Alva sjukling.

Lilla Alva är sjuk, hon har hög feber och en kraftig halsfluss. Hon blev dålig i går förmiddag och kräktes samt fick feber. Vi trodde hon hade fått magsjuka. I morse var febern fortfarande hög men hon hade inte kräkts sedan i går kväll. På morgonen försökte få i henne smörgås och då hon svalde klagade hon på att det gjorde ont i halsen. Jag kollade henne i halsen och konstaterade ganska snabbt att hon måste ha halsfluss. Vi fick en läkartid och mycket riktigt, hon har halsfluss. Hon är jättehängig och har mycket ont i halsen. Alva är ett barn som mycket sällan har varit sjuk, våra VAB-dagar går att räkna på händerna. Så sjuk som hon är nu har hon aldrig varit.

Lilla Agnes har eksem. Vi var till läkaren i onsdags och fick ordinerat cortisonsalva. Pricktesterna visade ingen allergi. Hon har redan blivit bättre och börjar se normal ut i ansiktet, dock har eksemen dragit sig nedåt och nu har hon rodnad runt halsen. I dag var jag på återbesök med henne och vi skall fortsätta med att smörja henne och fick en ny tid för återbesök till torsdag. Hoppas att hennes eksem inte är bestående.

Min svärmor är här på besök och tacka gudarna för det. Alvas läkartid idag krockade totalt med Agnes mattid och farmor tog Alva till vårdcentralen Dessutom har hon varit hemma med henne när jag var till sjukhuset med Agnes. Om jag varit ensam med flickorna vet jag inte hur jag skulle ha löst det.

När man skall boka läkartid här i Nykvarn så får man en telefontid då en sköterska ringer upp. Vi fick telefontid 10.45 och jag tänkte att då hinner jag köra ett cykelpass i 30 minuter innan det ringer. Jag satte mig på cykeln och trampade av bara den och efter 15 minuter ringer det... min puls låg på 165 slag/minut och jag flåsade som fan. Sköterskan måste ha trott att jag var inne i världens sexakt eller nått sånt....

/mk


Trött.

Jag hade glömt bort hur trött man kan bli som småbarnsförälder, att man inte får sova tillräckligt och att den högsta önskan man har är att få sova en hel natt. I går frågade maken mig vad det första jag skulle göra om jag vann typ 100 miljoner. Jag har svårt att tänka mig så mycket pengar, vilket inte är konstigt men högst upp på min önskelista just nu är SÖMN! Det är en stor skillnad att ha två barn, när Alva var liten kunde jag ta igen mig lite då och då under dagarna nu funkar det liksom inte så. I går bad jag Alva att sluta tjata och tjafsa när hon skulle äta kvällsfika för att jag är så trött, då tittade hon på mig med sina underbara ögon och frågade
Mamma varför är du så trött???
Hon är så med i matchen, jag älskar henne och lovar from nu att min trötthet inte ska gå ut över henne.

 /mk

Agnes 1 månad.

I dag är Agnes 1 månad. Vi har varit på BVC-besök idag.
Vikt: 4280 gram
Längd: 54 cm
Måltider: Ammas var tredje timme dygnet runt.
Sovtider: Från att ha sovit nästan jämt mellan ammningarna blir nu vakentiderna längre och längre för varje dag.

Agnes har fått utslag i ansiktet och lite på kroppen och ser ut som en grillad kräfta. Vi har fått en läkartid till onsdag för att kolla upp vad det kan vara dock har vi smort med en ny skrovsalva idag och vi ser redan resultat.

/mk

Första springturen.

I dag har jag sprungit för första gången sedan i höstas, gissa om det var kul. Jag sprang i motionsspåret, 35 minuter. Det gick riktigt bra och var så roligt och skönt, jag tror att alla promenader har gjort att min kondition inte försämrats allt för mycket.

I natt har Agnes varit en Knorrhona... Hon har sovit jättedåligt och bara legat och knorrat från klockan 02.00-07.00. Hon hade antagligen en massa magknip och det underbara med henne är ju att hon inte gråter trots det, men hon hörs ändå med sitt eviga knorrande. Jag vet inte om det var pga. vitlöken som vi hade i middagen i går som gjorde att hon fick magknip. Det är svårt att veta vad man inte skall äta för att det skall påverka henne. Hoppas hon sover bättre i natt för jag behöver sömn och i morgon har jag dessutom inte möjlighet att sova längre på morgonen eftersom maken åter börjar sin arbetsvecka i morgon. I går och i dag har han tagit både tjejerna på morgonen så att jag har fått sova lite längre. Jag längtar efter att sova längre än 3 timmar i sträck.

/mk

Beach 2008.

Jag gick snabbt ned min extra kilon från graviditeten, efter 2 veckor kom jag i mina vanliga jeans. Dock är magen fortfarande lite slapp och nu är mitt mål att få den fastare och plattare inför sommaren. Jag har kommit igång med min träning, förutom mina dagliga promenader med Agnes i vagnen kör jag övningar som där jag använder kroppen som redskap, tex. armhävningar, sit ups, triceps pressar, knäböj, ryggresningar etc, etc. Jag försöker hinna med att köra lite yoga också för det är så bra för min rygg. Som jag nämnde tidigare hade jag 6,5 km promenad med maken innestående men jag valde att ta den ensam med mina stavar i motionsspåret i stället och han var hemma med Agnes. Me = love träning, mkfitness is back!!!!!!

Men främst av allt älskar jag min familj, våra underbara barn och min underbara make, jo, det är sant han kan faktiskt vara underbar han också ibland.

I kväll är det mitt favoritprogram, Let´s Dance. Jag och Alva har varit och köpt massor av lösgodis till vår myskväll.

/mk


Veckans blommbukett...

går till min mamma.

Mina föräldrar har varit hos oss en vecka och åker hem i morgon. Min mamma har varit helt underbar, hon har hjälpt mig i massor. Maken arbetade förra veckan och hans arbetshelger är ju pesten, dvs. hans skift 18-06. Min mamma har lagat mat, passat barn, putsat fönster, etc, etc. Hon har stigit upp tidigt på morgonen och tagit hand om båda tjejerna och jag har fått sova en timme extra, so nice. Hon har nattat Alva på kvällarna, lämnat och hämtat henne på dagis, tagit hand om Agnes så att jag har kunnat vara med Alva eller kört lite yoga. Jag har tom fått möjlighet att gå på två stavpromenader, som jag saknat att gå med mina älskade stavar:). Just nu önskar jag att min mamma bodde närmare oss.
 
Tack för all hjälp mamma.

I dag har vi varit och fotograferat Alva och Agnes, de kommer att vara med under nyfödda i LT. Alva var jätteduktig och höll själv i Agnes. Vi hann även med en sväng på stan och en lunch på Nancys såklart.

Skellefteå har vunnit två matcher och spelat en oavgjord under den senaste veckan vilket innebär att maken är piskad att gå på promenad med mig. Vi började i dag med en promenad på 6,5 km och kvar är 6,5 km till av det som jag hade innestående. Blir det seger på torsdag också så blir det 5 km till...

/mk

SOL!!!

I dag är det UNDERBART väder här i New Mill. Solen skiner och det är ett par + grader. Jag har varit på en långpromenad med Agnes och Alva har varit med mormor och morfar. Alva fick vara hemma från dagis i dag för att mormor och morfar kommit. Hon blev jätteglad när de kom och väntade hela kvällen på dem.

I natt har jag sovit bra och hårt mellan amningarna. Jag känner mig pigg och full av kraft, det beror nog också till stor del på det underbara vädret. Hoppas att känslan håller i sig.

I går var jag och våra tjejer på vår första utflykt utan maken. Vi åkte in till Södertälje och åt lunch. Vi mötte upp Malin och det var trevligt att hinna träffa henne en stund. Alva är jätteduktig och lyssnar bättre när jag är ensam med henne än när vi är båda två. Hon är världens bästa storasyster och jag är så stolt över henne. Agnes är världens bästa bebis och jag är stolt över henne också.

Som det känns i dag vill jag vara hemma med våra tjejer i flera år, längtar inte ett dugg till jobbet.

/mk

Familjeliv.

Det blir inte mycket bloggande i mk:s liv just nu. Jag prioriterar annat, tar mig inte heller tid att läsa andras bloggar som jag brukar. Jag har följt ganska många bloggar under en lång tid, mest träningsbloggar men även andra, nu blir det snabba uppdateringar då och då.

Livet som tvåbarnsmor är BRA. Dock ser varje dag ganska lika ut, det händer inte så mycket. Alva går på dagis mellan 7.30-10.30 varje dag och under den tiden äter jag frukost, ammar Agnes och går jag min dagliga promenad med Agnes. Sedan är det dax att laga lunch till mig och Alva. Efter lunch vill Agnes ha mat igen och efter det ser jag till att hemmet är ok. Ja, jag har en släng av städmani och den har inte släppt trots att jag fått ett barn till, tyvärr. Jag försöker att ge Alva kvalitetstid när Agnes sover. Jag och maken är duktiga på att turas om att ta hand om Agnes så att även Alva får egen tid med mig. 

Alva är jätteduktig och har axlat rollen som storasyster mycket bra. Hon har lite separationsångest från mig och så fort jag inte är i närheten frågar hon efter mig. 

Agnes är familjens nya matvrak, hon slår nog tom sin mamma... Hon är snäll och gråter sällan. Hon vill äta två ggr per natt och det är ju ok. Dock åt hon tre ggr natten som var... hoppas att det bara var tillfälligt!!! Trots att det bara gått drygt två veckor sedan Agnes föddes längtar jag redan efter en hel nattssömn, men det är bara att gilla läget. Det är typ flera månader bort innan det blir verklighet. Jag längtar också efter att få bli berusad och röka en och annan cig. Den 25 juli då skall det ske....

Jo, jag får ju inte glömma bort att gratulera min svåger och svägerska som också fått en bebis. Han föddes den 7 februari (på makens födelsedag), han heter Loke. Längtar till vi får träffa dem.

I morgon kommer mina föräldrar hit. Det skall bli kul att de kommer och skönt att få lite hjälp.

/mk 

Snabb uppdatering.

I går fyllde jag 31 år. Maken påtalade att jag börjat få rynkor under ögonen, hm? Jag inte är man 20 längre. Känner mig som 41 ibland.

Här hemme rullar dagarna på. Amning, byte av blöjor, leka med Alva, gå promenader etc, etc. Händer inte så mycket annat ännu. Försöker hitta rutiner för hela familjen.

Nu vill Agnes ha mat.

Kram mk