Serieledning.

Makens lag är, för första gången på 27 år, i serieledning. Och dessutom var han på plats och fick se matchen i kväll. Tala om lycka för honom. Jag unnar honom verkligen det, min hjälte. Lycka blir det för mig när han kommer hem i morgon kväll. Efter snart 11 år tillsammans brukar jag inte sakna honom speciellt mycket när vi är i från varandra men nu gör jag det, på riktigt. Jag känner mig mer kär i honom än vad jag gjort på länge. Älska honom kommer jag alltid att göra.

/mk

No Skellefteå, thanks god.

Inget tyder på att det blir något av Skellefteå jobbet. Av fyra ska två gå vidare för ytterliggare intervju och dit kanske inte maken går men hur som helst spelar det egentligen ingen roll eftersom att den lön som de erbjud knappt var bättre än den maken har idag. Jag är lättad, på min plus och minus lista får 08-området flera ggr mer puls än Skellefteåoch Skellefteå flera ggr mer minus än 08-området. Det enda som egentligen hamnar på plus sidan för Skellefteå är att vi får närmare till föräldrar och syskon samt till barnens kusiner.

Nu längtar jag bara efter att han kommer hem igen, hem, ja detta är vårat hem och jag hoppas det förblir så.

/mk

ADHD-tendenser.

Eftersom att maken helt oplanerat åker till Skellefteå i morgon och stannar till på fredag (hemma sent på fredagkväll) var mk tvungen att ändra sitt träningsschema för denna vecka. Inget som mk gillar. När det inte blir som jag planerat har jag svårt att acceptera det bara så där rakt av. Denna gång ändrade jag planeringen utan att bli irriterad men vad händer då? Jo, när jag meddelar maken min planering informerar han mig att han hade fackmöte i kväll (han har sagt det tidigare men det hade jag förträngt) dessutom frågar han om det är ok att han går ut extra och arbetar några timmar dagtid på lördag. Shit, där föll min planering igen, två ggr på en vecka är mer än vad ADHD-mk klarar av. Lite gnäll och tandagnissel blev det och ändring igen. Inte nog med detta. 

När jag kom till gymmet i dag och skulle köra ett spinningpass som fanns med på mitt schema meddelar personalen att det passet utgått pga. att intruktören som hade passet slutat. Mk höll på att få ett spel, men sansade sig i sista sekund. Jag kan ju inte få allmänheten att tro att jag har ADHD. Jag fick återigen ändra planeringen. Det blev 55 min på  motionscykeln istället. Same, same, but diffrent.

/mk  

Lite orolig är jag.

Maken har sökt ett arbete uppe i Skellefteå, mest bara för skoj skull. Nu har han blivit kallad på intervju, inte något som jag eller han egentligen trodde han skulle bli.  Han åker upp för en intervju redan nu på torsdag (hans eget förslag, det är hockey i Skellefteå Kraft Arena och han kan slå två flugor i en smäll). Bara för att det är intervju innebär det ju inte att han får tjänsten men jag känner mig lite orolig. Tänk om han skulle få det? Vad gör vi då? Vet inte alls om jag har någon lust att bli Flatbottning. Jag trivs bra här, har arbete här. Men om vi skall titta på min och makens historia har vi aldrig bott längre än 3 ½ år på samma ort så det börjar väl bli dax... och när vi väl bestämmer oss brukar det gå fort. Nåja om det överhuvudtaget skall vara intressant så skall lönen var mycket bättre än idag.

/mk

Pappa kommer hem till påsk...

I dag när det ringde bad jag Alva svara då jag var uppe och bytte blöja på Agnes. Det var på förmiddagen och då brukar det vara mormor som ringer, men den här gången var det någon annan. Samtalet lät ungefär så här:
Alva: Hej, vem är det?
Alva: Men vem är det?
(jag ropar till henne att hon måste säga hej det är Alva.)
Alva: Det är Alva.
Alva: Nej, han är inte hemma, han kommer hem till påsk och mamma är uppe på övervåningen.
Alva: Hej då.
och hon la på luren.

Jag trodde bara att det var någon telefonförsäljare som sökte Maken och brydde mig inte mer om det. I kväll när maken kollade sina mail hade han fått ett mail från ett arbete som han sökt. De bad honom höra av sig så snart som möjligt då de vid upprepade tillfällen försökt att nå honom på mobilen och hemma. (Han hade uppgett fel mobilnummer). Mailet var skickat strax efter telefonsamtalet som Alva tog. Jag frågade Alva om den som ringde var en tjej och kanske hette Anna, ja svarade Alva, precis så var det. Pappa kommer hem till påsk... vad ska hon tro?

/mk

15 km.

Mitt långpass idag blev 15 km på tiden 01.23.50. En km-tid på 5,35 min. Jag är supernöjd. Mitt längsta pass innan dagens var 12 km. Nu springer jag långdistanspass på riktigt. Fan vad jag är bra, (både på att springa och städa).

Jag har planerat in flera lopp som jag skall springa under 2009. Först ut är Premiärmilen den 29 mars. Loppet går på Norra Djurgården. Mitt mål är att vara i mål under 50 minuter. Den 9 maj går Spring Cross Terränglopp också på Norra Djurgården. Sträckorna är 6 km och 12 km. Jag planerar att springa 12 km och vara i mål under 70 minuter. Den 19 maj är det också en tävling på en mil i Stockholm som är intressant. Självklart ska jag också vara med i tjejmilen och mitt största mål under nästa år är att starta i Stockholm halvmarathon (21 km) den 5 september. Vi får se om jag når dit.

/mk

Jag är bra på att städa.

Detta samtal utspelade sig mellan mig och Alva i kväll när vi städade (plockade leksaker) på hennes rum.

Jag: Alva hjälp till att städa nu.
Alva: Jag vill ha saker på golvet.
Jag: Tycker du att det är fint på ditt rum när det är så här stökigt?
Alva: Ja, tycker inte du mamma?
Jag: Nej, verkligen inte. Jag tycker om när det är städat.
(Jag konstaterar att vi inte är lika varandra i det avseendet och försöker förklara för Alva hur jag menar.)
Alva: Mamma tycker du om att städa?
Jag: Tycker om och tycker om, jag tycker iaf om när det är städat och det verkar inte du göra.
Alva: Är du bra på att städa?
Jag: Ja, är det någonting som jag är bra på så är det väl att städa!
Alva: Ja, mamma du är bra på att städa.
Jag: Vad tycker du mer att mamma är bra på?
Alva: Jag vet inte.
Jag: Finns det inget mer som du kan komma på som mamma är bra på?
Alva: Nej, du är bara bra på att städa.

/mk

Gråtrist söndag.

Inget roligt väder idag, regn och blåst. På förmiddagen har vi varit på Alvas gympa. Snart får vi väcka han som drar in pengar till familjen och det bästa av allt: han är ledig i natt. Vi har planerat att baka pizza ikväll och när barnen somnat ska vi mysa tills vi somnar, längtar. Jag har planerat et långlöppass i eftermiddag, hoppas bara att regnet lugnar ned sig lite grann.

Alla pratar om att vi får en timme extra att sova när vi ställer om klockan till vintertid, skitsnack. Iaf för oss småbarnsfamiljer, jag har fått en timme mindre istället eftersom att barnen vaknade samma tid som de brukar. Jag höll dem upp en timme längre i går kväll men inte hjälpte det.

Agnes är inne i världens utvecklingsfas. Hon är otålig och gnäller mer än vanligt, inget duger liksom. Hon vill inte vara i famnen och när vi släpper ned henne på golvet vill hon upp. Hon får sitta mer och mer i gåstolen för då är hon glad en stund iaf. Hon vill inte sitta i sin matstol vid köksbordet om hon inte får något att äta. Så fort smörgåsen eller kexet är slut skriker hon. Hon har ett hejdundrande skrik. När hon är trött och skall sova ställer hon sig upp hela tiden i sängen trots att hon är skittrött. Gladast är hon när storasyster busar med henne, men hon kan bli arg på henne också när hon är less, vilket är bra. Det händer ofta att syrran blir lite för hårdhänt och leker med henne som om om hon var minst 2 år. Precis nu blev det så och Agnes är skitarg.

/mk

Skellefteå AIK äger.

Skellefteå AIK ångar på och tog ännu en seger ikväll, dessutom mot SSK. Nu äger Skellefteå. Och ingen är gladare än frun åt en av Skellefteå AIKs största supporter. Det blir en bra dag i morgon.

Även Luleå tog tre poäng ikväll och det tackar vi gudarna för. Min käre far har ett hjärta som inte skulle orka med en förlust ikväll efter torsdagens förlust mot Djurgården, då det var såååååå nära en seger. Han var liksom i upplösningstillstånd. Ni som känner honom vet vad jag menar.

En bra hockey kväll med andra ord. Tack.

/mk

Agnes 9 månader.

Agnes fick fira sin månadersdag med Ballerinakex (det är överskattat att inte låta barn äta gott på lördagar....)
Visst är hon underbart söt våran lilla.














Världens bästa barn, jag älskar er så att det gör ont. Kärlek i massor, nu och för alltid.

Kramar mamma.

Besök på jobbet, igen.

Jag var förbi på mitt jobb idag med barnen. Jag var där för bara ett par veckor sedan också och idag var det några kollegor som frågade om jag börjar längta tillbaka eftersom att jag börjar komma ofta. Och om jag skall vara ärlig så börjar jag längta efter att arbeta. Jag blev jättenyfiken när några kollegor berättade om ett par ärenden och kände att jag vill vara med. Jag vill börja använda huvudet igen, om ni förstår vad jag menar. Tänka på mer än barn, hem, mat, städning och träning. Jag vill ha lite utmaningar i tankeverksamheten igen och det ger verkligen mitt arbete. Jag är liksom inte hemmafrutjejen.  Det jag gör hemma nu skulle jag kunna göra i sömnen också känns det som. Missförstå mig inte nu, jag älskar att vara hemma med mina barn och få möjlighet att spendera tid med dem. Men jag behöver andra utmaningar också för att må bra. Om jag fick välja skulle jag vilja arbeta typ 3 dagar i veckan och vara hemma resterande dagar, liksom kombinera arbete och att vara hemma. Har verkligen funderat på den lösningen men det fungerar dåligt med både mitt och makens arbete. Mest för att han arbetar natt och det är ju omöjligt att han är hemma samma dag som han går av. Typ han slutar 06.00 är hemma 07.00 och jag drar 07.15. Han får ingen sömn alls den dagen efter en natts arbete och det vill jag inte utsätta våra barn för. Jag får lungt vänta tills Agnes är inskolad,  om vi inte får dagisplats innan augusti så får maken vara hemma ett par månader trots att det ger ännu mindre pengar i kassan, men att vara hemma ändå till augusti vägrar jag.

Efter besöket på jobbet träffade jag Malin och hennes familj på Nancys för en lunch. Alva följde med fadern och sonen hem till dem och jag och Malin och små tjejerna gick på stan och shoppade lite, det var ju löning idag:). Jag handlade till barnen, inför vintern. Alva behövde nya fleccekläder och långkalsonger, köpte även ett par nya byxor och två tröjor till henne. Hon har verkligen vuxit och nästan alla hennes byxor har blivit för korta. Agnes var i behov av och tjockare mössa, vantar och sockar. Hon fick också en Nassebody, hur söt som helst. Jag köpte en ny vinterjacka åt mig själv på Stadium, valde den billigaste, men den är helt ok. Jag köpte ingen jacka förra året eftersom att jag var på tjocken då och året innan var jag ju dum och köpte en vitjacka, den är inte vit längre och numer både svart och gul. Helt oanvändbar och det tyckte tom maken:).

Har avverkat ett löppass på 7 km idag. Det gick bra att springa men min mage var i upprors tillstånd:). Går inte in på mer detaljer kring det. I går körde jag ett spinningpass och benen kändes som blyklumpar. Längtade till slutet redan från första minuten, men det var skönt efteråt. I morgon blir det hel vila för mk och på söndag planerar jag för ett långlöppass. Maken har bara två nätter kvar och går av söndagmorgon istället för måndag, lovely. På måndag ska han leka Stig Malm i LO-borgen.

/mk

Solen lyser och livet är bra.

I dag har det varit/ är toppen väder här i NewMill. Jag har varit på en långpromenad med Agnes i vagnen. Det var länge sedan jag gick på långpromenad med henne. Jag har också hunnit med att dammtorka i hela huset. Skönt att ha det gjort för det behövdes och det är sant, dammet hade hunnit att lägga sig denna gång. Nu ligger Agnes ute och sover och Alva har just hämtas från dagis. Maken sover men snart får vi väcka honom. Jag längtar efter hans ledigvecka. Vill kramas och mysa.

I går var jag på gymmet här i NewMill och körde armar och rygg. På tisdagen sprang jag 10 km i Oxvreten, det gick bra och kände mig pigg då jag vilat från löpningen en vecka. Vilan var behövlig. Jag körde lite styrka och ett spinningpass i stället. Helgen blev ju total vila och i måndags gick jag en stavpromenad. Funderar på ett spinningpass i idag, får se hur det passar med makens planer. Jag vet att det är hockey ikväll och då brukar det vara hans egen tid.

Agnes har lärt sig att resa sig upp och helst när hon är i spjälsängen. Hon ställer sig upp hela tiden och skrattar. Jag lägger henne ned för att hon skall sova och hon ställer sig upp, igen och igen och igen. I går kväll tog läggningen säkert 30 minuter jämnfört med 5 minuter i vanliga fall. Det händer mycket i hennes utveckling nu, min lillstumpa som blir 9 månader på lördag.

/mk

Funderingar.

Var ska familjen BadElectricForest fira jul? Vi hade bestämt oss för att åka upp till Vuollerim och fira första julen där sedan år 2000. Men efter ordentligt övervägande bestämde vi oss för att vi inte har lust att lägga flera tusen på resan, för en vecka, inte nu när vi går på halvfart vad gäller pengar in och på helfart då det gäller pengar ut. Tråkigt, då jag verkligen såg framemot att få fira en vit jul hemma i Norrland allra helst för Alvas skull. För min egen skull spelar det egentligen ingen roll var jag är under julen men för mina barns skull tycker jag att det är tråkigt om de bara får var med oss då julen liksom är en högtid för gemenskap med nära och kära. Jag har bjudit hit flera stycken från Norrland som jag verkligen skulle vilja fira jul med men de är så innibomben patriotiska... vägrar lämna Norrland och speciellt under julen.
Jag vill verkligen inte flytta upp till nordligare breddgrader och trivs bra här nere i 08-området  men just när det gäller högtider önskar jag att det var närmare dit upp.

Om tre månader blir Agnes ett år. Jag har bara ansökt om föräldraledigt till 1 februari. Vi vet inte när vi får dagisplats och jag vet inte ens om jag vill gå tillbaka till mitt nuvarande arbete. Jag skulle vilja prova på något annat arbete men har inte lust att lägga mer tid eller pengar på pendlig så jag är ganska begränsad till Södertälje. Kanske skall jag titta på något annat arbete inom kommunen. Ibland har jag funderat på om jag skall prova på att arbeta på försörjningsstöd, inte för att det låter som det mest lockande men bara för att ha provat, vem vet jag kanske skulle bli en skitbra ekonomihandläggare, för andra, då jag inte är det för mig själv...

/mk

3 poäng.

Äntligen.

Från Södermalm kommer vårt lag som spöar DJURGÅRDEN och GNAGET varje dag, varje dag
Och fanan vår är grön och vit
Och ni ska passa er för vi är HAMMARBY.

/
mk

Mamma!

Om jag fick en krona för varje gång Alva sagt MAMMA idag skulle det blivit en rejäl slant. Hon måste verkligen ha saknat mig när jag var bort i helgen. Det är kärlek!

/mk

Sundsvall.

Hemma igen efter en helg i Sundsvall med fem underbara tjejer, i blandad kompott. Kusin Lena och hennes bästa kompis Jeanette från Götet. Kusinhustrun Sara från Pite och hennes lillasyster Maja från Arvidsjaur men bosatt i Ume. Hella från Salem och så jag såklart. Girl Glam, Sundsvall 2008. Vi har skrattat, druckit en massa vin, ätit gott och dansat i flera timmar. Det blev inte mycket av varan sova, men är det fest så är det. På fredag var vi på Oscar och dansade från det att vi kom dit fram till att stället stängde. Lena försökte bli arresterad av två skitsnygga poliser men det misslyckades. Under lördagen var mk lite seg och bakis men jag stod ändå på benen redan klockan 09.00 och kräktes inte en enda gång... (Förra tjejresan i Örebro kräktes jag fram till 17.00 på lördagen). Vi var ute på stan på lördagen och åt lunch på O´learys. Vi fick vänta en timme på vår mat och jag hann äta mig mätt på popcornen som stod på borden innan vi fick maten. Hem till hotellet och vilade en timme för att sedan korka upp en vinare och börja om. Vi åt middag på hotellet och innan maten var jag allt annat än nykter och trodde att jag skulle behöva sluta kvällen redan där men så fort jag ätit färdigt var jag okej igen. Tänk så mycket en middag kan göra. Vi gick på Aveny och där var det karaoke. Sara ägde stället och Lena gjorde ytterligare en version av Leende Guldbruna Ögon. Jag gjorde succé men Linda Bengtzings Alla flickor.  Vi dansade vidare upp på övervåningen och lyssnade till ett liveband från Östersund. helt ok. Klockan 02.00 värkte fötterna och vi gick hem. Sara hade bestämt sig för att äta på MAX och tog en taxi dit. Hon och Maja kom hem till hotellet med varsin hamburgare åt oss andra, problemet var bara att vi borstat tänderna och somnat.

Jag har haft skitkul men det var underbart att komma hem idag. Har saknat barnen i massor och faktiskt också maken en heldel. En tidig kväll nu, så att jag får ta igen lite av förlorad sömn.

/mk

Sundsvall.

Snart åker jag till Sundsvall på tjejresa. Party, fest, alkohol, rökning, dans, skratt, god mat, hotell, sova. Två nätter utan barnen och maken, första natten/nätterna ifrån Agnes. Första riktiga festen sedan april 2007. Allt känns perfekt förutom att kontot är tomt och jag tackar maken för att han släpper iväg mig på en hel helg trots att det sinar i vår kassa, rejält denna månad. Jag älskar dig maken.

/mk

Home sweet home.

Hemma igen, efter en vecka i Norrland. Vi har haft en bra vecka med mormor och morfar. Njutit av lugnet och umgåtts med när och kära. På dagarna var vi i Högudden och Alva lekte med mitt kusinbarn Ebba som var med sin farmor och farfar under veckan. Byskeborna var upp en dag till Vuollerim och hälsade på, kort och intensivt men bättre än inget alls. Hoppas att de kommer till oss snart...

Jag hann med att träffa en barndomsvän och hennes son (vi fick barn samma dag 25 januari). Det är värdefullt att ha kontakt med "gamla" vänner och fastän vi inte hörs av speciellt ofta så känns det som att det var igår varje gång vi träffas. Jag och flickorna var också och hälsade på en gamla skolkompis som är en av de få som bor kvar i Vuollerim. Vi pratade gamla minnen och skvallrade om gamla Vuollerimbor.

På söndagen åkte vi ned till Boden och mina syskonbarn, Maggie, Freddan och Pilla + deras mamma. Jag och barnen sov en natt hos dem och det var supermysigt. Det blir så sällan vi ses pga. avståndet och andra rådande omständigheter och jag saknar dem verkligen. Kort och intensivt, men bättre än inget alls. Hoppas att vi ses till IDOL-finalen...

Sista natten sov vi i Sävast hos familjen Enokken. Nils var hemma igår och Alva och han fick vara tillsammans hela dagen och leka. Alva var ledsen för att vi bara hann vara en dag i Sävast, hon ville stanna en dag till för att hinna leka mer med sina kusiner. Kort och intensivt, men bättre än inget alls. Alva bjöd ned dem till NewMill till nu på lördag, jag hoppas de kommer vid ett annat tillfälle eftersom att jag ska på tjejresa i helgen...

Jag har avverkat 4 löppass under veckan. I  morgon bär det av till gymmet.

/mk

Okej.

Har inte bloggat sedan fredagen och måste erkänna att jag saknar det. Jag bestämde mig för att sluta då jag blir irriterad över att det finns personer som skriver kommentarer på min blogg, utan att tordas stå för vem man är. Jag tycker att det är så jävla fegt att kommentera mig som person och mitt liv utan att kunna stå för vem man är. Men bloggandet har liksom blivit en del av min vardag, ett sätt att reflektera över dagen, livet och allt som händer. Och jag har nog aldrig fått så många kommentarer som vid förra inlägget, att jag skulle sluta. Det är ju glädjande att ni vill att jag ska fortätta. Så jag gör det men för min och er skull.

I morgon åker jag och flickorna till Norrland så det blir iaf upphåll i bloggande på en vecka. Alva har haft resfeber hela dagen, gått på i ett och ett, haft myror i brallan liksom. Och när hon kom hem från en kompis i em ville hon se Fem myror är fler än fyra elefanter och det var ju passande.

I går vid middagen: Jag och maken bestämde oss för att dela på en flaska vin (har inte hänt sedan typ mars/april 2007). Alva ville vara med och öppna vinflaskan och det fick hon. När vi sedan satt vid bordet och skålade sa hon: I morgon när det är lunch vill jag också öppna vinflaskan... Jag svarade henne att vi inte skall dricka vin till lunchen i morgon och då sa hon men då kan jag väl få öppna den till middagen då... 

Har varit på gymmet en sväng i dag och tränat rygg och ben. I går körde jag ett spinningpass och avslutade med ett corepass. I morgon blir det en behövlig vila. Sedan skall jag göra några löppass upp i norr, lovely.

På återseende.

/eder mk


Slut.

Nu slutar mk att blogga.

Hej då.


Lekslottet.

I dag har vi varit på lekslottet i Tullinge tillsammans med familjen Henriksson/ Haugland. Alva blev jätteglad över att få träffa sin storebror som hon kallar H för. Agnes fick åka ruschkana och hon gillade det.

I går var det babysim och sista gången på denna kurs, för oss. Sista tillfället är nästa vecka men då är vi ju i Norrland. Vi har bestämt att inte fortsätta med Agnes babysim eftersom att Alvas miniplask börjar vecka 43. Det räcker med badhuset en gång i veckan tycker vi och dessutom är kurserna svindyra och just nu måste vi prioritera.

På förmiddagen var jag ut på dagens löppass. 5 km snabbdistans blev det men en km.tid på 5,04 min. Jag kände mig ganska slö i benen och huvudet vill mer än kroppen. Jag längtar till veckan då jag och barnen skall åka upp till mormor och morfar. Jag skall passa på att springa ett par pass hemma i Vuollerim. Jag sprang en hel del även när jag bodde där och det finns flera roliga rundor att springa. I övrigt så skall det bli kul att få träffa mamsen och papsen/mormor och morfar, njuta av lugnet som råder i lilla Vuollerim och inte minst få äta lite av mamsens goda mjukkakor, I Löv.

Hoppas på solsken i morgon så att vi kan tillbringa lite tid med att städa upp på vår enorma tomt/gård.

/mk


jag mår bra.

Som svar på förra inlägget...
Jag mår bra.
Det är inget fel på mig.
Vi är alla olika.
Jag är bara en vanlig småbarnsförälder som längtar efter mer sömn.
Jag mår bra i själen och är nöjd med mig själv.
Jag är inte perfekt, men vem är det.
Jag mäter mig inte bara efter fysiska prestationer som någon skrev i en kommentar.
Och ja, min make, barnens fader, tar ansvar och vi delar på görat med barnen och hemmet.
Nu är det bara så att jag har svårt att varva ned på dagtid och så är jag.
Fastän jag ibland önskar att jag kunde varva ned på dagtid också.
Jag varvar ned på kvällarna/nätterna istället.

/mk

Vad är det för fel på mig?

Alva är på dagis.
Agnes sover.
Jag är jättetrött.
Jag kan inte ligga ned och slappna av.
Jag kan inte unna mig att vila.
Jag måste göra något hela tiden.
Jag får myror i brallan om jag tar det lungt.
Jag borde försöka vila.
Jag behöver vila.
Jag är trött efter flera nätter med en snorig bebis som vaknar en gång i timmen och vill ha nappen.
I natt vaknade även den stora flera gånger, men inte vid samma tidpunkt som den lilla, såklart.
Jag längtar efter att få sova en hel natt utan att bli väckt femtioelva gånger.
Jag längtar efter att få sova ut på morgonen.
Jag älskar mina barn.

/mk

Min bästa kompis.

Regnet fortsatte att ösa ned men har man lovat så har man lovat. Alva ville så gärna åka på springtävling och jag vill ju så gärna att hon skall bli intresserad. Vi bylsade på oss varma kläder och åkte i väg till motionsspåret. Alva var heltaggad och ville börja springa med en gång, hon hade inte lust att vänta på en riktiga starten. I dag var sista gången för i höst, typiskt att jag inte vetat om att barn i alla åldrar kan vara med i Oxvretsjoggen. Starten gick bra och Alva sprang för fullt ungefär halva sträckan, sedan började hon upptäcka att hon inte var först, hon tappade lite tempo men kämpade på ända fram till 20 meter innan mål. Då la hon av och stannade, hon grät och var alldelens otröstlig. Hon var ledsen för att hon inte vann. Jag peppade henne och sa att det spelar ingen roll att hon inte vann det viktigaste är att hon gjort sitt bästa och att hon haft kul. Då sa hon att hon aldrig skulle springa på tävling igen... Inte är det väl pappas vinnarskalle hon fått???

Eftersom att det var avslutning idag så var det fika och prisutdelning efteråt. Alla fick en medalj och då bestämde sig Alva att hon visst skulle springtävla igen. Hon var superstolt över sin medalj, min hjältinna.

Vid läggningen i kväll sa hon till mig att jag var hennes bästa kompis. Jag svarade att hon var min bästa kompis också och då sa hon att vi är bästa kompisar för att vi hänger ihop jämt.

Jag älskar dig, Alva.

/mk

Dega.

Regnet bara öser ner. Alva degar. Agnes sover. Maken ser snooker. Jag själv har duschat och håller Alva sällskap medan hon degar. Detta är en dag då jag bara vill dega jag också. Blir så less på att det regnar, så boring. Jag har lovat Alva att vi skall vara med på Oxvretsjoggen i kväll, men om regnet inte upphör får vi ställa in det.

I dag på fm var jag på World Class. Tränade axlar och biceps + armhävningar. Avslutade dagens träning med ett corepass. Någon mer träning blir det inte idag, jag är lite seg i benen. Jag sprang 11,5 km i går, km tiden blev 5.45 min. Maken skjutsade mig mot Södertälje (gamla vägen) nästan fram till Ronna och jag sprang därifrån. Försökte hålla nere pulsen så att den inte skenar iväg. Jag har en förmåga att bara springa på och vara fixerad på vilken tid jag springer på, utan att tänka på hur pulsen ligger till. Nu har jag bestämt mig för att träna mer pulsbaseradträning för att minska risken för överträning. Nästa löppass blir ett kortdistans pass med högre tempo. Mina knän känns bra och i morgon blir det nog en dag med vila så att jag kan träna löpning på fredag. Har bestämt mig för att minst ha en vilodag, helst två mellan löppassen för att inte dra på mig någon ny inflammation.

/mk