Erkännande.

Jag har inte tränat på en vecka....

Däremot har jag bestämt mig för att vara positiv och inte lägga negativ energi på sådant som jag ändå inte kan påverka, tex att datorerna på jobbet inte fungerar. När datorerna inte fungerar på mitt jobb blir alla kollegor (inklusive mig själv) som pms liknande monster . Men vad tjänar det till att bli arg och svära, inte kommer ju datorerna igång fortare för det. Vid ett datorstopp i veckan provade jag att vara överdrivet positiv  och säga högt att det inte gör något för att det finns så  mycket annat att göra än att sitta och skriva. Och mitt tänkande gav effekt, jag kände mig så mycket gladare och arbetsdagen blev trevlig med mycket skratt. Så nu är mitt nya löfte att vara positiv. På mitt jobb är det så lätt att dras in i negativa tankar pga att vår arbetsmängd är mer än vad en normal människa skall pallra med, men jag får inte mindre att göra och inte mer gjort om jag tänker negativt. Jag tror att jag med mitt nya tänkande skulle kunna bli medlem i "Verklighetens center" även kallat "Poffarna" i folkmun. Verkligehetens center har sitt säte i min gamla hembygd, Vuollerim och jag tror säker att de har en egen hemsida för den som blir nyfiken och intresserad.

I morgon åker vi i familjen till Landvetter. Vi har inte varit där sedan julhelgen 2005 så det är verkligen på tiden att åka ned dit. Jag har bestämt att vi skall stanna i Jönköping för att äta lunch på MAX. Jag har varit sugen på bacon hamburgare från MAX sedan mitten av oktober då jag var i Örebro på tjejweekend och hade tillfrisknat från årets största hangover.

Kramar mk

Dagens tanke:
Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.

U2

Jag älskar U2:s musik. Jag upptäckte dem i början av 1990-talet då min dåvarande pojkvän spelade upp en musikvideo med dem, jag tror det var "where the streets have no name". I vilket fall som helst blev jag såld och sedan den dagen är U2 mina favoriter. Jag önskar att jag hade varit äldre under åttiotalet så att jag hade fått uppleva dem då det släppte, enligt mig, sin bästa skiva hittils "The Joshua Tree".  Under 1993 spelade de i Sverige och mina föräldrar har gett mig lov att åka ned till Stockholm och se dem tillsammans med en kompis. Jag var överlycklig, men det blev ingen resa pga. att min farfar dog den sommaren och begravningen var samma dag som konserten. Jag var så ledsen över detta men fick en ny chans 1997 då de spelade på Ullevi. Jag såg dem tillsammans med två kompisar och det var helt underbart, vilken känsla att äntligen få se dem live. År 2001 var de ute på turne igen och jag såg dem tillsammans med min make på Globen. Även denna gång var det underbart att se dem live och jag hade en euforisk känsla under hela konserten och levde på den känslan resten av den sommaren. 

U2:s fem bästa låtar enligt mk

* I will follow
* With our without you
* Pride (In the name of love)
* Elevation
* One
Shit vad svårt det blev att bara lista fem stycken jag tar fem till:

* Sometimes you can´t make it on your own.
*  Where the streets have no name
*  Who´s gonna ride your wild horses
* Beautiful Day
* Even better than the real thing.

Thank you for your music, U2.
Love from mk.

Dagens tanke:
När de invanda mönstren bryts kan helt nya världar uppstå.


I dag.

Dagbok, söndag den 26 november 2006.

Jag satt uppe ganska länge framför datorn i går kväll och vid 01.00 ringde det en person hit med skyddat nummer som undrade om det var jag som beställt en calzone och en vesuvio från Goggos (en av stans? två pizzerior).  Jag nekade och ångrade mig direkt att jag överhuvudtaget sa något. Jag la på och det tog bara typ 2 minuter innan det ringde igen, denna gång svarade jag inte. Denna händelse gav mig adrenalinpåslag och en mild ångest attack. Ni som vet vad jag varit utsatt för sista månaden förstår säkert varför jag reagerar så starkt som jag gör, ni andra får ha förståelse trots att ni inte vet.

Nåja, varför berättar jag detta då, jo jag vaknade i morse utan att vara utvilad och ovanstående är en förklaring till att jag var trött. Dessutom är min dotter fortfarande lite halvkrasslig i sina ögon och väckte mig med jämna mellanrum under nattens sista timmar. Som tur är har jag som jag tidigare berättat en snäll man, han kom hem klockan 07.00 efter att ha arbetat i drygt 12 timmar men han steg upp med dottern och jag fick sova till 09.00.  Tack mannen!

På förmiddagen var jag ute med dottern och solen sken. Ja, det är faktiskt sant, ni läste rätt solen sken och temperaturen visade +10 grader. Inte för att jag är någon direkt älskare av snö och vinter, trots att jag är uppvuxen i the north part of sweden, inte Gävle, utan i Lappland, men visst vore det trevligt med lite snö och några minusgrader istället för regn och åter regn. Min dotters favorit sysselsättning just nu är att gunga. Vi var ute i 1,5 timme och hon gungade i typ 1 h och 25 min.

På eftermiddagen åkte jag och dottern till Södertälje för att byta makens tröja som jag köpte i går, den var för liten. Passade på att köpa lite annat också:) Köpte bla. två nya adventsstjärnor som inte hänger i fönstret utan som står på fönsterbrädan, dom är jättefina. Köpte en mössa, en tröja och ett par ballerina skor till dottern. Hon har fått en ballerina klänning av en arbetskamrat till mig och sedan hon fick syn på den är hon såld. Hon älskar den och vill ha den på sig jämt.

Alva dansar            137895-16

När vi kom hem från staden väckte vi nattarbetaren och sedan åt vi en god middag, igen fitness middag precis. Det var en pastasås med creme fraiche, grönmögelost, bacon och rökt skinka, mums. Under kvällen har jag bytt gardiner i köket, hängt upp adventsstjärna och satt upp ljusstakar. Jag vet att det är för tidigt men jag vill passa på för att nästa helg åker vi bort. Dottern sover och maken arbetar, själv sitter jag som vanligt framför datorn, min nyfunna vän. En bra kompis som alltid finns där när jag behöver och som alltid är på bra humör och inte har några motkrav. Jag har börjat läsa andra personers bloggar, personer som jag inte känner, hur kul som helst. Ett tidsfördriv som jag kan sitta med i timtal.

Angående träningen så har den legat lågt hela helgen. Körde ett styrkepass i fredags och hade planerat att köra ett konditionspass idag men struntade i det. Jag har ätit godis istället både igår och idag. Men fitness mk kommer tillbaka, det vet ni som känner mig.

Kramar och pussar.

Dagens tanke:
Man bör akta sig för att akta sig för mycket.

Snart 30.

Dagens tema:  Att närma sig trettio.

I februari 2007 fyller jag 30 år. Shit, ni skall veta att jag under sista året har tyckt att det låter mycket med att vara 30 år och inte velat förknippa mig med den åldern. Ibland när jag läst ett reportage om någon kändis har jag sagt till min man: 

mk: "inte visste jag att han blivit så gammal, vet du att han är över 30".
maken: "vaddå det är väl inte så mycket, vet du själv hur många år du är?" 
maken fortsätter: "du är inte 23 längre"
mk: "nej det är sant men det känns som overkligt att jag snart fyller 30"
mk fortsätter: "jag trodde det skulle kännas mer annorlunda när man började närma sig 30, mer mogen liksom".

Jag har sedan i våras genomgått en liten 30-årskris, en liten sådan men ändå. Jag har funderat över vad jag hunnit med hittills i livet, vad jag inte hunnit med och vad jag vill hinna med. Jag har inte tidigare funderat på meningen med livet eller vad jag vill få ut av mitt liv, vad som är viktigt och vad egentligen lycka är. Det har liksom bara rullat på utan att jag varken ägnat dessa saker en tanke eller reflekterat över mitt liv på ett djupare plan.

Jag är snart trettio och har inte:
* Varit aupair i England
* Rest runt jorden fem gånger
* Haft sex med 30 killar, inte ens 10.
* Varit ute på krogen speciellt mycket
* Gått på spanska kurs
* Läst varken filosofi eller Dalai Lama
* Varit på Roskilde festivalen
* Sparat ihop 100 000 kronor

Jag har tänkte mycket på vad jag har missat eftersom att detta är saker som, om jag skall göra dem, borde ha gjort innan jag gifte mig, skaffade barn, radhus och kombi. Efter drygt 6 månaders funderingar och sömnlösa nätter har jag kommit fram till följande:

Jag är snart trettio och har:
* Gift mig med en underbar man som älskar mig
* Fått den mest härliga dottern som någon människa kan få
* Köpt radhus (lån på banken sisådär 1 500 000)
* Utbildat mig till socionom (lån för sisådär 180 000)
* Köpt en Passat kombi (lån för sisådär 95 000 kr)
* En fast anställning
* Flyttat från Norrland
* Varit till Indien
* Varit på Hultsfreds festivalen

och vet ni vad, jag är lycklig och ångrar mig inte, trots skulderna på banken. Jag är stolt över vad jag åstadkommit hittills i livet. Jag är inte personen som har eller har haft en önskan om att resa, upptäcka världen, spara en massa pengar etc.  Lycka för mig är att ha en familj,som älskar mig för den personen jag är, att ha barn, att vara gift, att jag har roligt med mina släktingar och vänner, att jag får längta efter speciella stunder och tillställningar, att ha ett arbete att gå till,  att laga den mat jag önskar, att ha möjlighet till att köpa lördagsgodis.

Vad vill jag göra som jag inte gjort hittills: få ett barn till, utbilda mig till personlig tränare, utbilda mig till kostrådgivare, öppna en egen träningsanläggning, flytta närmare Stockholm, skaffa ett boende med stort kök, köpa en platt-tv, äga en audi, resa till Thailand under julhelgen, gå ned i arbetstid.

Meningen med livet, för mk är att: äta...få barn, träna, älska, bli älskad, vara lycklig, ha drömmar, skratta, umgås, längta efter speciella tillfällen....

Genom mitt funderande har jag kommit fram till saker som gjort att min 30-årskris har börjat dala och nu längtar jag faktiskt till vår 60-års fest (min man fyller 30 en dag efter mig) som vi skall ha i februari.

Dagens shopping:
Jag har varit i Skärholmens centrum idag och min avsikt vara att hitta ett par skor som går att använda när det blir lite kallare ute och som inte har så hög klack...Jag köpte inga skor men på JC hittade en skit snygg brun bolero och en fin tröja att ha under den, jag inte kunde motstå att köpa plaggen. Detta var inte alls vad jag behövde just nu, men det var så snyggt....För att min man inte skulle få tokspelet på mig så köpte jag en tröja till honom också. Jag gav honom hans tröja först innan jag berättade att jag också köpt kläder, han sa inte någonting om mitt inköp...YES, mitt trick funkade:).

Gårdagens mest klantiga:
Stod mk för. När jag klev in i porten till arbetskamraten som hade fest snubblade jag på först trappsteget och slog sönder min rödvinsflaska. Jag hade på mig mina högklackade skor, som visserligen är skitsnygga men svåra att hålla balansen i. Påsen som flaskan låg i höll inte tätt… det rann och stank rödvin i massor…Som tur är har jag en snäll och omtänksam arbetskamrat som inte bara bjöd på fest och middag, utan också stod för vinet till klantiga mk. Pga. ovanstående var jag idag alltså på jakt efter ett par snygga skor, men med lägre klack. Det blev inga skor pga. att de två paren som jag var intresserad av inte fanns i min storlek. Men om jag känner mig själv rätt dröjer det nog inte länge innan jag hittar ett par som passar…

With love from mk.

Dagens tanke:
Varje ålder har sina glädjeämnen.

VAB

Dagens tema: Att vara hemma och VAB:a.

I dag har jag varit hemma med min dotter pga. att hon har ögoninflammation. Det är underbart att få en extra dag med henne och speciellt när hon inte jättesjuk. Hon har varken feber eller är hängig på något annat sätt, men hon är inte välkommen till förskolan när hon har ögoninflammation. I dag har vi kunnat vara ute och lekt, ritat, bakat med trolldeg och sett film. En riktigt mysig dag då vi verkligen har umgåtts, något som jag uppskattar mycket. Som heltidsarbetande socialsekreterare hinner jag inte med att vara med henne så mycket som jag vill, så dagar som denna är ovärderliga. Detta trots att jag blir stressad över allt som jag skulle ha hunnit med på jobbet idag, kurs på förmiddagen, dokumentation samt besök på eftermiddagen.

Att arbeta som socialsekreterare är inte anpassat för oss småbarnsföräldrar pga. att man får dåligt samvete över att vara hemma då barnen är sjuka. Ingen gör mina arbetsuppgifter när jag inte är där, det lastas på hög och jag måste göra samma uppgifter men på kortare tid. Man kan fundera på hur man skall klara av det då arbetsmängden redan är över det normala för vad en människa skall klara av på en 40 timmars arbetsvecka. Det händer att jag ibland lämnar min dotter på förskolan trots att jag skulle vilja vara hemma med henne, tex. då hon är hängig och snuvig. Jag åker trots detta till jobbet och där har jag dåligt samvete över att jag lämnat mitt barn på förskolan. Om jag hade gjort det andra valet, att vara hemma i stället, leder det till dåligt samvete över att jag kommer efter på jobbet, vilket leder till ännu mera stress om det nu är möjligt att bli mer stressad?

Sedan ett par veckor tillbaka då jag vara nära att sjukskriva mig pga. stress har jag bestämt mig för att igenting skall få gå före min underbara dotter. Min arbetsgivare kommer definitivt inte att tacka mig och någon höjning i lönekuvertet kommer det säker inte heller att bli. Däremot kommer jag att ångra mig resten av livet om jag låter arbetet få större prioritet i livet än min familj. Nej, det är det verkligen inte värt. Min dotter är det bästa jag har. Så nu har jag inte ett dugg dåligt samvete över att jag varit hemma idag, ångrar mig faktiskt lite att vi bestämde att min man skall vara hemma med henne i morgon. Ibland är jag avundsjuk på honom eftersom att han får mer tid med henne. Han arbetar nämligen nattskift och hämtar henne på förskolan varje dag. De får två till tre, ibland fem, timmar mer tillsammans per dag. 

Jag är ute på amv:s hemsida varje dag och kollar efter ett nytt arbete. Jag är sugen på att göra något annat än att vara socialsekreterare och ett arbete som inte innebär lika mycket stress. Dock vill jag inte pendla allt för långt då tiden betyder så mycket. Just nu är det enda som får mig att vilja vara kvar på min nuvarande arbetsplats mina kollegor. I morgon skall vi ha personalfest hemma hos en kollega, det skall bli trevligt men jag är lite orolig för att det kommer att bli mycket arbetsprat, om hur hemsk vår arbetssituation är etc. Härmed bestämmer jag att jag inte skall prata om detta på festen i morgon. Min dotter skall sova hos våra vänner som bor i Salem. Hon längtar och har pratat om det flera gånger i dag. Hon tycker så mycket om dem och deras barn. Dessutom upprepar hon flera gånger att hon skall sova där själv utan mamma och pappa, vilket hon verkar tycka är roligt. Min man arbetar hela helgen och eftersom att han arbetar natt kan inte dottern vara hemma eftersom mamman skall ut på galej.

                                   137895-13                137895-12
                                   Född Bajare.                  Provar mammas nya skor.

Dagens tanke:
Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.

Att nästan äta ihjäl sig.

Idag har jag gjort ett allvarligt försök att äta ihjäl mig, jo det är sant. Även solen har fläckar. Dagen började bra, med ok frukost och bra mellis men sedan brakade det lös.

Var på en kurs i hot och våld idag som handlade om hur man skall tänka och agera i hot och våld situtioner. Vi fick också utbildning i krispsykologi och självförsvar. Kursen var mycket bra, intressant och lärorik. Kursen hölls på ett hotel i Södertälje som serverar en mycket god lunch buffé, man får äta till man spricker, vilket jag alltid gör om det är buffé. Jag vill smaka på allt som ser gott ut vilket resulterar i att jag äter två och halv portion mer än vad jag vanligtvis gör till lunch. När vi var framme vid em kaffe tänkte jag att dagens kalorikonto redan var övertrasserat så varför inte fortsätta. Så jag åt en stor mjukglass med massor med strössel på. På detta hotel har de en mjukglass maskin som man får ta fritt i från om man har konferens där. De har även en popcorn maskin.

När jag kom hem hade familjen redan ätit middag och jag orkade inte göra någon mat åt mig själv så det blev två grillade korvar och flera smörgåsar med ost. Detta är inte vad mkfitness brukar äta till middag. Efter maten eller vad man nu kallar det, drack jag kaffe och klämmde i mig två lussebullar. Lussebullar är en utav mina stora passioner. Jag är liksom fast i lussebulle träsket från mitten av november till mitten av januari varje år. Det brukar bli en till två lussebullar per dag. Jag brukar intala mig själv att det är jag värd, visst är jag väl det???

Njut av livets goda/ mk

Dagens tanke:
Meningen med livet är att äta.


Lista.

Tisdag den 21 november känner jag så här:

Jag vill: Vara ledig

Jag vill inte: Jobba

Jag längtar: Efter min kusin som bor i Landvetter

Jag saknar: Solsken

Jag vill lyssna på: Eskobar

Jag vill äta: Godis

Jag vill träna: Yoga

Jag vill dricka: Trocadero

Jag älskar: Min underbara dotter

Jag ser upp till: Ärliga personer

Jag hoppas: Att min make får en rejäl lönökning

Kram mk

Dagens tanke:
Gör saker för lustens och glädjens skull.

Månadsmagasin.

Dagens tema: Magasinoholic.

Jag har många laster, passioner, missbruk, ja kalla det vad du vill. En utav dessa är månadsmagasin.

Jag prenumererar på två tidningar och idag har jag fått båda två i min brevlåda. Jag älskar dessa måndagar när tidningarna dimper ned i lådan och helst plötsligt känns inte måndagen så jobbig som den annars gör. Jag har sedan många år tillbaka prenumererat på Fitness Magazine och sedan två månader tillbaka prenumererar jag också på Towe- din nya väninna, som är en hyfsat ny tidning på marknaden. Jag gillar den för att den har intressanta reportage som handlar om allt möjligt och för att den också innehåller mode reportage som under det senaste året har börjat att intressera mig mer och mer.

Jag borde säga upp prenumerationen på Fitness då jag vid detta laget kan det som skrivs utan och innan, men tänk om det skulle stå något som jag inte vet....det kan jag ju inte vara utan....eller jo det kan jag. Det som skrivs är liksom underkurs för mig numer, men det känns som att göra slut med en tid som varit, måste få stöd i det.

Inte nog med dessa två tidningar....

Numer har jag också börjat köpa tidningen BODY, jo det är faktiskt sant, men den enda som vetat om detta innan är min make. Jag skyller på att jag behöver lite mer nu när Fitness blivit underkurs, men om jag skall vara ärlig mot mig själv står det i stort sett samma i den varje månad också. Shit jag måste göra slut med Body också innan det hunnit bli ett långt förhållande.

Inte nog med detta, de senaste två månaderna har jag även köpt Amelia. Jag har aldrig tidigare köpt denna tidning vet ej varför jag gjort det just nu. Jag har verkligen blivit en magasinoholic, måste söka hjälp för att komma ur detta och stoppa det innan det är för sent. Jag har redan så många laster och missbruk i mitt liv som jag måste ta itu med och jag är inte i behov av ytterligare ett.

Dagens träningsdos.

Jag har en motionscykel hemma, nu blev du väl överraskad? I dag hann jag inte träna under dagen så jag tog ett cykelpass när min dotter somnat. Jag cyklade tour de Newmill, vilket tog ca 50 minuter. Jag behövde verkligen få ur mig en form av irritation som jag bär inom mig. Det handlar främst om att en person som står mig nära gör saker som jag inte tycker är ok eller inte gör det som jag anser att personen borde göra. (OBS detta gäller inte min make, inte denna gång iaf). 

I veckan har jag vila från tung styrketräning Jag brukar vanligtvis köra styrketräning fyra ggr i veckan, då jag delar upp kroppen och kör i genom varje muskelgrupp på en vecka. I veckan skall jag bara köra två styrkepass och köra mer konditionsträning. Detta för att återhämta kroppen men också för att få omväxling.

P och K/ mk.

Dagens tanke:

Döm inte innehållet efter omslaget.


Antingen eller.

MK:S antingen eller söndag den 19 november 2006. 

Gunga           eller               Rutchkana 


Sol                
eller               Regn


TV                  eller               Dator 

Telefon          eller              MSN 


Promenad   
eller              Löpning


Snygg Erik    eller              Idol Marcus 


Everest        
eller              Peak Performance


O8-området eller              Norrland

Vin                 eller              Ramlösa 

Te                  eller               Kaffe   


Dagens tanke:
 Varje dag börjar med nya möjligheter.    

Tatueringar

Dagens tema: Tatueringar. 


När jag träffade min man i mars 1998 hade han två tatueringar, en på vardera arm. Vid denna tidpunkt tyckte jag inte att tatueringar var tilltalande och hade inte en tanke på att skaffa en egen. Det tog dock inte många månader efter det att vi träffats innan jag ändrade uppfattning.


 

Drygt två år senare i oktober år 2000 gjorde jag min första tatuering, en tribal i ryggslutet. Jag gjorde den hos en tatuerare i Uppsala. Innan jag gjorde den var jag grymt nervös för att det skulle göra ont. Jag svimmade typ två minuter efter att han påbörjat tatueringen. Jag vaknade dock snabbt till liv igen och han kunde fortsätta. Jag minns att han sa till mig ”Om du bara kommer ihåg att andas så kommer det här att gå bra”. Jag fortsatte och andas och efter två timmar var den klar.


 

Innan jag gjorde tatueringen sa min man till mig att tatueringar är beroendeframkallande, har man gjort en vill man ha fler. Det har han rätt i. I juni 2001 gjorde jag min andra tatuering, en tribal på vänster arm. Den gjorde jag hos Red Dragon i Umeå. Det gjorde inte ett dugg ont att göra den på armen i jämförelse med den i ryggslutet.


 

När jag gjorde mina tatueringar ville jag inte att de skulle vara någon färg (kulör) i dem, därför gjorde jag dem svarta. Men som med allting annat så följer även tatueringar ett mode. Nu är det inte svarta tribals som gäller längre och tatueringar med färg har kommit tillbaka. Jag är sedan länge tillbaka inte nöjd med min tatuering i ryggslutet. Jag har bestämt mig för att bygga ut den på bredden och nedåt och jag kommer att använda färger i mitt nya motiv. Jag vill påbörja detta projekt snart men har bestämt mig för att vänta till min man är klar med sitt projekt som han påbörjat…


 

…det är en ”trekvarts sleeve” i japanskt tema. Japansk tatueringskonst är en egen och karaktäristisk stil inom tatuering. Motiven är typiskt japanska såsom drakar, karpfiskar, lotusblommor, pioner, cherryblossoms, tigrar, geishor och japanska krigare. Allt detta sammanvävs till en stor tatuering såkallad ”bodysuit”.


 

Hans tatuering är under uppbyggnad och består av en koi (karpfisk) på överarmen, en lotusblomma på armbågen, cherryblossoms i en virvel från insidan av överarmen runt armen ned till handleden. Detta sammanvävs med hjälp av vatten. Detta vatten är det som sätter den karaktäristiska prägeln på en japansk tatuering och kallas kort och gott för japanskt vatten.



Tatuering år 2000
          Tatuering år 2001

  137895-11 137895-7 137895-6 Koi

Dagens shopping och kostdos. 

I dag är det lördag och det innebär slappar dag. Vi har varit i stan och handlat varsin vinterjacka. Jag fick köpa en sneakmodell av märket Everest medan min man fick köpa en lyx modell, PEAK PERFORMANCE. Ok, det var han värd eftersom att han är världens bästa make och för att han aldrig gör av med några pengar, förutom på sin tatuering då. Vi åt lunch på Nancys. Ett ställe som jag rekommenderar om man gillar sallad, mackor, wraps etc. De har god mat och trevlig personal som är serviceminded.


 

I´ll be back./mk


 Dagens tanke: 
Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.

Årets supermamma.

Dagens tema: Supermamma?

Jag läste Stockholms city idag på morgonen när jag väntade på en kollega. Ett reportage handlade om Årets supermamma som Emma Hamberg har blivit utsedd till. Årets supermamma, det skall jag också bli en vacker dag, vänta bara. Vem vill inte bli utsedd till det i dagens samhälle då vi heltidsarbetande småbarnsföräldrar ständigt lever med ett dåligt samvete över att vi inte får tillräckligt med tid över till våra barn. Men hur gör man för att få den utmärkelsen?

Så gör årets mamma 2006, Emma Hamberg om barnen...
...kastar mat:
Nej, det går inte för sig. Då är det bort och ut.
...skriker efter godis i matbutiken: Nej, glöm det, det är inte lördag.
...hoppar i sängen: Ja, hoppa på bara.
...pratar väldigt högt på tunnelbanan: Det är ingenting jag är känslig för.
...vägrar sätta på sig vissa kläder: Då får de väl frysa. Jag är iskall som mamma. De lär sig väldigt snabbt.

Så gör mk om barnet...
...kastar mat:
Inte ok, sluta eller gå från köket. RÄTT.
...skriker efter godis i matbutiken:
Nej det är inte lördag, ok då en liten bit det är ju fredag. FEL.
...hoppar i sängen:
Nej, sluta. FEL.
...pratar väldigt mycket på tunnelbanan:
Gör absolut inget, prata på bara. Gulligt. RÄTT.
...vägrar sätta på sig vissa kläder:
Mamma bestämmer. FEL.

Två rätt av fem, jag blir nog aldrig årets supermamma. Hoppas att jag duger ändå.

Dagens tränings och kostdos.

På fredagar har vi fredagsfika på förmiddagsrasten, vilket innebär att vi turas om att köpa gott fika såsom bröd, pålägg, grönsaker, frukt etc och sedan avnjuta en trevlig och god fika stund tillsammans innan helgen. I mitt arbete är man så gott som alltid på språng, stressad och skyndar sig överallt för att hinna överallt. Jag hade två möten i dag innan fm fikat och skyndade mig som en galning till fikat men hann inte i tid trots att jag skyndade mig. Jag fick inget fika och blev sur, blodsockret var nere på noll vilket inte är bra alls. Orken att fortsätta arbeta fram till lunchen var så gott som obefintlig men somvanligt bet jag ihop.

Efter lunchen blev jag på topp igen. Undrar bara om min kollega som åt kokta nudlar också blev på topp? Jag tror inte det eftersom nudlar nästan inte innehåller någon näring alls och inte på något sätt är tillräcklig lunchmåltid för en hårt arbetande socialsekreterare.

Jag tränade efter jobbet.  Ett pass på löpbandet. Sprang 6 km och var lagomt trött. Skön känsla efteråt. Har bestämt mig för att börja konditionsträna mer, för omväxlingsskull.

Till middag har vi ätit Guds gåva till människan, TACOS. Det är vår familjs ständiga favorit, äter det så gott som en gång per vecka. I dag fick vi också äta det tillsammans med våra närmaste vänner då de bjöd oss på middag. Det är alltid trevligt att umgås med dem. Vi är skyldig dem typ 100 middagar vid det här laget, men vi kommer att bjuda igen vi lovar...

Take care out there. mk.

Dagens tanke:
Sök efter det positiva som finns i det till synes negativa.


Socialtjänsten som inte gör något.

Torsdag, Snart är det helg.
Jag tycker att torsdag är den bästa dagen på hela veckan, man får längta efter att det snart är två dagar ledigt och fortfarande har inte helgen börjat så man har den liksom kvar fastän det känns som den redan börjat.

Dagens tema: Socialtjänsten som inte gör något.

Idag har jag varit på en föreläsning om "barn som bevittnat våld".  Bland åhörarna fanns personal från barnomsorg, skola och socialtjänst. Föreläsarna var bla. från Rädda Barnen och kvinnojouren. Temat för dagen var barn som bevittnat våld och sammanfattningsvis handlar det om att göra personal inom dessa områden medvetna om att barn som lever i familjer där våld förekommer far mycket illa och att man inte får glömma bort barnen vilket ofta tyvärr ofta görs till bekostnad av de vuxna.

När det var fritt fram för frågor och diskussion  kom än en gång en kommentar som vi ofta hör "socialtjänsten gör ju inget". Jag blir så trött på att alltid få höra det, tänk om någon i stället kunde berätta att vi faktiskt gör något också. Ok visst är det så att socialtjänsten ofta gör för lite eller gör fel saker men det finns gånger som vi gör bra saker men de lyfts aldrig fram varken i media eller på liknande föreläsningar som den idag. Det känns orättvist att få höra en sådan kommentar när jag vet att många inom socialtjänstkåren sliter arselet av sig vareviga dag. Jag önskar att Janne Josefsson kunde kliva fram och göra ett reportage om "Pelles liv räddades av socialtjänsten i x kommun. Tack vare att socialtjänsten ingrep har Pelle fått det bra".

Dagens tränings och kostdos.

Steg upp klockan 06.00. Intog en portion havregrynsgröt och två kokta äggvitor innan jag åkte till gymmet. Styrketräning, rygg och biceps. Körde ganska hårt och bicepsmuskeln skakade när jag var klar, det är en härlig känsla. Efter träning, en proteindrink och en banan.

Jag har köpt Fredrik Pauluns nya receptbok som han skrivit tillsammans med sin hustru, den heter Paulúns GI-mat. Jag kan verkligen rekommendera den till er som vill ha tips på enkla, goda och nyttiga recept. Jag bryr mig inte så mycket om, om det är GI mat eller inte, för mig handlar det mer om att jag vill äta bra mat. Idag lagade jag och min man en pasta måltid som förutom fiberpasta innehöll sockerärtor, lök, paprika, vitlök, broccoli och rökt skinka. Vi wokade alla grönsaker och hade sedan i pasta och skinka. Mycket enkelt, gott och dessutom bra mat. Som alltid när man lagar mat från någon annans recept måste man ibland modifiera lite själv. Vi tyckte att det blev lite smaklöst och använde därför sweet chili sås som är ok i måttliga mängder.

Efter maten åt  jag den nya kexchockladen med mörkchocklad med min dotter. Jag gillade den mer än vad hon gjorde. Hon föredrar nog ljuschocklad.

See you guys. With love from MK.

Blogg.

Idag har jag skaffat en blogg.

Har döpt den till mkfitness för att mitt största fritidsintresse är att träna men jag har även andra intressen här i livet, vilka jag kommer att skriva om.

Jag har varit utan dator hemma länge alldelens för länge men nu är jag back. När jag sätter mig framför datorn rusar tiden i väg. Klockan är mycket och jag måste gå i säng för att orka med dagen i morgon.

På återseende.