mks förändring under 2006

Under året som gott har mk genomgått en stor förändring. Om mina gamla arbetskollegor från Västerås tiden skulle se mig idag skulle de nog få en chock. Vad är det då som har förändrats? För det första har jag blivit mycket intresserad av kläder och har shoppat som aldrig förr under det gångna året. Visst har jag alltid haft en förkärlek till att shoppa men tidigare har jag inte handlat lika mycket kläder utan mer prylar till hemmet, skivor och träningskläder. Det fanns en period då jag ägde mer träningskläder än vardagskläder, men den tiden är förbi. Jag vet inte hur jag direkt skall förklara min stilförändring men jag kan i alla fall börja med att berätta att jag aldrig tidigare använt skor med klack, förutom på mitt bröllop. Jag måste ju bara berätta om det för att det förklarar lite hur jag var tidigare. Jag var jättenervös över hur det skulle gå att skrida till altaret, dansa bröllopsvalsen etc i min skor och det roliga i historien är att det knappt var någon klack på dem. Jag tränade att gå i dem veckor innan bröllopet och ändå såg det ut som jag hade gjort det i trosan när jag gick i dem. I höst har jag köpt tre par skor med klack. Förr använde jag typ sneakers, men jag har faktiskt köpt ett par sådana i höst också, ett par Fred Perry.



De svarta och grå skorna är från Din Sko, de med högt skaft är från Wedins skor.
137895-20

Mina Fred Perry, mycket bra att ha när man slagit en tå och har svårt att gå i skor med klack.
137895-24


Jag har alltid gillat att ha jeans och det gör jag fortfarande, använder egentligen bara jeans förutom på sommaren då jag även använder andra byxor. Jag är inte så mycket för klänning eller kjol. Den största förändringen förutom skorna är nog vad jag använder på överkroppen, förr var det mest vanliga collegetröjor eller liknande. Nu varierar jag mig mer och köper fler olika varianter på tröjor och koftor. Har också köpt en väst i höst som har en päls mudd. Hade västen på mig när vi kom till dotterns lucia firande på dagis förra veckan. Ett utav barnen sa högt så att alla hörde det ”Men vad har Alvas mamma på sig?” Dottern var som vanligt snabb att förklara att det är MIN MAMMA, hon förstod inte vad det hela handlade om.


 

I höst har jag dessutom har jag köpt en kappa vilket jag inte skulle ha gjort tidigare. Jag använder nog också mer accessoarer nu i form av halsdukar, halsband, armband, handväskor, skärp, diadem.

 

När jag skrev ordet handväska kom jag och tänka på sommaren 2005. Jag skulle gå på fest med mina barndomsvänner i Vuollerim där jag är uppväxt. Jag hade varit föräldraledig i ett år och den enda väska jag använde var en skötväska. Jag kom på förfesten med en ICA-påse och dessutom var jag osminkad. Mina vänner log åt mig och en utav dem frågade om hon fick sminka mig. Jag lämnade påsen på förfesten och gick därifrån sminkad och utan påse. Jag sminkar mig egentligen inte så mycket nu heller men i alla fall mer för tidigare gjorde jag aldrig det. Nu använder jag ofta lite grann i form av consealer för att dölja de svarta ringarna under ögonen, foundation, och mascara. Jag skulle behöva gå en smink kurs så att jag lärde mig hur man sminkar sig så att det blir snyggt. Inget som jag kan och aldrig tidigare varit intresserad av att lära mig så jag har inte heller tränat på det som många av mina vänner har gjort enda sedan vi var i tonåren.

 

Jag är inte en person som handlar speciellt mycket märkeskläder. Jag gillar HM, Gina Tricot, VILA, Vero Moda, JC. Jag har under hösten köpt två par jeans på Gina och gillar dem jättemycket. I våras köpte jag mina första stuprörs jeans, något jag aldrig trodde jag skulle använda. Det är två par Cheap Monday som jag fortfarande gillar. Det bästa med att handla billigare kläder, inte märkeskläder, är att man kan handla mer och det inte gör lika mycket om man inte använder ett plagg så ofta. Det händer ju att man ibland impuls köper något och det sedan visar sig att det inte kom så mycket till användning. Jag brukar dock ibland gå in på affärer som är lite dyrare och önska att plånboken tillät mig att shoppa där, men en vacker dag kanske….då jag och min man kommer att tjäna stora pengar? Hmmm vilket är högst osannolikt med en socialarbetare och en tidningstryckare, jag får nog nöja mig med att bara gå in i de affärerna för att titta och göra inköpen på andra ställen.



Väst från Ellos, handväska från HM, diadem och halsband från Glitter
137895-21


Tröja och jeans från Gina, schal från VILA, bälte från Vero Moda.
137895-22


Bolero från JC
137895-23


Huvudvärk.

Linda "bionda" Rosing får jag huvudvärk av. Jag förstår mig inte på denna människa, hon kan inte ha många hästar hemma i stallet. Maken säger åt mig att inte läsa reportagen om henne men jag gör det ändå och blir bara irriterad.

Dottern och maken blir jag lycklig av. I dag har vi varit till stallet med dottern och hon fick rida. Min önskan är att hon skall bli hästtjej. Maken säger att jag tycker att det är roligare än vad hon tycker att vara i stallet och det har han nog rätt i. Min dröm är att vi båda, dottern och jag, kommer att äga varsin häst när hon är så där 10- 12 år. Jag vill att vi skall ha samma intresse så att vi får möjlighet att umgås så mycket som  möjligt, skall bli kul och se vad hon tycker vid den åldern? Jag skall försöka att inte bli en sådan mamma som tjatar så mycket att hon kommer att lägga av med ridningen, om hon nu överhuvudtaget börjar rida. Hon kommer att få göra precis som hon vill.

Nu är det bara 4 arbetsdagar innan julledigheten, underbart. Vi åker norrut på fredagen och jag längtar efter att få träffa föräldrar, syskon, syskonbarn, svärmor, makens syskon, ja alla nära och kära som bor där uppe långt ifrån oss. Dottern pratar hela tiden om jultomten och att hon skall vara hemma hos sin farbror, som för övrigt är hennes favokille, när tomten kommer. Hon har också bestämt med sin pappa att hon skall sitta i hans knä under julklappsutdelningen. Det skulle vara extra kul om det kom lite snö så att julstämningen infinner sig, förhoppningsvis är det större chans att vi får se snö eftersom att vi åker upp till norrland.

Bild från i somras när vi var på Lycksele djurpark.

137895-18


Bild från november 2006. Dottern rider på Vuollerims ridklubb.
137895-19

Nyklippt.

I dag har jag varit till Stockholm och klippt mig. I april klippte jag av mig mitt långa hår. Jag blev mycket nöjd med min nya frisyr och insåg att jag passar bättre att vara kortklippt. Dock fick jag höra utav en av mina bröder att jag med min korta frisyr var mycket lik vår mamma och att det enda som saknades var ett par glasögon. Ok, jag älskar min mamma och vi har mycket bra relation till varandra men hon är över 60, har ca 20 kilos övervikt och jag vill inte redan vara lik henne. Alltså inget illa menat till min mor men jag hoppas ni förstår. I somras när jag satt på centralen, nyklippt och väntade på tåget som skulle ta mig tillbaka till New Mill, passerade en kille mig. Han stannade upp och sa med en förvånad klang "oops you look like a guy" . Tack för det! Väl hemma tjatade jag på min man om jag verkligen ser ut som en kille och kanske skulle börja spara ut håret igen. Han avskyr när jag klagar på mitt utseende och vikt. Han övertygade mig att jag inte ser ut som en kille och att jag passar mycket bättre i kortfrisyr än i långt hår. Efter ett par dagar hade jag glömt bort kommentaren från killen på centralen, tills idag då jag kom att tänka på vad han skulle säga om han såg mig nu...

Innan jag steg på tåget i dag sa maken till mig att jag skulle klippa en tuffare frisyr så att jag inte liknade mamma alltför mycket. Frisören, som heter Jonny, frågade om jag ville att han skulle klippa som vanligt. Jag förklarade för honom att maken bett om en tuffare look som inte påminde honom om sin svärmor. Sagt och gjort. Nu ser jag ut som en kille i kvinnokropp. Har en mohikanfrisyr, typ som Beckham hade för något år sedan. Ja, visst blev det tuffare och maken blev nöjd och konstaterade att jag inte var lik min mamma längre men för mig kommer det att ta ett par dagar att vänja mig

mk, vikarierande gruppledare.

För en vecka sedan blev jag erbjuden att vikariera som gruppledare på mitt jobb. Jag blev förvånad och chockad över att arbetsledningen hade föreslagit just mig, inget jag hade förväntat mig alls. Jag blev glad och lite smickrad över att de frågade mig och att de uppenbarligen tycker att jag gör ett bra jobb. Min första tanke var att tacka nej, inte kan väl lilla jag klara av det, inte har väl lilla jag den erfarenhet och de egenskaper som krävs för att vara gruppledare, inte ännu i alla fall. Dessutom hade jag och maken bestämt att vi skulle köra på och förhoppningsvis skaffa vårt andra barn. Jag visste att maken skulle säga att jag skulle tacka ja, utan tvekan. Mycket riktigt när jag kom hem och berättade för honom sa han; tacka ja, du kommer att ångra dig om du inte gör det och vi hinner skaffa fler barn. Jag grubblade hela helgen, mest på vad mina kollegor skulle säga och tycka. Tänk om de skulle tycka att jag inte är lämplig för tjänsten och inte vill ha mig som gruppledare. Jag vägde för och nackdelar, kom fram till att jag trots allt kanske skulle kunna klara av uppgiften och att jag som maken sa, skulle ångra mig om jag inte provade. Jag kan ju inte veta hur det kommer att gå om jag inte vågar testa och om arbetsledningen inte trodde på mig skulle de ju inte ha frågat mig.


 

Jag rådfrågade vänner som sa precis som maken, men jag kunde ändå inte bestämma mig förrän jag pratade med en kollega som sa till mig. Jag tycker att du skall tacka ja, om du hade haft snopp mellan benen hade du inte tvekat och inte tänkt på vad andra tycker och tänker. De orden fick mig att bestämma mig, tveklöst. Dagen efter tackade jag ja. Så nu är jag en kvinna mitt i karriären…Det känns bra och spännande, och jag får se hur det kommer att gå. Måste bara ställa om mig lite, från att ha bestämt mig för att bli tvåbarnsmamma till karriärkvinna  istället. Opps nu har jag blivit en riktig 08:a, väljer karriär framför barn och jag som aldrig skulle bo i 08-området.

Håll nu tummarna för mk.

Dagens tanke
Våga chansa.

Största lyckan i mitt liv, jag älskar dig min goa tjej.
137895-17


Önskelista.

mk:s önskelista till jultomten.

1. En ny tvättmaskin (ibland är det jobbigt att vara vuxen och måsta önska sig sådan julklapp).

2. Ett träningskort på world class (jag börjar vara less att träna på Gröndal, scanias hälsocenter, inga snygga killar eller tjejer att spana på)

3. En spadag (behöver tömma alla pormaskar igen)

4. En snygg klocka (att använda på armen, nu har jag bara haft pulsklockan i typ 3 år och det är inte snyggt)

5. Ett par varma goa tofflor (vi har svinkallt på golvet och vill inte höja värmen för det kostar pengar)

6. Presentkort på HM, JC, Gina, Zara, Vila (shopping kan jag aldrig få för mycket av)

7. En ipod (less på att använda mobilen som mp3 spelare)

8. Tallrikar och uppläggningsfat till vår svarta höganäs servis (jag är ju trots allt snart 30 och måste önska mig lite vuxen saker också)

9. En espressomaskin (skulle spara in lite pengar på att kunna gör min egen caffe latte)

10. Sist men inte minst, kan du jultomten be patetiska Linda Rosing att hon går och gömmer sig och inte kommer fram mer.


Lista

Jag gillar listor, hittar flera när jag läser andras bloggar och tänker alltid vad jag själv skulle svara så här får ni mina svar från en lista som jag såg när jag läste en blogg i kväll, så den är stulen från en annan.

1. Något smeknamn?  Marran, Majsan, Murran, Darcy 

2. Pappas namn? Lillis-Henry 

3.  Favorit dricka? Trocadero 

4. Tatuering? Ja, två stycken

5. Kroppspiercing? Nej, hade hål i näsan en gång i tiden. 

6. Hur mycket gillar du ditt arbete 1-10? Vissa dagar 1, vissa dagar 10. Oftast 7 

7. Födelseplats?
Boden lasarett  

8. Favoritsemester ort?
Grekland 

9. Har du någonsin varit i Afrika?
Nej 

10. Har du stulit en trafikskylt?
Nej 

11. Har du varit med i en bilolycka?
Nja, en avkörning då vi rullade runt och landade på taket 

12. 2 dörrars eller 4 dörrars?

13. Salladsdressing? Nej, helst inte. 

14. Favorit paj? Blåbär  

15. Favorit nummer?

16. Favorit mat? Tacos 

17. Favorit film? Pulp Fiction 

18. Favorit dag i veckan?
Torsdag 

19. Favorit märke på kroppstvål? Palmolive 


20. Favorit Tvshow?
Vet ej

 
21. Favorit tandkräm?
Auaqufresch 

22. Favorit doft? Min dotters doft 

23. Favorit årstid? Sommar  

24. Vad gör du för att koppla av?
Sitter framför dator, msn, blogga,  

25. Meddelande till din vänner som läser detta?
Fortsätt läsa min blogg 

26. Hur ser du dig själv om tio år? Framgångsrik personligtränare och gymägare 

27. Vad gör du när du är uttråkad? Biter på naglarna 

28. Vad tycker du om att få? Komplimanger av min make, bara för att de kommer för sällan.

Ensam

Sitter ännu en lördagskväll ensam… framför datorn, maken arbetar och dottern sover. Jag har ju tidigare bestämt mig för att inte klaga men jag måste få klaga och tycka att det är tråkigt att min make arbetar varannan helg. De helger han arbetar, vilket alltså är varannan jävla helg, träffas vi en timme och trettio minuter mellan klockan 16-17.30. Jag vet att det inte än någon annan som kan ändra på detta förutom vi själva så jag ber inte om medlidande men jag är bara en vanlig människa som behöver få klaga och tycka lite synd om mig då och då. Jag saknar honom och önskar att vi kunde få vara tillsammans varje helg eftersom det är då jag är ledig.

 


Det händer mycket i mitt liv just nu, saker som jag skulle vilja blogga om och dela med mig av, men jag väljer att inte göra det dels med respekt för andra människor och dels för att det inte är läge just nu. Det som dock inte händer är att jag inte är den mkfitness som jag utgivit mig för att vara…Mkfitness är i lite dvala, visst jag tränar några gånger per vecka men har totalt glömt bort eller förträngt att äta den hälsosamma kost som jag vanligtvis äter. Min ursäkt, eftersom vi människor oftast har en ursäkt till det vi gör, är att det snart är jul. Duger den?


 

Det finns människor i mitt liv som är värda att omnämnas i min blogg om och om igen och idag börjar jag med min kusin och hans familj som inte bor så långt ifrån oss. Vad hade jag gjort utan er? I dag har vi haft julbak tillsammans. Vi bakade pepparkakor och lussebullar och lyssnade på ljuv julmusik, det enda som saknades var den vita snön och glöggen. Min kusin är en underbar människa, snäll, snygg, trevlig, rolig och skön inställning till livet har han också. Dessutom har han även haft förståndet att gifta sig med underbart snäll, snygg, intelligent, rolig och omtänksam kvinna. Tack för det kusin-vitamin. Jag älskar er. Inte att förglömma deras två barn som också förgyller livet för oss alla, förutom när de vägrar att städa sina rum förståss.


 

I dag har det varit demonstrationer i Salem av högerextremister och antirasister. Detta sker varje år vid denna tidpunkt sedan år 2000 då en kille mördades i Salem. Högerextremisterna vill hedra den som dog och vänsterextremisterna vill sätta stopp för deras manifestation. Hela Salem invaderas av höger och vänsterextremister och poliser. I dag fanns även de som trodde att Salem fått besök av utomjordingar då det syntes gröna och vita sken från himlen som snurrade runt och runt. Som tur var klarade sig Salem i alla fall från besök av utomjordingar idag då det visade sig att det som flög runt var en helikopter.

 


Take care out there./mk


Dagens tanke:
Var rädda om varandra

Poker.

Tre viktiga saker att tänka på inför pokerkvällen med polarna.

1.
Se till att gamla spelskulder är betalda.

2. De som är med i turneringen skall ha kontanter att lägga in, spela inte på krita.

3. Drick ingen alkohol.

Om du följer dessa tips när du spelar poker med polarna lovar jag att du minimerar risken för att ni blir ovänner.

Regel: Svara med en mening.


Namn:
mk

Ålder: oväsentligt

Familj: maken och den underbara dottern

Bor: newmill

Aktuell: med min blogg       

Vilken person skulle jag vilja sjunga duett med?

Bono.


Vilken cd i min samling hamnar sällan på skivtallriken?

Mix Max skivan som jag fick av en barndomskompis för länge sedan.

 
När tvivlar jag?

Allt för ofta.


Vad är det första jag gör när jag vaknar på morgonen?

Går på toaletten och kissar.

 
Jag får en timme med socialministern Göran Hägglund, hur tillbringar vi den?

Jag ser till att han bjuder mig på en god lunch medan jag frågar honom hundra frågor om hur alliansen tänker att låginkomsttagare skall få det bättre genom deras politik.

 
Vilket drag föraktar jag mest hos andra?

Egoism.

 
Vilken julkalenderfigur från andra år gillar jag bäst?

Staffan och Bengt.

 
Vilken är min största extravagans?

Månadsmagasin och kokböcker.

 
Vilken är den finaste komplimang jag fått?

Att jag är intelligent.

 
Vad är det första jag lägger märke till i någon annans hem?

Hur städat det är.

 
Lussebullar eller pepparkakor?

Lussebullar.

 
Om jag fick en tidsmaskin, vilken period skulle jag då besöka?

1960-talet, för att få uppleva tiden när Beatles var som störst.

 
Jag får 5000 kronor, vad köper jag?

Kläder och skor till mig och min dotter.

 
Vad skrämmer mig?

Klimathotet och den borgerliga alliansregeringen.

 
Vad gör jag helst en ledig dag?

Gör något roligt tillsammans med maken och dottern, tränar och äter en riktigt god middag.

 
Vad är det första jag gör när jag kommer in på ett hotellrum?

Kollar in tv-kanalerna och lägger mig i sängen för att se om den är skön.

 
Vad hittar man aldrig i familjens kylskåp?

Rotmos och sparris.


 Vad är det dummaste jag gjort?

Mobbat under grundskoletiden.

 
Vilken sport skulle jag aldrig drömma om att testa?

Stavhopp.

 
När jag blir riktigt sugen på något vad vill jag då äta?

Mycket; choklad, lussebullar, min mammas hembakta mjukkaka med ost.

 
Vilket uttryck använder jag allt för ofta?

Typ.

 
Vilken kroppsdel är jag mest stolt över?

Axlarna.

 
När gapskrattade jag senast?

I lördags när jag stod ute och rökte en cig med min kusin.

 
Vad har jag på nattduksbordet?

Mängder av månadsmagasin, väckarklocka, handkräm, fotkräm, idominsalva, pennor, träningsböcker, en skönlitterär bok.

 
Vad tror jag att människor tänker om mig när de träffar mig första gången?

Oj, vad hon pratar mycket men hon verkar i alla fall lite trevlig och dessutom är hon ju snygg???

 
Om jag var gud för en dag vad skulle jag ändra på först?

Att inga barn behöver lida mer av varken våld, svält, krig eller försummelse av sina föräldrar.

 
Vad hamnar i min lördagsgodispåse?

Dumlekola, twix, ljusa romerska bågar, söta fiskar, hallonmumrikar och cola flaskor.

 
Vilket är mitt motto?

Olika beroende på humör, men idag är det ”tänk först tala sen”.

     

 

  

Tankar inför julen.

Mindre än tre veckor till jul och det regnar, regnar och åter regnar. Jag vill inte ha minus 20 grader men åtminstone några minus grader och lite snö så att det lyser upp lite grann. Jag har insett att jag måste ta klimathotet på allvar och dra mitt strå till stacken. Det var en test i Aftonbladet för några veckor sedan där man skulle svara på om man var en miljöbov eller inte. Jag fick typ sämst tänkbara resultat, jag är en miljöbov. Jag kör bil till jobbet, jag har över 20 grader inne, jag använder inte låg energilampor etc. Jag skall försöka att ändra på något i alla fall. Jag vill inte att Sverige skall bli ett land utan vinter.

Jag tycker ganska lite om julen, den skapar mest bara stress. Jag önskar att julklappar inte existerade, jag får ångest över att tänka på när vi skall ut och inhandla dessa julklappar. Inte för att jag ogillar att ge bort saker till personer som jag tycker om, jag skulle hellre ge bort en present när som helst under året då jag tex. hittar något som jag tycker passar just den personen. Nu känns det som att man måste hitta något bara för att det är jul och inte för att man tänker just på den personen när man ser en speciell sak. Nåja, jag kommer som vanligt att ge mig ut i sista sekunden och inhandla alla dessa klappar och som vanligt intalar jag mig att jag gör det för barnens skull...

Jag och min man har inte bestämt oss för var vi skall fira julafton. Vi vill båda att det skall vara en dag då man tar det lugnt och njuter av att vara med familj, släkt eller vänner och inte att det skall vara stressigt och bara handla om en massa förberedelser av julmat. Ingen av oss är speciellt förtjust i julmat och tycker att det ofta handlar om mat, mat, mat och att det skall lagas mat flera dagar i förväg. Jag skulle kunna äta tacos på julafton eller varför inte en god kebabrulle så att ingen behöver ägna sig åt matlagning den dagen. Tänk om min traditionella mamma skulle läsa detta, då skulle hon tycka att jag är helt från vettet. Hon är en riktig 40-talist med allt vad det innebär. Jag kan återkomma till detta och förklara mer vid ett annat tillfälle. En julafton firade jag och maken på tumanhand och det var så lugnt och skönt (vi åt inte tacos). När vi blir pensionärer skall jag fira jul utomlands och då har jag slutat handla julklappar, utom till barnbarnen förståss....