23 km.

I går sprang jag 23 km, längsta sträckan någonsin för mig. Nu vet jag att jag klarar av halvmaran. Km-tiden hamnade på strax under 6 min/ km och detta med lite halsont. Mitt mål är att ligga på runt 5.40 min/km på Gbg-varvet och jag tror det kan vara möjligt.

Shit vad helgerna går fort nu när jag börjat arbeta. Jag tycker inte att jag hinner med att umgås med barnen så mycket som jag önskar. TIden går åt till att storhandla, tvätta, städa och laga mat. Funderar fram och tillbaka om jag skall gå ned i arbetstid eller inte. Kanske efter sommaren. Det borde vara så att alla småbarnsföräldrar bara behövde arbeta 6 h/dag till samma lön som heltid.

Dagarna bara rusar i väg, en sak som är bra med mitt arbete är att det alltid finns något att göra. Tiden går aldrig sakta på min arbetsplats, snarare tvärtom, den går alldelens för fort. Nu är det bara en vecka till Agnes skall börja sin inskolning på dagis. Jag skall vara ledig vecka 15 för att skola in henne, skall bli underbart att få mer tid med barnen, om än så bara för en vecka.

/mk


55.000 kronor fattigare...

har jag och maken blivit sedan slutet av februari. Först gick ju vår tvättmaskin sönder och kort därefter pajade värmepumpen och nu är det diskmaskinens tur. Det kostar att ligga på topp. Nu fattas bara att vår bli börjar att krångla. Eftersom vi nu har bytt ut alla dyra investeringar i huset så hoppas jag att biljäveln förblir hel så att vi kan börja lägga pengar på nya möbler. Vi är i stort behov av nya soffor till vardagsrummet och de står först på tur att lämna huset för att göra plats för en ny soffa. Vi måste också köpa en säng till barnen och göra i ordning ett sovrum till dem. Jag börjar vara less på att dela rum med barnen eller sova ensam i gästrummet, jag vill dela säng med min man igen. Är det för mycket begärt? I går pratade vi om detta hemma och jag sa till Alva att i de flesta familjer sover barnen i ett eget rum och föräldrarna delar säng. Hon tittade på mig och såg ut som ett frågetecken? Jag kanske får dela säng med maken först när Alva har skaffat sig en pojkvän?

Agnes som varit sjuk under veckan, har blivit piggare och idag har hon fått behålla allt hon ätit.

Lördagen har ägnats åt storhandling och städning. I morgon är det långpass på schemat. Jag har varit lite krasslig i halsen i veckan och försökt att ta det lungt under löppassen. Jag längtar efter att få springa ute och det ska jag göra i morgon. Nästa söndag skall jag springa Premiärmilen i Stockholm. Det skall bli kul att se hur formen är och om jag har förbättrat min tid på milen.

/mk

Tjo ho.

Jag lever, har inte dött, jag har bara inte orkat eller för den delen haft tid att blogga. Jag har knappt använt datorn under två veckors tid.

Så här ser mina dagar ut, nu när maken är hemmapappa.
05.30 stiger upp.
06.00 åker till gymmet.
06.15 tränar, det har blivit mycket löpning på bandet, men nu är det vår och jag längtar ut.
08.00 åker till jobbet.
17.00 åker hem.
18.00 äter middag.
20.00 läggning av barnen.
20.30 fixar morgondagens lunch och packar träningsväskan.
21.30 har jag som mål att gå och lägga mig.
22.30 blir det oftast som jag kommer i säng.
nu är det min tur att sova i ungkarlslyan och jag sover superbra.

Maken har visat sig vara världens bästa hemmapappa och trots att vi varit tillsammans i över 11 år, har han överraskat mig och visat att han har talanger som jag inte visste om. Jag önskar vi hade bestämt att han skulle vara hemma längre. Det är lovely att kunna träna innan jobbet för att få så mkt tid som möjligt med barnen på kvällen. När maken börjar om att arbeta så har jag tyvärr inte samma möjlighet att träna på morgonen.

Det har hänt en del viktiga och en del mindre viktiga saker sedan sist.

1. Vi har tackvare våra underbara vänner (släktingar) H och L fått nylagt golv på nedervåningen. De var hos oss hela helgen från tidig morgon till sen kväll och la golv. Jag vet inte på vilket sätt vi skall kunna tacka dem. Jag gjorde inget annat än tog hand om barnen. Förutom att städa som en galning när allt var klart. Det var damm precis över allt i hela köket, från golv till tak. Men snyggt blev golvet.

2. Skellefteå AIK vann sista avgörande kvartsfinalen mot Linköping och gick vidare till semifinal. Maken har gått på rosa moln sedan i måndagskväll. Dock förlorade de matchen idag, men maken verkar glad ändå.

3. Agnes har varit jättesjuk hela veckan. Hon har kräkts och bajsat om vartannat. Hon har inte fått behålla ngn. föda. I går var maken med henne till doktorn och hon konstaterade att Agnes hade vätskebrist. Vi ger henne vätskeersättning och hon har blivit lite piggare. Älskade barn.

4. Diskmaskinen fungerar inte sedan i söndags (pga. ngn. koppling). Vi måste diska för hand och det är jobbigt när man är van att använda diskmaskin.

Det går bra att jobba men tänk att det bara behövdes 2 ½ vecka för att bli stressad och ha mycket att göra.

I will be back.

/mk

Första dagen.

Det var dåligt med uppdatering här på bloggen. Har bloggtorka.

I dag har jag arbetat min första dag sedan januari 2008. Det känns ganska bra. Konstigt att vara i från barnen hela dagen, trots att jag vet att de har det gött hemma med papsen. Det var lyxigt att bara ha mig själv att tänka på i morse, bara mig själv att klä på, bara mig själv att fixa frukost åt, ingen dagislämning. Bara att njuta dessa veckor för sedan blir det andra bullar.

Träningen flyter på som vanligt. Är fortfarande lite sliten, sista löppassen har varit sega. Inga tider att glänsa med precis. I veckan är det dock en lugn löpvecka med bara tre pass.

Fixa lunchlåda nu. Det har jag sluppit under hela året hemma, men nu är jag tillbaka i mina rutiner med att förbereda frukost, fixa lunchlåda, packa träningsväskan, lägga fram morgondagens kläder etc etc.

/mk