Agnes 4 månader.

I dag är Agnes fyra månader.
Vikt: 5925 gram
Längd: 60,5 cm

Sedan en vecka tillbaka äter hon smakportioner. Hon har fått potatispure på förmiddagen. I fredags utökade vi med gröt på eftermiddagen. Hon är mycket duktig på att äta och skulle kunna äta en hel portion gröt redan. Under veckan som kommer skall vi utöka hennes meny med palsternacka och morotspure.

Agnes sover mycket bra. Hon äter fortfarande en gång under natten/ tidig morgontimma. Hon har under den senaste veckan ätit kvällsmålet runt 20.00 -20.30 och somnat vid 21.00 sedan har hon sovit fram till 04.00-05.00 då hon vaknat för att äta. Hon somnar om ganska fort efter att hon ätit och brukar sova till 07.00-07.30. När Alva är på dagis brukar jag passa på att promenera med Agnes och därför sover hon sitt längre sovpass redan på fm, typ mellan 09.00-11.30. Sedan sover hon 2 ggr till på ca 30 minuter -1 timme innan kvällen.

Smeknamnet just nu är "Marskatten". Detta då hon låter som en marskatt då hon sätter igång och snackar eller ylar rättare sagt. Hon "pratar" en hel del och skrattar mycket, speciellt åt sin storasyster. Agnes tycker om när vi sjunger för henne och när vi pruttar på hennes mage. Hon vill för det mesta somna i famnen eller vagnen. Hon tycker inte om att somna för sig själv i henne säng, förutom efter att hon ätit på natten. Hon har börjat att uppskatta sitt babygym men tycker inte om att ligga på mage. Hennes pappa tränar dock flitigt med henne och det går bättre och bättre, tänk om han kunde vara hälften så flitig med sin egen träning:). Agnes har rullat från mage till rygg ett par ggr. Hon älskar att ha sina händer i munnen och har nu även börjat upptäcka sina fötter.

/mk

Kommentarer
Postat av: Emma

Agnes måste vara tondöv om hon gillar eran sång ;). Här går allt bättre och bättre, Theas kvällsgnäll har glesats ut, hon har tagit nappen hela veckan och somnat själv, nöjd i babysittern. Natten fungerar också bra, ammar runt 21:30 och sover fram till 5-tiden. Thea finner sig i att ligga på mage ett litet tag, har rullat över en gång men jag tror att hon inte fattade vad som hände. Just nu känns det så skönt att vara småbarnsförälder. Kram på er allihopa.

2008-05-30 @ 20:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback