God Jul.

Vilken lugn och fridfull jul familjen "BadElectricForest " haft. Maken gick av sitt skift på julaftonsmorgonen och sov fram till lunch. På förmiddagen var jag och dottern till kyrkan, ja det är faktiskt sant. Julkrubban kläddes eller vad man nu skall kalla det. Jag kände mig verkligen som en god mor som tog med mig dottern till kyrkan... När maken vaknat och vi ätit lunch åkte vi till Salem där vi firade resten av julafton tillsammans med familjen Nilsson och deras släkt. Det var mycket trevligt, jag är tacksam över att vi får vara tillsammans med dem då de är den enda familj vi liksom har här nere. Dottern var nöjd över alla julklapparna och inte så rädd för tomten som hon var i fjol dock tordes hon inte krama honom.

I går, juldagen, var en slappar dag. Vi var hemma hela dagen och tog det lugnt. Jag hann med en stavprommis i Oxvreten och så var vi ute med dottern och lekte. I dag har vi varit på mellandagsrean och handlat en mic åt dottern som maken kopplade in i stereon som hon fick ta upp till sitt rum. Hon har sjungit hela eftermiddagen och kvällen och är jätteglad över sin julklapp. Hon sjunger samma repertoar om och om igen. Det är förutom Astrid Lindgren sånger, Benjamin Ingrosso och Zlatan låten som en liten kille sjöng förra sommaren. Hon fick också en discolampa i julklapp och den skall vara på när hon har uppträdande.

I kväll bakade vi pizza och det smakade super gott. I morgon ska jag jobba och TRÄNA. Jag har inte varit på gymmet sedan förra torsdagen så nu är det dax. Jag har varit jättetrött sedan i söndags och somnat på eftermiddagarna och det är inte likt mig. Nu känner jag mig lite piggare och hoppas att jag orkar med ett strykepass i morgon, som det känts sista dagarna har jag inte orkat med någon styrketräning. Kanske det har att göra med att jag är gravid i vecka 36 eller vad tror ni????

/mk


Längtar...

bebisen kommer ut. Jag tycker att den kan komma direkt efter årsskiftet. Det börjar bli jobbigt att sova, måste stiga upp för att kissa 3 ggr per natt, min vanliga sovställning är på mage och det funkar liksom inte nu. När jag går mina stavpromenader flåsar jag som f-n i uppförsbackarna, oj vad jag längtar efter att få ta ut  mig ordentligt igen, utan att känna att det tar emot lite överallt. Jag vill springa... och jag vill lyfta skrot så att musklerna skakar. Jag kämpar i alla fall på med träningen så gott det går och i veckan har jag kört tre styrketräningspass på gymmet och promenerat tre långpromenader med stavarna. Det bästa med att arbeta halvtid är att jag orkar att träna, jag tränar innan middagstid och har hela kvällen ledig, nice.

Jag var på MVC-besök i tisdags och alla värden var bra. Min vikt landade på samma som sist jag var där, men barnmorskan var nöjd ändå. Jag mår mycket bra och har tom varit förskonad från de elaka hemorojderna i några veckor nu. Peppar, peppar...

I onsdags hade vi julfrukost på jobbet och då kom en av mina kollegor som fick barn för en månad sedan tillsammans med sin bebis. Gissa om mina hormoner började spela ett spratt, brösten spände och livmodern drog ihop sig, jag fick en sådan längtan efter min bebis. Jag vill vara med den nu, känna doften av bebis och få njuta av att bli mamma till ett barn till, det största i livet.

I kväll, eller snarare i eftermiddag klockan 17.00 slocknade min solstråle i soffan medan hon såg film. Maken åkte på arbetet 17.30 och jag gick för att laga middag. Tänkte väcka henne när maten var klar och jag gjorde verkligen ett tappert försök men hon var däckad. Hon sov som en stock och 20.00 klädde jag av henne, satt henne på toaletten, hon kissade och sedan borstade jag hennes tänder. Hon vaknade inte och nu sover hon i sängen. Hon vaknar säkert när jag går och lägger mig och jag kan höra hur hon frågar mamma är det morgon nu?

I går var jag och solstrålen till Stockholm och klippte oss. Hon var jätteduktig och satt still hela tiden. Efteråt gick vi på café och fikade, hur mysig som helst. Jag älskar henne sååååååååå....

/mk

Helgen.

I helgen har jag tagit fram bebiskläder och plockat ut de som kan användas både till en pojke och flicka. Det blev en hel del kläder som jag också passade på att tvätta. Om vi får en flicka till så kommer vi inte behöva köpa mycket nya kläder, då är det bara att gå upp på vinden igen och plocka ned en hel kartong med ännu mer kläder. För att få möjlighet till shopping av nya kläder måste vi få en pojke...då har jag en bra ursäkt till maken! Med en flicka har jag liksom ingen ursäkt...

I fredags hade jag bjudit hem fem arbetskamrater på middag. Jag hade lagat två sorters lasange en med köttfärs och en vegetarisk med spenat. Det var trevligt och jag tror att de tyckte maten var ok.

I dag har jag en sådan där måndagsångest, jag vill inte gå till jobbet i morgon. Det är stressigt och jag känner att jag inte räcker till med att arbeta halvtid. Jag planerar att arbeta fyra veckor till för att sedan vila ordentligt två veckor. Jag skulle vilja slippa arbeta efter årsskiftet då jag känner att jag blir stressad av att bara vara där och det resulterar i ökade sammandragningar. I morgon skulle jag egentligen har varit på en kurs men jag har valt bort den. Jag skall ta tag i att skriva klart två utredningar som jag måste bli klar med innan jag slutar, när de är klara känner jag att jag skulle kunna sluta på en gång. Jag önskar att jag skulle kunna trappa ned på tempot nu när det är i slutet av graviditeten men jag tycker att det blivit precis tvärtom sedan jag gick ned på halvtid och det är ju inte meningen.

/mk


Arbetskompisar beskriver mk!

I måndags hade vi vår sista handledning för året och jag kommer inte vara med på någon mer eftersom jag skall få en bebis och vara föräldraledig under året 2008. Som ett litet avsked fick mina arbetskompisar men hjälp av Nallekort beskriva mig. Ni som arbetar inom socialtjänsten begriper säkert med en gång vad nallekort är, för er andra kan jag berätta att det är ett "verktyg" vid tex. samtal med barn. På korten finns en bild och ett ord, tex. en glad nalle och ordet är glad. Här följer de ord som de beskrev mk med:

  • KLOK
  • PÅLITLIG
  • SPORTSLIG
  • ENERGISK
  • ÄRLIG
  • BESLUTSAM
  • ANSVARSTAGANDE
  • ÖPPEN
  • BESTÄMD
  • FÄRGSTARK
  • SJÄLVSTÄNDIG
  • AVSLAPPNAD
  • ORDNINGSAM
  • BEGÅVAD
  • STÖDJANDE
  • OMTÄNKSAM
  • LÄTTSAM
  • GLAD
  • MODIG

Synd att min make inte förstått att jag är så bra och ändå har han haft 10 år på sig...
Jag kommer att använda mig av dessa ord vid nästa löneförhandling...
Tack till mina arbetskamrater som uppskattar mig... för det är det ingen annan som gör!

/mk


Vecka 33

Vecka 33

Grov tabbe på jobbet...

I dag har jag varit ledig och i går var jag på resa till ett  behandlingshem så jag har inte varit på jobbet sedan i tisdags. I kväll ringde Malin och vi pratade på om lite ditt och datt. Hon nämnde lite kring hur arbetsdagen hade varit och berättar om att ngn. på jobbet har glömt att ta upp en anmälan som ringdes in under förra veckan och att de inte visste vem det är som gjort en sådan grov miss. DET ÄR JAG!!!! Shiiiiiiiiiiiiiit, en sådan miss får man inte göra i mitt arbete, så fort hon började prata om det kom jag på vad det handlade om och att jag totalt glömt bort att skriva ned det och lämna till vår mottagningsgrupp. Jag har världens ångest och vill att det skall bli fredag nu så att jag får erkänna mina synder och ta på mig skulden för det som hänt så att ingen annan behöver göra det. Dessutom var det en ganska allvarlig anmälan, fan mk nu är det nog dax att sluta arbeta helt!!!

Ultraljud nr 2.

I dag har jag varit på ett extra ultraljud för att uppskatta bebisens storlek. Detta då Alva var liten vid födseln, (2690 gram och född i vecka 39+4) samt då jag inte gått upp så mycket i vikt denna graviditet. Jag har inte känt mig ett dugg orolig för att bebisen inte skulle må bra eller vara för liten och jag fick det bekräftat idag. Doktorn sa att bebisen är normal för tiden och att det inte finns ngn. som helst anledning att vara orolig för att den skall vara för liten. Han sa också att alla inte behöver få stora barn och att jag bara skall vara tacksam för att jag inte är en av dem. Detta känns bra och nu behöver ingen vara orolig för att jag fortfarande tränar och inte har gått upp speciellt mycket i vikt, så det så!!!

Jag har börjat att fundera på att göra klassikern, men vill få någon med mig. Finns det någon som är intresserad så säg till mig. Jag tänkte att jag skall börja med Lidingöloppet till hösten och sedan göra de tre andra grenarna under 2009. Det enda som jag oroar mig för är skidåkningen, jag är totalt urkass på att åka längdskidor. Sist jag provade var under påsken 2006 och då föll jag i första nedförsbacken och resterande nedförsbackar satte jag stavarna som broms framför mig. Jag fegar totalt ut när det blir lite fart. Men jag får planera in två veckor i Norrland under början av året 2009 och träna järnet på längdskidorna.

Så ni som känner att ni har lust att hänga på mig i mina planer säg till....

/mk

Återhämtning.

I helgen var Alva med mormor och morfar. De åkte till Surahammar och stannade borta två nätter från lördag-måndag. Maken varpå grabbresa till Jönköping lördag-söndag. Mk var ensam hela lördagen och halva söndagen vilket var HELT underbart. Jag behövde verkligen det, bara vara själv och inte ha någon annan att tänka på. Jag var på stan under dagen och lunchade med min kära arbetskamrat/vän Malin. Lunch utan barn, avslappnande, vi kunde sitta och surra länge utan att bli stressade av barnen. På kvällen tog jag en promenad och sedan såg jag tv.

Jag sov till 09.00 på söndagen, vilket inte hänt på väldigt länge. Sovmorgon för mig brukar vara typ när Alva sover till 08.00. Jag tog en promenad i Oxvreten och sedan tog jag bussen in till S-tälje och tränade lite styrketräning. När jag kom hem var maken hemma och vi lagade middag tillsammans och sedan såg vi en film, American Gangsters. Den var bra och jag kan varmt rekommendera er att se den; dock måste man vara utvilad och ha gott om tid på sig eftersom att den är närmare tre timmar lång. Mk brukar somna så fort vi slår på en film, men inte igår.

I dag sov jag till 09.15, så skööööööönt. Tog en promenad i dag igen innan Alva kom hem. I dag har min havandeskapspenning börjat vilket innebär att jag bara arbetar halvtid. I dag har jag varit ledig hela dagen. Jag har varit på yogan och i kväll var jag och maken på föräldramöte på förskolan.

Alva är så glad över att mormor och morfar är här och hon tyckte att det var så kul att få åka bort med dem utan mamma och pappa. Jag uppskattar verkligen att mina föräldrar tog med henne och önskar bara att det vore möjligt oftare.

/mk