hockey.

Ja, då håller vi tummarna för att Skellefteå vinner över Djurgården i kväll, så att mk får hem en glad make från Hovet.

Vi kan också hålla tummarna för att Luleå vinner över Timrå, så att min pappa, mamma och storebror Uffe blir glada.

Core.

För ett par veckor sedan testade jag ett corepass för första gången. Jag har sedan dess haft som mål att åtminstone hinna med ett corepass i veckan och i kväll har jag tränat spinning 40 min. + core. Jag kan verkligen rekommendera core, 30 minuter intensiv mage och bålstabilitetsträning. Om man verkligen gör rätt är det skitjobbigt och tar rejält på magen och bålen. Ända sedan Agnes föddes har jag haft mer eller mindre ont, en molande smärta i min högra sida av ryggen. Jag tror att anledningen är att jag bara burit henne på samma arm, bara ammat från en sida och därmed snedbelastat ryggen. Jag har blivit mycket bättre i ryggen nu och tror att en del av det kan jag tacka coreträningen för.

I går körde jag ett Body Pump pass, för omväxlingsskull. Jag har inte tränat Pump på flera år (förutom ett pass när jag var gravid med Agnes). Jag tycker att det är ganska trist att träna Pump och efter gårdagens pass förstår jag varför jag hellre tränar styrketräning i gymmet. Men,men det är alltid bra med variation av träningen. Innan pumpen körde jag 35 min. konditionsträning 25 min crosstrainer och 10 min cykling.

I dag har jag förutom träningen på World Class varit ute på en promenad med Agnes i vagnen, 7 km.

Förra veckan löptränade jag två gånger och det gick bra, knäna känns bra och jag tror att jag kan utöka med ett pass till per vecka. Jag körde även två pass styrketräning och ett pass spinning. Vilade torsdag och lördag.

Nu är jag hungrig och måste ta mig något innan det är dax för bingen.

/mk

Maken hjärta idrott.

Jag och maken träffades i mars 1998 och jag insåg med en gång att han är helt hocked up på idrott i alla dess former och utförande. Tolka inte detta nu som att han utöver någon form av idrott själv, nej. Hans största intresse här i livet är att titta på sport, live och på tv. Han följer typ slaviskt all europeisk fotboll, svensk hockey (elitserien och allsvenskan), NHL, Formel 1, snooker (biljard). Sedan har han koll på i stort sett allt annan sport också typ handboll, speedway, tennis, ja egentligen allt som inte är bedömningssport för det avskyr han tex. simhopp, konståkning, dressyr.

Då jag själv kommer från en familj som också är, och alltid har varit mycket sportintresserade så bekommer det mig inte att maken så extremt intresserad. Jag gillar själv att titta på fotboll och hockey. Skillnaden mellan mig och maken är att jag inte lever för det lag jag håller på, jag blir inte på dåligt humör om de förlorar, jag behöver inte "mobba" eller jäklas med de som håller på det förlorade laget. 

Sedan Skellefteå AIK gick upp i elitserien har hockeyn tagit en helt annan plats i vårt hem än vad den gjorde innan. Maken är fullkommligt upptagen av elitseriehockey och hans mående och humör styrs helt av hur det gått för Skellefteå. Nu har de vunnit de två sista matcherna och maken har inte varit på så bra humör sedan senaste dottern föddes, inte ens sex gör han så glad och upprymd som en seger för Skellefteå. I fredags när vi väckte honom var han glad och på strålande humör, vilket han inte brukar vara när han väcks (han hatar att stiga upp, det vet ni som känner honom). Han svävade liksom upp ur sängen. I morse kom han in och plockade upp Agnes ur sin säng, gav henne morgonvälling och lät mig sova vidare en timme till. (Detta hör liksom inte heller till vanligheten, han brukar stupa i säng när han kommer hem efter ett 12-timmars arbetspass). Hela mannen strålade av glädje.

Tänk att bli "brädad" av ett helt hockeylag. 

/mk

Gröna Lund.

I dag har jag varit på Gröna Lund med barnen och Lasse och Johanna. Jag var Lasses fru och han hade helt plötsligt fått två barn till om halsen... Grönan var abbonerat av Scania i dag och jag och barnen hade tur att få följa med L och  J då de andra i deras familj inte hade någon lust. Alva hade en superdag, hon är glad och nöjd över dagen och stolt över sig själv för att hon tordes åka Nycklepigan trots att den var obehaglig. Båda barnen skötte sig mycket bra och det var en trevlig dag. Dock känner jag mig ganska trött nu. Maken arbetar sista natten i natt, så lovely. Han är ledig söndagnatt för att han skall på fackmöte på måndagen.

I går var jag och flickorna på öppna förskolan under förmiddagen och på eftermiddagen fick Alva klippa sig på det nya frisörhaket i NewMill. På kvällen beställde vi hem mat från den nyöppnade kolgrillen i NewMill, det var gott men lite väl mediumstekt kött. Blodet nästa droppade... Jag blev en aningens orolig över att kanske åka på magont men jag klarade mig, tack o lov. Dock har jag sparat de värsta köttbitarna och tänker åka dit i morgon och visa dem, kräva en måltid tillgodo.

Nu är det mys med barnen och en påse lösgodis.

/mk

Agnes 8 månader idag.

BVC-besök i tisdags den 23 september och då var;
Vikten: 8070 g.
Längden: 68 cm.

Hon följer sin kurva och sköterskan tyckte att hon hade gått upp bra i vikt och frågade vad och hur mycket hon äter.

Agnes mat och sovrutiner ser ut som de gjorde när hon var 7 månader.
07.00- 07-30: Vaknar, äter en flaska välling.
09.00- 09.30: Sover mellan 30 min och 1 h.
Ca 11.00: Äter lunch, en barnmatsburk. Vi har gått över på 8-månaders burkarna och det fungerar bra förutom när det är ris (bitarna är för stora och för hårda). Numer äter hon alla typer av rätter som vi provat, men favoriten är spagetti och köttfärssås.
Ca 12.30 Somnar och då brukar hon sova sitt längre pass, allt mellan 1 h till 2 h. Ibland tar hon bara en powernap vid denna tid också, men då tar hon igen det senare på eftermiddagen.
Ca 14.30 Mellis, oftast en halvbanan eller en halv burk som innehåller ngn. frukt och yoghurt.
Om hon bara sovit kortare pass tidigare under dagen brukar hon somna en stund innan gröten.
Ca: 16.30 Middagsgröt.
Ca 19.30 Kvällsvälling.
Somnar någongång mellan 20.00 -21.00.
Sover hela natten, men vill att mamma stoppar in nappen ett par gånger per natt.

Agnes är en mycket glad tjej. Hon är nöjd med det mesta och lätt att ta hand om. Hon är sällan ledsen eller kinkig. Sedan ca 2 veckor tillbaka ålar hon sig framåt. Det går snabbt och hon förflyttar sig överallt i huset utan problem. Hon sitter inte helt utan stöd men blir stadigare för varje dag. Agnes har två tänder i nedre käken.

Agnes tycker om när vi leker tittut med henne och när storasyster drar henne fram och tillbaka på golvet (Alva håller henne i armarna och drar henne framåt). Hon tycker om när vi sjunger och dansar med henne och babysimmet är också kul. Hon har fått äta glass av storasyster och det var gott. Hon har fått börja smaka bröd och gurka. När vi andra i familjen äter middag vill Agnes ha en morotsbit och gnaga på.

Jag älskar dig, Agnes.

/mk

Jag tror knappt det är sant...

SOLEN LYSER för andra dagen i rad. Detta måste tas till vara på. Skall snart gå och hämta Alva på dagis och sedan blir det mellis i lekparken. När maken vaknat blir det en löptur i Oxvreten, lovely.

/mk

Familjen, kärlek.



Jag bara älskar denna bild på Agnes, hon strålar. Bilden är tagen när vi var i Västervik i augusti.




Agnes har precis ätit kalopspure av märket Hipp och hela ungen blev morotsfärgad. Hon har underbara ögon min lilla tjej.



Alva är fotograf.




I Juni när vi var på giftasfest i Gbg blev Alva fotograferad och på ett kort håller hon handen mot kinden och kortet är superfint. Hon har hört flera säga att det fotot är superfint och nu vill hon hålla handen mot kinden på varje kort vi tar på henne. Hon ville även göra det hos Schulte men han tyckte inte om idén...



och Alva vill även att vi andra skall hålla handen mot kinden när hon fotar.




Charmtrollet i familjen.



Älskade barn, finns inget som betyder så mycket i mitt liv. Kärlek när den är som störst. Jag älskar er så otroligt mycket. Lyckan i livet. Ni är mitt allt, nu och för alltid.

Hammarby.



Min egen Hammarbyklan, en matchdag i augusti.




I går var vi på familjedag på Söderstadion. Spelarna skrev autografer och ställde gärna upp för att vara med på en bild. Här är Alva med Mikkel och Rami.




Alva undrade varför vi inte fick se Hammarby, hon ville ju se dem spela fotboll, inte träffa spelarna på bakgården...Men hon fick iaf gå ned och springa runt på planen.



Agnes satt i vagnen och njöt. Mössan hade iaf rätt färger:)



Jag och min vilda 4 åring på läktaren.



Ja, me, my, self and I.

Träning veckan 38.

Måndag:  40 minuter cykling på motionscykeln hemma medan Agnes sov och Alva kollade på film. 
                 Styrketräning: Triceps och bröst. + 30 minuter corepass.

Tisdag: Promenad med Agnes i vagnen ca 7 km. 
               Löpning 7 km.

Onsdag: Styrketräning: Rygg och baksida axlar + 30 minuter corepass. + 15 minuter roddmaskin.
                 Yogapass hemma.

Torsdag: Stavpromenad i Oxvreten 1 h 15minuter.
                  Power Yogapass hemma.

Fredag: Löpning 7 km i Månsaren, S-tälje. + 4 * 80 meter ruchser.

Lördag: Vila.

Söndag: 1 h på motionscykeln hemma. + 30 minuter styrka (armhävningar, mage, knäböj.)


Familjeliv och träning, (lite tv också).

Makens ledigvecka. Mks liv består av familjeliv och träning, jag klagar INTE. Det är precis så jag vill ha det. Denna vecka har mk fastnat i två tv-serier också, vilket inte hör till vanligheten, Främmande fågel och Höök.

I går var vi och hämtade ut fotografierna från Schulte (jag har tidigare skrivit om att vi var där med barnen på fotografering). Jag var inte riktigt nöjd med själva fotograferingstillfället men maken lugnade mig med att bilderna skulle blir bra och det såg jag ju redan när vi var där på visningen och gjorde beställningen på förstoringarna. Men att de skulle bli så jävla bra som de blev trodde jag aldrig. Vi tog en förstoring på Agnes i laminerat 30*40 (har en sådan på Alva också) och shit vad fint det blev, nu förstår jag varför Schulte är så omtalad, han kan verkligen fotografera och göra förstoringar med kvalité. Alvas foton tog vi på en atelje i Västerås och nu när vi ställt förstoringarna bredvid varandra är det klassskillnad. Vi köpte även en ram med tre mindre bilder i, ett kort på barnen tillsammans och ett på dem var. Sedan har vi också tagit en större bild på barnen tillsammans som vi skall förstora via Önskefoto (blir mycket billigare så) och ge till mormor, morfar och farmor i julklapp. Vi har jävligt fina bilder och förstoringar på våra barn men det har gjort att bankkontot krympt... men det är det värt, det är ju snart nya pengar på kontot...

I går var det babysim, fick inte börja med dyk denna gång heller, boring. Men hon lovade att det blir nästa gång, skönt med lite nya utmaningar tom Agnes verkar tycka att det var lite långtråkigt i går. Alva och maken var i äventyrsbadet under tiden jag och lillan var på babysim, Alva hur nöjd som helst.

I dag har jag och flickorna varit på öppna förskolan. Alva tycker att det är jättekul att vara där. I natt sov maken med barnen och steg upp med dem på morgonen. När klockan var 08:15 kommer Alva in till mig och frågar om vi inte skulle gå till öppna förskolan idag? När jag svarade ja, så sa hon men mamma stig upp då så att vi hinner... I dag var Alvas första kille där (en pojke som hon gick med på sitt gamla dagis och som hon lekte med jämt). De har ju liksom glömt varandra vid det här laget men de lekte som aldrig förr och Alva var supernöjd. Det är även kul för mamman att träffa lite andra vuxna och surra med. Agnes tycker om när det är sångsamlingen och att snurra runt på golvet med andra barn i hennes ålder.

I morgon skall vi åka till Västerås och hälsa på en familj som vi umgicks mycket med under Alvas första år. Vi träffades genom föräldragruppen och fann varandra direkt. Dock har vi inte setts mer än 2 ggr sedan vi flyttade hit till New Mill. Det skall bli kul att träffa dem igen, de har också fått en till tjej. Vi skall först åka och äta en lunchmacka på ett hak som jag och maken hängde jämt på när vi bodde i Västerås, uppleva lite gamla minnen, skoj.

Orkar inte redovisa all träning nu, gör det när veckan är slut. Ska se film med maken nu.


Som om hon läste vad jag skrev...

De två sista nätterna har Agnes sovit som en klubbad säl. Jag har bara blivit väckt en gång per natt av att hon vill ha nappen. De andra gångerna som jag vaknat har varit av egen maskin. Det är konstigt men jag vaknar trots att hon sover, måste kolla så att hon är vid liv eftersom hon inte gett ett ljud ifrån sig på länge, det typiska föräldrasyndromet eller hur?

Har lämnat Alva på dagis och Agnes sover, sov, fram till nu... Alltid när hon vaknar hör man det genom att hon sparkar med benen i spjälorna.

I går var vi på husvisning. Inget som var intressant för oss, för mycket trappor. Det var tre våningar och möjligt att ha sovrummen på samma våning som barnen. Än så länge är de så små att jag vill sova på samma våning som de. Vi får titta vidare, har hittat ett par som är av intresse. Dock är jag inte så sugen på att låna ännu mer pengar för boendet så vi får väl se, beror alldelens på vad vi får ut för vårt nuvarande hus.

/mk

Trött.

Känner mig ganska trött. Agnes väcker mig flera ggr per natt. Hon är inte ledsen, knappt vaken själv, men hon gnyr och vill ha nappen. Jag vaknar så fort hon ger minsta lilla ljud i från sig. Jag och maken måste ta till ett krafttag snart och baxa ut barnen ur vårat sovrum. Vi har planerat att göra ett sovrum till barnen där de ska få sova tillsammans och så får de ha det andra rummet till lekrum. Jag tror att det kommer att bli lättare att få Alva att köpa utflytten ur vårt sovrum om också lillasyster flyttar ut. Det handlar bara om att jag och maken måste bestämma oss och hålla fast vid det, inte ge efter. Och mest handlar det nog om att jag måste hålla fast vid det även de veckor som maken inte är hemma på natten.

Tänk vad härligt att få ha maken sovande bredvid sig igen, att få gå och lägga sig i samma säng som maken. Slippa smyga in till gästrummet /makens sovrum, för att ha lite skoj och sedan smyga ut igen, inte kunna somna bredvid varandra efter de mysiga stunderna. Priset vi får betala för småbarnstiden.

Jag måste bara ladda batterinerna med en massa ork och tålamod, (hur gör jag det och när???) sen så åker barnen ut... lättare sagt än gjort...

/mk 

Träning vecka 37.

Måndag: Styrketräning, rygg och axlar.
                 Avslappnings yoga hemma.

Tisdag: Power Walk med Agnes i vagnen 8 km.
               Power Yoga hemma.

Onsdag: Promenad med Agnes i vagnen ca 6 km.
                Spinning 50 minuter. Armhävningar 15 * 4.

Torsdag: Babypass 45 min. Step up + lite styrka.

Fredag:  Vila.

Lördag: Promenad med vagnen med båda barnen i, ca 4 km.
               Nykvarnsloppet 7 km löpning, 36 minuter.

Söndag: Promenad med Agnes i vagnen ca 6 km.
                Power Yoga hemma.


Nykvarnsloppet.

7 km runt i Nykvarn tog mkfitness 36 minuter. Jag är nöjd med den tiden men lite besviken på att jag inte orkade hålla 5 min/ km tempo, jag var ju så nära. När jag passerade 6 km visade klockan 30 min och 9 sekunder. Jag var grymt trött men hade ju bara en km kvar och borde ha klarat av att ta ut mig det sista och klara en tid på 35 minuter, men icke. Jag tror att det är mest huvudet som inte orkade mer, jag måste köra lite mer mentalträning. Jag borde ha kunnat springa sista km bara på vilja. Nästa år ska jag springa samma lopp på minst 3 minuter snabbare.

/mk

Strängnäs - Salem.

I dag har det återigen varit en dag med fullt schema. Jag och flickorna åkte till Strängnäs på förmiddagen för att hälsa på en arbetskompis/ vän och hennes dotter. Vi stannade där fram till tretiden. Det var jättekul att träffa Lotte och få surra med henne där det ingick en hel del skvaller om jobbet. Det är 8 månader sedan jag gick på ledighet och det har hunnit börja 7 nya personer i en socialsekreterargrupp som är på 15 personer. Helt otroligt.  Innan jag är tillbaka har det säkert hunnit sluta och börja ett par till... 

Lotte bjöd på en mycket god lunch och trevligt sällskap. Jag gillar verkligen Lotte, med henne kan jag bara vara mig själv och vi kan prata om allt mellan himmel och jord trots att vi knappt umgåtts något, varken privat eller på jobbet. (Umgås på jobbet? okej det är ju inte ens möjligt på vårt jobb, där är man glad om man hinner säga hej och hej då åt varandra). När jag började på jobbet var hon gravid och gick på ledighet efter 3 månader. När hon kom tillbaka efter sin föräldraledighet jobbade jag 5 månader innan det var dax för mig att bli föräldraledig. Med vissa människor känns det bara bra med en gång och så är det med henne. Alva tyckte också att det var kul. Hon lekte förfullt med Sagas leksaker. Saga är två år yngre än Alva så det lekte inte så mycket tillsammans men det gick bra ändå.

När vi kom hem väckte vi den som drar in pengarna och gjorde oss klara för att åka till Salem. Där var det födelsedagsfirande för Hella. Grattis. Om två år Hella, lova att det blir årtiondets party då? Maken skjutsade hem oss girls innan han åkte till arbetet.

I morgon skall mkfitness springa NewMills loppet (Nykvarnsloppet). 7 km. Laddar. Återkommer med rapport i morgon. Nu bingen.

I morgon, tidig morgon, som alltid. Jag längtar efter att få sova längre än till 07.00 någongång. När hände det sist? Jag menar då jag verkligen fick sova uuuuuuuuuuttttttttttttttt, till 10- 11 tiden, utan att vakna femtielva ggr per natt och utan att stiga upp minst två ggr på morgonen innan jag kan lägga mig ned och njuta av sängen en stund extra. Men den som väntar på något gott... är det inte så?

/mk

Full fart.

I dag har jag och Agnes haft en fullspäckad dag tillsammans. Efter att vi lämnat syrran på dagis åkte vi till World Class och var med på PowerBaby-pass. 45 minuters pass med step up och lite styrka, armar och mage. Inte samma tempo som på "vanliga" pass och mk brukar träna lite intensivare, men det var skoj ändå. Agnes verkade gilla det hyfsat iaf. Hon rullade runt och ålade över hela salen. Hon var glad och jollrade hela tiden. Jag tror att hon gillade att det fanns så mkt yta att röra sig på. Efter passet var hon supertrött och somnade i sin bilstol. Vi åkte till Malin och Iris och hälsade på. Malin och TC fick en dotter (Iris) förra torsdagen, stort grattis. En underbart söt liten tjej. Hos M & I åt vi lunch och surrade ett par timmar. Sedan var det dax att åka till Sydpoolen och babysim. Agnes sov inget innan babysimmet men hon var glad och kämpade på. Dock märktes det att hon var trött för hon orkade inte hålla upp huvudet hela tiden och fick i sig en heldel klorvatten. Hon somnade på vägen hem, vaknade och åt sin eftermiddagsgröt och sedan somnade hon om igen. Det skulle inte förvåna mig om hon sover natten runt nu, utan att äta sin kvällsvällning.

/mk

Harmoni.

mk mår bra just nu. Familjelivet flyter på bra. Vi har fått in rutiner på den lilla tjejen. Vi har tagit i med hårdhandskarna med den stora tjejen, sedan förra veckans antiklimax. Läs, regler, konsekvens, morötter, inte mutor, beröm vid rätt tillfälle, stå på oss med vad som bestämt etc, etc. Hon mår mycket bättre och mamman mår också mycket bättre. Jag och maken pratade mycket under hans ledighet förra veckan. Verkligen pratade, om oss, inte bara om våra barn Alva och Agnes. Var är vi, vart är vi på väg, vad vill vi, med oss? Känns skönt, var behövligt, för oss.

Jag ångrar inte en sekund att jag slutade amma. I efterhand kan jag inte förstå varför jag inte slutade mycket tidigare. Min kropp och knopp blir konstig av alla hormoner. Jag känner mig gladare, tryggare och lyckligare sedan amningshormonerna lämnat kroppen. Vidare är det så skönt att bara kunna åka i väg hemifrån när jag vill och när jag har lust, inte behöva anpassa tiderna efter Agnes mattider. Jag behöver egentid för att må bra, få vara mk, ensam utan barn ibland. Och då blir jag en bättre mamma också.

I kväll har jag varit på ett spinningpass, första sedan jag var gravid. Det var superskoj och jobbigt. Jag och maken avlöste varandra i dörren innan han gick till arbetet. Vi hann puss varandra och räcka över bilnyckeln. Min make är världens bästa pappa.

/mk

Var fan är solen?

Jag brukar älska hösten. Men inte nu. Det regnar hela tiden. Finns det någon sol? Var är den isåfall? I Norrland, verkar den vara.

Just nu längtar jag dit solen är, för här är den iaf inte och har inte varit på flera veckor. Hela NewMill har blivit till  en sumpmark pga. allt regn och mk är så fucking less på regnet.

/mk

Maken och jag.

Ett urval av Makens bra och dåliga sidor.

Bra- rolig, humor, tålamod, snäll, allmännbildad, kan göra kråkan, hacka lök, rengöra spishällen, träna på alfabetet med Alva, lära Alva att skriva, ta hand om barnen utan att vara ett dugg stressad, bra pappa, låter ofta mig bestämma och gör oftast det jag ber honom om.

Dåliga- duschar alldelens för sällan, lite lat, bekväm, alldelens för mycket tv och dator, för lite motion,

Ett urval av mks bra och dåliga sidor.

Bra- duschar varje dag, aldrig lat, motionerar, ser lite tv, snäll, bra mamma, gör ofta saker med barnen, laga mat, planera för hela familjen, tvätta och städa.

Dåliga- inget tålamod, tråkig humor, saknar allmännbildning, klarar inte av att göra kråkan, stressad, surar för ofta.

...Och ändå valde vi varandra...


Träningen vecka 36.

Eftersom att jag utgett mig för att vara mfitness så kommer här en summering av veckans träning, v. 36.

Måndag: Styrketräning, triceps och biceps. + 15 min roddmaskin.

Tisdag: PowerWalk promenad med lilltjejen och hennes vagn 1 h 10 minuter.

Onsdag: Step Express 30 min och Core Express 30 min.

Torsdag: Promenad med stavarna i motionsspåret  1 h 10 min. Power Yoga på gymmet 1 h.

Fredag: Promenad med stavarna blandat tempo ca 1 h 10 min. (första 2,5 km hängde maken på med vagnen då gick det lite långsammare).

Ca 30 minuter styrketräning på altanen (funktionellträning som det numer så vackert heter). Armhävningar, bålstabilitet, plankan, träning av ryggen genom att kliva upp och ned på ett trappsteg med armarna. Jag ligger med magen nedåt, benen rakt bakåt och kliver upp och ned med händerna. En skitjobbig övning som tar rejält på ryggen och axlarna och som dessutom får pulsen att stiga snabbt.

Lördag: Vila.

Söndag: Löpning, grusväg. 47 min. 444 kcal. Medelpuls 173. Underbart att springa. I love it.

/mk

Önskelista en regnig lördag förmiddag.

1. En barnfri kväll och natt som jag vill spendera med maken.

2. Lite solsken och mindre regn.

3. Nya träningsskor (inneskor).

4. Hårfärg.

5. En stor godispåse full med lösgodis.

6. Helkropps Massage.

Nedgång och uppgång.

Tisdagskvällens inferno fortsatte, med en fyraårig dotter som trotsar och surar nästan hela tiden, tills i går. Dagen började med att hon vaknade och var sur för att jag sov. Hon ville att jag skulle stiga upp och slå på tv åt henne. Jag steg upp och bad henne gå på toaletten innan hon gick ned. Hon gick ned utan att kissa och blev arg för att hon inte fick igång barnkanalen. Hon kom upp igen, väckte Agnes och blev ännu mer sur för att jag tog upp Agnes. Hon förklarade att hon väckte henne för att hon ville leka med henne. Agnes var inte direkt på lekhumör och mest intresserad av sin morgonvälling. Alva blev sur och började gråta. När hon lugnat ned sig frågade hon om hon kunde få ta sin frukost i vardagsrummet, framför tv. Hon har aldrig fått äta inne i vardagsrummet och fick såklart ett nej denna gång också. Hon blev arg igen och började åter tjura och tillslut bad jag henne gå upp på sitt rum. Hon satte sig trappan och då försökte jag få det hela överstöckat med att fråga henne om hon ville ha gröt till frukost fick jag ett mycket surt svar tillbaka. Då brast det för mkmamman.

Jag släpade upp henne till hennes rum och skrek NU FÅR DET VARA NOOOOOOOOOOOG. Jag började att gråta och sa till maken att jag inte orkar med hennes sura humör mer och att jag vill börja arbeta. Detta hörde Alva. Jag fortsatte mitt utbrott med att tala om för henne att inte spelar någon roll vad jag gör för  henne, hon är sur och arg hela tiden. Hon är sur på morgonen för att jag sover när hon vaknar, hon är sur när jag hämtar henne på dagis för att hon vill stanna längre. Hon är sur för att kompisarna får vara på dagis på måndagar och fredagar och inte hon. Hon är sur för att hon inte får pannkaka till middag varje dag. Hon är sur för att hon måste ha på sig stövlar och regnkläder när det regnar. Hon är sur för att hon måste duscha. Hon är sur för att jag måste ta hand om Agnes också. Osv, osv, osv.

Jag kände mig helt värdelös som mamma och bad mig bort, långt bort. Varför kan alla andra mammor ta hand om två barn utan problem och inte jag? Vad gör jag för fel?

Alva kom och sa förlåt när jag hade slutat gråta och sa att hon inte vill att jag skall börja jobba. Hon ville inte vara hemma med bara pappa. Vi pratade länge och kramade om varandra. Hon sa till mig: Mamma, jag har aldrig sett dig så ledsen. Jag följade med henne till dagis. Maken hämtade henne. Hon har varit som en ängel sedan dess. Jag tror att det var bra att det brast för mig, så att hon faktiskt förstår att hon sårar mig. Jag vet att hon testar gränser men jag accepterar inte hur mycket som helst.

I går eftermiddag var det babysim. Alva badade i äventyrsbadet med pappa under tiden det var babysim. Hon tyckte att det var jättekul och var nöjd efteråt.

I dag har vi haft ett jättebra dag tillsammans. Jag tog med mig barnen till öppna förskolan för första gången. Alva tyckte att det var skoj och var på ett superbra humör. Glad, artig, trevlig, rolig. Och det har hållit i sig....

/mk


Trotsig 4-åring.

Oh my god.

I dag var vi klara med middagsbestyren ganska tidigt och jag föreslog att vi skulle gå ned till familjen på Fruktvägen och dricka kaffe. Alva blev eld och lågor, hon har tjatat om att få gå och leka med J flera dagar. När vi kom dit var hon helt upp och nedvänd. Vägrade ta av sig skorna och sa att om hon inte får ha på sig skorna inne så skulle hon gå hem. Hon sprang ut och gömde sig. När jag fått henne att komma in och ta av skorna samt sluta vara tjurig, började hon om med en gång. Var dum mot sin kompis och tjurade järnet, skrek och ville inte alls leka. Jag varnade henne med att om hon inte slutade skulle vi gå hem med en gång. Hon testade mig och slutade inte alls tjura. Sagt och gjort jag tog henne i armen och gick hem. Hon skrek hela vägen "Jag vill stanna där hela mitt liv". När vi kom hem fortsatta hon att vara arg och skrika. Hon behövde duscha i kväll och hade blivit lovad att få bada först. Jag förklarade för henne att det inte skulle bli någon badning eftersom att hon betett sig dumt. Jag duschade henne och hon var arg och skrek att hon ville bada. Efter duschen borstade jag tänderna på henne och bar upp henne raka vägen till sängen. Klockan var 18.45. Hon sa till mig "Mamma det är inte kväll ännu, vad är klockan?"  Jag svarade att den snart var sju och då sa hon "men mamma jag brukar ju gå och lägga mig klockan åtta" Hon somnade innan klockan hade blivit 19.00.

Agnes somnade klockan 19.45. Vilken kväll. Båda barnen sover innan 20.00. Det har inte hänt sedan Agnes föddes. Alva brukar inte sova förrän efter 20.30 och Agnes likaså.

Kanske lite mys med maken nu då???

/mk

Måndagar.

De flesta "vanliga" svenskar hatar måndagar, men inte mk. Iaf inte måndagar då det är jämna veckor. Däremot avskyr jag måndagar när det är ojämn vecka.

I dag har jag och barnen varit och hälsat på min supergravida kompis Malin. Snart så är hon inte supergravid längre... Bara två dagar kvar nu vännen.

Efter besöket hos Malin åkte familjen BadElectricForest ned på stan och intog middag på Nancys. Maken tog med sig barnen hem och jag gick till WorldClass. Jag hade inte tänkt mig någon träning idag men hade behov att få vara ensam en stund och då valde jag att köra ett pass. Jag tränade mina favvo muskelgrupper, triceps och biceps. Ingen konditionsträning idag inte. Maken frågade mig för någon dag sedan hur jag kan ha favvo muskelgrupper och undrade på vilket sätt de är favoriter och vad det är som gör vissa muskelgrupper roligare än andra. Svårt att förklara för någon som inte begriper. Ni som tränar och framförallt styrketräning förstår mig nog.

Nu är jag vrålhungrig. Nancys har börjat att snåla på sina portioner och dessutom höjt priset. Tom maken tyckte att det var mkt mindre mat än vanligt. Jag tror att Nancys blivit för populärt och de har besökare trots att de höjer priserna och snålar in på maten. Tyvärr finns det inget bättre ställe i S-tälje och personalen på Nancys är trevliga så att det är värt att gå dit bara för att få ett vänligt bemötande.

/mk

Seg och trött i benen...

...Så känns det för mk i dag. Blir nog helt vila idag för att låta kroppen få tid att återhämta sig och för att jag inte skall dra på  mig någon ny inflammation i knäet eller i höften. Alva är hemma på måndagar (och fredagar) och därför passar det perfekt med en innedag/ träninsfridag.

Jag körde ett pass yoga efter att barnen somnat i går, otroligt skönt och jag somnade till under min långa avslappning. Agnes var supertrött igår, det tog knäcken på henne att vara ifrån mamma och pappa så länge. Hon åt sin eftermiddagsgröt runt 16.30. Jag badade henne en timme senare. Hon var jättetrött efter badet så jag la ned henne i sin säng runt 18.00 och hon somnade, sedan har hon sovit fram till klockan 07.00 idag. Hon är helt otrolig, ingen kvällsvälling och sovit 13 timmar i sträck. Jag har fått ge henne nappen ett par ggr under natten men hon vaknar inte utan bara gnyr lite grann. Hon var glad som en lärka när hon vaknade och fick se mamman och storasyster.

Just nu ser Alva på Nicke Nyfiken och skrattar högt. Hon tycker att den är jätterolig och vill att jag skall titta med henne så bye bye.

I dag är det jämn vecka igen. I LOVE IT.

/mk