Snart åker vi.

Packar och fixar det sista inför resan norrut. Denna gång hade jag hade lovat mig själv att inte packa makens väska, men jag har trots allt gjort det även denna gång. Tro nu inte att han tar det förgivet att jag ska göra det, snarare tvärtom. Han påpekar alltid att jag inte skall packa hans väska också. Och tro inte att jag gör det för att  han ska slippa göra något, utan jag gör det för att jag vill att vi ska vara klara när han vaknar och kunna komma iväg så fort som möjligt.

I går var min äldsta bror förbi här och vi fick 10 liter spolarvätska av honom så nu har jag precis varit och fyllt på. Det lär ju gå åt ett par liter. Alva och Agnes fick en fin julpeng av sin morbror och Alva blev sur för att hon inte fick ha pengarna i sitt rum...

I går kväll var vi på middag hos familjen i Salem. Barnen fick julklapp av dem och fick öppna dom i går. Alva fick en poliströja och ett par handklovar, precis som hon skrev på önskelistan. Tomten har verkligen läst hennes önskelista. Nu vill Alva bära på sig poliströjan hela tiden. Hon har sovit i den och hon har också förklarat för mig att hon skall ha på sig enda till vi kommer fram till mormor och morfar.

Två vilodagar blir det lördag och i dag söndag. Får springa mitt långpass i morgon i stället. I torsdags körde jag ett lång intervallpass med 3 * 1 km intervaller. Uppvärmning 3 km och sedan intervallerna. Enligt coachen skulle tempot ligga på ca 10 sekunder under km.tiden för den tid som man tänkt hålla på milen. I mitt fall ska då km-tiden var kring 4.50 min eftersom mitt mål är att ligga på en km-tid på 5 minuter på milen. Första km gick på 4.45 minuter, andra km på 4.40 minuter och sista km på 4.50 minuter. Ett roligt pass och det kändes bra men jag var verkligen slut efteråt. I fredags körde jag bara ett lätt distanspass på ca 7 km, höll ett lågt tempo och det kändes bra. Körde lite styrka efteråt, ben, axlar och mage.

Jag får se hur det blir med löpningen nu under semestern. Jag har som mål att iaf springa 2 ggr/ vecka. Det gör verkligen inget om jag vilar lite från löpningen, jag har kört på ganska mycket i 2 månader nu och kroppen skulle må bra av lite vila.
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS.

I Vuollerim, på Demonvägen, finns ingen dator så inget bloggande på ett tag nu. 

Vi ses.

/mk

underbara Alva.

I natt har Agnes sovit jättedåligt. Hon har blivit lite snorig och hostig igen och detta störde hennes sömn. Från klockan 04.30 var jag helt vaken pga. att Agnes var jätteledsen och inte ville ligga ned. Detta störde ju också Alvas sömn och när maken kom hem strax innan 07.00 var vi både jättetrötta. Maken tog Agnes så att jag fick gå upp och lägga mig en stund. När jag kryper ned i sängen frågar Alva var Agnes är. Jag svarar att hon är med pappa. Då säger hon:
Va bra då får vi två sova tillsammans. Sedan ber hon mig sjung sången om Alva.

(Det är en sång som min kusin Lena lärde mig när Alva var liten, melodin är Imse vimse spindel. Jag har sjungit den massor för Alva och för Agnes. Dessutom sjöng Alva den i kyrkan när Agnes och Loke döptes). Den går så här.
Lilla lilla Alva du är så rund och go,
när jag dig kramar får jag lugn och ro,
vi är tillsammans så ofta vi kan,
för jag och Lilla Alva vi älskar ju varann.

Jag sjöng den för henne och sedan började hon sjunga så här:
Lilla lilla Marie
Jag älskar dig så.
Och i nästa andetag sov hon igen. She is so lovely.

Vi fick sova tillsammans fram till 08.30 då maken kom upp och var så trött att ögonen gick i kors på honom.

/mk


Utmanar maginfluensan.

Alvas dagis är smittad av maginfluensan. På en avdelning, (inte hennes) är halva personalstyrkan och halva barngruppen sjuka. I går när vi kom till dagis varnade personalen oss för detta och jag försökte få med mig Alva hem, men hon vägrade. I dag frågade jag om hon inte ville vara hemma och bara mysa, inte en chans. Nej, mamma jag vill gå till dagis det är ju  min sista dag innan jullovet. Jag lät henne bestämma själv och på detta sätt utmanar vi verkligen ödet. Alla andra föräldrar som har möjlighet att ha sin barn hemma har det, för att motverka att insjukna så här nära julhelgen. Jag gör tvärtom, må det gå vägen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Alva har ett jävla bra immunförsvar låt oss bara hoppas att det är så den här gången också.

/mk


Agnes, den sockersöta.



På promenad med gåvagnen. Hon är jätteduktig och går fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet.





Men nu har hon spanat in byrån i hallen, igen, som så många ggr förr.



Öppnar lådorna och river fram saker. Här leker hon tittut med ett födelsedagskort.



I mammas famn och busar. Storasyster är fotografen.

Norrland i två veckor.

Jag eller rättare sagt maken, beställde flygbiljetter. Jag och barnen stannar i Norrland till den 7 januari. Jag är glad för det.

I dag har jag sprungit 6 km i ganska högt tempo (medelhård distanslöpning enligt coach Anders Szalkai) avslutade med 3 koordinationslopp a´ 100 meter. Benen var pigga och snittpulsen hamnade på 169 slag. Km-tiden blev 5.30 minuter. I morgon är det vila.

/mk

Luciabilder. (Tack Helene).



Alva som lucia på öppna förskolan.

Det är tur att jag har en snäll granne/vän som fotade mina barn på Öppna förskolans luciafirande, tack. Fotograf: Helene.




Alva sjöng med för fullt.



Prinsessan, vackrast av dem alla.




Jag har flera ggr tyckt att Alva är ruskigt lika flickan Madeline som försvann i maj 2007, allra helst när Alva har keps på sig. Och på detta foto tycker jag att hon är lik henne, eller hur?



Bjuder på ett kort på modern och den lilla Prinsessan.




Vackrast bland de små.



Det kliar i munnen då tänderna är på väg.

Beslutsångest.

Ska jag boka flygbiljetter för mig och barnen så att vi kan stanna kvar i Norrland? Jag har verkligen ingen lust att åka med maken tillbaka för att bara invänta hans ledigvecka, då jag kan stanna kvar och umgås med släkten. Det skulle innebära att jag slapp vara ensam under nyårshelgen. Men, men det innebär också att det ryker ännu mer pengar...
Som det känns i dag är det värt det. Måste ta ett snack med maken när han vaknar.

/mk


Lååååååååångpasset.

I går sprang jag 16.5 km. Längsta sträckan jag sprungit, hittils. Jag höll mig inom pulszon 2 men ökade tempot lite på slutet då jag kände att jag hade ork och krafter kvar. Km-tiden är mycket högre än vad jag tidigare sprungit på men jag kör stenhårt på att springa efter pulsen nu. Km-tiden hamnade någonstans kring 6.15 minuter/km. Mitt mål är att springa Göteborgsvarvet, 21 km, under 2 timmar. Om jag får vara fortsatt frisk och kan fortsätta träna på som jag gör i dag tror jag att jag kommer att klara mitt mål. Dock vet jag ju inte hur det kommer att bli när jag börjar arbeta igen??? Stress, dåligt samvete, för lite tid till allt, u name it.

I dag har jag vilat förutom att jag kört lite coreträning hemma efter att barnen somnat. Planerar för ett medeldistans pass i morgon. Oj, vad kul det är med löpningen just nu. I love it.

/mk

Norrland Rules.

1Skellefteå AIK331491034+17(98-81)54
2Luleå HF33159906+11(95-84)54
3Linköpings HC331581014+7(97-90)54
4Färjestad BK331651202+10(81-71)53
5Frölunda HC331471232+9(85-76)52
6HV71331113944+4(93-89)50
7Brynäs IF3312101131-8(74-82)49
8Rögle BK331271414-9(92-101)44
9MODO Hockey321161541-12(89-101)43
10Timrå IK32981571-7(85-92)42
11Södertälje SK33991532-10(77-87)39
12Djurgårdens IF338111442-12(85-97)39

Som gift med en galen Skellefteå AIK supporter och som uppvuxen i en galen Luleå Hockey supportersfamilj kan inte läget inför serieuppehållet vara bättre! Maken glad, vilket gör livet här i NewMill så mycket lättare att leva. Pappan/ morfadern i Vuollerim glad och det kommer att göra att julhelgen förhoppningsvis blir lugn och trevlig.

/mk

Lördag.

Dagen har bestått av träning. Spinning 45 minuter och löpning på löpbandet 5 km, hastighet 11,0- 12,0.

Dagen har också bestått av familjeliv, såklart. Jag älskar min familj  av hela mitt hjärta. Våra barn är så underbara, goa, mysiga, roliga, gulliga. Finns inget som betyder mer i hela världen än våra små flickor. Kärlek när den är som störst. Min man är också underbar, trots att han får ta mycket gnäll från mig emellanåt...

I övrigt längtar jag till vi åker till Norrland. Bara en vecka kvar nu. Jag saknar våra nära och kära.

/mk


Träning är livet.

I går avverkade jag ett superpass. Jag började med att köra lite styrka, triceps och mage. Sedan var jag med på ett spinningpass, 35 minuter. Avslutade med ett kort backintervall pass på löpbandet. 5 * 90 sekunder, 6.0 lutning och hastighet mellan 10,5- 11,0. Totalt blev det 25 minuter och 4 km. Kände mig pigg och glad, hade hur mycket ork som helst. I dag vilar jag dock med tanke på gårdagens hårdpass. Desstum lockar det inte att vara ute i dag, regnet vräker ned and I Hate It.

Jag har köpt nya spinningskor. Hittade en sida (tips genom en annan bloggerska) som reade ut spinningskor. De kostade 240 kr och frakten var 60 kr. 300 kr och ordinarie pris är ca 800 kr. Det tycker jag var bra. Jag var verkligen (beror på vem man frågar) i behov av nya spinningskor. Jag köpte mina gamla när vi bodde i Umeå vilket är  8-9 år sedan. De nya var iaf super sköna och jag spinnade så mycket bättre med dem än med de gamla....

Nu önskar jag mig en löparjacka och ett par löpartights som är anpassade för vinterlöpning. Men det blir två utav av de andra tusen saker jag skall köpa då vi båda arbetar heltid igen... Vi kommer nog behöva en tredje heltid, är barnarbete tillåtet?

I kväll: Tacos, IDOL-final, godis. Mys med familjen.

/mk

Lucia.

För första gången sedan Agnes föddes har jag i dag vaknat av väckarklockan. Jag har sovit i ungkarlslyan och sovit bättre än på ett år, lovely. Kände mig utvilad när det var dax att stiga upp klockan 06.00. Väckte min underbara familj som sussade så skönt inne i sovrummet. Agnes fick välling och sedan gick i väg till dagis och luciafirande. Alva var lucia och hon var den finaste i hela luciatåget. Hon sjöng också vackrast trots att hennes mamma och pappa näst intill är tondöva.

Efter dagis luciafirande åkte jag och barnen till Öppna förskolans luciafirande och julavslutning. Maken fick stanna hemma och städa... När jag för engångs skull kom ihåg att ta med mig kameran tog batteriet slut och det blev ändå inga kort:(. Några kort från dagis blev det inte heller då våran ratiga kamera inte går att använda när det är för mörkt:(. En utav alla tusen saker? som vi måste köpa när båda två arbetar heltid igen, är en ny kamera. Alva var den finaste lucian på öppna förskolan också. Hon var så duktig, gick med i luciatåget och stod längst framme och sjöng hela tiden. Jag och Agnes satt en bit bort och tittade på henne. Hon är så tuff och modig vår stora Prinsessa.

/mk

Just nu.

Plats: Hemma vid köksbordet.
Väder: + 0.6 grader, blött, slaskigt.
Sysselsättning: Dricker en liter kaffe, första kaffet i dag och måste hinna med allt innan 18.00, no more coffe after 18.00.
Gjort: Varit och storhandlat på COOP, boring till MAX.

Humör: Up and down.
Krämpor: Skavsår på höger häl.
Planer: Laga middag, invänta kvällens hockey...
Outfit: Blå utsvängda jeans från Ellos, svart polotröja från Lindex, svarta coolmax sockar (löparstrumpor).


Sista kvällen med Micke.

I dag var det sista onsdagskvällen med Micke Jag får väl ta och börja plöja Beckfilmer igen då:).

Jag är mycket piggare. I natt sov jag i gästrummet/ pappassovrum... Jag sov 7 timmar i sträck, lovely. Och dessutom kunde jag somna om och ligga och dra mig till dess att jag själv ville stiga upp. I natt får jag dock förpassa mig in till barnkammaren (som egentligen är föräldrarsovrum?), igen då maken är på julbord med sitt arbete i kväll/ natt?. I morgon är det dock mammassovrum igen:).

I dag har jag och maken inhandlat alla julklappar. Rekordtidigt för att vara oss och det känns underbart. När man skall köpa julklappar åt barn under 7 år är Toys r us ett bra ställe. Okej, kanske inte det bästa ur moralisk synpunkt, då det är multinationellt men det är väl ändå försvarbart i dessa kärva ekonomiska tider? Vi hittade nästan allt vi hade planerat att köpa där, dock kompletterade vi på några affärer i S-tälje.

I går hade jag planerat för ett intervallpass men pga. att benen kändes trötta och tunga bestämde jag mig för att bara springa 6 km lättdistans. Höll mig på en snittpuls på 163, inom pulszon 3. Avslutade med 3 koordinationslopp.

Koordinationslopp är följande:
 "Du springer 60-100 meter och stegrar farten succesivt till nästan max (obs läs nästan max och INTE MAX) på slutet. Tänk dock på att starta lugnt och att du är varm, så att du inte drar på dig någon sträckning. Tänk också på att försöka löpa "högt och fint", och lite mer på framfoten och med bra frånskjut ända fram i tårna! Bra både för att få upp pulsen, väcka dom snabbare muskelfiberna och ett utmärkt tillfälle att slipa din löpteknik.
Vilan mellan koordinationerna kan vara antingen promenad tillbaks till startstället, eller lätt jogg tillbaks. Kör du fram och tillbaks tycker jag du ska vla 30-40 sekunder mellan varje koordination." 

Vila idag men i morgon blir det hårt pass.

/mk

Pulsbaseradträning.

Jag har haft pulsklocka i flera år nu men aldrig riktigt använt den som den egentligen är till att användas för. Dvs. att springa i rätt pulszon beroende på syfte med passet. Jag har känt att jag stagnerat lite i min utveckling och förbättrar inte km-tiderna trots att jag tränar flera dagar i veckan. Jag är ganska övertygad om att det är pga. att jag bara springer och springer på utan vidare eftertanke. Springer i för högt tempo i varje pass och är på snudda att bli övertränad.

Förra veckan när barnen hade somnat och jag själv inte kunde somna plöjde jag igenom Camilla Porsmans bok Pulsträning. Jag har räknat ut min puls i de fem olika pulszonerna och igår var första passet då jag verkligen sprang inom rätt pulszon. På schemat stod långdistans och då skall man ligga inom pulszon två. Enligt min uträkning (som inte blir exakt eftersom att jag inte gjort ett riktigt maxpulstest men jag vet ungefär vad min maxpuls är) skall jag ligga mellan 138- 153 i puls inom zon två. Jag ställde in min pulsklocka inom det spannet och slog på pipljudet så att om jag inte är inom rätt pulszon börjar klockan pipa.

För mig är det en konst att ligga rätt i puls. Jag vill gärna höja tempot, då jag tycker att det går för långsamt, men då piper klockan med en gång. Jag fick kämpa för att hålla ett lägre tempo och för att vara inom rätt pulszon. Dock var det ett helt underbart pass, trots att jag sprang 14 km. Känslan var att jag hade kunnat springa flera km till eftersom att jag inte toksprungit. Medelpulsen blev prick 153. Km-tiden blev dock rejält högre än var jag brukar ligga men nu skall jag på inrådan av Camilla Porsman inte stirra mig blind på km-tiden utan fokusera på rätt pulszon för att få ut de mesta av träningen. Hon skriver att de allra flesta löptränar men allt för högt tempo under varje pass och det utvecklar inte förmågan att springa fortare, snarare tvärtom. Jag tror verkligen hon har rätt eftersom att jag känner att min utveckling inte går framåt på samma sätt som den gjorde när jag började löpträna efter graviditeten.

På morgondagens schema står intervallträning och då skall jag ligga inom pulszon 4 som för mig är 166- 180. Sen blir det två pass torsdag och fredag men två medeldistanspass och inom pulszon tre (där de flesta pass ligger) för mig är det 153-166.

mk loves löpning.

/mk


Det behövs så lite.

I kväll när Alva skulle sova tog hon tag i min hand och sa:
Lilla Kära Mamma, jag älskar dig jättemycket. Hur mycket älskar du mig?
Då jag inte är bortskämd med liknande spontana kärleksförklaringar från någon annan så gör dessa som jag får av Alva mig så lycklig och ger mig en skön feeling av att jag är uppskattad.

Hur mycket älskar jag henne? Det går aldrig att beskriva, för det är så mycket att inga ord räcker till.

Du är mitt allt Alva i oändlighet.

/mk

Svårt att sova period.

Jag är trött så fruktansvärt trött men när jag får sova så somnar jag inte. När jag inte får somna så åker ögonlocken igen hela tiden och jag nickar till. Agnes har sovit riktigt oroligt i ett par nätter nu och det börjar ta ut sin rätt hos modern. Jag har dessutom varit otroligt lättväckt och vaknar hela tiden hela nätterna igenom. Dessutom har jag svårt att somna när jag går och lägger mig vilket jag inte brukar ha.

I dag åkte jag och barnen buss till Södertälje (mest för att fördriva extra tid) och jag somnade till flera ggr, med två vakna barn, varav ett som inte kan ta hand om sig själv iaf inte på en buss. Alva fick klippa sig och jag lämnade in min pulsklocka för batteribyte. Vi mötte upp mina två kära kusiner Lena och Ullis och åt lunch med dem på Nancys. Lena, som bor i Götet var här på snabbvisit, synd att vi inte hann med att träffas mer, saknar henne.

Just nu önskar jag att min mamma bodde lite närmare oss, jag vet att hon skulle ta hand om mina barn för att jag skulle få möjlighet att sova och haenvaraförsigsjälvdag. Jag vet att det är vi själva som valt att bo långt från föräldrar och syskon men just nu är jag avundsjuk på alla er småbarnsföräldrar som har mor och eller farföräldrar inom rimligt avstånd. Och måste bara få tycka lite synd om mig själv. Bara tanken vid att mamma en lördag eller söndag kunde ringa och säga -Kom över till oss ikväll och ät middag så att du slipper vara ensam hela kvällen. Jag saknar min mamma och pappa! Men nu är det bara två veckor kvar till vi ses. LÄNGTAR.

Tack och lov att maken gått av sitt skift i dag.

/mk

Älskade Alva.

Lilla Alva börjar bli stor. Hon är så klok. Hon är så duktig. Hon är min eviga solstråle. Hon sprider så mycket kärlek. Min kärlek till henne går inte att beskriva i ord.

Varje dag händer det saker kring henne. Hon tar verkligen för sig av livet. I går när vi var och handlade på COOP gick hon i väg mot barnmaten innan mig och när jag närmade barnmatsgången hörde jag en välbekant röst som stod och pratade med två äldre damer. Hon pratade med ut och inandning och förklarade att hon leker att hon är 6 år men att hon egentligen är 4 ½ år och att hon egentligen heter Alva men nu heter hon Madicken (tror jag att det var). När jag kom fram så sa hon hej mamma. En utav damerna frågade mig om det var min dotter och när hon fick det jakande svaret förklarade hon vilket underbart barn jag har. Så glad, så självsäker, så livlig fantasi men ändå tydlig med hur verkligenheten är. När de två damerna fortsatte vidare hörde jag hur de pratade med varandra om Alva och hur rolig de tyckte att hon var. Ja, hon bara äger liksom.

De senaste kvällarna har Agnes somnat ganska tidigt och Alva har fått vara upp lite längre. Vi har passat på att mysa tillsammans och de har varit så härligt, bara hon och jag. Hon pratar hela tiden, ibland vill man att det skall finnas en avknapp men samtidigt är hon så full av liv, vilket är underbart att se.

Jag älskar dig, Alva nu och för alltid.

/mamma

Badtjejer.




Just nu.

Plats: Hemma vid köksbordet.
Väder: + 3,5 grader.  Regn.
Sysselsättning: Skall utfodra barnen och mig själv med lunch.
Gjort: Varit på en teaterföreställning Snurran och Ketchup med båda barnen.

Humör: Ok!
Krämpor: Skavsår på höger häl.
Planer: Få besök av Malin med familj.
Outfit: Blå jeans från JC, blått linne från JC, svart kofta från HM, hemmastickade raggsockar (som mor gjort), en schal från Indiska.


Backintervall och god middag.

(Skrev detta inlägg i går kväll men hade problem med att publicera det så därför gör jag det nu.)

Körde backintervaller i dag som planerat. Det var mörkt men skönt väder, inget regn, ingen blåst och 3-4 grader +. Värmde upp med 13 minuter lugn jogg för att sedan köra järnet med intervaller i sammanlagt 25 minuter. Sammanlagt blev det nog 8 intervaller i 3 olika backar. Tog ut mig rejält och hade en enormnt skön känsla efteråt. Avslutade med en lugn jogg hem ca 10 minuter.

Vi har ätit en mycket god paj till middag. I går, innan jag gick och la mig, skrev jag en lapp till maken: 3 middagstips, Tack! Döm av min förvåning då han verkligen hade skrivit tre tips och dessutom skrev: någon form av paj. Till saken hör att han är mindre bra på att komma på vad vi skall äta och brukar inte prova vingarna speciellt mycket eller komma med förslag på maträtter som vi inte brukar äta. Paj tillhör inte en maträtt som vi äter ofta, mest pga. att jag tycker att det är ganska onyttigt. Men, men jag var faktiskt också sugen på en god middagspaj och inhandlade ingredienser till en grekisk kycklingpaj. Gjorde pajdegen på ett mindre onyttigt sätt än det klassiska med dinkel- och grahamsmjöl, vetegroddar, lättyoghurt och endast lite margarin. Den smakade bra. Fyllningen bestod av grillad kyckling, fetaost, tomater, lök och vitlök. Mmmmm, den blev lovely.


Vi har haft myskväll med tända ljus och lösgodis. Alva älskar att ha mys fredagar och det blir extra mysigt när lillasyster somnat för då kan vi tända ljus som står på bordet och i fönstret. Mk Radcliff saknar dock maken i massor just nu. Hoppas hans kollegor förstår vilken tur de har som får spendera så mycket dyrbar tid med honom...


/mk

Agnes är sjuk.

Lilla Prinsessan vår är sjuk. Hon är förkyld och har en jobbig hosta och är jättesnorig och tät i näsan på samma gång. Hon brukar ha napp när hon sover men nu är det svårt eftersom att hon har problem att andas genom näsan. Nappen åker ut för att hon skall kunna andas genom munnen men efter en stund vaknar hon till och gråter efter att nappen. Jag ger henne nappen men så åker den ut nästan med en gång. Ser inte framemot denna natt.

Peppar, peppar, men Alva är hur pigg som helst, nästan för pigg:). Hon har inte varit sjuk sedan februari då hon hade halsfluss. Inte en dag hemma från dagis på hela hösten pga. sjukdom. Men å andra sidan har vi inte många VAB:dagar på henne överhuvudtaget. Jag tror att jag varit hemma med henne vid 3 eller 4 tillfällen pga. sjukdom sedan hon började på dagis och det gjorde hon redan när hon var ett år. Hon har fått mitt immunförsvar, vilket är superduber bra. Jag är faktiskt väldigt sällan sjuk. På mitt arbete i Västerås hade jag 2 sjukdagar på 3 år. Men Agnes har nog också fått ett bra immunförsvar för detta är första gången som hon är så pass sjuk så att jag ställt in planerad aktivitet.

Maken är frisk och glad, antar jag iaf, eftersom att Skellefteå tog 3 nya poäng i kväll.

Mk är frisk (förutom skavsåret..) och glad. Har tränat ett konditionspass på motionscykeln hemma i kväll, 60 minuter. Körde lite coreträning efteråt. Rygg och magövningar. I går var det vilodag med tacos till middag, helt fel dag men det funkade ändå. I tisdags sprang jag ett kortpass på 6 km, försökte hålla ett högt tempo men km-tiden hamnade på 5.25 vilket jag inte är nöjd med. Skavsåret blev värre och därav cyklingen idag. Men i morgon kan jag inte hålla jagmåstefåspringalusten borta och planerar för ett backpass. Har varit och promenerat idag för att leta efter en bra backe att köra backintervall på. NewMill har dåligt med bra backar men i dag hittade jag en som jag tror kommer att passa bra för mitt pass.

Tack och god natt. /mk

Stopp, vänta, halt...

nu är det mindre än två månader till jag skall börja om att arbeta och jag börjar få kallafötter. Varför har jag klagat på att vara hemma, varför har jag sagt att jag vill börja om att arbeta. Jag har det ju hur bra som helst nu, jag får vara med mina barn, flera timmar varje dag, jag hinner träna 5 dagar/veckan, vi har tid och ork att laga middag varje dag, det hinner aldrig bli någon tvätthög, hemmet är ständigt städat och i snyggt skick.

Vardagen när det blir arbete vet jag med erfarenhet kommer se ut så här: Stressig morgon för att hinna äta frulle, klä på sig, skjutsa barn till dagis, alltid för mycket att göra på jobbet, ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner göra allt jag borde, hemma skitsent för att det var ngt. ärende som drog ut på tiden, dåligt samvete över att jag inte hinner träffa barnen mer än 1-2 timmar per kväll, inte tid eller ork att träna så mkt som jag vill, tvätthögen bara växer och växer, dammet ligger som en grå zon över hela huset, somnar framför tv varje kväll. (Som föräldraledig tror jag att jag bara somnat 2 ggr framför tv).

Det enda som blir bättre med att börja arbeta är ekonomin. Men vad är väl det jämfört med att få vara ostressad, närvarande mamma än ständigt superstressad, frånvarande mamma. Jag skulle ha förlängt föräldraledigheten till augusti, måste ta ett snack med maken och erkänna att jag faktiskt skulle vilja vara hemma längre.

/mk

Jag hade tänkt...

... att jag skulle hinna skriva ett inlägg, men fastnade i mina favorit bloggar och på Fejjan. Nu är det dax för mig och Micke att ha våran tid tillsammans, vi har ja trots allt bara en timme (minus några minuter för reklampauserna) per vecka tillsammans. Och jag har dyrt och heligt lovat mig själv att gå och lägga mig direkt efter Micke.

See you.

/mk

Jag vill ha snö.

Det regnar här i NewMill idag, jag trotsade vädret och gick ut på en promenad med Agnes när vi lämnade Alva på dagis. Jag är glad trots skitvädret och trots att maken har arbetsvecka. Fast Det hade varit roligare om nederbörden varit snö i stället för regn och om maken varit ledig i stället för att arbeta.

Jag har alltid varit en sistaminutenjulklappshandlare, alltid annars är det så roligt att shoppa men inte julklappar. Men nu har jag faktiskt redan handlat 3 julklappar åt Alva. Mitt mål i år är att vara klar med alla klappar en vecka innan julafton. Jag och maken har de senaste åren panik shoppat typ två dagar innan julafton och det är ju som självmord att ge sig ut på stan då. Jag vill slippa det i år.

I dag har Alva simskola och det är min tur att vara med (vi åker varannan gång med henne). Jag behöver nya badkläder, nu badar jag i en super gammal sportbh och ett par super gamla bikinibyxor (lila med ett spräckligt mönster, jag köpte dem när vi skulle till Teneriffa för 7 år sedan). Funderar på att åka lite tidigare och svänga in på Intersport innan för att se om jag hittar något bättre. Känner mig som en loppismorsa när jag är på badhuset med nuvarande utstyrsel.

I går körde jag ett styrkepass på WorldClass. Bröst, triceps, ben och mage. Har träningsvärk i rumpen i dag, lovely. Har inte bestämt mig om det blir vila eller träning idag, jag får se i kväll hur det känns efter badning och middag.

Dax att hämta Alva från dagis nu.

/mk