En arbetsvecka...

har gått efter lyxsommaren som jag haft. Hösten kom med buller och bång och jag sjunger en sång. Nej inte riktigt för är det något som jag inte är bra på så är det att sjunga. Veckan har förflutit på bra och det känns inte så hemskt att vara tillbaka på jobbet som jag befarade. Nästan så att det känns lite kul att vara tillbaka i vardagen igen och att få träffa arbetskamraterna. Vidare så utvecklas jag inte så mycket av att bara gå hemma och lyxa, om ni förstår vad jag menar. Av att vara hemma träffar man inte så många människor och har inte speciellt mycket diskussioner etc. Har tänkt på det när jag varit hemma länge och nu är tillbaka på jobbet igen. Jag utvecklas som person varje dag i mitt arbete och det är roligt och ger energi. Jag önskar att jag inte jobbade heltid, 75 % skulle vara lagom för då skulle jag hinna med familjen och träningen utan att stressa igenom dagen. När jag varit lyxhustru har jag hunnit träna massor och det är det som jag saknar mest när jag jobbar, att inte har tillräckligt med tid till träningen förutom att jag träffar dottern mycket mindre, det är såklart det som känns mest tungt.

Nåja, jag har iaf hunnit med några pass under veckan och här följer en resumé.
Tisdag: Stavpromenad i Oxvreten, 1 h, medelpuls 131, 366 förbrända kalorier.
Onsdag: Styrketräning, biceps, triceps och axlar + 45 min på min egen motionscykel (när dottern somnat) ca 300 kcal.
Torsdag: Promenad 35 min.
Fredag: Styrketräning, ben + 35 min cardioträning efteråt. Sammanlagt 1 h 10 min träning, medelpuls 136, 447 kcal.
Planerar för ett spinningpass i morgon? Jag tänkte ta med dottern, kanske kommer det att fungera eller så går det riktigt åt pipsvängen. Har iaf köpt en godispåse åt henne, som muta. Hon är laddad på att följa med och har hjälpt mig att packa väskan innan hon somnade. Jag har lovat henne att vi ska duscha och bada bastu efteråt. Sedan ska vi gå på stan och köpa nya skor och lite höstkläder åt henne + äta lunch. Jag berättar i morgon hur det gick...Snälla håll tummarna för att hon kommer att sköta sig.

/mk


Dax för en lista.

Lista, snodd från http://flippaut.blogg.se

Namn:
Marie
Födelsedag: 6 februari
Hemstad/samhälle: NewMill
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Original: Råttfärgat, numer även en hel del grått, döljer eländet med ljusa slingor
Längd: 170 cm
Högerhänt/vänsterhänt: Höger
Civilstatus: Gift
Stjärntecken: Vattuman
Skostorlek:  37/38
Skor i dag: Började med mina svarta ?lågklack? men fick skavsår och bytte till mina sandaler med pärlor på. Avslutade dagen med mina löpar NIKE.
Svagheter: Dåligt tålamod, pratar lite för mycket ibland.
Rädslor: Ormar, råttor, ensamhet.
Det första du tänker på när du vaknar: Jag måste kissa

Antal?
Personer du kysst: Tillräckligt många
Haft sex med: Tillräckligt många
Syskon: 3
Piercings: Nej.
Tatueringar: Ja, två stycken.

Favorit...
Mat: Oxfilé
Sport: Fotboll
Djur: Häst
Glass: Magnum Yoghurt
Godis: Dumle, Romerska Bågar, Twix, CHOKLAD!!!
Låt: Många.
Nummer: 6

Har du någonsin...
Varit kär? Ja.
Blivit dissad? Ja.
Rymt hemifrån? Nej.
Föreställt dig ditt ragg naken? Ja.
Sovit utomhus? Inte under bar himmel men i tält.
Gjort något dumt som du skrattar åt i dag? En hel del?
Använt droger? Nej.

This or that...
Cider eller öl? Cider
Mc Donalds/Burger King? Inget av det, föredrar MAX.
Kärlek eller sex? Både och.
Jordgubbar/blåbär? Jordgubbar
Kött/veg? Kött
Tv/film? Film

Kan du...
Gå ner i splitt? Nej, men kunde det nästan när jag var tonåring.
Blåsa en bubbla? Ja.
Nudda näsan med tungan? Nope

Är du...
Kär i någon? Ja
Om ja, vem? Maken
Glad? Ja, ibland.
Arg? Ja, ibland.

Vem var den senaste personen...
Du nuddade? Dottern
Du pratade med? Dottern
Du smsade med? Maken
Du kramade? Dottern
Du skällde på? Maken
Du såg? Dottern
Du sov med? Dottern

Senast du...

Skrattade? Idag
Grät? I fredags när jag och maken tjafsade.

Just nu...
Vad ser man utanför ditt fönster?  Mörker
Lyssnar du på musik nu? Nej.
Om ja, vad?
Vad har du på dig? Myskläder

Har du...
Blivit kallad hora? Ja, av Boven i Byske förra sommaren.
Ljugit om din ålder? Jaaaaa klart
Bråkat utan anledning? Ja, för många gånger.

Har du under den senaste månaden...
Druckit alkohol? Nej
Rökt? Nej
Shoppat? Jaaaaaaaaaa
Motionerat? Ja, nästan varje dag.
Solat? Ja
Pussats med någon? Gör jag varje dag.
Pratat i telefonen mera än i 60min? Ja.
Kan du lita på? Maken
Vet allt om dig? Ingen
Längar du efter? Helg. 

Ultraljud.

I dag har vi varit på Ultraljud. Precis som det var när jag väntade dottern så ändrades beräknat datum för nedkomsten. Enligt sista mensen var datumet 25 januari och nu blev det fram flyttat till den 30 januari. Jag är nu i graviditets vecka 18 och inte 19. Allt såg bra ut och barnet simmade runt och sög på tummen. Vi såg 5 fingrar på vardera handen och 5 tår på vardera foten. Vi är inte intresserad av att veta vilket kön barnet är utan vill vänta till den kommer ut. När vi väntade dottern var vi övertygade om att det var en pojke och hon hette Max i 9 månader. Jag tror att vi får en flicka till men vi får vänta och se.

Efter ultraljudet var det gravidyoga. Jag kan verkligen rekommendera andra gravida att gå på yoga, det är avslappnande och otroligt skönt att få ha en stund bara för sig själv och barnet i magen. Det är bra att träna på andningen och lära sig olika övningar som stärker inför förlossningen. Jag längtar redan till nästa måndag.

Jag har inte tränat något mer idag. Jag körde ett spinningpass  i går, 52 min. medelpuls 154, 418 kcal. Har fortfarande träningsvärk i ryggen sedan mitt tunga pass i lördags. Planerar för ett armpass i morgon, dock får jag se om jag hinner med det. Jag har ju som sagt börjat om att arbeta igen...ingen mer lyx hustru här inte.

Nu ska jag gå upp och lägga mig bredvid dottern och "snusa" på henne. Hon somnade på två röda sekunder i kväll,  idag var hennes första hela dag på dagis sedan början av juni.

/mk


Seger...

Hammarby tog i går sin första seger (i allsvenskan) sedan Malmömatchen den 1 augusti, äntligen. Två Hammarbysupporters hade arrangerat "Tusenmannamarsch" inför mötet mot Brommapojkarna i går. Tåget gick från Slussen till Stadion. Tillsammans med hundratals andra Hammarbysupporters gick vi genom Stockholmstad och sjöng Hammarbysånger. Det var kul och det blir en skön stämning när man sluter upp tillsammans. Dottern var med men hon somnade i sin vagn precis innan vi kom fram till Slussen och hon vaknade när vi kom fram till Stadion.

Vi hade först inte tänkt gå på matchen men bestämde oss för att göra det när hon hade sovit, vilket skulle innebära att hon skulle orka med en hel match. Vi köpte sittplats biljetter och det var första gången jag var på Stadion. Dottern var i sitt esse, full av energi och galna upptåg. Hon började med att smita från mig när jag stod i kö och skulle betala en dricka. Jag hann känna paniken komma då hon inte var hos maken när jag gick dit, vi började leta henne båda två och när vi kollade mot våra platser igen efter ca 5 min. satt hon där och frågade varför inte pappa satt och väntade på henne när hon kom dit? Hon satt typ stilla kanske 10 min. av 90 min. Våra platser var högst upp och det blev en hel del springande fram och tillbaka, upp och ned, för min del. Lägg då till att vi hade promenerat innan också. Nåja, det var underbart med en seger och kul att vi kunde se matchen också.

Innan vi begav oss in till Huvudstaden hann jag med ett styrketräningspass. Jag körde ett tungt ryggpass, en utav min favorit muskelgrupp. I dag har jag en grym träningsvärk i hela ryggen, skönt. Vi får se vad denna dag kommer att ge, inget bestämt ännu. Jag frågade dottern vad hon ville hitta på i dag och att hon skulle få bestämma eftersom vi gjorde saker mest för mamma och pappas skull i går. Hon svarade att hon vill prutta mig i ansiktet???

/mk


Vecka 19

Vecka 19         24 augusti till den 30 augusti 2007 

  • Barnets längd är omkring 20,5 ca och vikt knappt 250 g.
  • Huden utvecklar nu ett skyddande lager (vernix).
  • Barnet kan särskilja olika smaker i fostervattnet.
  • Barnet kan knäppa med händerna och skaka hand med sig själv.

Storstädning och träning.

Vi har haft gäster här i nästan 3 veckor. Först var makens bror med 3 barn och svärmor här, sedan kom mina päron. I går skjutsade vi päronen till Surahammar där min farbror och faster bor. Nu är vi allena igen och i går kväll när vi kom hem påbörjade jag projekt: storstädning. Den har färdigställts i dag när dottern var på dagis. Jag älskar när det är rent och snyggt, ungefär samma euforiska känsla som jag känner efter ett stenhårt träningspass.

Uppdatering om de senaste dagarnas träningsdos:
Tisdag: Styrketräning, 3 tricpesövningar, liggande press med stång, repdrag i cabelcrossen, tricepsmaskninen, 3 bicepsövningar, sittande curl, hammerdrag i cabelcrossen, sittande drag i cabelcrossen och 2 axleövningar, axelpress med stång och fjärilen. Fjärlien är en övning som Linda
www.metrobloggen.se/fitnesstar  gjort reklam för och jag kan verkligen rekommendera den, tar grymt på axlarna. På eftermiddagen gick jag en lugn promenad i ca 50 min.
Onsdag: Promenad i Oxvreten, 1 h 10 min ca 400 kcal, medelpuls 127. Seg i benen, kände min trött och hade ingen ork att ta ut mig mer.
Torsdag: Styrketräning, 3 bröstövningar, bänkpress, hantelpress på lutande bänk och drag i cabel cross, 4 benövningar, knäböj, utfallsgång, benpress i maskin, vadpress. Avslutade träningen med ett spinningpass, 40 min, 300 kcal, medelpuls 152. Ett bra pass, speciellt spinningen, kände mig pigg och stark i benen.
I dag, fredag: Grym träningsvärk i benen framförallt stussen. Jag har inte tidigare kört utfallsgång utan brukar köra vanliga utfall. Jag tror att träningsvärken kommer från den. Fick idén till utfallsgång av Linda www.metrobloggen.se/fitnesstar
I dag blev det en promenad med stavar runt Nykvarn, 1 h 20 min, 457 kcal, medelpuls128.

I morgon ska familjen K åka in till Stockholm och stämma upp i Hammarbysånger. Återkommer med rapport.

/mk



 


Trasiga naglar...

så länge jag kan minnas har jag bitit på mina naglar och säkert 100 ggr har jag bestämt mig för att sluta och försöka spara ut dem. Just nu är jag inne i en period då jag gör ett tappert försök att låt bli att bita på dem och få dem att växa lite grann. Resultatet av mitt försök går precis lika dåligt som alla andra gånger. Mina naglar är så sköra att det spricker så fort de vuxit lite och det spelar ingen roll hur mycket jag försöker stärka dem med lack eller oljor. Jag vill så gärna ha långa fina naglar...

Men för att citera en av dotterns stora idoler för tillfället, Karlsson på Taket, Det är en världslig sak...  Det finns andra problem som är allvarligare, svårare och större än 10 naglar.

På måndag är det slut på lyxlivet. Jag har aldrig tidigare känt ett liknande motstånd till att gå till arbetet. Just nu känns det verkligen inte som att något är positivt med min arbetsplats. I dag ringde min chef mig och berättade att en gruppledarekollega sagt upp sig och att hon slutar den 7 september. Den nyheten var pricken över i:et för att jag inte vill gå till jobbet. Jag är visserligen inte förvånad men hade hoppats på att hon skulle stanna ett par månader till iaf för min skull...

Jag kommer att börja nedräkningen för hur länge jag har kvar att jobba innan mammaledigheten, redan på måndag. Jag har bestämt mig för att ansöka om havandeskapspenning, en kollega som också är gravid berättade att hon blivit beviljad halvtid (hon hade sökt för halvtid). Det är inte självklart att vi blir beviljade då vårt arbete inte är fysiskt jobbigt. Jag skall ansöka om heltid och så får jag se vad jag blir beviljad. Jag har tyvärr inte många semesterdagar kvar som jag kan använda innan förlossningen, men jag kommer att vara hemma utan inkomst sista tiden om jag inte får havandeskapspenning för jag tänker iaf inte jobba efter jul. Jag hoppas att jag hittar ett nytt jobb under mammaledigheten så att jag inte måste gå tillbaka till min nuvarande arbetsplats, som det känns nu skulle det vara värsta tänkbara scenariot.

/mk


mk-Bajen

Bajen

Visar en bild på mig innan matchen igår. Makens nya tröja och min nya halsduk. Jag var glad innan matchen,
i alla fall...

Tredje raka förlusten.

Jag åkte in själv och såg Bajen mot Halmstad i går kväll. Bajen spelade skitdåligt och det var ingen rolig match att se. Detta trots att jag inte hade på mig mina "Bajenörhängen"! Det är tungt att vara supporter i motgång men jag citerar dagens krönikör i Aftonbladet
"Älska mig mest när jag förtjäntar det minst för det är då jag behöver det mest".
Och det är väl precis så det är att vara en sann supporter, det är nu Bajen behöver som mest stöd och det får dom iaf av oss i familjen K.

I går bestod träningsdosen av en stavpromenad i motionsspåret men inriktade mig på backträning. Upp och ner, upp och ner osv. Rejäl pulshöjning i backarna. Jag kom upp i 1 h 15 min, medelpuls 141, 509 kcal. I dag börjar min gravidyogakurs, längtar. Jag hoppas jag hinner med ett styrketräningspass innan.

Har lämnat dottern på dagis, hon skulle få stanna och äta där i dag och var hur glad som helst för det. Jag ska passa på och laga lite matlådor under tiden.

/mk

Fultal.

Har testat vilket "fultal" jag har, kolla in ditt på www.fultal.com.


Ditt fultal är: 35

Du tillhör Fultalsgrupp 3 

Ditt fultal är i enlighet med Socialstyrelsens rekommendationer.   

Analys:


Grattis. Du är vanlig. Det är sådana som du som gör Sverige till vad det är idag.

Ditt fultal ligger helt inom ramen för Socialstyrelsens rekommendationer. Du har med största sannolikhet sex 2,3 gånger i veckan, äter fyra skivor bröd om dagen, äger tax, Volvo och sitter i kassan på Coop Konsum i Sveg.

Du drömmer om att vinna på lotto och ditt sexliv börjar gå lite på tomgång. På grund av tristessen finns det en risk för att du och din partner, tillsammans eller på skilda håll, börjar höja era fultal.

För att råda bot på detta rekommenderar socialstyrelsen några enkla tips för att piffa upp sexlivet: Varför inte prova några nya spännande ställningar, "det grekisk-romerska krysset", "den proteinrika lasagnen" eller kanske "den trånga pyrrussegern" (den utan matolja)? Slå upp dem på Internet.

Mycket nöje!  

Andra i samma situation: 
  •  Lars Adaktusson
  • Nelson Mandela
  • Carola Häggqvist

Vecka 18.

Vecka 18         17 augusti till den 23 augusti 2007 

  • Det ofödda barnet är nu ca 18 cm långt och väger ca 180 gram.
  • Näthinnan i ögat är nu ljuskänslig.
  • Första avföringen (meconium) börjar samlas i tarmen.
  • Ultraljudsscreening utförs nu och är helt frivillig.
  • Skelettet är syligt på röntgenbild.
  • Barnet kan suga på tummen eller fingrarna.

Ny frissad.


Var in till storstan i går med dottern och min moder. Vi klippte oss alla 3 hos Jonny på Hair and Face i Regeringspassagen. Alva tjatade om att hon också ville klippa sig och under tiden jag blev klippt frågade hon säkert 20 ggr "är det min tur snart". Snäll mor som jag är lät jag henne få klippa sig, det kostade 230 kr... jämför med priset för min klippning som är 270 kr. Ganska dyr barnklippning men "när det gäller lillan sparar vi inte på slantarna". Hon fick tom håret tvättat och var super nöjd.

Jag och min mamma åt lunch på Kalori som ligger på Malmskillnadsgatan, för er som aldrig varit där kan jag verkligen rekommendera stället. Speciellt för er som tänker på vad ni stoppar i er och som vill leva lite sundare. De har god och mycket nyttig mat, jag önskar jag hade möjlighet att äta min lunch där varje dag. Hann in en sväng på derbybutiken och shoppade en tröja till Alva och en till maken (som jag skall låna i morgon) samt en halsduk till mig själv.

I går vilade jag helt från träningen och det behövdes. Jag kände mig lite sliten i kroppen och måste ju komma ihåg att jag faktiskt är gravid. Jag glömmer lätt bort det när det kommer till träningen...

I dag har jag däremot tränat. Jag passade på att åka in till gymmet tidigt på morgonen och köra ett ryggpass med 5 övningar för att sedan avsluta träningen med ett spinningpass, 55 min, medelpuls 156, 440 kcal. Kände mig pigg under spinningen och var tvungen att lugna ned mig hela tiden för att inte öka i puls. Det är speciellt vid spinningpass jag glömmer bort graviditeten och vill köra på lika hårt som alltid, dock är rekommendationerna att inte ligga för högt i puls vid graviditet.

På eftermiddagen var jag och Alva och tittade på Åruset som gick av stapeln här i NewMill idag. En tävling som gick ut på att paddla kanot genom Ån som rinner i NewMill fram till sjön Yngern. Under resans gång var det en del stopp med div. tävlingsgrenar. Vi var där för att heja på två av våra grannar som var med i ett lag och de slutade faktiskt på andraplats, jag vet ej hur många lag det var sammanlagt men iaf mer än 15. Alva tyckte att det var jättekul och hejade i härdigt. Vi cyklade längs med ån och såg ganska mycket av tävlingen.

Jag bakade två olika pajer till middag, den klassiska tacopajen samt en spenatpaj som förutom spenat innehöll skinka och fetaost. Mmmmm den blev mycket god och kan verkligen rekommenderas, hittade receptet på tasteline.com. Enligt receptet skulle det vara salami och inte skinka men jag gillar inte salami så jag bytte det mot skinka.

Jag har inte fått någon som vill hänga med på fotboll i morgon. Ok, jag har väl inte frågat så många, men jag åker dit ensam, jag vet ju att jag kommer att möta flera tusen andra Bajare där som jag kan dela glädjen med.

God Natt/mk


En vecka kvar...

innan jag börjar jobba igen, jag längtar INTE!!! Jag har sammanlagt varit ledig i 8 veckor och vill fortsätta vara ledig. Kanske jag ska satsa på ett liv som hemmafru. Jag skall bara kolla med maken vad han tycker...

Alva har börjat inskolning på sitt nya dagis och det går bara bra. Hon undrar varför jag måste vara med henne och varför hon inte får stanna och äta där. Jag hoppas att jag inte behöver vara med under hela den planerade inskolningen som är på 10 dagar. Det känns bara fånigt att sitta med där när hon inte behöver det.

Idag hade jag planerat att köra ett spinningpass men när jag kom fram till gymmet var biljetterna slut, SUCK. Jag har lite svårt för när min planering spricker och det inte blir som jag tänkt mig, fråga min man...Men det var inte så mycket att göra åt det, jag körde ett blandat konditionspass istället med 15 min cykling, 5 min rodd (hade tänkt köra längre men fick ont i ryggen) 20 min på löpbandet körde 1 min jogging, 1 min promenadtempo osv, till sist avslutade jag med 10 min på crosstrainern. Sammanlagt 50 min, medelpuls 156, 447 kcal. I kväll har jag dessutom gått en promenad på 45 min. med Hella från Salem. Vi var där och åt en god middag som bestod av Hella-special dvs. grillade lammfärsbiffar, rostade rotsaker och tsatziki. Mmmmm mycket gott. Till efterrätt fick vi äppelpaj och vaniljsås.

I går tränade jag lite i "mitt hemmagym" körde två övningar vardera triceps och biceps + lite sit ups. Efteråt tränade jag lite yoga, skönt. Har köpt en bok om gravidyoga och på måndag börjar jag en gravidyogakurs i Södertälje, vilket ska bli jättekul. När jag väntade Alva gick jag på drop in gravidyoga och det var hur bra som helst.

På söndag har Hammarby hemmamatch och jag vill passa på att gå dit eftersom att mina föräldrar är här och det innebär barnvakt, nu är det så att jag har ingen att gå med. Maken arbetar och min kusin Ullis ska ha annat för sig, någon som vill hänga med, TUBEN kanske??? han verkar ju gilla Bajen, eller hur?

/mk

Lite bilder.

Jag och maken

Jag och maken på vår bröllopsdag, 10 augusti.


Jag och Alva

Jag och Alva, fika på Saltå Kvarn.

Alva åker sparkcykel

Alva inviger sin sparkcykel på sin 3-årsdag, 11 augusti.

Alva har ramlat

Ooops, så kan det gå om man åker för fort.


Alva och kusiner

Alva med sina kusiner från Byske, hon har precis öppnat sin present, en bärbar DVD.


Alva, mormor och morfar.

Alva med mormor och morfar.

Vecka 17.

Vecka 17          10 augusti till 16 augusti 2007

 
  • Barnet är ca 17 cm långt och väger ca 135 g.
  • Huvudet är ca 4 cm i diameter, medan fötterna är ca 2 cm långa.
  • Det bildas ett värmereglerande fettlager på ytan av fostret.

Förlust, igen.

Ja, det blev ingen derbyfest i går! Jag var på matchen tillsammans med min mamma och det var trevligt men det var inte kul att Hammarby förlorade och dessutom gick Djurgården upp i ledning i och med segern i går. Innan matchen mot Örebro köpte jag ett par gröna örhängen som skulle vara ett par matchdagsörhängen men nu kommer jag sluta använda dem då de hittills bara fört otur med sig. På söndag då vi möter Halmstad kommer jag att välja ett par andra, kanske vita. Det blev även förlust i tifomatchen, iaf enligt min mening. Jag gillar inte kaostemat som Bajenklacken körde, det ser bara fånigt och barnsligt ut. Nej, jag måste faktiskt erkänna att Djurgårdsklacken hade lyckats mycket bättre. Sedan så tycker jag att det är så patetiskt att klacken kastar in bananer på målvakten, var finns humorn i det???

Nej, nya tag inför söndagens match, då jävlar ska det bli seger!

I går hann jag med ett styrkepass på förmiddagen, bröst och axlar. Jag varvade övningar med 2 pulshöjande konditionsövningar på 10 minuter var.

I dag har jag promenerat med stavar i motionsspåret i 1 h och 10 min. Får se om det blir ett strykepass i kväll, har inte bestämt mig ännu. På eftermiddagen har jag, dottern och mormor varit på stranden tillsammans. Nu är det snart middag.

/mk


Bröllopsdag och 3-års kalas.

I fredags firade jag och maken 5- årig bröllopsdag (träbröllop). Vi gifte oss i Vuollerims kyrka lördag den 10 augusti 2002, det är min lyckligaste dag i livet förutom dotterns födelse såklart. Bröllopsdagen blev precis som jag hade önskat mig. Vi hade turen med oss när det gäller vädret, det var regn på förmiddagen men till eftermiddagen sprack det upp och solen lyste och det blev jättevarmt. Vi åkte häst & vagn från kyrkan till stället där vi åt middagen och hade festen. Vi var ca 85 personer på festen, blandat släkt och vänner. Vi firade bröllopsdagen med att gå ut och äta middag på Restaurang Barolo i Södertälje. Till förrätt åt vi bruchetta och till varmrätt oxfilé. Dottern var hemma med sin farmor, mormor och morfar.

I går fyllde dottern 3 år. Hon fick många presenter och var jättenöjd. Hon hade önskat sig en sparkcykel, som jag och maken köpte åt henne, och en dator (hon menar en bärbar liten DVD-spelare) som hon fick av farmor och sina farbröder med familjer. Sedan fick hon flera filmer, spel, kläder, böcker, pengar etc. I dag hade hon kalas och vi hade bjudit 4 kompisar. Hon hade beställt glasstårta så vi gjorde en marängsvich och den gjorde succé. Hon har dessutom slutat med napp, vi har pratat om det hela sommaren, att hon skall sluta när hon fyller 3 år. Det har gått över förväntan. I går tog det lite längre stund för henne och somna och hon var lite ledsen. I dag har hon bara frågat efter nappen en gång och när hon skulle somna i kväll frågade hon inte efter den och somnade snabbt. Mammas duktiga tjej, jag älskar dig över allt annat på hela jorden!!!

Jag har inte tränat något sedan i torsdags, då jag körde ett rygg och bicepspass följt av 45 min. spinning. I morgon blir det träning igen, känner att det börjar rycka i musklerna.

/mk

Kolmården.

I går var vi till Kolmårdens djurpark. Ja, visst var det väl kul men jag tycker att det stället är lite överreklamerat. Det blev mycket promenerande och dessutom var det väldigt varmt. Djuren var trötta och de flesta låg och sov. Dottern ville bara se på tigrarna och blev nöjd när hon fick se dem. Dock somnade hon när vi satte oss i bilen för att åka i safariparken och missade därmed girafferna och lejonen. Maken som aldrig annars fotar varken dottern eller sin fru fotade typ 100 bilder på olika djur???

I måndags körde jag triceps och axlar, 2 övningar sedan 10 min cross trainer, 2 övningar och sedan 10 min cykling. Gick också en stavpromenad efter middagen. I går blev det ingen träning förutom all promenad på djurparken. I dag har jag gått en stavpromenad med inslag av intervall träning, ökade tempot och därmed pulsen i 500 m och gick i "vanligt" tempo i 500 m osv. Jag har äntligen fått igång min pulsklocka igen, batterierna har varit slut i sändarbältet i nästan 1 år. Det är kul att använda pulsklockan som verktyg vid träning och nu längtar jag efter att springa, men det får vänta tills graviditeten är över.

/mk

Förlust.

Ja, det blev ingen ny 3 poängare i dag, fuck! Det var första gången som Alva var med på fotboll och det gick iaf jättebra. Hon var duktig och inte ett dugg gnällig trots att det innebär att vara still i 90 minuter. Hon sjöng med i sångerna och sjunger nu mer också Det är vi som är HAMMARBY! Nu ska hon få följa med till Söderstadion också. Trots förlusten idag vann vi iaf matchen på läktarna, vi hade bortamatch men syntes och hördes mest ändå!

I dag har det varit vilodag för mkfitness Jag har sjuk träningsvärk i min ben efter gårdagens benpass. Jag kan inte röra mig utan att det smärtar i framsida lår. Hoppas att det känns bättre i morgon så att jag orkar ta mig till gymmet för att köra ett armpass.

I natt arbetar maken sin sista natt för denna vecka och en veckas ledighet väntar, underbart. Vi har pratat om att åka till Kolmården någon dag vi får se hur lusten faller på.

Nu ska jag lägga mig och sova bredvid min underbara dotter som efter denna sommar inte kommer att vilja sova i sin egen säng mer...

/mk, en glad Hammarbysupporter trots förlusten!

Shopping.

Handväska

Här är min nya handväska som jag köpte på HM i veckan.  


Örhängen

Två par örhängen också från HM.

Halsband

Halsband och örhängen från Glitter, som jag shoppade i Skellefteå tidigare i sommar.

Alvas glasögon

Under shopping turen i veckan hittade Alva dessa coola glasögon på Lindex, de kostade 20 kr. Jag lovar att jag ska fota henne med dem på sig och lägga ut bilden.

Body Butter

Min nya drog, Brazil Nut, Body Butter från Body Shop. För extra torr hud. Innan jag började använda den fjällade jag över allt på kroppen, redan efter två dagar med denna kräm var jag mjuk och len. Jag blev lika torr i huden under min förra graviditet och då hittade jag ingen hudkräm som jag trivdes med, så jag är glad att jag prickade rätt vid första försöket denna gång.

Jag försökte att fota min nya ögonskugga men det blev bara suddigt. Jag är inte så duktig på att knäppa bra bilder, vilket syns på bilden ovan. Ni får nöja er med dessa shoppingbilder så länge.

/mk

Vecka 16.

Vecka 16          3 augusti till 9 augusti 2007

*
Barnet mäter 14-16 cm och väger knappt 110 g.

* Fingernaglarna har nu bildats.

* Barnet kan rynka pannan, röra ögonen och svälja.

* Barnet kan med handen undersöka det "inre rummet" och sig själv.

Lite allt möjligt.

Marcus och Alva

Nu när jag höll på att lägga över bilder från kameran till datorn blev jag full i skratt när jag såg denna bild för att det påminner mig om vad dottern sa tidigare i veckan. Vi var på väg till miljöstationen med tidningar och jag hade packat tidningarna i hennes BRIO-vagn som vi inte använder till henne längre. Hon frågade om bebisen ska låna hennes stora vagn när den kommer och jag svarade ja. Hon funderade ett tag och så sa hon
"Mamma, vad ska Carolas bebis ha för vagn?" (Carola är min svägerska som också väntar barn).
Jag svarade något i stil med att de måste köpa en eftersom de inte har någon vagn och då säger dottern så här
"Ja, för bebisen kan ju inte åka gräsklippartraktor".
Bilden är från Byske då hon åkte gräsklippartraktor hemma hos farbror (den blivande fadern).

I dag har det varit okej väder och jag och dottern var en sväng till badstranden på eftermiddagen. På förmiddagen var jag in till gymmet och körde ett benpass. Dottern fick vara hos våra grannar som alltid är snälla och ställer upp som barnvakt. Maken arbetar ju i helgen, men har bra tider nu eftersom att det är sommar. På helgen börjar han 22.00 i stället för 18.00. Vi hinner äta middag tillsammans + få lite tid över till annat. Efter middagen gick maken och dottern och hälsade på en arbetskompis till maken och jag passade så klart på att gå en prommis. Tog det lugnt, inga stavar och det blev ca 5 km. Jag är lite mör i benen efter dagens styrketräning.

Till middag lagade jag ett kycklingrecept från en sida på nätet som jag verkligen kan rekommendera
http://godmat.webblogg.se. Sidan uppdateras ofta och det är nya recept varje dag, goda och hälsosamma. I dag gjorde jag en örtsås till kycklingen som innehöll, lättkesella, saft från apelsin, mineralvatten och färska kryddor basilika och persilja samt lite sambal oelek. Den blev jättegod och så nyttig, lättkesella innehåller lite fett och mycket protein. En annan sak som jag vill rekommendera är att göra egen juice (i alla fall på helgerna då man har lite mer tid på morgonen). Jag gör en mycket enkel juice med mango och apelsin som jag kör i matberedaren med lite vatten, is och citronjuice. Det blir gott och mycket nyttigare än färdig juice.

Gårdagens motion bestod av stavpromenad i motionsspåret tillsammans med fru Nilsson från Salem. De var här och åt tacomiddag och efter maten passade vi på att motionera tillsammans

I morgon bär det av till Örebro...

Hammarby

Dottern ska få gå på sin första Hammarbymatch. Vi får väl se hur det kommer att gå men hon är laddad precis som mamma och pappa.

Take care./mk

Träning är livet.

I dag sa min make till mig att jag är som en helt annan person nu när jag återupptagit träningen. Jag är glad, trevlig och full av energi. Det är extra kul att även han märker skillnad för då vet jag att han stöttar mig i min träning och att jag ägnar många timmar i veckan åt det.

I dag har jag kört ett ryggpass + 2 övningar bröst. Jag körde två övningar och sedan 10 min. tung promenad på bandet, 2 övningar och sedan 7 min. cykling (puls 150) och till sist två övningar innan jag avslutade passet. Jag är ju som sagt lite otränad nu och tar det lite lugnt med övningarna och dessutom måste jag försöka hålla tillbaka och inte ta ut mig som jag brukar med tanke på vad som växer i magen på mig. Jag glömmer lätt bort det och ökar vikterna som vanligt. Det var precis likadant när jag väntade dottern men som tur är föddes hon ju välskapt och mår fortfarande bra...

I kväll har jag varit på stavpromenad 5 km. Det gick mindre bra pga. att det vred om i min mage och jag fick hoppa in i en skogsdunge...????

Nu skall jag fixa en smoothie och dricka innan jag kryper ned i sängen bredvid min älskade dotter.

/mk

3 nya poäng.

Grön och vit
Tillsammans är vi HAMMARBY
I från Södermalm
Vi krigar för vårt lag
och går rakt in i striden.

Du/ Ni IDIOTER som förstör för alla andra Hammarby supportrar genom Din/Era idiotiska handlingar Du/Ni borde, ja ta mig fan skjutas iaf så att ni aldrig mer kan gå på en match igen. Du/Ni förstör för hela föreningen, laget och för supportrarna. Det är idioter som Du/Er som ger resten av Hammarbyklacken dåligt rykte. Fan att några få idioter förstör för alla!!!

Men jag är glad för segern och längtar till derbyt mot Djurgården. Då är mina föräldrar här och det innebär barnvakt och jag kan gå på matchen. När Hammarby vann hemma sist, mot Kalmar, då maken och dottern fortfarande var kvar i Norrland, var jag och såg matchen med kusinerna och kusinhustrun. Vi hade så kul och det är så roligt att gå på fotboll. Förutom derbyt kommer jag dessutom hinna se en hemmamatch till innan päronen/ barnvakten åkt hem, great.

I dag har jag förutom sett fotboll (Canal +) varit i S-tälje med dottern. Vi hade en kanon dag. Jag var först till sjukhuset för att lämna lite blodprover, har med graviditeten att göra. Sedan gick vi ned på stan och handlade lite kläder åt oss båda, åt lunch och så dottern lekte på gågatan. Jag shoppade en ny ögonskugga på Make Up Store. Tänkte lägga ut en bild på den men batteriet i kameran var slut så det kommer bilder i morgon. Jag shoppade också en ny handväska. Det blir inte att shoppa mycket kläder nu då jag är satt på svällning så då får jag shoppa annat...

Jag har även hunnit med en stavpromenad i motionsspåret, 1 h 10 min. Känner mig lite mör i benen efter gårdagens spinning. Jag har fortfarande träningsvärk i armarna sedan träningen i måndags, därav ingen styrketräning i dag. I morgon blir det ben eller rygg beroende på hur det känns i armarna. Innan fotbollen åkte vi och tog ett kvällsdopp i Yngern. Det var skönt i vattnet men det blåste en hel del så det var mindre skönt att stiga upp från vattnet. Dottern var nöjd och ville stanna längre så jag lovade henne en dag på stranden i morgon om det blir bra väder.

Efter regn kommer solsken.
/mk

Vecka 15.


Vecka 15          27 juli till 2 augusti 2007.

Ditt barn är nu 12,5 cm långt och väger nästan 80 g.

Armarna kan röra sig och händerna kan knytas.

Hjärtat pumpar 28 liter blod/dygn.

Barnets hjärtljud kan avlyssnas med doptone.