Tungt löppass.

Löpträning kan vara allt mellan: heaven and hell, alldelens underbart och rent förjävligt, lätt och tungt/ jobbigt, roligt och tråkigt. Dagens löppass hamnar i helvetet och kändes rent förjävligt och var skittungt/ jobbigt. Men en smula roligt är det ju alltid trots allt. På schemat stod 6 km medelhård distanslöpning på 31-32 minuter. Jag hade vilodag igår och kände mig riktigt sugen på att ge mig iväg ut och springa. 6 km kändes dessutom som pice of cake och räknas numer som ett kort pass för min del. Redan vid första löpsteget kände jag att detta skulle bli det värsta löppasset på lääänge. Jag hade som mål att springa på 5 min/ km. Redan vid 1 km passeringen var jag beredd att ge upp. Vid 2 km trodde jag att jag skulle svimma, tiden låg på 10 min och 10 sek. När jag passerat 3 km kändes det lite, observera lite, lättare och jag hade ju sprungit hälften. Vid 4 km stannade tiden på 20 min och 30 sek och med bara 2 km kvar gick det bara på vilja. 5:e km var den tyngsta och km-tiden hamnade på 5 min och 40 sek. Med bara 1 km kvar gav jag mig fan på att vara framme innan klockan visade 31 minuter. Jag avlslutade sista km på 4 min och 40 sek och sluttiden hamnade på 30 minuter och 49 sekunder. Just efteråt var jag i hell men bara några sekunder senare åter i heaven. I did it!

/mkradcliff

Saknad.

Jag saknar min mamma, mycket, jättemycket.
Alva saknar sin mormor, mycket, jättemycket.

NewMill vs Norrland 0-1.

/mk

Ny värmepanna.

I lördags kväll gick vår värmepanna sönder. Inte helt oväntat eftersom att den var 17 år gammal och har legat på dödsbädden sedan 3 år tillbaka. Det är som med den riktiga döden, fastän man är förberedd så är det väldigt jobbigt och tråkigt när det väl händer. Vi funderade inte ens på att reparera den utan beställde en ny på måndagmorgon. I dag installerades en ny för en liten nätt summa på 50.000 kr. En baggis för oss, som har ett enormt sparkonto efter ett års föräldraledighet.

Jag bestämde mig för att åka med barnen till Sydpoolen under förmiddagen eftersom de var här och installerade pannan. Det skulle ta hela fm och under den tiden var vattnet avstängt. Kanske inte den bästa idén eftersom att det är sportlov i veckan. Det gick ändå bra, Alva skötte sig perfekt. ja det gjorde också Agnes. Efter badet åket vi till Nancys för att äta lunch. När vi kom hem var allt klart och medan Agnes sov över 2 timmar ute i vagnen passade jag på att knäskura golven. De var inte lite smutsiga efter herren som var här. De var mycket smutsiga och vattnet var kolsvart efter att jag torkat köks- och hallgolvet.

Jag har även hunnit med ett backintervallpass i dag. Sprang på löpbandet, det är blött och slaskigt ute och jag hade ingen lust att ge mig ut och springa. Jag körde som vanligt med 90 sekunders intervaller i varierat lut 5.5-10. Körde 6 intervaller idag och 2 av dem var på 2 minuter i stället för på 90 sek. Uppvärmning 15 min lätt jogg och nedvarvning 10 min lätt jogg.

/mkradcliff

Mutmamman, thats me.

Jag fick bita i det sura äpplet på söndag. Jag hade ju lovat att inte träna om bidrag nr 2 gick vidare. Alva var inte lätt att övertala jag provade med flera saker innan hon gav med sig. Först erbjöd jag henne pannkaka till lunch, men nej då skulle hon hellre ta köttbullar. Sedan erbjöd jag henne att jag skulle köpa chokladpudding, men det var hon inte heller intresserad av. När jag tillslut erbjöd henne att leka skola (det bästa hon vet just nu) med henne i en timme gick hon med på att jag skulle träna.

Jag sprang veckans långpass, maken (och barnen) skjutsade mig till Järna och jag sprang hem, det blev 16.5 km. Vädret var inte det roligaste med snö, blåst och slask. Dessutom kände jag mig ganska sliten trots att jag vilade på lördagen. Jag fick iaf en km-tid på 5.58 min och är nöjd med det med tanke på omständigheterna. Det är drygt 10 veckor kvar innan Gbg-varvet och jag har fortfarande lång tid på mig att förbättra mina km-tider. Mitt mål är att springa halvmaran på en km-tid på 5.30. Om jag bara får vara frisk och skadefri tror jag att det skall gå vägen. Nu när jag tränar mina långpass ligger jag inte i närheten av "tävlingstempo" utan försöker snarare hålla nere tempot för att inte ligga för högt i puls. Förra veckans träningsmängd är den största för mig någonsin, sammanlagt blev det 48.6 km. Denna vecka är det bara 4 löpträningsdagar och ca 30 km. 

I dag vilade jag från löpningen och stuvar därmed om lite i programmet. Jag körde dock styrketräning på gymmet här i NewMill. Rygg, axlar, lite ben och mage. Nu när jag styrketränar kör jag mest basicövningar och funktionellträning som chins, armhävningar, marklyft, knäböj, tricepspress. Jag lägger nu lite extra krut på ryggen och chins, den bästa övningen av alla. När jag tränar chins tränar jag det som kallas negativachins.

Och ja, förutom träning, träning och träning. Mycket familjelliv, underbart. Trasig värmepump (-50.000 kr) inte lika underbart. Tur att det finns en bank som lånar ut pengar. En vecka till arbete, mittemellan känsla, fortfarande.

Jag har världens bästa barn och en jävla bra make, för det mesta iaf.

/mkradcliff

Lova aldrig något du inte kan hålla...

I kväll var det melodifestivaldax hemma på Nypon 75 i NewMill. Godis, coca cola, rödvin (till föräldrarna) tända ljus och massor med mys. Mamman i familjen tyckte att bidrag nr 2 var urkass (och alla andra också för den delen) och lovade familjemedlemmarna att om bidrag nr 2 går vidare så ställer hon in morgondagens träningspass. Hon var Ganska säker på att bidrag nr 2 inte skulle ha en chans.... oops så fel hon hade. Dottern satt och hejade på bidrag nr 2 och mamman trodde inte sina ögon eller öron när det stod klart att de gått vidare. Yippey, mamma skall inte träna något i morgon. Mamman försökte ta tillbaka det hon lovat. Pappan var lätt att övertala men värre var det med den 4-åriga dottern.

/mk

Nedräkningen har börjat.

I och med att jag blev hemma en månad (februari) längre än vad som var planerat så glömde jag nästan bort att jag har ett arbete och att jag skall börja där snart igen. Nu är det 1 ½ vecka kvar av min föräldraledighet. Det är med blandade känslor som jag börjar om att arbeta. Allt är på gott och ont. Gott skall det bli att träffa kollegor och utöka inkomsten avsevärt, ont att vara i från barnen så j-la mycket. Det känns jobbigare att gå tillbaka till arbetet denna gång jämfört med efter Alvas föräldraledighet. Då visste jag ju att vi planerade för att till barn och att jag såsmåningom skulle få vara "ledig" igen. Nu känns det så definitivt, arbeta liksom 30 år till typ utan någon längre ledighet. Om jag nu inte övertalar maken om ett tredje barn?

I dag har jag och Agnes varit på öppna förskolan och hon var supertrött och inte ett dugg rolig med de andra barnen. Hon nästan anföll varenda unge och luggades och klöste i ansiktet. Hon uppskattar iaf sångstunden.

I går hade mkfitness en riktig vilodag, dvs. ingen träning, sov två timmar på fm, gick inte ens utanför dörren på hela dagen. Det händer inte ofta för mk, det kan jag lova, men det var behövligt, igår. Nu längtar jag efter dagens träningspass och tror att jag åker in till gymmet för spinning eller löpning på bandet + lite styrketräning.

I söndags körde jag ett tempopass med 1 mil. Sprang på 52 min vilket jag är nöjd med eftersom att det är så dåligt underlag vilket gör att det inte går att springa så snabbt på vissa sträckor. I måndags sprang jag 8 km lätt distanslöpning och styrketränade sedan armar och axlar.

Dax att hämta Alva från dagis.

/mk

I mitt nästa liv.

Jag tränar och tränar och tränar, för att jag tycker att det är roligt, ja jävligt roligt. Jag tycker om att se och känna hur mina resultat förbättras, att jag springer fortare och fortare, att jag blir starkare och starkare. I dag sprang jag en mil på 52 minuter och då var det inte det bästa underlaget. I kväll klarade jag av att göra 30 armhävningar på raken. Som sagt jag gör det för min egen skull och ingen annan ser min förbättringar, men i mitt nästa liv skall jag bli en riktig idrottskvinna.

Jag ska ha idrotten/ träningen som mitt yrke (när jag slut som stjärna har jag så mkt pengar så att jag kan göra vad jag vill...) Jag vill vara den där som får stå överst på prispallen, vinna VM och OS- guld, var den som alla hejar på, den där som alla tycker är så jävla duktig, iaf för en dag. Vilken idrott vill jag då vara bäst i? I dag säger jag skidskytte, i morgon får vi se.

/mk

Alva är barnvakt.

Just nu är Alva barnvakt åt Agnes. De är uppe på Alvas rum och leker. Själv sitter jag framför datorn, "Fejjar", bloggar och kollar in morgondagens träningsschema. Det finns inget ställe där Agnes trivs så bra som i storasysters rum. Alva är så duktig när hon är med lillasyster ensam, plockar undan småsaker, stänger dörren in till badrummet etc.

Agnes har börjat att gå nu, på riktigt. Vår lilla tjej börjar bli stor.

I kväll blir det melodifestivalen och popcorn, det har Alva bestämt. Maken arbetar så det är tjejerna som regerar här hemma, fast det är det trots att han är hemma också.

/mk

Lista.

Nu var det länge sedan mk skrev en lista. Här kommer en som jag hittat på någon av de 100 olika bloggar som jag surfar runt på.

ACCESSOARER
Väska: Brun handväska från HM.
Plånbok: Vit, alldeles för liten (OBS: inte pga av mkt pengar), från Lindex.
Solglasögon: Flera olika par i varierande storlek, alla dyrgripar inköpta på HM.


TEKNIK
Mobiltelefon: Ingen som fungerar. En trasig SonyEricsson
Tv: Samsung 40 tums platt- tv.

Dator: Lap Top.

BADRUM
Tandkräm: Har precis bytt ner mig från Auqafresch till COOPs egen tandkräm (för att spara några extra kronor).
Tvål: COOPs egen, för att den är billig och helt ok att tvätta händerna med.
Hårprodukt: En dyr hårspray från en frisörsalong (kommer ej ihåg vilket märke).
Huvudvärkstablett: Ipren.
Doft: Gucci Envy me (senast inköpta och det var före Agnes föddes) och Dolce Gabbana Light Blue, en klassiker som jag fortfarande älskar.
Hudkräm: Body Butter från Body Shop.
Till ansiktet: Nivea
Schampo: Wella
Balsam: Wella

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Inte sedan vi fick vår sodastream. Men om jag köper blir det helst ramlösa med citronsmak.
Vin: Rött, Ja tack
Bröd: Mammas hembakta mjukkakor.
Choklad: Geisha.

HEMMA

Säng: En 160´s från IKEA, 10 år gammal och dags att byta ut.

Lakan: IKEAs breda.

Porslin: Svarta Höganäs från DUKA.


FÄRDMEDEL
Bil: Passat 1,8 T, combi, årsmodell 2003.
Flygbolag: Flyger FlyNordic, som numer heter Norwegian någonting.
Taxibolag: Åker nästan aldrig taxi.

MEDIA
Magasin: Opps, min akilleshäl... prenumererar på Fitness Magazine och  Runners World. Köper ofta, allt för ofta, BODY och Mama, ibland även Amelia .
Tv-kanal: Tv 4, SVT 1 eller 2.
Dagstidning: Aftonbladet.
Sajt: mkfitness, Facebook, maraton.se, 100 olika bloggar.


Backintervall och middag på jobbet.

Japp, i går var det helvila för mkfitness, inte ens en promenad blev det (förutom till och från dagis, vilket inte är långt). Kroppen, knoppen, benen, fötterna, u name it, behövde den vilan. I dag var det andra bullar men backintervall på schemat. Sprang på löpbandet, 6 intervaller a´ 300 meter, i olika lutning mellan 5,0- 7,0. Min bakdel kommer nog att känna av dagens pass i morgon.

Efter träningen begav jag mig till min arbetsplats där det var middag tillsammans med mina arbetskompisar. De har planeringsdagar torsdag och fredag. Bjuden på middag, men fick betala kalaset själv... så är det att arbeta åt kommunen. Undrar om Anders Lago och hans kompanjoner också har sina planeringsdagar på sitt kontor och får betala för middagen själva? Det var iaf mycket god mat och värt kostnaden. Det var också trevligt och stämningen i arbetsgruppen kändes bra, alla var glada och trevliga. Jag hann dock inte stanna så länge eftersom att maken har arbetsvecka. Kvällens besök på jobbet gjorde att ångesten, över att börja om att arbeta igen, släppte lite. Jag längtar efter att få bli en i gruppen igen, få använda huvudet lite mer, men jag längtar inte efter stressen och det dåliga samvetet.

Jag och barnen var in till stan (S-tälje)  i dag för att jag skulle fixa en ny mobiltelefon. Min telefon har varit fuckad sedan jul, den stänger av sig själv lite då och då, den tar ett dygn att ladda och sedan i tisdags hör ingen mig men jag hör den som är i andra luren hur bra som helst. Jag har ägt telefonen sedan sommaren 2006 och vet att jag tecknade, (eller heter det täcknade?) ett 24 månaders abonnemang. Jag trodde att det bara var att teckna ett nytt abonnemang med en ny telefon. Nix, nix i somras har jag svarat ja på att binda mig ytterliggare 18 månader för att bra pris. Bra koll jag har. Jag kommer ihåg samtalet jag fick, vi var i Byske, jag var sjuk, jag var slut, jag var less etc etc. Jag bara svarade ja och visste inte vad jag egentligen svarade ja till. Typiskt mig. Nu får jag vänta till oktober innan jag kan teckna ett nytt abonnemang med en ny telefon, fan vad bra, not.

/mk


Run for your life.

Jag har tränat löpning tre dagar i rad och mina ben vill nog inget hellre än vila i morgon och de skall de få göra (från sett ngn. kortare promenad...). I söndags var det dax för intervallpass som jag körde på löpbandet (pga. förbannadejävladåligahalkiga underlaget somaldrigvillförsvinna). Jag körde samma upplägg som förra veckans intervallpass (också på löpbandet) med 1-4 minuters fartökningar och 1-2 min lugn jogg mellan ökningarna. Sammanlagt 35 min. Uppvärmning 15 min och nedvarvning 10 min. Jag orkade springa i högre tempo denna gång och kände mig mkt piggare. I går hade jag tänkt köra ett spinningpass men biljetterna hann ta slut innan jag kom dit (var där 15 min före passet, skaffa bokningssystem tack!) Ja, ja, bara gilla läget och intog löpbandet, igen. Körde 8 km, 45 min. Medelpulsen blev ganska hög och jag var rejält slut efteråt. Inte så konstigt med tanke på det tuffa passet dagen innan. I dag har jag avverkat veckans långpass. Sprang 1 h och 20 min i luuungt tempo. Jag kände att benen var trötta men det var ändå ett skönt pass eftersom att jag höll ett lågt tempo. Denna vecka är en tuff träningsvecka med 5 löppass.

Jag har köpt nya löparskor. Jag fick pengar av min snälla svärmor i present och i lördags när maken och Alva var på bio, Bolt, så ville Agnes så gärna göra mig sällskap till Löplabbet. Hon trivdes som fisken i vattnet? när jag provade skor och sprang på löpbandet:). Det blev samma märke som sist, ett par Saucony. Jag har varit grymt nöjd med mina gamla skor och ville därför inte chansa med att ta ett annat märke. Maken tycker att jag ska springa lite mindre så att jag inte nöter upp skorna så förbannat fort... men som alltid så lyssnar jag inte på honom!

I morgon blir det vila från träningen och jag tänkte gå med den lilla solstrålen till Öppna fsk. Den stora solstrålen skall åka skridskor med förskolan.

Mitt mål i kväll vara att ligga i sängen innan 22.00... dax att gå nu då.

/mk

Vill åka till Norrland.



Min underbara mamma och jag... ett par år sedan. Saknar dig, mamma.
Önskar så förbannat att jag kunde vara hos dig nu.
Jag älskar dig.


32 år.



Alvas födelsedagspresent till mig. När hon kom med halsbandet till mig och sa grattis förklarade hon att hon valt att sätta ett hjärta i halsbandet för att hon älskar mig. Kärlek.




Alva 4 år och 6 månader. Visst är hon duktig på att skriva?

Alva rules.

Förra vecka frågade Alva varför en av hennes dagiskompisar bara får vara på dagis tisdag, onsdag och torsdag, (precis som hon) fastän han inte har någon lillasyster eller lillebror. Jag berättade för henne att hans mamma är arbetslös och att det är samma tider för barn till arbetslösa som för barn till föräldralediga. Alva undrade vad arbetslös var för något och jag förklarade för henne. I tisdags satt jag och maken och pratade och jag sa något i stil med att jag tyckte synd om H som blivit arbetslös och att jag hoppas att hon får ett arbete snart. Alva satt och lekte en bit bort men säger då
A:s mamma har sagt att det är jättesvårt. Jag frågar henne vad hon menar och då säger hon det är jättesvårt att få jobb för det sa A:s mamma. Jag frågar om hon pratat med A:s mamma och det hade hon.

I går när jag hämtade Alva på dagis frågade jag A:s mamma om Alva hade pratat med henne och då berättar hon att Alva hade kommit fram och frågat henne om hon var arbetslös. När hon hade svarat ja, hade Alva sagt men skaffa dig ett jobb. Jag var tvungen att ursäktande förklara för A:s mamma varför Alva frågade.

I går när vi var hos frisören kom Poker Face på radion och Alva vänder sig om mot mig och maken och utbrister HÖR NI VILKEN LÅT DET ÄR. Sedan säger hon till frisören att hon skall gå och höja volymen, vilket frisören också gör....

Jag älskar dig Alva.

/mk


Ny tvättmaskin och saknad.

Redan för två år sedan önskade jag mig en ny tvättmaskin (då Alva hade lyckats stoppa in en leksakspinne i den vilken förstörde gummibälgen som håller luckan tät). Den lilla olyckshändelsen gjorde att tvättmaskinen läckte en massa vatten varje gång vi tvättade. Jag trodde inte att maskinen skulle hålla speciellt länge efter det men den höll fram till i lördags. Så nu har jag äntligen fått en ny tvättmaskin, fått och fått.... vad får man gratis egentligen? Vi har såklart fått betala pengar för den.

Vi hade en riktig elektriker här som installerade den åt oss... tack för hjälpen.

I dag har jag avverkat ett backintervallpass. Det var lite kallt här i morse så jag bestämde mig för att springa på löpbandet. När jag hade tränat klart och kom ut märkte jag att det inte längre var kallt. Från -10 grader till typ -2 grader på 1 h och 30 min. Det gick hyfsat bra att springa i dag. I går tränade jag styrka, rygg och biceps, riktigt hårt. I dag har jag grym träningsvärk i  min rygg, nice.

Jag saknar mina föräldrar och speciellt min mamma. Jag vill vara hos henne nu. Just i detta nu hatar jag att bo 100 mil från mina föräldrar. Just nu önskar jag att vi bodde i Norrland, närmare mamma, pappa, syskon och syskonbarnen. Jag saknar ju egentligen inte Norrland, utan närheten till alla de, för mig, viktiga personerna som bor där.

/mk

Låååååång pass.

För att få vara ensam med alla tankar behövde jag springa idag, springa långt och länge. Jag var ut i 1 h och 40 minuter. Det var bra för mig. Sprang i lagomt tempo och kände att jag hade hur mycket ork som helst.

Träningen har blivit ett sätt att leva, överleva allt skit som händer nära mig och långt ifrån mig, i den stora vida världen. Dock är det ju det som finns närmast som tär mest. Förr var det den svarta djävulen som sa åt mig att aldrig missa ett träningspass. Nu är han nästan helt borta från mig. Jag tränar för att jag mår bra av det och det har blivit en livsstil. Det är inte längre den lilla svarta som bestämmer, det är jag som bestämmer.

/mkradcliff

Älskade mamma.

Tänker på dig.
Vill vara hos dig.
Vill Krama om dig.
Vill Hålla din hand.
Saknar dig.

Jag älskar dig, lilla mamma.
Lova mig att allt blir bra igen.

/mk