Ledig.

I morgon åker vi till norrland och lilla dottern och en veckas ledighet väntar, underbart. Nu har dottern varit hemifrån i över en vecka och ni kan ju gissa hur mycket jag saknar henne. Nu vill hon knappt prata med oss i telefonen, i dag sa hon till mig att hon ska flytta till sin farbror och att jag skulle bli arg då. Ja, hon är helt underbar. Jag längtar efter att få krama henne och känna hennes doft, tack och lov att det bara är en natt kvar innan vi åker.

Veckan som gått har bestått av morgonpromenader, träning och träning och arbete. På tisdagen hann vi med att gå på bio. Vi såg Nina Frisk, en svensk film som handlar om en kvinna som heter just Nina Frisk. Jag tyckte att den var godkänd medan maken var djupt besviken. Jag föreslog i fredags till maken att vi skulle passa på att gå på bio nu när vi var barnlediga och att jag gärna ville se Alpha Dog. När jag vaknade på lördagen berättade maken stolt att vi inte behövde gå på bio och se den för att han hade laddat hem den på datorn. Han tyckte att det var jättebra eftersom att vi då sparade närmare 200 kronor. Suck, tänk att han inte fattade att jag tyckte att det skulle vara trevligt att gå på bio, fan se film hemma har vi ju gjort i snart tre år, dessutom måste vi se filmerna han laddar hem på datorn och det är 17? tum. Maken märkte nog min besvikelse och vi kom överens att vi skulle gå och se någon annan film, vilket vi gjorde. Vi såg Alpha dog hemma och om sanningen skall fram hade jag hellre sett den på bio eftersom att den var mycket bra. Den är baserad på en true story och jag har en förkärlek till sådan filmer.

Jag har tränat tre styrkepass i veckan. I tisdags bröst, axlar och triceps. I går, onsdag, ben och i dag torsdag, rygg och biceps. I dag har jag även varit på ett 75 minuters spinningpass, hur kul som helst, men nu är jag mör i benen. Jag har gått mina älskade morgonpromenader och i tisdags körde jag även ett kortare konditionspass. Det skall bli skönt med någon dags vila nu.

/ mk

Bakfull.

I går var jag på fest med T och M. Vi var först hemma hos T och åt god mat och drack vin. Sen åkte vi till Hamnmagasinet och dansade. MK drack sammanlagt ungefär ½ flaska röd vin, 2 smirnoff ice och en drink, mellan klockan 19.00- 01.00. Jag kände mig inte speciellt onykter när maken hämtade mig vid 2-tiden och tycker inte att jag drack för mycket. Trots detta vaknade jag med en känsla av att huvudet skulle sprängas i tusen bitar. Jag klarade inte av att stiga upp ur sängen förrän klockan 17.00. Så här har det varit för mig senaste året när jag har druckit alkohol och det är inte värt det. Jag hade kunnat förstå att jag blir så bakis om jag dricker mig rejält full men det är ju inte så. Alla jag känner säger att det beror på att jag dricker röd vin och att jag skall sluta med det. Men vad skall jag då dricka, det är ju röd vin som jag tycker om. Jag gillar varken vitt vin eller öl. Nästa fest, om det blir någon, skall jag nog prova att dricka vitt vin för att se om min dagenefter blir annorlunda. Hur som helst var kvällen trevlig och jag gillar verkligen att umågs med T och M och jag är glad för att jag lärt känna dem.

I dag har det inte blivit någon träning...och inte i går heller. I går var jag i Stockholm och klippte mig och gjorde slingor. Nu kan jag bli kallad Blondie. Jag passade på att gå runt och shoppa i Stockholm nu när dottern inte är hemma. Eftersom att det var "löningslördag" var det sjukt mycket folk på varenda affär och köerna till provhytterna och kassan var enorma, detta hindrade dock inte mk. Maken åkte hem med ett tidigare tåg efter att vi ätit lunch men jag stannade kvar och shoppade på egen hand, brukar fungera bästa så, ingen som stressar mig eller påpekar att jag gjort av med för mycket pengar.

Jag saknar dottern enormt mycket nu, idag har jag legat i hennes säng ett tag luktat på hennes kudde och gose djur. Jag längtar sjuk mycket till fredag då vi åker upp till Byske och återförenas med vår solstråle.

Personligt med mk.

När grät du senast?
Måste har varit är jag och maken bråkat men kommer inte ihåg när det var sist. Annars brukar jag ha en förmåga att gråta när jag ser film.

Vad är viktigast för dig?
Att min dotter mår bra och att jag är en bra mamma som ger henne trygghet.

Vem är din största förebild?
Vet faktiskt inte, har ingen sådan. Brukar inte tänka på det, det finns många som är mina förebilder men ingen som är större än den andra.

Vad faller du för?
Humor och när någon har "glimten i ögat".
Intelligens och självdistans.

Har du varit nära döden?
Nej, bara svimmat ett par gånger.

Din lyckligaste stund?
1. när min dotter föddes.
2. vårt bröllop.

Vad  är du rädd för?
Ormar och att något dåligt skall hända min dotter.

Vad drömmer du om?
Stort kök, ett till barn, tävla i bodyfitness.

Ingen dotter hemma.

Ja, då var det åter helg och jag har inte tagit mig tid att uppdatera bloggen på hela veckan så nu är det dax.

Här hemma på 75:an är det lungt och tyst, jag hör bara diskmaskinen. Solstrålen och lyckan i mitt liv är hos sin farmor i Västerbotten. Hon åkte dit med sin farbror i onsdags och skall stanna där till vi  kommer dit. Vi åker nästa fredag så det blir sammanlagt 9 dagar utan henne. Jag saknar henne och undrar hur jag skall klara mig en vecka till. Jag har tänkt passa på att göra lite olika saker som är svårare att göra när hon är hemma eftersom vi inte har så många som kan hjälpa oss med att vara barnvakt. I morgon åker vi till Stockholm, jag skall klippa mig och strosa runt på stan och i affärer. På kvällen skall jag gå ut och festa med två av mina arbetskamrater, vilket jag längtat länge efter. På söndag planerar jag och maken att gå på bio.  Sedan är det arbetsvecka igen och jag har mycket att göra så jag kommer passa på att sitta över någon kväll. Förutom detta skall jag träna så klart.

/mk

Rättvisa.

Ja, det blev tillslut Lasse som fick lämna Let´s dance. Rättvisa.

Tänkte jag skulle se något annat på tv i kväll, men det blev att jag satt mig framför dator igen. Jag har liksom slutat med all tv tittning sedan jag skaffade min laptop och blev fast i bloggträsket. Jag läser andras bloggar hela tiden. Det är underhållande att se vad andra pysslar med i sina liv, trots att jag inte har en aning om vilka personerna är. Undrar hur många som läser min egen blogg?

I helgen är en sådan här tråkig helg då maken arbetar, suck. Jag  borde börja bli van vid att vara ensam varannan fucking helg, men det blir jag inte. Det är märkligt att jag saknar honom så är jag annars är ganska less på honom emellanåt. Men ordspråket om kossan i båset funkar nästan jämt. Det finns dagar då jag verkligen undrar om det är meningen att man skall leva med samma person livet ut och så finns det dagar då jag känner att jag inte skulle klara mig en dag utan honom. Det är väl kärlek, då de dagarna då jag känner att jag inte vill leva utan honom är betydligt många fler än de andra dagarna. Ibland får jag så dåligt samvete över att jag är en grinig bitch mot honom, när han alltid är så snäll. Jag älskar honom.

/mk

Städhjälp.

Jag skall härmed erkänna något för er som jag tidigare har varit helt emot och egentligen fortfarande är.

 Jag vill skaffa städhjälp. Med det menar jag att jag vill att någon skulle städa vårt hem en dag i veckan, typ på fredagar. I städningen skulle ingå, dammsugning, skura golven, dammtorka och städa toaletterna. Tanken att slippa städa när jag kommer hem efter en hel arbetsvecka är underbar. Detta slog mig i dag när jag insåg att jag måste börja helgen med att städa:(. Jag har dock redan avverkat dammsugningen och toaletterna. Om jag inte skulle arbeta heltid skulle jag inte ha några bekymmer med att städa på egen hand men nu vill jag hellre ägna tiden åt dottern. Tro inte att jag är moderat nu. Det är högst osannolikt att vi kommer att skaffa städhjälp, eftersom att jag hellre vill shoppa kläder för de pengarna som städhjäpen skulle kosta... och för det andra så har jag svårt att släppa på kontrollen och lite på att någon annan städer lika bra som jag. Det har tagit mig närmare 9 år att acceptera makens städning:) men det gör jag nu och han städar faktiskt ganska mycket fastän det kanske verkar som att det bara är jag som står för städningen i vårt hem. Appropå Balans... 

Rösta ut Lasse.

Jag ser sällan tv och följer inte många program eller serier till skillnad från min man, han ser typ tv 80 % av sin vakna tid. Det finns dock ett program som jag följt slaviskt detta år och det är Let´s Dance, jag tror att jag bara missat ett program och det var den 9 februari, dagen innan vår 30-årsfest. Jag befinner mig på den sidan som vill att Lasse skall åka ut, visst är han rolig och står för mycket av underhållningen i programmet men nu räcker det. Dessutom vill han själv inget annat än åka ut, så snälla låt honom göra det i kväll. Av de andra som är kvar kan jag inte bestämma mig vem som är mina favoriter, jag gillar dem alla. Men om jag ändå skall välja någon så blir det Martin och Cissi av den anledningen att Martin har en läcker kropp, tänk dig honom med lite choklad på.

Jag önskar mig en Ipod just nu som jag vill använda när jag går mina morgonpromenader.

Snart helg.

Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu, livet känns mest bara segt, trist och händelsefattigt. Jag vill varken vara hemma eller på arbetet. Längtar efter sommarsemester och att bara få ta dagen som den kommer tillsammans med familjen. Jag och maken hade planerat fem veckor ledighet tillsammans i sommar men jag fick ändra min önskade semester och nu kommer vi bara vara ledig tre veckor tillsammans precis som förra året. Jag har delat upp min ledighet i två perioder, först tre veckor ledigt, jobb tre veckor och sedan tre veckor ledigt igen. Jag hoppas att jag och maken kommer i väg på en veckas utlandssemester innan hösten.

Det var länge sedan jag uppdaterade träningen. Jag har kommit fram till att jag lider av en svår form av ätstörning, jag har både anorexi och bulimi. Måndag tom fredag fram till middagen har jag en typ av anorexi och fredag kväll tom måndag morgon har jag bulimi. Inte nog med ätstörningarna, under vardagarna lider jag också av en form av ortorexi (för mycket träning). Detta innebär att jag under vardagarna äter nyttigt och hälsosamt, inte för mycket fett och tränar dubbla pass för att förbränna helgens intag av kalorier.  Under helgen tar jag igen den svält som jag utsatt kroppen för under veckan och äter två portioner vid varje måltid samt en massa onyttigheter i form av godis och glass. Ok, nu överdrev jag lite grann men jag måste försöka hitta en balans och det är mitt nya mål just nu: BALANS i livet.

Hur som helst, för att ändå nämna något om träningen. Morgonpromenaderna är underbara nu när snön tinat bort, det är varmare och ljust ute. Jag har ändrat lite i mitt träningsupplägg och lagt in ett cirkelpass per vecka med både styrka och kondition för att få lite omväxling på träningen. Mycket roligt pass. I dag har jag dock kört ett renodlat benpass vilket gick bra, trots att ben inte tillhör en muskelgrupp som jag tycker är speciellt kul att träna. I morgon hoppas jag hinna med ett pass med rygg och biceps. På lördag och söndag skall jag vila från träningen och vara med dottern.

/mk

Mycket att tänka på.


I måndags kväll när maken skulle åka till sitt arbete hittade vi inte bilnyckeln. Det var jag som sist hade kört bilen och kunde inte minnas var jag hade lagt den, den var inte i jackfickan och inte på vår byrå i hallen. Vi tog förgivet att det var dottern som tagit den och lagt den på något klurigt ställe. Vi letade som galningar utan resultat, hämtade dottern från sängen (hon hade inte somnat) bad henne berätta och om lekt med bilnyckeln, men nej hon kunde inte hjälpa oss. Tvättmaskinen var igång och undrade om dottern stoppat in den där, men det visade sig att den inte var där heller. Maken blev mer och mer irriterad pga. att han nu skulle komma för sent till arbetet. Vi letade ute och inne utan resultat. Maken fick gå till grannen och låna deras bil. Extra nyckeln till bilen hade vi liggande i bilen, smart va? NOT. Jag fortsatte att leta, städa lådor, dammsuga sofforna (då jag insåg hur mycket skräp som låg i dem när jag letade efter nyckeln), när det började bli sent och jag var tvungen att komma i säng bestämde jag mig för att gå ut en sista gång och se om jag skulle hitta det jag letade efter, insåg att jag aldrig skulle kunna somna om jag inte fick klarhet på var den tagit vägen. 

Var tror ni den var??? Det är så pinsamt att jag knappt vill berätta det, men jag hittade den i alla fall. Okej, den satt kvar i bilen, stereon spelade för fullt och bilen var olåst. Jag tror att mk har lite för mycket i huvudet just nu. Nåja jag försökte se det från den ljusa sidan. 1. Vi sparade in 2 liter bensin. 2. Jag städade en massa lådor som var överfulla med saker. 3. Jag dammsög sofforna. 4. Jag städade i tvättstugan.

/mk


Helgen som gått...

har gått alldelens för fort. Jag känner mig lite ur form och längtar efter en längre ledighet. Jag får hålla ut tre veckor till för till påsk åker vi upp till Norrland och är lediga en vecka. Jag längtar efter släkten och efter att bara få ta det lugnt.

I helgen har vi haft fullt upp. På fredag kväll var vi i Salem och åt tacomiddag med våra bästa vänner och bästa släktingar. Som alltid trevligt sällskap och god mat. På lördag var vi till Kista centrum och mk shoppade lös...Jag handlade ett par jeans på JC med hög midja, en tröja på JC, en tröja och munkjacka på CUBUS, en kort kjol på Vero Moda, en jeansskjorta på Bik Bok och ett par örhängen och två stycken halsband på Glitter, oopps det blev en hel del men kul var det. Maken shoppade som vanligt ingenting men det är väl tur med tanke på mina inköp:) Maken roar sig hellre med att spana efter en ny tv som han planerar att köpa, en platt tv 42 tum. På vägen hem var vi in på IKEA och köpte en garderob. Maken satt ihop den med en gång och det blev mycket bra. Nu har vi fått mer utrymme åt mina kläder så jag kan fortsätta min shopping:). På lördagkväll var en arbetskompis till mig och hennes familj hos oss och åt middag och sedan såg vi melodifestivalen. Maken och hennes sambo satt mest framför datorn och spelade poker. Maken var glad att han hittat någon med samma intresse som honom själv. Trevligt sällskap var det och jag är glad att M börjat arbeta hos oss. Hoppas nu bara jag kan övertala dem att flytta till NewMill så att vi kommer närmare varandra och kan umgås mer. I dag har dotterns bästa kompis med föräldrar varit här på fika och i kväll var vi åter i Salem för att äta middag och se hockey. Vi bakade pizza medan maken såg sitt Skellefteå AIK vinna över Leksand. Familjen i Salem har Sportexpressen där de sänder kvalseriehockey, vilken vi inte har trots att vi betalar flera hundra i månaden för digital tv. Man kan ju undra vad man betalar för när vi ändå måste åka bort för att se tv:). Nu skall jag gå och mysa med maken som är nyduschad och nyrakad...

/mk

Lycka är...

...att komma hem till familjen efter en lång arbetsdag.
...att kramas med dottern.
...att höra dottern säga jag är rädd om dig också mamma.
...
att veta att maken älskar mig trots mina humörsvängningar.
...att ha vänner som ställer upp för oss i vått och torrt.
...att jag har kvar föräldradagar så att jag kan vara ledig till påsk och sommaren.
...att jag snart skall gå och lägga mig tillsammans med maken.

För litet hus.

När vi flyttade till vårt radhus för drygt 1½ år sedan tyckte jag att det var tillräckligt många kvadratmeter för vår lilla familj. Innan hade vi bott i en lägenhet på 74,5 kvadratmeter och nu flyttade vi till ett boende på 106 kvadrat, himmelriket tyckte jag då, men inte nu. Det som är problemet är att det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymmen. Vi har inget förråd med värme och inne har vi en klädkammare som inte är speciellt stor. Jag vet inte var jag skall göra av med alla barnkläder som dottern växer ur och som vi får ärva av nära och kära. Jag vill ju inte kasta kläder eftersom att vi hoppas att dottern skall få ett syskon så småningom. Dessutom har jag ett dubbelt så stort klädutbud nu jämfört med när vi bodde i Gurkstan vilket gör att klädkammaren är fullbelamrad av bara mina kläder och skor. Tur att makens kläder inte är många till antalet... Jag har bestämt att vi måste åka och köpa garderober till veckan, annars kommer jag att bli tokig. Jag vill få ordning och reda och det är det inte här hemma nu.

Dålig start på helgen.

Sitter och väntar på resultatet från Let´s dance sedan skall jag gå och sova.

Skönt att det är helg och ledighet men helgen kunde ha börjat bättre. När jag hämtade dottern på dagis i eftermiddag hade hon fått ögoninflammation och under kvällen har det bara förvärrats. Hon är förkyld, snorig och keltig i ögonen. Min mamma ringde i kväll och berättade att pappa blivit hämtad av ambulansen. Pappa har dåligt hjärta och fick en storke sommaren 2005. I kväll fick han ett epileptisktanfall. Jag önskar jag hade närmare till mina föräldrar när något som detta händer.

För att trösta mig, åkte jag och familjen och köpte lördagsgodis redan i kväll. Dottern blev förskräckt och sa till mig med en förvånad ton i rösten, men mamma det är ju fredag. Hon är van att bara få godis på lördagar.

När det händer att dottern vaknar på nätterna och är ledsen brukar jag trösta henne och säga "mamma är här" . I kväll när vi såg tv och jag skrattade (hon tyckte nog att det lät som att jag var ledsen) kom hon fram till mig, gav mig en kram och sa "jag är här". Jag älskar henne över allt annat på jorden.

I dag har jag gått morgonpromenad, min man var snäll och kom hem en timme tidigare så att jag kunde gå ut. Jag älskar honom också. Körde rygg och biceps innan lunch. Ett roligt pass, jag gillar att träna ryggen för att det är en stor muskelgrupp och det känns verkligen att man tränat. I morgon är det planerat att jag skall hjälpa familjen i Salem att flytta men vi får se hur det blir, beror på hur dottern mår. Hon får vara hos grannen men vill inte lämna henne dit om hon inte mår ok.