjer. My cousine of Sweden boende i Landvetter, med sin familj är i 08-området i helgen. Trevligt. Vi blev bjudna på en god middag, vilket vi alltid blir hos dem. Tjejerna skulle ut på fest men jag kände mig inte i form för det och avstod därför.

I går och idag har det blivit träning. Pga. jävlamagbakterierna som härjat i min kropp blev det vila från träningen i fyra dagar:(. I går sprang jag 7 km i extremt lugnt tempo och trots det lugna tempot gick det tungt. I dag har jag varit i gymmet och kört lite styrka + 4 km löpning på bandet. Kände mig piggare i dag, tack för det.

/mk

Jobbångest.

Jag börjar arbeta om drygt 3 veckor. Jag minns mitt blogginlägg för precis ett år sedan då jag skrev om att jag arbetat sista dagen på över ett år. Ett år, en lång tid tänkte jag då. Ooops och så har ett år gått, bara så där. I september- oktober längtade jag efter att börja arbeta igen. Det gör jag INTE längre. Ju närmare arbetsstarten kommer ju jobbigare känns det. Jag vill arbeta men det som ger mig ångest är att inget verkar förbättrat på min arbetsplats gällande arbetsbelastning, stress, chefer. När jag gick på föräldraledighet utökades barn och ungdom med 10 nya tjänster och en ungdomsenhet inrättades. Jag trodde i min enfald att detta skulle göra vår arbetssituation drägligare men när jag pratar med kollegor, läser deras bloggar och ser hur de mår förstår jag att arbetssituationen inte blivit bättre. Mina mål inför min omstart på arbetet är:


•·         Inte arbeta mer än 40 h per vecka.

•·         Att min familj kommer i förstahand.

•·         Ta fikarast minst en gång per dag.

•·         Inte en lunchrast som är mindre än 30 minuter.

•·         Säga NEJ, när jag inte anser mig ha tid.

•·         Inte var så förbannat Lojal mot arbetsgivaren.

•·         Inte ta på mig att göra "extra" arbetsuppgifter.

•·         Inte vara den som erbjuder sig att stanna kvar sent på kvällen när det blir akuta situationer.

•·         Att inte ha dåligt samvete för det jag inte hinner med eller det jag inte kan påverka.


Jag vet att det kommer att bli svårt, men jag ska göra allt för att uppfylla dessa saker. Jag kommer inte att göra på samma sätt som tidigare och känner jag att jag är på väg dit så kommer jag se mig om efter nytt arbete. (Vilket jag redan börjat göra...)

mk


Home in NewMill.

Hemma igen.
Mycket bra jul och nyårsledighet.
Umgåtts mycket med mamma/mormor och pappa/morfar, NI är Underbara. Love u.
Träffat alla syskonbarn, I love u all.
Haft en mysig julafton och mindre mysig nyårsafton med lillestorebror + familj. Tack för allt. (Nyårsafton berodde inte på dem utan på min yngsta dotter).
Kramats med min mittersta storebror, nice.
Tränat.
Trist avlustning med magsjuka för mig och lilla Agnes. (Alva verkar vara gjord av stål).
Flygresan hem går till historien, kräkningar och bajs.
Många tankar och funderingar inför det kommande året.
Börjar snart arbeta igen.... vill/ vill inte/ vill/ vill inte/ vill/ vill inte...
Saknar redan mamsen lite, hur är det möjligt...

Återkommer  i morgon...