Inte bara bakning.

Så klart så har mkRadcliff hunnit med att träna i helgen också. Fredagen blev träningsfri då jag hade annat för mig. I går var jag på ett entimmes spinningpass. I dag har jag sprungit en mil i motionsspåret i Södertälje (Måsnaren). Det gick ganska bra förutom att vissa delar av spåret var mycket blött och lerigt. Höll ett km tempo på ca 5.45 min/km. Jag gav mig ut lite sent och det gjorde att sista tre km fick jag springa i nästan mörker. Pga. detta kunde jag inte hålla högre tempo sista biten som jag brukar. Spåret är ganska kuperat så jag är ändå nöjd med tiden.

Har kört för lite styrka i veckan så inför kommande vecka blir det mer av den träningen och kanske ett pass mindre av konditionsträningen. Jag har fått ett rejält skavsår på högerhäl och för att det skall läka så måste jag nog dra ned på löpningen. I dag hade jag skavsårsplåster men det gled av och såret såg värre ut än innan. Kan liksom inte fatta det, jag har haft mina skor i snart 4 månader och inte haft skavsår en enda gång men så kommer det nu. Strange. Men även det är väl ett I-landsproblem....

/mk

1:a advent i NewMill.



Alvas adventskalender. Tavlan har min mamma gjort åt mig, därav 19 God Jul 77. Jag kommer ihåg hur kul det var som barn att varje morgon få stiga upp och börja med att öppna ett litet paket. En tradition som jag vill att mina barn också skall få vara med om. (Trots mycket svordomar under paketinslagningen igår kl. 23.30, fast faktiskt mest från maken som alltid påstår att han har bättre tålamod än mig, men jag börjar tvivla...)




På dagens schema stod bakning. Pepparkakor och lussebullar. Alva kunde inte vänta till efter sin gympa, hon ville baka istället för att gå på gympa. I dag fick hon bestämma och vi började baka kl. 09.30.




Pepparkakor, som faktiskt blev goda.



Min "stora" prinsessa. Så koncentrerad.




Lilla Prinsessan smakar på lussebullsdeg, lovely.



Mmmmmmmm.



En stolt mklussebulle.



Guds gåva till människan.

Att vara gift med en nattarbetare... är inte alltid lätt.

Min Make arbetar natt. Han arbetar sju nätter och är sedan ledig sju nätter. Många säger typ så här Meeeeeen guuuuuu vad lyxigt att vara ledig varannan vecka. Ja, visst fan är det väl lyxigt om det inte bara vore för att det tar minst två dagar av dessa sju att vända tillbaka dynget och för att bli pigg igen. Och om det inte vore för att han sedan är trött när jag är pigg och pigg när jag är trött. I går när vi gick och la oss hälsade jag på inne hos honom... (skilda sovrum sedan barn nr 2 kom) men Agnes vaknade till och jag gick in till henne. När hon sedan hade somnat om, typ 5 minuter senare, gick jag tillbaka till makens rum och han hade somnat... I kväll har vi  eller snarare jag suttit och titta på IDOL, maken har slummrat i soffan. Kanske dax att få liv i honom så att det åtminstone blir lite myspys i kväll. Om inte så får väl jag börja vara vaken mitt i natten jag också, annars blir jag ju f-n nucka innan jag blivit 32.

/mk

Jobbigt Långpass.

Jag hade vilodag i går. I dag bestämde jag mig för att springa veckans långpass. Trodde i min enfald att jag skulle vara ur pigg som helst i benen eftersom jag inte tränade något i går, men ack så fel jag hade. Redan under första km tänkte jag vända hem igen. Benen var tunga som bly, pulsen steg snabbt och låg högt trots att jag inte sprang fort. Men då klev min envishet och jävlaranamma fram och jag bestämde mig för att springa de 14 km jag hade planerat. Det gick inte speciellt fort men jag gjorde det iaf. Sluttiden stannade på 1 h 23 min vilket blir ger en km-tid precis under 6 min/km.

Det har nu hänt flera ggr att jag dagen efter en vilodag presterar så mycket sämre än vad jag gör när jag inte haft någon vilodag. Jag får sluta vila och träna varje dag istället.... Maken säger att det kanske beror på att jag behöver vila mer än en dag... han måste ju bara ha fel!!!!!

/mk


Suck.

Det räckte visst inte med att de vann, tog två poäng. De spelade visst dåligt och i telefonsamtalsanalysen låter han sur trots vinsten. Jag tror jag går ut och sover i bilen, den står trots allt inne i garaget med motorvärmare.

/mk

Lussebullspremiär.

I dag har jag haft lussebullspremiär. Lussebullar är en utav mks största carvings. Det brukar bli hur mycket som helst av dessa underbart goda bullar under november och december. Förra året när jag var gravid blev det nog ändå mer än vad det någonsin varit och någonsin kommer att bli, jag tror jag åt minst en per dag i snitt. I helgen blir det lussebullsbak här hemma. En utav de få traditioner som jag och maken har tillsammans. Ända sedan vår första jul tillsammans år 1998 har vi bakat lussebullar kring 1:a advent. Alva vill dock att vi skall baka något annat för hon gillar inte lussebullar, så vi får baka något för henne också, älskade barn. Kärleken är så stor.

/mk

Kvällens huvudmatch.

I går vid middagsbordet berättade maken att kvällens huvudmatch i morgon (tisdag) är Skellefteå vs Färjestad. Han var glad som ett litet barn på julafton. Alva frågade snabbt pappa, vad är huvudmatch? Maken förklarade på sitt mest pedagogiska sätt vad som innebär med huvudmatch. I dag förklarade Alva för mig vad huvudmatch är för något. Denna kväll höll på att sluta illa här hemma på 75:an, då Skellefteå låg under bara några minuter från slutsignal. Jag tackar gudarna för att de hann kvittera och dessutom vinna i Sudden. Nu slipper jag höra en sur make analysera matchen hundra ggr om både med mig och med minst två-tre stycken i mobiltelefonen. Visst han kommer att analysera matchen nu också men vid vinst låter han mycket trevligare på tonen.

I dag fyller Agnes 10 månader och i dag upptäckte jag hennes 3:dje tand, alla 3 sitter på nedrekäken. Älskade barn, så underbar, så söt. Kärlek i massor, somvanligt.

Det blev träning igår, på gymmet in NewMill. Körde styrketräning, rygg, axlar och biceps. Löparsuget var för stort för att låta bli att springa så efter styrkepasset avverkade jag 4 km på löpbandet (tempo 11,2 km/h). Benen var pigga och hade jag haft tid hade jag sprungit längre. I dag har jag och maken varit ute på en promenad och egentligen stod löpning på schemat men jag tycker att det är för halt ute så jag körde 45 minuter på min motionscykel i stället. Det var länge sedan jag använde den så det var på tiden. Alva är annars den som använder motionscykeln mest nu för tiden, som leksak. Och Agnes också, hon leker med tramporna och reser sig upp mot den. Tur att den gör lite nytta iaf...

/mk


Med hjärtat i halsgropen.

Agnes följer ålande efter mig vart än jag går, så fort jag tar ett steg åt vänster, ett steg åt höger. När jag sitter på toaletten kommer hon som ett skott och reser sig mot mina ben. När jag står och lagar mat reser hon sig upp efter benen och ibland, när jag har mjukisbyxor på mig, får hon ett fast grepp om byxbenen så att brallorna åker ned. Alva asgarvar såklart åt detta. I dag sprang jag upp på övervåningen en snabbis för att byta kläder inför dagens utestund. Agnes står somvanligt vid nedersta trappsteget och "ropar" efter mig. Hon skriker allt högre och tillslut gråter hon, när jag är på väg ned ser jag till min fasa att hon står 4 trappsteg upp i trappen. Jag sa väl något i stil med oh shit, Alva som var inne i vardagsrummet hörde min förvåning, rädsla, och var snabb med att förklara att det inte var hon som hade lyft upp henne. Nu måste grinden monteras dit, pronto.

Snön fortsätter falla här i NewMill, okej det är inte mycket men så länge det inte är regn är jag nöjd. Jag och barnen har varit ute på en liten pulktur. Agnes höll på att somna i sin pulka, så söt. Alva var faktiskt riktigt tapper och åka flera ggr i den lilla pulkbacken som finns här.

I går körde jag ett spinningpass på WorldClass. Mina ben var supersega och jag var helt slut efteråt. Tack och lov var ju maken hemma i går kväll och natt då han har fackutbildning i Sthlm idag. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska träna eller vila idag. Har ingen koll på om Skellefteå har match ikväll eller inte. Har dom match innebär det att jag måste träna innan middag och det vet jag inte om jag orkar.

/mk


Lycka är...

- när maken går av sin arbetsvecka en natt tidigare.
- när barnen somnar innan 20.30.
- när det inte regnar ute.
- när Alva kramar mig och säger att hon älskar mig.
- när Agnes kommer ålande upp i min famn samtidigt som hon säger mam, mam, mammmma.
- att ha en familj.
- att löpträna.
- att äta god mat.
- att äta choklad.
- att maken älskar mig.
- att vara frisk.
- att jag har två barn som är helt outstanding.

Hopplöst förälskad i mina barn.

I dag har jag och flickorna varit hos Malin och hennes familj. Vi var ute och åkte pulka och snowracer (i norrland kallade vi det Bobb). Det var premiär för Agnes, att åka pulka alltså. Hon tyckte att det var kul och log under nappen. Alva däremot tjatade om att gå in efter typ 15 minuter ute. Hon är lik sin fader, hellre inne än ute. Hon tyckte väl att hon fått nog av utedosen efter 3 timmar utflykt i går. Vi gick in efter 1 timme ute men Alva slutade inte tjata för det. Hon blev skitsur när vi skulle åka hem och tycker alltid att vi stannar för kort stund när vi hälsar på någon. Tack och lov har hon varit helt lovely sedan vi kom hem och hur mysig som helst. Agnes var jättetrött och somnade omgående när jag la henne vid 19.30. Alva är stolt för att hon får vara uppe lite längre än lillasyster.

Alva är inne i en period när hon leker rollekar hela tiden. Hon är sällan Alva och jag är sällan mamma, Marie. I dag har hon varit Zlatan halva dagen och jag har, som så många ggr förr, varit Sara från Bolibompa. För några dagar sedan när vi stod och stekte pannkaka förklarade hon att jag var Sara men att hon var Alva. Hon berättade att hon hade en pappa som hette Marcus och en lillasyster som hette Agnes, men både sover. När jag frågade var hennes mamma var blev samtalet så här.
Alva:  Hon är död.
Jag: Va är det sant, vad trist. Hur dog hon?
Alva: Hon drack vin och sen dog hon.
Jag: Drack vin och dog, det låter konstigt.
Alva: Ja, hon åkte bort på en fredag och skulle komma hem på söndag, men då ringde det till min pappas telefon och de sa att mamma var död för att hon hade druckit vin och hon kom inte hem något mer.
Jag: Oj, vad hemskt. Saknar du henne då?
Alva: Ja, jättemycket, men du kanske kan bli min mamma i stället.

(Jag åkte på tjejresa en fredag, Alva var med när jag köpte vin. Dock kom jag hem på söndagen och dog inte av vinet...)

By the way så har jag druckit två glas vin i kväll, och maken arbetar... jag får umgås med Rabbiten istället för maken i kväll...

/mk

Sökes: Människoliknande hand.

Vi har vant Agnes vid att hålla i och gosa med en hand när hon skall somna. Hon har ju alltid tidigare somnat snabbt  och inte vaknat till när man tagit bort handen, så det har inte varit något problem. Nu vaknar hon till så fort vi tar bort handen och söker förtvivlat efter den. När hon inte hittar något att hålla i blir hon ledsen och börjar gråta hejdlöst. Jag har försökt att ge henne snutten men hon bara kastar iväg den och fortsätter leta efter handen. Så om någon har en hand att sälja hör av er...

I dag har jag och barnen varit på utflykt med ett gäng andra hemmavarande mödrar med barn, med korvgrillning, varm choklad, kaffe, kakor och bullar. Okej, jag åt inte korv, jag hade med mig en tonfisksallad. Det var mycket trevligt. Solen lyste och det var några minusgrader. Vi var ute vid en grillplats vid Yngern. Dock blåste det lite grann och det gjorde att vi blev lite kalla. Både Alva och Agnes slocknade i bilen på den korta biten hem. Alva tyckte att det varit jättekul men var sur för att hon inte fick stanna och leka inne med sina kompisar.

I går tränade jag på gymmet här i NewMill. Sprang intervaller på löpbandet, 2.30 min * 5. Med uppvärmning 1.5 km och nedjogg 1,5 km. Det kändes bra och benen var pigga. Efter löpningen körde jag lite triceps och mage. På träningsschemat stod i dag spinning (eftersom att jag sprang igår). Dock är enda passet på fredagar kl. 17.15 och det är ju mitt i middagsdax så jag åkte till Oxvreten och avverkade 9 km i motionsspåret i stället. Fick en känsla av att jag var i Norrland och sprang. Detta då det var några minusgrader och vitt på backen dessutom började det falla lite snöflingor under tiden. Kändes lovely, på riktigt. Heller snö än det jävla regnet som förföljt oss hela hösten.

By the way, jag var förbi jobbet igår, igen. Okej, jag erkänner jag längtar tillbaka. Jag måste lida av ytterligare en störning bland alla andra som jag lider av. Nu är det snart bara två månader tills jag börjar om att arbeta. Skall försöka att njuta av den tiden som är kvar eftersom att jag vet att efter 2-3 månader på jobbet kommer jag att längta efter att vara ledig igen. Svårt att aldrig vara nöjd!

/mk


Agnes börjar visa vem hon är...

Senaste veckorna har det hänt jättemycket i Agnes utveckling. Hon börjar liksom visa vem hon är och hur hon är. Roligt men också lite jobbigt. Fram till nio månader har hon bara varit en liten bebis som inte sagt bu eller bä (lite tillspetsat men ni fattar). Nu har hon dock börjat att ta ton på riktigt. När hon inte får som hon vill blir hon arg och börjar skrika högt så att ingen i familjen skall missa henne. Hon är mycket envis och har hett temprament. Tex. om hon fått tag i något som hon inte får ha och vi tar av henne det blir hon fly förbannad. Läggningen på kvällen har aldrig varit några problem men nu skriker hon som bara den, i kväll i ca 10 minuter. Hon blir arg när man går ut ur sovrummet och ställer sig upp i sängen och skriker. I kväll lät jag henne skrika tills hon somnade och det gjorde hon ju tillslut.

Lilla Agnes börjar bli stor, eller iaf större. Vår lilla bebis, som fyller 1 år om bara två månader. Shit vad tiden går snabbt.

Agnes, Jag älskar dig, mitt lilla busfrö.

/mk


Tradera.

Jag har upptäckt Tradera. Nu är jag fast. Har fyndat en vinterjacka åt Agnes för 30 kr. Har fyndat en kofta åt mig själv för 71 kr. Dessutom har jag fått min julklapp genom Tradera, en pulsklocka. Yippey. Precis en sådan som jag önskade mig och för mindre än halva priset än butikspris. Jag var inte hemma när auktionen gick ut men maken var så snäll, utan att jag bad honom, och budade på klockan så att jag vann den. Maken har fyndat ett par Evisu jeans. Fan vad det finns ställen att göra av med pengar på...

I eftermiddag var jag och barnen till Jenny, Oscar och Liam. Alva och Oscar lekte jättebra tillsammans och hon hade så kul. Oscar har en SSK-tröja upphängd på sitt rum och när vi kom hem sa jag till Alva att hon skulle berätta för pappa vad Oscar hade i sitt rum. Hon berättade att han hade en SSK-tröja och sedan sa hon Pappa, jag hejar inte på Skellefteå längre för jag hejar på SSK för det gör Oscar...

/mk

Bläää.

Tråkigt väder.

Snorig Agnes.

Envis Agnes.

Gnällig Agnes.

VillintesovaAgnes.

Trött mamma.

Tålamodsslut mamma.

Godissugen mamma.

Pappas önskelista.

I tidigare inlägg berättade jag om min och Alvas önskelista inför julen. Hon bestämde att vi fick önska oss 10 saker var. I dag ville Alva att pappa också skulle få en önskelista. Hon hämtade papper och penna och satt sig vid bordet, frågade pappa vad han önskade sig. När han hade sagt tre saker skrek hon Stopp nu räcker det, du får inget mer. Thats my girl. Om han önskar sig mer saker så kommer ju inte pengarna att räcka till det som vi önskat oss.

/mk


Trevligt besök.

I går kom familjen Lomm från Västerås och hälsade på oss. De åkte hem i dag efter lunch. Vi lärde känna varandra då vi gick i samma föräldragrupp under våren 2004. Vi bodde i Västerås då och vi fick våra första barn med bara 5 dagars mellanrum. Vi umgicks mycket under Alvas första år men sedan flyttade vi hit till NewMill och sedan dess har vi bara träffats vid 2 tillfällen tror jag.  Det kom så mycket emellan för både dem och oss under en period. Min make var sjuk, de byggde hus, de fick sitt andra barn, vi fick vårt andra barn. Tack vare FB så "hittade" vi varandra igen. Och det härliga är att det inte känns som att det gått tre år sedan vi umgicks det känns som att vi alltid känt varandra. Vi hade en mycket trevlig kväll, jag och maken bjöd på hembakad pizza, barnen lekte och var inte i säng förrän vid 21.30. Vi satt uppe och drack vin och surrade fram till midnatt. Jag är så glad att vi fått kontakt igen och nu håller vi den, för dessa underbara människor vill jag inte vara utan.

I eftermiddag gav mkradcliff sig iväg på ett löppass. Orkade inte mer än 10 km idag, benen var tunga och vädret var typiskt skitnovemberjävlaregnväder.

Familjen BadElectricForest har haft svårt att bestämma sig för var julen 2008 skall firas. Nu har vi bestämt oss. Vi åker upp till Vuollerim och firar med mormor och morfar och blir garanterad en vit jul. Lovely. Även BigBrother med familj planerar att vara i byn och det är kul tycker jag. Kanske en sväng om på juldansen. Skratt. När jag växte upp (var i tonåren) var juldansen årets happening, det som jag och mina kompisar såg framemot hela hösten. Det var då allt skulle hända...

Jag och maken hade bestämt oss för att se en film i kväll, han gick upp med barnen för 1 h och 15 min sedan och har inte kommit ned ännu...

/mk

Spinning, kortdistans och 10-månderskontroll.

I går blev det ett spinningpass på World Class, 50 minuter. Körde lite styrketräning innan, rygg. Spinningen gick bra och det var kul för instruktören som ledde passet är en utav de bättre. I dag blev det ett löppass på löpbandet på gymmet här i NewMill. Regnet stod som spön i backen och jag hade ingen lust att bli blöt av regnet idag. Jag sprang 5.5 km med en km-tid på 5 min/km. Efter löpningen blev det magträning och lite armhävningar.

På morgonen var vi på BVC-besök med snart 10 månader gamla Agnes. Jag bokade en tid med anledning av att hon haft utslag och varit knallröd under blöjan, så där som inte ser normalt ut och som inte heller blir bättre av något vi smort med. Sköterskan rekommenderade en svampsalva som heter Daktacort så nu får vi se om det blir bättre. Vi passade även på att göra 10-månaderskontrollen. Hon väger 8773 gram och är 71 cm. Sköterskan tycker att hon är riktigt rund om låren och att hon ser mkt välmående ut. Ja, hon äter ju jättebra och gapar åt allt vi ger henne. Om hon inte får något att äta när vi sitter runt köksbordet blir hon sur och skriker tills någon ger henne något ätbart. Hon skall vara glad att hon har sin storasyster för hon ger henne godsaker hela tiden. Kärlek.

I kväll har vi varit hos familjen i Salem och ätit middag. Det var typ hundra år sedan, känns det som iaf, sedan vi träffade dem. Det var som vanligt trevligt och mysigt. Hoppas bara att det inte går lika lång tid igen innan vi ses.

I morgon får vi besök av familjen Lomm från Västerås och för min del blir det en vilodag. Planerar för veckans långpass på söndag, bara det inte blir för mycket vin i morgon...

För övrigt är mk fortfarande less på novembermörkret och November Rain. Längtar efter lite snö som skulle lysa upp i allt mörker. Jag blir så trött av allt mörker och i natt blir det maken som får sova med barnen så att jag får en natt utan att vakna 10 ggr.

/God Natt


Jag och Mobiltelefonen.

Jag var ganska tidig med att börja använda mobiltelefon (iaf om jag jämför med dem som jag umgicks med på den tiden). Jag kommer ihåg att jag fick min första mobil av mamsen och papsen i januari 1998 då jag skulle flytta ned till Umeå för att börja plugga till socionom. Shit vad stolt jag var över den. I samma veva som jag började i Umeå träffade jag maken på en chat på Passagen... och när jag frågade om han hade ngn. mail så svarade han nej men skrev att jag kunde få hans mobiltelefonnummer i stället. Ok, tänkte jag, shit vad korkad han är som redan ger ut sitt telefonnummer, det skulle aldrig jag göra ännu (han kan ju vara vilken galning som helst). Några dagar senare var jag på fest med mina kursare och hade blivit lite rund under fötterna (med en skön omskrivning) skrev jag ett sms till honom... hm. Inte tänkte jag på att han i och med det fick mitt telefonnummer. När jag några minuter senare fick ett sms av honom kunde jag för mitt liv inte förstå hur han hade fått tag i mitt nummer:).

Så här har det liksom fortsatt för mig och min historia med mina mobiltelefoner. Jag har alltid haft en egen telefon och uppdaterat modell allt eftersom det kommit nya på marknaden. Dock är jag en usel användare av mobilen. Jag är ingen som alltid bär telefonen på mig. Jag kan inte alltid bli nådd, vilket känns som att det är ett måste nu för tiden. Jag kan få ett sms och upptäcka det först dagen efter. Jag kan ha fem missade samtal när jag tittar på telefonen två dagar efter att jag sist använde den. Sedan min väckarklocka slutade fungera för ca 2 månader sedan är mobilen min klocka i sovrummet. Det är liksom där den fyller sin stora funktion just nu och jag har den alltid på ljudlös (för att slippa bli väckt om ngn skulle ringa eller skicka ett sms när vi sover.). Jag lägger telefonen under madrassen så att jag snabbt kan kolla vad klockan är när det behövs. Problemet är bara att telefonen kan bli liggande kvar där uppe under madrassen i flera dagar och eftersom att den är på ljudlös hör jag ju inte om det ringer.

I tisdags ringde jag BVC och bad sköterskan ringa upp mig. I går hade det ringt flera nummer från dolt nummer när telefonen låg där uppe och det var såklart BVC. Maken ifrågasatte varför jag överhuvudtaget uppger mitt mobilnummer då jag aldrig kan nås på det? I dag ringde jag BVC och sköterskan sa att hon ringt flera ggr i går men att ingen svarade jag bad om ursäkt och gav en dum bort förklaring.

Maken blir liksom lite små irriterad på mig ang. detta då han själv är en sådan person som ständigt och jämt bär med sig telefon och honom kan man nå precis när som helst, nästan iaf. Mest irriterad blir han nog när jag tjatar om att jag vill ha en ny telefon, av vilken anledning undrar han? Jag vill ha bättre kamera, köp en riktig kamera istället, jag vill ha en bättre mp3, köp en Ipod istället.

/mk


Backintervaller.

Dagens löppass var backintervaller. Körde sex intervaller upp för en backe i Oxvretsspåret som är ca 150-200. Joggade dit och hem. Sammanlagt ett pass på 50 minuter. Kände mig ganska pigg i benen trots att jag körde ben på styrkepasset igår. Nu blir det vila i morgon för att köra igen på torsdag.

I går var det supertrist väder och jag var inte utanför dörren förutom då jag åkte till gymmet. Dock hade vi trevligt besök och Jenny, Oscar och Liam på eftermiddagen. Barnen lekte och vi surrade av oss om allt möjligt mellan himmel och jord. Jag gillar verkligen Jenny, en lätt person att umgås med, bara att vara sig själv utan krusseduller.

I dag har jag förutom löpningen hunnit med utvecklingssamtal på förskolan och bytt gardiner i vardagsrummet. Utvecklingssamtalet gick bara bra men gardinerna blev inte bra. Ena panellängden hade krympt i tvätten men inte den andra och jag som inte alls kan (eller vill) sy. Förskolepersonalen tycker att Alva fungerar bra på dagis och att hon har ett mycket välutvecklat språk. De var imponerade av att hon är så duktig på alfabetet och att räkna. De hade gjort en intervju med henne där en fråga var, vart henne familj bor. Alva svarade så här: Vi bor på Nyponv. 75, i ett jättestort? hus, jag har visat det för Bikupan (hennes gamla avd.) förrut och jag kan visa det för er också. Vi som  bor där är jag, Agnes, mamma och pappa. Min mamma tycker att köket är för litet och hon hatar vårt kök... Jättestort hus...*skratt*. Ja, tänk om det ändå vore lite större, jag drömmer om det.

/mk


Inte alltid lätt att vara lillasyster.



I morse var jag inne i köket och fixade frukost. Alva såg på Barnkanalen, trodde iaf jag, Agnes ålade runt på golvet, trodde jag iaf. Helt plötsligt skriker Alva mamma kom, skynda dig, Agnes har ramlat från soffan.... Ja som ni förstår hade inte Agnes själv klättrat upp i soffan, det var Alva som lyft upp henne dit.



En bula i pannan på vänster sida (höger på kortet), rodnad vid ögat och vid näsvingen. Det är svårt att fånga på bild och i verkligheten ser det ganska illa ut.



Men efter tröst av mamsen och sedan en tupplur i mamsens famn är man så här glad igen.

Långpass och tråkBajen.

I dag har jag avverkat veckans lång distanspass. Jag sprang 15 km på 1 h 24 min 33 sek, vilket  blir en km-tid på 5.38. Det är jag supernöjd med, gårdagens vila gjorde susen. Vädret var + 8 grader och gråmulet, dock inget regn. Lite blåst och motvind på vissa sträckor. Nästa långpass skall jag lägga på en km till. I morgon blir det vila eller någon form av styrketräning.

För övrigt avgjordes fotbollsallsvenskan i dag och vårt Hammarby åkte på storstryk, andra matchen i rad, det suger. Bajen slutade på 7:e plats och blev inte ens Bäst i stan. AIK kom 5:a och därmed blev maken 500 kr fattigare. Han och hans chef (som så klart är AIK:are, hur man nu kan vara det?) hade ett vad sedan säsongens början. Hammarby före AIK = 500 kr till maken, AIK före Hammarby = 500 kr till bossen. Surt sa räven. Gratulerar iaf Kalmar till guldet av alla andra lag i serien bryr jag mig minst om de vinner, förutom Bajen förståss.

Ska inta ryggläge snart. Dricka ett glas the och äta en kvällsmacka.

Good Night Sweden, whereever u are.

/mk


BLÄÄÄÄ FÖR NOVEMBER.

Året värsta, tråkigaste, mörkaste och denmånadjagkanvarautan, är November. Denna månad tillför INGENTING förutom en massa trötthet, tristess och väntan. Det finns ingen tid på året som känns så jobbig och tung som denna. Jag har känt så här under denna tid på året ända sedan jag gick i småskolan.

Nästa helg kommer familjen Lomm från Västerås på besök och det ska bli superskoj och något att se framemot i all tråkighet.

Lite snorig, ont i halsen. Lagade en superduber stark vego.gryta till middag och nästäppan släppte för både mig och maken. Blir en omgång av den till lunch i morgon så att min inplanerade långpass inte måste ställas in.

Sova tidigt i kväll.

/mk

Önskelista.

Jag har förklarat för Alva att man måste skriva en önskelista till tomten för att han skall veta vilka julklappar som önskas. Alva som är ett mycket klokt barn fattade med en gång och därför bad hon mig hjälpa henne att skriva en önskelista. Än så länge önskar hon sig saker som vi har råd att köpa åt henne.

Alvas önskelista julen 2008. (Den första för henne).
1. Kassaapparat.
2. Låda (att ställa kassaapparaten på)
3. Trumpet.
4. Gitarr.
5. Pippi Långstrump bok (pippi i söderhavet).
6. Polismössa.
7. Handbojor.
8. Poliskläder (tröja och byxa).
9. Leksaksbilar.

Alva ville att även jag skulle skriva en önskelista.

Maries önskelista julen 2008.
1. Snälla barn.
2. Nyduschad make.
3. En låda rödvin.
4. Sminkväska.
5. Varmtröja.
6. Pulsklocka.
7. Vinter anpassad löparbyxa.
8. Vinter anpassad löparjacka.
9. Massage.
10. Snö.

Alvas kommentar till nummer 1 på min lista :
Men mamma du kan väl inte slå in mig och Agnes i ett  paket???

Trevligt.

På fredagar burkar jag försöka ta mig iväg till Öppna Förskolan med barnen. Alva brukar ha någon att leka med, måla eller leka på egen hand med alla leksaker som finns där. Agnes brukar uppskatta sångstunden. I dag blev det dock inte Öppna förskolan för igår em fick jag ett sms av Jenny på området nedanför som också är hemma med en bebis och som har en äldre son i Alvas ålder (de gick på samma dagis förrut). Hon frågade om vi ville träffa dem tillsammans med två andra mödrar (som också har bebisar + barn i Alvas ålder, även dessa gick Alva med på förra dagiset) för en fika och leka i parken. Alva fick välja mellan Öppna fsk eller träffa gamla dagiskompisar. Hon blev eld och lågor av att hon skulle få leka med sina gamla dagiskompisar. Det blev en mycket trevlig förmiddag och jag är glad att vi fick vara med. Vi surrade om barn och familj och de äldre barnen lekte med både skratt och lite tjuvnyp.

På eftermiddagen avverkade jag ett träningspass på gymmet här i NewMill. Jag sprang 5 km på löpbandet i ganska lungt tempo, 27 min. Efter löpningen körde jag axlar och lite rygg. Avslutade med en lång stretch, vilket var behövlligt för kroppen efter två dagars löpning efter varandra. I morgon vila och på söndag planerar jag för ett lååångpass. Jag är nog knäpp men jag längtar redan till dess. Mk Radcliff, you know.

Har sett IDOL och undrar vem som ska åka ut ikväll?

/mk

Go Ara Go.

Jag är inte ett dugg intresserad av brottning, men blir bara så upprörd över hur Ara Abrahamian kan få en dom på två års avstängning pga. det han gjorde under OS. (I frågasatte domarens bedömning, framförde klagomål, blev upprörd och vid medaljutdelningen kastade sin bronsmedalj och gick). Hans agerande var kanske inte okej men en tydlig protest mot något som inte hade gått rätt till. I stället för att göra något åt problemen med bedömningen av brottning så ger de Ara en avstängning som kan liknas med samma straff som en idrottare som använt doping, hur är det möjligt?

I dag har jag avverkat ytterligare ett löppass. Kände mig extremt seg innan och funderade starkt på att hoppa över träningspasset idag, latmasken höll på att ta över. Men träningsmaskinen Mk Radcliff ville annat. Jag körde ett intervallpass (5* 2.30 min) och det gick superbra. Jag slutar aldrig förvånas över hur kroppen fungerar. I söndags, efter flera dagars vila, trodde jag att jag skulle springa snabbast i stan typ men då gick det hur segt som helst. I dag när jag inte trodde att jag skulle orka mycket alls gick det hur bra som helst.

/mk


Finanskris, uppsägningar, jämnställdhet, klimathot, presidentval, you name it.

Som kär bloggare läser och följer jag även ett stort antal andra bloggar, både människor som jag känner och människor som jag aldrig träffat eller pratat med (men efter att ha följt deras blogg och liv i snart två år känns det som att jag känner dem ändå, internetförstörd?). Under den senaste tiden har det slagit mig att många (men inte jag) skriver om vad som händer i världen, politik, finanskris, klimatfrågor etc etc. Jag ser oftast en nyhetssändning per dag och läser skvallernblaskan Aftonbladet varannan vecka (då den är gratis, gillar inte att läsa den på nätet).

Men jag ska erkänna att jag inte är speciellt intresserad av varken politik eller ekonomi. Finanskris, ja, jag och min familj har inga stora summor sparade pengar, inga aktier, inga fonder så mig rör det inte när det gäller dessa saker. Dock blir jag berörd när människor blir uppsagda, arbetslösa, matpriserna skenar i väg, räntorna stiger, ja sånt som berör oss vanliga Svenssons.

I min ungdom, när jag pluggade i Umeå, blev jag kär i boken Under mitt rosa täcke och helt uppslukad av feministiska frågor och jämnställdhet. Jag hade föreläsning för varenda en som jag stötte på (kommer du ihåg Lena?). Jag försöker att tänka på vår miljö men jag är inte den klimatsmartaste personen på långa vägar. Jag bara gör det där enklaste som att källsortera, panta, försöker ha energilampor. 

Jag glad åt att Obama vann valet. Jag har inte gillat Bush och hans sätt att leda USA eller hur han gått på som en ångvält i Mellanöstern. Jag hoppas att socialdemokraterna åter tar makten vid vårt nästa val. Jag har lite svårt för moderaterns sätt att styra och leda landet. Jag brinner för mitt jobb och att stödja barn som far illa. Jag är en jävla bra socialsekreterare trots motståndet som socialarbetarkåren får av media, många föräldrar och vår egen arbetsgivare.

Ja, detta får räcka och jag ska för säkerhetsskull återgå till mitt vanliga bloggande, träning, familj, etc. Men passa er, snart börjar mk att jobba igen och då kommer bloggen att innehålla även socialsekreteraråsikter, som legat lite i dvala under föräldraledigheten.

/mk


Min bibel.


I morgon.

TRÄNA!

I dag.

Lämna Alva på dagis.
Frukost.
Träff med föräldragruppen.
Storhandlade.
Lunch- linssoppa.
Hämta Alva på dagis.
Mellis.
Vika tvätt.
Mys med båda barnen.
Fixa middag med två barn runt benen som ville ha min totala uppmärksamhet. (Maken lekte fackpamp på sitt jobb).
Hänga tvätt.
Middag- laxwok med bulgur.
Kaffe.
Blogga.
Bada Agnes.
Room Service, i reklampaus natta barnen.
Oskyldigt dömd.
FB
Blogga.
God Natt.

Maken.

Två dagar till har gått av denna vecka, som mk längtar ska ta slut (makens arbetsvecka ni vet). I dag sov mina underbara barn till 08.15, lovely. Men det beror nog mest på att de inte somnade förrän starx innan 21.00 igår, maken var hemma själv med dem... Jag var och tränade spinning på kvällen. När jag kom hem höll han på att lägga den lilla och den större satt upp vid köksbordet och pysslade. Alva hade inte fikat kvällsfika, hade inte fått på sig nattlinne, inte borstat tänderna. Agnes urdruckna vällingsflaska stod kvar på bordet i vardagsrummet, tv stod på, ingen tittade. Förklaringen till varför Alva inte var klar för sängen eller för den delen sov, var att Agnes hade varit så gnällig och så fort han satt ifrån sig henne blev hon ledsen. Okej, det gör egentligen ingenting att de inte sov eftersom att de inte behöver upp tidigt på morgonen, men jag blir bara full i skratt av förklaringen. Hur tror maken att jag löser dessa situationer när jag är ensam med barnen två dagar i sträck? Då fixar jag båda barnen (klär dem, ger dem mat, badar dem, leker med dem, sjunger med dem), städar, lagar mat, tvättar, handlar etc etc etc, fastän Agnes är gnällig eller Alva på trotshumör.

Min make är världens bästa pappa, men inte världens bästa på att vara effektiv när det gäller hushållssysslor. Men idag blev jag glad då han sa till mig att jag varit duktig som storhandlat på egen hand, (när jag får komplimanger av honom måste jag suga åt mig eftersom att det inte händer så ofta). Nåja hur som helst älskar jag honom och hans positiva sidor är långt fler än de lite sämre sidorna..  Idag hade jag bara ett behov av att klaga lite grann.

/mk 

Boxning.

Dagen snart slut. Maken arbetar och barnen sover. Har som mål att vara i säng före 22.00. Natten som var fick jag lite sömn och blev väckt flera ggr av Alva. Hon var jätteorolig hela natten och ville helst ligga på mig. På morgonen vaknar jag av att det är något blött mot min kropp... Alva hade kissat på sig, i massor. Hon har kissat på sig i sängen 1 eller kanske 2 ggr tidigare och senast var för över 1 år sedan. I dag har tvättmaskinen gått varm. Tänk att den håller än.

Vi har var ute på en familjepromenad på em, mysigt. I kväll har jag varit på boxning med Tarja. Det var kul och jobbigt. När vi bodde i Västerås (innan barn fanns i familjen) tränade jag boxning flera dagar i veckan, men sedan vi kom hit till NewMill har det inte blivit några sådan pass alls. Roligt att få lite omväxling i träningen.

I morgon planerar jag för ett löppass eller ett spinningpass. Alva har sin simskola och jag får se när det passar för min träning.

Trots Alvas uppladdning hela dagen blev det förlust för Skellefteå i kväll. Hoppas det inte tar allt för hårt på maken.... Dock vann Luleå sin match och det var bra. I morgon fyller min pappa år och det var en bra födelsedagspresent till honom, nu håller hans hjärta ytterligare några månader extra.

/mk


Kärlek.



Världens bästa döttrar.
Ni gör livet värt att leva.
Ni är det bästa som hänt mig.
Ni förgyller min vardag.
Ni får mig att inse hur lycklig jag är.
Ni är bäst.
Kärlek nu och för alltid.

Barn är inte alls påverkbara...

Det första Alva sa när hon vaknade idag var:
Mamma, idag är det match, idag spelar Skellefteå.





Hon ville att jag skulle knäppa kort på henne när hon hade på sig sina Skellefteå kläder. Hon sa:
Nu blir pappa glad...



Hela morgonen har hon sprungit runt och sjungit:
Vi älskar er Skellefteå det kan ni lita på
å alltid ska mitt hjärta slå
för Skellefteå AIK.




Alva bestämde att även Agnes skulle fotograferas med sin Skellefteå-napp.



Så här glad är hon när hon får ha sin napp.



Ett försök att få ett kort på dem tillsammans.

Dåligt löppass.

Efter tre dagars vila från all träning trodde jag att benen skulle vara superpigga idag, men ack så fel jag hade. Jag stack i väg till Oxvreten på förmiddagen, laddad för en mil. Dock kände jag direkt att benen var hur sega som helst och flåset likaså. Det gick tungt och jag avverkade milen på ren tjurighet och jävlaranamma. I morgon har jag planerat att köra ett boxpass med Tarja. På tisdag blir det löpning igen och hoppas att det känns bättre då.

Trots det misslyckade passet idag har jag anmält mig till Göteborgsvarvet. Det går av stapeln den 16 maj 2009, men för att vara garanterad en plats var man tvungen att anmäla sig innan 4 november. Sträckan är 21 km och jag skall verkligen ligga i med min löpträning så att jag orkar igenom loppet på en hyfsad tid.

/mk

Grrrrrr.

Ingen träning idag heller, grrrr. Maken var inte hemma förrän 18.00. Termometern stod på -3 grader och mörkret låg över NewMill, magen var hungrig och strupen sugen på vin. Det blev ingen löpning. Istället en god middag, gott vin och mysig familj. Men, i morgon då blir det träning utav bara f-n. Sedan hårdträning i flera dagar. Tre dagars vila, det var länge sedan, men säkert väl behövligt för kroppen och kanske knoppen.

/mk

Träningsabstinens.

Mks åkomma just nu är TRÄNINGSABSTINENS, bland alla andra personlighetsstörningar som härjar är det just abstinensen som gör sig mest påmind nu. Jag har haft två träningsfria dagar pga. att maken inte varit hemma och idag har han tagit på sig ett extrapass för att dryga ut julklappskassan. Jag hoppas att han kommer hem innan det blir allt för sent så att jag hinner med ett löppass ikväll, annars vet jag inte hur jag ska överleva.

Jag och maken bestämde att vi skall äta något gott och dricka lite vin ikväll och jag lovade att fixa vin under dagen. Jag tog med mig barnen till centrum och vad möts jag av, jo Systemet är stängt idag. Inte fan tänkte jag på att det är röddag i dag, shit vad besviken jag blev. (jag är riktigt sugen på ett, eller flera, glas vin. Men när vi gick hemåt mötte vi ett par grannar som gärna lånade ut vin åt oss (de hade 27 flaskor hemma...). Ibland är det så bra att bo i radhusområde, med många grannar.

/mk