5 timmar, 30 minuter.

I natt fick jag sova mellan 22.30 till 04.00. Agnes = med världens snällaste bebis. Dessutom somnade hon om efter amningen och sov till 07.30. Synd bara att stora syster inte hade lust att sova lite längre i dag, hon vaknade 05.45... kan någon svara på varför barnen inte har hov att sova samtidigt??? Men jag är iaf lycklig av att ha fått 5 timmar och 30 minuter i sträck.

Hela helgen har gått åt till att tvätta och förbereda inför norrlandsresan i morgon. I kväll blir det badning och tvagning av både tjejerna. Jag har fått fixa allt med packningen på egen hand eftersom att maken har arbetshelg. Det krävs viss planering när man är ensam med barnen speciellt vid lägningsdax, men jag måste säga att Alva är jättesnäll när jag är ensam med henne, mindre testning och lyssnar bättre, samt mindre tjuvnyp på lillasyster.

Vi ses om två veckor igen, ingen bloggning när jag är i norrland.

/mk

Agnes 7 veckor.

I dag är det 7 veckor sedan Agnes föddes. Vi var på läkarundersökning i går. Allt bara bra. Hennes eksem är helt borta nu.
Vikt: 4790 gram
Längd: 54,5 cm
 
Två nätter i rad har hon ätit en gång, hon är så duktig. Hon äter vid 22.00, 03.00 och kring 06.15- 06.30. Eftersom att jag är en morgonmänniska passar dessa tider mig utmärkt, jag har inga problem med att stiga upp kring 06.00 om jag bara fått sova skapligt under natten. Alva hade samma tider under hennes första tre månader. När hon var tre månader slutade hon med nattmålet och sov hela natten, helt underbart. Jag får se hur det blir med Agnes, hon är mer matglad än vad Alva var så jag tror att hon kommer att vilja äta minst en gång per natt längre än till tre månadersålder.

I går var vi även på föräldragrupp. Jag fick erbjudande om att vara med trots att jag är sk omföderska och jag tackade ja då jag tänkte att det kan vara kul att träffa lite människor som bor här i Nykvarn och som även är föräldralediga. Vi var ca 10 stycken och det var fler som också hade barn sedan tidigare. Alla verkade schyssta och det finns säkert någon som jag kan ta en promenad med för att lära känna mer.

I dag har jag sprungit 5 km i Oxvreten. Agnes sov i vagnen och ingen stal henne från mig....

Maken är just nu och hämtar mat från Södertälje, kebabrulle, mums. I kväll blir det Let´s Dance med lite candy. På måndag flyger vi upp till Norrland för att fira påsk. Vi skall börja med att vara i Byske första veckan. Jag och flickorna stannar kvar en vecka när maken åker hem för att arbeta, då skall vi vara i Vuollerim hos min mamma och pappa.

Nu kom Alva hem, hon har varit hos en granne och lekt.

/mk


Träning.

Jag  har kommit igång på riktigt med att springa, i går var jag ute på en runda i 45 minuter. Jag försöker att varva intervallpass och "vanliga" pass. Jag har sedan flera år tillbaka haft lite strul med min vänstra höft vilket gör att jag får ont av för mycket löpning. Höften känns bättre om jag varierar min löpträning, blir inte lika belastad och påfrestad när jag kör intervaller varannan gång. Jag hoppas att smärtan i min höft fortsätter att hålla sig borta så att jag kan fortsätta med löpningen för jag verkligen älskar det. Anledningen till att jag blev en "styrketräningstjej" var min trasiga höft. När jag fick ont av att springa och när det aldrig blev bättre började jag att styrketräna på riktigt och blev fast där. Detta var för ungefär 5 år sedan. Jag älskar fortfarande att styrketräna också men som tvåbarnsmor och med ett spädbarn räcker tiden inte till för allt och ordet prioritera blir högst aktuell. Löpträningen tar mindre tid än styrketräningen bla. för att jag bara kan öppna dörren och ge mig i väg på mina rundor och jag är klar och hemma igen efter 45 min- 60 min. För att styrketräna måste jag åka i väg och bara resan fram och tillbaka till gymmet tar minst 40 min.

För att förminska risken att min höft inte håller så beställde jag ett par nya löparskor i går. Det är snart ett år sedan jag köpte min nuvarande och jag har varit super nöjd med dem så jag beställde ett par likadana.

Jag har fryst mitt träningskort på World Class och tänkte förlänga frysningen fram till augusti då jag slutat att amma. Jag har istället köpt ett klippkort på gymmet som finns här i New Mill och tänker att jag tränar där då jag har tid och möjlighet. Jag har hunnit med två pass på gymmet och det har varit hur kul som helst. För att inte tappa i styrka så kör jag ganska mycket hemma med kroppsvikten och med de prylar som jag har i mitt hobbygym. Jag har köpt Paolo Robertos bok Träna en kvart om dagen och jag måste faktiskt säga att jag är jättenöjd med den. Boken innehåller många bra och roliga övningar.

Nu knorrar min lilla bebis och jag tror att hon inte vill ligga i sin babysitter längre. Förhoppningsvis har hon fått bajsa lite grann, hon har inte bajsat sedan förra ¨tisdagen.

/mk

Besök på jobbet.

I dag har jag besökt mitt jobb. Agnes fick fina presenter och även jag fick present. Mina kära arbetskollegor verkade stressade vilket gjorde att besöket blev en snabbvisit. Efter 30 minuter satt jag ensam i fikarummet trots att kollegorna fikar lite i omgångar. Det var dessutom knappt halva styrkan där så jag missade många. Jag kan ju enkelt uttrycka att jag inte längtar tillbaka, inte ännu iallafall. Alva ville äta lunch på Nancys så vi plockade upp Malin och för att sedan inta en sedevanlig lunch. Trevligt att få en liten pratstund med Malin, jag saknar att träffa andra vuxna förutom maken och dagispersonalen, vilken inte heller är speciellt rolig att prata med (dagispersonalen alltså).

I dag börjar slutspelet i ishockey, heja Skellefteå AIK.
/mk

Trevligt telefonsamtal.

I går ringde min chef, ett mycket trevligt samtal. Hon meddelade min nya lön för året, jag blev supernöjd, en ökning med 1500 kronor. Jag hade inte förväntat mig så mycket nu när jag är föräldraledig.

Dock längtar jag inte ett dugg tillbaka till jobbet.

/mk

Lycka är...

Alva och Agnes i sängen
Alva och Agnes någongång under Agnes första levnadsvecka.

Familjen
Min älskade familj, 080306.

Agnes och mamma
Jag och Agnes.

Kolla in...

http://www.lt.se

klicka på FAMILJ och nyfödda, första kortet.