Ännu en snodd lista.

Jag tycker att det är kul med listor och kan inte sluta sno dem från andra.

A ) Fyra jobb jag haft:
1. Socialsekreterare
2. Vårdbiträde
3. Hotellanställd alltiallo
4. Gräsklippning och röjnings -anställd hos Vattenfall

B ) Fyra filmer jag kan se om och om igen:Shit vad svårt, jag skriver fyra filmer som jag kommer på att jag sett mer än en gång.
1. Pulp Fiction
2. Pretty Women (har säkert sett den mer än 10 ggr under 1990-talet9
3. Dirty Dancing (såg den 17 ggr sommaren 1990? )
4.  Fucking Åmål

C ) Fyra ställen jag bott på:
1. Umeå
2. Västerås
3. Västervik
4. Hudiksvall

D ) Fyra TV-program jag älskar att titta på:

Hur skall jag komma på fyra program då jag knappt tittar på tv alls, och älskar känns som ett starkt i ord för mig i dessa sammanhang. Jag skriver fyra program som jag ser följer/ följt senaste tiden.
1. Saras kök
2. Höök
3. Let´s dance
4. One tree hill

E ) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Kreta
2. Paros
3. Teneriffa
4. Goa

F ) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. Min egen blogg
2. Aftonbladet
3. Arbetsmarknadsverket
4. Hemnet

G ) Fyra favorit-maträtter:
1. Tacos
2. Lammfärsbiffar
3. Köttfärssås och spagetti
4. Kyckling i alla dess former

H ) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. I ett stort shoppingcenter och ha obegränsat med pengar.
2. I ett varmt land med sol och bad möjligheter.
3. I sängen med maken?
4. En fest med massor med roligt människor och bra musik.


Söder Bröder Glöder.

I dag har jag och maken varit på fotboll. Hammarby vann mot Brommapojkarna med 4-0. Det var mycket roligt och speciellt kul att Petter Andersson (ursprungligen från Västerbotten) fick göra två mål i sin första match från start sedan nästan ett år tillbaka. Fotbollen gav mig en energi kick som jag verkligen var i behov av och nu vill jag gå på nästa hemmamatch också. Det finns dock två saker som jag vill att Hammarby fansen skall sluta sjunga för att jag inte skall skämmas över att vara Bajare.
Nummer 1: "Bira, bira, bira, bärs bärs bärs"  Känns så 1980-tal + att det är otroligt patetiskt enligt min åsikt.
Nummer 2: När målvakten i motståndarlaget har bollen "Sopa, bondjävel, LeeBaxter. Något som klacken skrek redan för flera år sedan och behöver väl inte förklara närmare varför jag tycker att det är dåligt.
Förutom dessa två rop var det bara roliga sånger som sjöngs på Söderstadion idag och dessa ljuder fortfarande i huvudet på mig.

Nu undrar säkert ni som inte känner mig varför jag och maken håller på Hammarby då vi är norrlänningar. Svaret lyder att även fast man är född och uppvuxen i norrland kan man hålla på ett Stockholmslag, så länge det inte rör sig om Djurgården eller AIK.

Innan fotbollen hann jag med att besöka gymmet och köra ett pass med bröst och biceps + mage. Hade tänkt köra intervaller i spåret efteråt med det räckte inte tiden till för pga. att jag kom i väg för sent till träningen. Jag får ta det i morgon i stället.

I går var vi i Salem och firade J:s 12-årsdag. Vi åt middag på kolgrillen i Rönninge och sedan var vi hemma hos familjen N och drack vin och surrade. Vi åkte hem till Newmill runt 23-tiden och mk var lite rund under fötterna och otroligt trött pga. att jag satt uppe och surfade till 02.00 natten innan. Eftersom maken hade tagit ledigt hade jag planerat att vi skulle mysa och ha lite kul i sänghalmen när vi kom hem....Hmmm mk somnade typ omedelbart...Inget mys blev det!!!

/mk

Lön, ledig, varmt, kan det bli bättre?

Nej just nu känns det inte så. Sedan mitten av månaden har det varit skralt på kontot, trots att vi inte tjänar speciellt dåligt någon av oss. Dock shoppade mk ordentligt i början av månaden både till sig själv och till dottern, dessutom shoppade maken? ja, det är faktiskt sant, mycket till sig själv denna månad. När maken shoppar kläder så shoppar han inte som mig, på butiker som HM, Gina, JC, Vila, nej han handlar på mer exklusiva ställen där tex. en tröja kostar 1000 kr och en kortärmad skjorta kostar 700 kr. Jag missunnar honom verkligen inte att utöka sin garderob men kan bara konstatera att när även han shoppar kläder så räcker inte pengarna till all den shopping som jag är van att göra. Men nu har det ramlat in nya pengar på kontot och gissa om min kropp skriker efter att shoppa, abstinens kallas det nog. Och inte blev det bättre av att min kompis Malin skickade ett sms i kväll och berättade att hon varit i Stockholm och tokshoppat idag. Avundsjukan blev enorm. Denna månad skulle jag behöva införskaffa ett par nya löparskor vilket är mycket nödvändigt men dyrt och inte så kul att lägga pengar på nu när det går mot sommaren. Jag vill hellre shoppa sommar kläder, men skorna är utslitna och med tanke på att jag använder dem dagligen så behöver jag ett par som är ok. Jag får försöka övertala maken om att jag behöver både skor och nya sommarkläder.

Fyra dagars ledighet, underbart. Tyvärr är dottern inte ok, hon var hemma från dagis onsdag och torsdag och dumma som vi var fick hon gå på dagis i dag. Vi trodde hon var frisk nog men så var det inte. Nu är hon sämre än i onsdags men en fruktansvärd hosta som stör henne hela tiden.

Jag vill bara vara ledig hela tiden och det finns ingen motivation hos mk för att arbeta just nu. Jag känner att jag verkligen måste hitta gnistan för mitt arbete igen, nu går den på sparlåga och det känns jobbigt varje dag att kliva in på kontoret.

Det jag vill göra nu är träna och vara med familjen. Jag är inne i en period när det känns så kul att träna, skulle vilja ägna alla min tid till att träna, fixa mat och vara med dottern och maken. I dag har jag kört ett hårt ryggpass. Chins i maskin, marklyft, rodd med skivstång, smala latdrag, körde dessutom disp i maskin. Roligt pass där jag verkligen kände att jag tog ut mig ordentligt. Försöker hitta balans i min träning och kost. Så att jag inte toktränar på vardagarna samtidigt som jag svälter mig för att sedan äta ikapp under helgen. Jag försöker att äta jämt över hela veckan istället och det fungerar bättre och bättre. Om jag inte svälter mig under vardagarna har jag inte samma behov av att äta ihjäl mig under helgen. Jag läser mycket på andra träningstokiga hemsidor, bloggar och försöker hitta tips, råd och inspiration.

Längtar efter en långpromenad i morgon i det vackra vädret och till veckan har maken ledigvecka så då blir det morgonpromenader igen. Kan ju tyvärr bara gå mina underbara morgonpromenader varannan vecka pga att maken arbetar natt och kommer hem först 07.00 på morgonen och jag kan ju inte traska i väg och lämna solstrålen ensam.

Take care out there./mk


Ännu en snodd lista.

Här kommer ännu en snodd lista som jag stötte på när jag surfade runt bland andra bloggar.

När lämnade du din hemstad?

Stad och stad, vi kallar det byhåla i stället: Jag flyttade för att gå gymnasiet år 1993 sedan återvände jag efter studenten år 1995. Flyttade för gott från byhålan år 1998 då jag började studera på universitetet i Ume.!

Är du bekymrad över något just nu?
JA! Jag är nog alltid bekymrad över något. Men just nu mest för vår arbetssituation på jobbet!

Snyggast du sett i tidningen idag?
Bilder på Linda Fodor i tidningen BODY.

Favoritland förutom Sverige?
Har inte varit i så många andra länder så jag har inget annat favorit land men måste jag välja något så blir det ett varmt land med möjligheter till sol, bad och shopping.

Pappas medborgarskap?
Svenskt

Längtar efter?
Sommar, sex, att få åka utomlands, ett barn till.....massor med saker!

Talar vilka språk?
Svenska! Engelska när jag druckit tre glas vin.

Gillar Allsång på Skansen?
Nja.

Senast lästa papperstidnig?
Metro.

Senaste telefonsamtal?
Med Anna, min kompis och även arbetskamrat.

Skulle du rösta höger eller vänster i ett svenskt val idag?
Vänster

Hur gammal var din mamma när hon födde dig?
32 år.

Vill du ha/ Har du barn?
Ja , jag har barn och ja, jag skulle vilja ha fler barn!!! 


Längtar till sommaren.

mk är trött och längtar enormt mycket efter sommaren och att vara ledig. Tack och lov för att det kommer några röda dagar framöver vilket innebär lite mer ledighet än helgerna. Funderar starkt på att gå ned i arbetstid, kanske vara ledig en dag i veckan. Jag vill vara mer tillsammans med dottern och få lite mer tid till att vårda mitt och makens äktenskap. Jag har i alla fall börjat lite med det senare då jag i går kväll fick ett infall och bokade två biljetter till Hammarbys hemma match mot Brommapojkarna nu på söndag. Jag överraskade maken med att ge honom dem i dag och kollade med grannarna om de kan vara barnvakt vilket de alltid ställer upp på bara vi vågar fråga.

I dag har jag sprungit  7 km och i går kväll styrketränade jag benen, så nu känns de som två stockar. Jag hade tänkt träna biceps och axlar nu i kväll men har ingen ork till det, får ta det i morgon i stället. Jag har sedan påskledigheten tränat lite mer konditionsträning än vad jag brukar. Träningen går bra men jag önskar att jag hade lite mer tid till att ägna mig åt träning ännu mer, men tiden räcker inte riktigt till med heltidsarbete + lite till, familjeliv och fritid. Dottern är självklart nummer 1 vilket gör att träningen får stå åt sidan ibland.

Nu skall jag gå och kolla på slutminuterna i derbyt mellan Hammarby-AIK sist jag kollade ledde AIK, suck. Håller tummarna för en kvittering.

/mk

Lista.

Har snott denna lista från Buster.

Tio första

Första bästa kompis: Anna L
Första bil: Passat 1,8 T. Årsmodell 1998.  
Första kärlek: Erik, min tremänning.
Första husdjur: Vandrandepinnar och en kanin som hette Lovika Lurvenpajsare.
Första semester: Utanför Sveriges gränser, till Kreta med två kompisar sommaren 1996.
Första jobb: Var anställd på hotellet i Vuollerim år 1995-1996. Första riktiga jobb är anställning som socialsekreterare i Västervik år 2001.
Första köpta skiva: Kommer inte ihåg, men det borde vara typ en absolute music samling.
Första riktiga kärlek: Björn.
Första piercing: Första och enda, näsan år 1994 som jag tog ut året efter.
Första konsert: Jakob Hellman i Rimhallen år 1989. Soundgarden i Globen år 1995.

Nio senaste

Senaste alkoholdrycken: Rödvin tillsammans med maken i fredags.
Senaste bilfärd: Till Södertälje och köpte cykel till dottern.
Senaste filmen du såg: Alpha Dog.
Senaste ringda telefonsamtal: Till mamma.
Senaste bubbelbadet: Förra året när vi var på Sydpoolen och badade.
Senaste spelade cd: Eskobar.
Senaste kyss: I torsdags. Puss i fredags.
Senaste gången du grät: Kommer inte ihåg, känns som att det är ett tag sedan.
Senaste måltiden: Färsk pasta med kyckling och citron- och basilika sås. (recept från senaste Buffé tidningen, mycket gott)

Åtta har du nånsin

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej.
Blivit raggad på av bra kompis flickvän/pojkvän: Nej.
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej.
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja, säkert någongång.
Fått ditt hjärta krossat: Nej.
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej.
Haft ett one night stand: Ja.
Busringt till någon: Nej.

Sju saker du har på dig just nu
1. Nike byxor.
2. Grå munkjacka.
3. Svart kortärmad topp.
4. Svart bh.
5. Trosor.
6. NallePhu sockar.
7. Ett guldhalsband som jag fick av mor och far när jag tog min socionomexamen.


Sex saker du gjort idag

1. Varit med på föreningens städdag, krattat gräs och skottat sand.
2. Lagat mat.
3. Tvättat.
4. Köpt en cykel åt dottern.
5. Varit på en långpromenad.
6. Blivit irriterad över att maken inte hörde av sig på hela dagen.

Fem favoritsaker utan rangordning

1. Promenadstavarna.
2. Datorn.
3. Bilen.
4. Träningsskorna.
5. Motionscykeln.

Fyra personer du kan berätta allt för

1. Maken
2. Hella
3. Lena
4. Carola

Tre val:

Blått eller rött? Rött.
Sommar eller vinter? Sommar.
Choklad eller chips? Choklad.

Två saker att göra innan du dör:

1. Skaffa fler barn.
2. Sluta banta.

En sak du ångrar:
När jag slog mig hund år 1989.

Bilder från påsklovet.

alva och marcus
Alva och  pappa kör Urbans värstingskoter.



alva och morfar
Alva och morfar på morfars nya skoter kallad myran.


alva skellefte?
Alva i sin nya Skellefteå AIK mössa som hon fått av farmor.

alva och tjorven
Alva rider Tjorven.


alva, fredric, carola
Alva med farbror Fredric och Carola hemma hos farmor i Byske.


alva, erik och nils
Alva med sina kusiner Nils och Erik, äter mormors goda mjukkaka.

Uppdatering.

Nu skall jag uppdatera bloggen, det var ett par veckor sedan.

Vi var hemma i kära norrland under påsken och träffade alla våra nära och kära. Dottern var hos sin farmor själv en vecka innan vi åkte dit. Det hade gått jättebra och hon hade inte saknat oss speciellt mycket. Däremot är hon nu inne i en period då hon väldigt "mammig" och hon var rädd att vi skulle lämna henne kvar i norrland och åkta utan henne hem till NewMill. Veckan i norrland var upp och ner. Jag och maken har haft en jobbig period i vårt äktenskap under en ganska lång tid, enda sedan hans olycka i oktober 2005, och det blir extra märkbart då vi åker i väg hemifrån. Vi försökte dock att prata ut ordentligt under bliresan hem och jag hoppas att det kommer att bli bättre. Jag älskar honom och vill att vi skall hitta sätt att få tillbaka det vi en gång hade.

Som alltid var det roligt att få umgås med alla våra släktingar som vi träffar alldelens för sällan pga. avståndet. Min pappa hade köpt en ny skoter som ser ut som en myra. Förra året var dottern rädd för att åka skoter men i år ville hon inget hellre. Det är kul att se dottern tillsammans med sin jämnåriga kusin de leker så bra med varandra och dottern verkligen älskar honom. Det är kul att se henne med mina andra syskon barn också, synd att vi inte kan träffa dem oftare.

Under ledigheten tränade jag ingenting och åt som vanligt alldelens för mycket. Veckan som gått har jag mest tränat kondition och bara ett styrkepass. I helgen har vi haft kanon väder men pga. att maken arbetar har jag inte haft möjlighet att ta mig ut på en riktig prommis eller löppass. Till veckan blir det andra bullar.

Skall lägga ut lite bilder så småningom. /mk